Error fetching full content with error: 500 ([unable to retrieve full-text content])

0 comments

You must be logged in to post a comment.

  • "Broj zaposlenih u Rudniku uglja Pljevlja nakon 2020. dupliran"
    on 19/04/2024 at 09:29

    Rudnik uglja Pljevlja predstavlja sinonim za partijsko zapošljavanje i koruptivne aktivnosti, kazao je poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Mihailo Anđušić na današnjoj pres konferenciji. Tvrdi da je uništavanje ovog preduzeća teklo u dva pravca - brutalno partijsko zapošljavanje i sklapanje štetnih ugovora sa elementima visoke korupcije.

  • "Glavni grad organizuje Proljećni pazar suprotno odluci Skupštine"
    on 19/04/2024 at 09:10

    Glavni grad, suprotno odluci Skupštine, organizuje Proljećni pazar, saopštio je odbornik SD-a Miloš Mašković.

  • Dukaj: Unapređenje sistema lokalne samouprave u Crnoj Gori
    on 19/04/2024 at 08:51

    Vlada Crne Gore i Ministarstvo javne uprave su u punom kapacitetu posvećeni razvoju sistema lokalne samouprave u Crnoj Gori, kazao je ministar javne uprave Maraš Dukaj na Generalnoj skupštini Mreže asocijacija lokalnih vlasti Jugoistočne Evrope. On je naveo da je današnji događaj prilika da još jednom ponovi da je decentralizacija u Crnoj Gori u cjelosti cilj i prioritet Ministarstva.

  • "Poslanici odbili da isprave nepravdu prema penzionerima i povećaju dječije dodatke"
    on 19/04/2024 at 08:13

    Spajićeva i Mandićeva parlamentarna većina odbila je juče da se na dnevnom redu sjednice proljećnjeg zasijedanja Skupštine Crne Gore uvrste predlozi poslaničkog kluba Građanskog pokreta (GP) URA o povećanju minimalne penzije na 450 eura za korisnike srazmjernih penzija, ali i povećanje dječijih dodataka za 50 odsto, saopštili su iz GP URA.

  • "Bolja antikorupcijska pravila preduslov za reforme"
    on 19/04/2024 at 05:49

    Nedavna hapšenja direktorice za sprečavanje korupcije Jelene Perović, bivšeg Glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića kao i nekadašnjeg policijskog funkcionera Zorana Lazovića, u žiži su javnosti posljednjih dana. I dok vladajuće partije pozdravljaju aktivnosti Specijalnog državnog tužilaštva i Specijalnog policijskog odjeljenja, iz DPS-a akciju SDT-a vide kao nastavak revanšizma od 30. avgusta. Sagovornici Portala RTCG zaključuju da takve ocjene opozicione partije ne čude jer je DPS godinama "zarobljena organizacija."

  • Potvrđeni mandati novoizabranim predsjednicima opštinskih odbora
    on 18/04/2024 at 20:31

    Na juče održanoj sjednici Glavnog odbora DPS, potvrđeni su mandati novim predsjednicima opštinskih odbora koji su birani na lokalnim unutarstranačkim izborima na kojima je članstvo partije po prvi put u političkoj istoriji Crne Gore dobilo priliku da, neposrednim putem, izabere predsjednike opštinskih odbora u svojim sredinama, saopštili su iz Demokratske partije socijalista (DPS).

  • "Nakon pobjede nad Đukanovićem počela demokratija unutar partija"
    on 18/04/2024 at 19:00

    U Crnoj Gori dešava se prekompozicija političke scene, kao i potresi unutar partija i to je znak da je počela demokratija unutar partija, smatra izvršni direktor BIRN-a Vuk Maraš. Profesor na Fakultetu političkih nauka Beograd Miloš Bešić kaže da je to očekivano, te da se stabilnost nakon 30 godina vladavine DPS-a ne može očekivati preko noći. Jedan od osnivača Pokreta Preokret Srđan Perić ipak smatra da nije promijenjen sistem vlasti i da sudstvo nije slobodnije.

  • DPS: Iniciraćemo kontrolno saslušanje Bečića, Markovića i Novovića
    on 18/04/2024 at 17:55

    Iz Demokratske partije socijalista (DPS) poručili su da će tražiti da se pred skupštinskim Odborom za bezbjednost saslušaju potpredsjednik Vlade i koordinator BOK-a Aleksa Bečić, vrhovni državni tužilac Milorad Marković i specijalni državni tužilac Vladimir Novović, zbog svih okolnosti koje su pratile jučerašnju akciju SDT-a u Agenciji za sprečavanje korupcije.

  • "Posvećeni decentralizaciji i osnaživanju sistema lokalne samouprave"
    on 18/04/2024 at 17:46

    Posvećeni smo procesu decentralizacije i osnaživanju sistema lokalne samouprave u Crnoj Gori, poručio je ministar javne uprave Maraš Dukaj na sastanku sa direktoricom Kongresa lokalnih samouprava, Claudiom Luciani. Dukaj je, predstavljajući rad i prioritete Ministarstva javne uprave, naglasio važne oblasti i to Analizu funkcionisanja sistema lokalne samouprave, unapređenje Zakona o lokalnoj samoupravi i projektne aktivnosti za unapređenje digitalizacije na lokalnom nivou.

  • Pročitajte šta je Vlada usvojila na današnjoj sjednici
    on 18/04/2024 at 17:12

    Vlada je, na danas održanoj 26. sjednici kojom je predsjedavao premijer Milojko Spajić, utvrdila Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o besplatnoj pravnoj pomoći.