DUKANOVIC

Novi stari predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Dukanovic na konferenciji za novinare je kazao da DPS ide dalje putem evropeizacije, emancipacije drustva s osnovnim naumom da u doglednoj buducnosti stvori uslove za jos bolji zivot gradana. On je istakao da ce 2020. pokazati snagu DPS-a na izborima.

On je podsjetio da DPS vrsi vlast u 17 od 24 opstine u Crnoj Gori. Dukanovic je dodao da se danas na kongresu culo da nema nikakvog trijumfalizma ni opustanja.

“Pred nama su zadaci na daljem ekonomskom razvoju. Mi mislimo da je ekonomskim razvojem jedino moguce rjesavati probleme”, kazao je Dukanovic, koji je juce na kongresu izabran za novog lidera DPS-a.

Ekonomski razvoj, kako je dodao, ne smije biti sezonski uzlet.

“Nas najvazniji zadatak je da odrzimo dobar tempo ekonomskog rasta. I bez obzira na ozbiljne poremecaje u nasem regionu, nema kolebanja, nas kurs je evropeizacija Crne Gore”, kazao je Dukanovic.

On je istakao da je danas jasno da clanstvo u EU ne zavisi od bilo koje zemlje aspiranta vec od sposobnosti EU.

“Nas cilj je kvalitet zivota gradana primjeren razvijenoj Evropi”, istakao je Dukanovic.

Kongres je, kako je dodao, bio jasna demonstracija snage i jedinstva.

“Nijesmo slucajno ovdje organizovali kongres, zeljeli smo da pokazemo da je DPS jedinstvena, politicki potentna partija. Mislim da je DPS pokazao da zna da upravlja komplikovanim procesima. Mislimo da je to najvaznije za povjerenje”, kazao je predsjednik DPS-a.

On je istakao da ce 2020. pokazati snagu DPS-a na izborima.

“Mi smo zadovoljni onim sto smo uradili iako kao zdravomisleca struktura uvijek znamo da se moze bolje. Crna Gora mora da se razvija kao drustvo znanja. Jako je vazno da imamo konkurentno znanje, da bude strucno profilisano drustvo. To je kljucni preduslov daljeg dinamcnog drustvenog razvoja Crne Gore”, kazao je.

On je podsjetio da smo posljednjih sedmica bili u prilici da citamo oko navodnog egzodusa mladih iz Crne Gore.

To je, kako je kazao, problem koji danas pogada cijelu EU.

“No to nas ne zadovoljava, nas je cilj da mlade ljude zadrzimo. Otvoricemo nova radna mjesta, da unapredujemo sistem da motivisemo investitore da dolaze, otvaraju preduzeca i da mladi ostaju. Politicku volju imamo, jasnu viziju imamo da ocuvamo ovaj tempo razvoja”, kazao je Dukanovic.

Upitan da prokomentarise koliko je u prethodne cetiri godine bilo donacija DPS-u u od odbjeglog biznismena Duska Knezevica, Dukanovic je kazao da DPS evidentira samo zakonite donacije.

“Donacija sa snimka nije registrovana i predmet je nadleznih organa. Za nju nijesam znao dok se nije pojavila u javnosti. Postoji sef racunovodstva koji ima sve podatke”, rekao je Dukanovic.

Na konstataciju da je Knezevic objavio snimak predaje novca i kazao da je njemu namijenjen Dukanovic je odgovorio da to sto se neko bavi dopisivanjem i dosnimavanjem samo dopisuje optuznicu protiv sebe.

Dukanovic je kazao i da su se sve briselske institucije nedvosmisleno zalozile za nastavak prosirenja.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

 • Platni promet 1,38 milijardi eura
  on 27/03/2023 at 17:36

  Vrijednost realizovanog platnog prometa za 20 radnih dana u februaru iznosila je 1,38 milijardi aura, što je 18 odsto više nego u januaru, pokazuju podaci Centralne banke (CBCG).

