DUKANOVIC

Novi stari predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Dukanovic na konferenciji za novinare je kazao da DPS ide dalje putem evropeizacije, emancipacije drustva s osnovnim naumom da u doglednoj buducnosti stvori uslove za jos bolji zivot gradana. On je istakao da ce 2020. pokazati snagu DPS-a na izborima.

On je podsjetio da DPS vrsi vlast u 17 od 24 opstine u Crnoj Gori. Dukanovic je dodao da se danas na kongresu culo da nema nikakvog trijumfalizma ni opustanja.

“Pred nama su zadaci na daljem ekonomskom razvoju. Mi mislimo da je ekonomskim razvojem jedino moguce rjesavati probleme”, kazao je Dukanovic, koji je juce na kongresu izabran za novog lidera DPS-a.

Ekonomski razvoj, kako je dodao, ne smije biti sezonski uzlet.

“Nas najvazniji zadatak je da odrzimo dobar tempo ekonomskog rasta. I bez obzira na ozbiljne poremecaje u nasem regionu, nema kolebanja, nas kurs je evropeizacija Crne Gore”, kazao je Dukanovic.

On je istakao da je danas jasno da clanstvo u EU ne zavisi od bilo koje zemlje aspiranta vec od sposobnosti EU.

“Nas cilj je kvalitet zivota gradana primjeren razvijenoj Evropi”, istakao je Dukanovic.

Kongres je, kako je dodao, bio jasna demonstracija snage i jedinstva.

“Nijesmo slucajno ovdje organizovali kongres, zeljeli smo da pokazemo da je DPS jedinstvena, politicki potentna partija. Mislim da je DPS pokazao da zna da upravlja komplikovanim procesima. Mislimo da je to najvaznije za povjerenje”, kazao je predsjednik DPS-a.

On je istakao da ce 2020. pokazati snagu DPS-a na izborima.

“Mi smo zadovoljni onim sto smo uradili iako kao zdravomisleca struktura uvijek znamo da se moze bolje. Crna Gora mora da se razvija kao drustvo znanja. Jako je vazno da imamo konkurentno znanje, da bude strucno profilisano drustvo. To je kljucni preduslov daljeg dinamcnog drustvenog razvoja Crne Gore”, kazao je.

On je podsjetio da smo posljednjih sedmica bili u prilici da citamo oko navodnog egzodusa mladih iz Crne Gore.

To je, kako je kazao, problem koji danas pogada cijelu EU.

“No to nas ne zadovoljava, nas je cilj da mlade ljude zadrzimo. Otvoricemo nova radna mjesta, da unapredujemo sistem da motivisemo investitore da dolaze, otvaraju preduzeca i da mladi ostaju. Politicku volju imamo, jasnu viziju imamo da ocuvamo ovaj tempo razvoja”, kazao je Dukanovic.

Upitan da prokomentarise koliko je u prethodne cetiri godine bilo donacija DPS-u u od odbjeglog biznismena Duska Knezevica, Dukanovic je kazao da DPS evidentira samo zakonite donacije.

“Donacija sa snimka nije registrovana i predmet je nadleznih organa. Za nju nijesam znao dok se nije pojavila u javnosti. Postoji sef racunovodstva koji ima sve podatke”, rekao je Dukanovic.

Na konstataciju da je Knezevic objavio snimak predaje novca i kazao da je njemu namijenjen Dukanovic je odgovorio da to sto se neko bavi dopisivanjem i dosnimavanjem samo dopisuje optuznicu protiv sebe.

Dukanovic je kazao i da su se sve briselske institucije nedvosmisleno zalozile za nastavak prosirenja.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

 • Formirana radna grupa za izradu mape puta finansijskog sektora ka održivim finansijama
  on 22/07/2024 at 15:22

  Na današnjoj sjednici Savjeta za finansijsku stabilnost razmatrani su mogući uticaji klimatskih promjena na finansijski sistem, saopšteno je iz Centralne banke Crne Gore. Kako su kazali, sastanku su prisustvovali guvernerka CBCG i predsjedavajuća Savjeta Irena Radović, članovi Savjeta – Novica Vuković, ministar finansija, Željko Drinčić, predsjednik Komisije za tržište kapitala i Marko Ivanović, predsjednik Savjeta Agencije za nadzor osiguranja.

 • Komisija da razmatra prvatizaciju Primorke
  on 22/07/2024 at 14:53

  Poslanici Demokratske Crne Gore inicirali su da se pred skupštinskom Komisijom za praćenje i kontrolu postupka privatizacije nađe i privatizacija barske Primorke.

 • Vlada ograničila cijene brašna, šećera, ulja i soli
  on 22/07/2024 at 14:05

  Vlada je na današnjoj sjednici odlučila da ograniči cijene pšeničnog bračna (tip 400 i 500), šećera, suncokretovog ulja i kuhinjske soli.

 • Odlilo se 150,5 miliona eura
  on 22/07/2024 at 11:45

  Ukupan priliv stranih direktnih investicija (SDI) na kraju maja je iznosio 364,81 miliona eura, dok se istovremeno iz zemlje odlilo 150,46 miliona eura, pokazuju preliminarni podaci Centralne banke (CBCG).

 • "Evropa sad 2 ključna inicijativa za smanjenje nezaposlenosti u CG"
  on 22/07/2024 at 10:24

  Program "Evropa sad 2" predstavlja ključnu inicijativu za smanjenje nezaposlenosti u državi, sa jasnim ciljem unapređenja ekonomskih uslova i životnog standarda, ocijenio je vršilac dužnosti direktora Zavoda za zapošljavanje (ZZZ), David Perčobić. On je kazao da, kao prvi čovjek Zavoda, krovne institucije na tržištu rada, želi izraziti punu podršku programu Evropa sad 2.

 • Turiste i ovog ljeta dočekuju zaključane prodavnice nedjeljom
  on 21/07/2024 at 19:41

  Od političke volje zavisi i vraćanje radne nedjelje u trgovinama. Ministar ekonomskog razvoja i potpredsjednik Vlade Nik Đeljošaj kaže da je izostala podrška poslanika da se izglasa taj zakon. Tako da i ovog ljeta turiste dočekuju zaključane prodavnice drugog dana vikenda.

 • Dolar blago ojačao prema korpi valuta
  on 21/07/2024 at 16:16

  Dolar je ojačao prema korpi valuta, nakon dvije sedmice pada, dok je euro blago oslabio nakon što je Evropska centralna banka (ECB) ostavila kamate nepromijenjene.

 • "'Evropa sad 2' ne smije trgovinama biti izgovor za poskupljenja"
  on 21/07/2024 at 14:46

  Građani danas mogu da žive dostojanstveno sa svojim primanjima, saopštio je poslanik Pokreta Evropa sad (PES) Dražen Petrić.

 • Platni promet 1,95 milijardi eura
  on 21/07/2024 at 11:36

  Vrijednost realizovanog platnog prometa za 20 radnih dana u junu iznosila je 1,95 milijardi eura, što je 11,4 odsto više u odnosu na maj, pokazuju podaci Centralne banke (CBCG).

 • "Kastrati grupa je dobra opcija da uzme pod koncesiju crnogorske Aerodrome"
  on 21/07/2024 at 10:23

  Ako bi crnogorska Vlada razmatrala opciju koncesije, Kastrati Grupa bi sigurno predstavljala solidnu i održivu opciju, s obzirom na njen dosadašnji učinak na Međunarodnom Aerodromu Tirana i njeno snažno prisustvo na Zapadnom Balkanu, kazao je za Pjervitorio Farabi, glavni operativni direktor Aerodroma Tirana.