KLIKOVAC PORUCIO

Lokalne uprave, u kojima DPS vrsi vlast, kreirale su budzete za 2020. godinu shodno potrebama gradana, saopstio je clan Glavnog odbora DPS-a Andrija Klikovac. Najvise novca, kako je kazao, bice izdvojeno za kapitalne projekte i lokalne servise sto ce zivot gradana uciniti kvalitetnijim.

Dinamican razvoj i dostizanje kvaliteta zivota zapadnih drzava je cilj politika DPS-a na drzavnom, a i na lokalnom nivou, navodi se u saopstenju koje potpisuje Klikovac.

Rast ustupljenih prihoda, odnosno ukupnih prihoda lokalnih uprava je rezultat novog Zakona o finansiranju lokalnih samouprava kojim je Vlada Crne Gore dodatno osnazila lokalne finansije u svim opstinama i pruzila im veci stepen finansijske autonomije.

“Povecana je stopa raspodjele poreza na dohodak fizickih lica sa 13 na 15 procenata sto je dovelo do povecanja ove vrste prihoda na lokalnom nivou”, navodi se u saopstenju.

Zbog ovih razloga ali i efikasne naplate prihoda , Glavni grad Podgorica je izvrsio rebalans budzeta za 2019. godinu i uvecao ga za gotovo 10 miliona eura, dok ce, kako je kazao Klikovac, opstina Herceg Novi, u kojoj opozicija vrsi vlast, izvrsiti rebalans I umanjiti budzet za 2,2 miliona, uprkos rastu ustupljenih prihoda od strane Vlade Crne Gore.

“Ovo je jasan primjer da opozicione partije planiraju prihode i razvoj lokalnih zajednica, u skladu sa kratkorocnim politickim potrebama I sa ciljem objavljivanja sponzorisanih populistickih naslova, a ne u skladu sa principima odrzivog razvoja i potrebama covjeka u 21. vijeku na kojima se zasnivaju politike Demokratske partije socijalista na lokalnom i drzavnom nivou”, zakljuceno je u saopstenju.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

 • Podržavaju mala preduzeća sa međunarodnim ambicijama 15 godina
  on 25/03/2023 at 14:21

  Evropska mreža preduzetništva /Enterprise Europe Network/ (EEN), kao i MontEENegro konzorcijum koji djeluje u sklopu nje, u cilju podrške malim preduzećima, ove godine obilježavaju 15 godina postojanja.

 • Kroz Sozinu prošlo 550 hiljada vozila
  on 25/03/2023 at 14:04

  Kroz tunel Sozina je u periodu od 17. do 23. marta prošlo 52,41 hiljada vozila, većinom automobila.

 • U Herceg Novom 4,63 hiljade turista
  on 25/03/2023 at 13:53

  U Herceg Novom, prema podacima od četvrtka, boravi 4,63 hiljade turista, 1,74 hiljade više nego u istom periodu prošle godine.

 • "Zakon jednak za sve, pa i za privredna društva u većinskom državnom vlašništvu"
  on 25/03/2023 at 13:11

  Izjave Luke Kotor u vezi sa pružanjem lučke usluge pilotaže u Bokokotorskom zalivu kojima se nipodaštavaju sudske i odluke drugih nadležnih organa, ne idu u prilog očuvanju poslovnog ugleda luke od nacionalnog značaja, saopšteno je iz Ministarstva kapitalnih investicija.

 • Za podsticajne mjere u poljoprivredi 45 hiljada eura
  on 25/03/2023 at 12:00

  Opština Tivat će za podsticajne mjere u sektoru poljoprivrede ove godine opredijeliti 45 hiljada eura.

 • Klikom do trgovine, ali i prevare
  on 25/03/2023 at 06:37

  Od početka godine 11 kupovina preko interneta završilo se prijavom Tržišnoj inspekciji. Nepravilnosti su se odnosile na reklamacije sata, parfema, šminke, garderobe, česme, mašinice za brijanje i drugog, a kupci su tvrdili da dobijeni proizvod nije isti kao sa fotografije. Prijavljivalo se i kašnjenje isporuke, kao i da je cijena koju kurir traži pri dostavi veća od naznačene pri naručivanju. Glavna tržišna inspektorka, Marina Radulović, za Portal RTCG kaže da je, za tri mjeseca 2023. godine, od kurirskih službi oduzeta krivotvorena roba, vrijedna 19.437 eura.

 • Crnogorskom tržištu kapitala predstoje bolji dani
  on 25/03/2023 at 05:59

  Crnogorskom tržištu kapitala predstoje bolji dani, smatra novoimenovani predsjednik Komisije za tržište kapitala Crne Gore (KTKCG) Željko Drinčić.

 • EK podržava modernizaciju puteva i željeznice u CG
  on 24/03/2023 at 14:35

  Za Crnu Goru bila odlična vijest ukoliko se odobri investicioni grant od 75 miliona eura za rekonstrukciju željeznice, kazao je ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović na sastanku sa šefom jedinice za Crnu Goru u Direktoratu za susjedstvo i politiku proširenja Majklom Milerom. Miler je istakao težnje EK da snažnije podržava modernizaciju željezničke infrastrukture, budući da u skladu sa „Zelenom agendom“ ovaj vid saobraćaja ima poseban značaj.

 • Nakon dvije godine poslovanja sa gubitkom, u 2022. pozitivan rezultat
  on 24/03/2023 at 13:20

  Nakon dvije godine poslovanja sa gubitkom Hotelska grupa "Budvanska rivijera" AD Budva u 2022. godini ostvarila je pozitivan poslovni rezultat u iznosu od 602.563 eura. To je utvrdio Odbor direktora na danas održanoj XIX sjednici.

 • Odgovorno do poboljšanja životnog standarda
  on 24/03/2023 at 13:01

  Poboljšanje životnog standarda, cilj je svake odgovorne politike, a da toga se mora doći na odgovoran način, a ne manipulacijama i sijanjem iluzija, saopštio je predsjednički kandidat Demokratske partije socijalista Milo Đukanović.