 • Nacrt zakona o solidarnom doprinosu povući iz procedure
  on 27/03/2023 at 14:37

  Privredna komora Crne Gore, Američka privredna komora, Crnogorsko udruženje poslodavaca, Savjet stranih investitora i Udruženje banaka Crne Gore, ponovili su apel ministru finansija Aleksandru Damjanoviću u kojem traže od Vlade Crne Gore da povuče iz procedure Nacrt zakona o solidarnom doprinosu. Nacrt zakona smatraju dodatnim oblikom kažnjavanja kompanija koje uspješno posluju i ocjenjuju ga kao još jednu potvrdu dodatnog opterećivanja i urušavanja pozitivnog poslovnog ambijenta u Crnoj Gori.

 • Proizvodnja u Željezari kreće za desetak dana
  on 27/03/2023 at 14:22

  Za desetak dana trebalo bi da počne proizvodnja u pogonu Nikšićke Željezare, najavio je direktor te kompanije Đorđije Manojlović.

 • "Vrijedna imovina u Golubovcima data u zakup bez analiza i tendera"
  on 27/03/2023 at 13:43

  Bivši zaposleni u Montenegro airlinesu ističu da su iz medija saznali o izmajmljivanju hangara koji je u vlasništvu MA na Aerodromu "Golubovci" novom avio-prevozniku To Montenegro, i pitaju se zašto je stečajni sudija dozvolio novom stečajnom upravniku da ovako vrijednu imovinu da u zakup bez ikakve analize isplativosti zakupa i raspisanog tendera. Najavili su podnošenje prigovora na rad stečajnog upravnika i stečajnog sudije.

 • Uhapšena 34 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola
  on 27/03/2023 at 13:18

  Službenici policije uhapsili su tokom vikenda 34 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola, saopšteno je iz Uprave policije.

 • Od ponoći jeftinije sve vrste goriva
  on 27/03/2023 at 12:48

  Sve vrste goriva u Crnoj Gori će od ponoći biti jeftinije, saopšteno je iz Ministarstva kapitalnih investicija (MKI).

 • Damjanović: Vlada će u ratama platiti dug Montenegro Bonusa EPCG
  on 27/03/2023 at 10:54

  Ministar finansija Aleksandar Damjanović kazao je da će Vlada početi sa isplatom duga od 11,5 miliona eura Montenegro Bonusa Elektroprivredi Crne Gore na način što će odvajati dio od pripadajućih dividendi, odnosno dobiti.

 • Poziv gradovima i opštinama za ligu šampiona lokalnog razvoja
  on 27/03/2023 at 10:08

  Lokalne samouprave iz regiona od danas se mogu prijaviti za učešće u Programu sertifikacije gradova i opština s povoljnim poslovnim okruženjem u jugoistočnoj Evropi (BFC SEE), kako bi sistemski unaprijedile uslove za privlačenje investicija i brži razvoj postojeće privrede.

 • Na naplatu stižu stari krediti, država ne planira nova zaduženja
  on 26/03/2023 at 18:42

  Iako za sada država ne planira nova zaduženja budžetom je planirana mogućnost još 500 miliona eura zaduženja jer nam na naplatu stižu i stari krediti. A s obzirom na nepovoljne uslove na globalnom tržištu država će, kaže ministar finansija Aleksandar Damjanović, razmotriti i mogućnost emitovanja obveznica na domaćem tržištu. Da bi zaduživanje države na domaćem tržištu, gdje građani i privreda u bankama drže rekordne depozite, bilo gotovo duplo povoljnije, smatraju i finansijski stručnjaci.

 • Slabi srednjoročni izgledi globalne ekonomije
  on 26/03/2023 at 15:10

  Srednjoročni izgledi globalne ekonomije vjerovatno ostaju slabi zbog izuzetno velike neizvjesnosti, saopštila je direktorka Međunarodnog montarnog fonda (MMF), Kristalina Georgijeva.