• Religija i običaji: Proslava Uskrsa u Srbiji - zašto se farbaju jaja
    on 05/05/2024 at 08:27

    Pravoslavnici vernici u Srbiji i svetu proslavljaju Uskrs, praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću.

  • Izbori u Severnoj Makedoniji: Vodič kroz glasanje za predsednika i parlament
    on 05/05/2024 at 08:07

    Drugi krug predsedničkih i parlamentarni izbori na programu su u sredu 8. maja.

  • Čestitke povodom Vaskrsa
    on 05/05/2024 at 08:04

    Ministri u Vladi Crne Gore i predsjednici političkih partija, čestitali su Vaskrs vjernicima pravoslavne vjeroispovjesti.

  • Da li će se hrišćani ujediniti oko datuma Uskrsa?
    on 05/05/2024 at 08:01

    Na svetu ima oko 2,5 milijardi hrišćana, od toga oko 300 miliona pravoslavaca. Međutim, čak ni svi pravoslavci ne slave Uskrs istog dana.

  • Svjedok sedmice: Rabi Alhantuli
    on 05/05/2024 at 07:45

    Kakav je život pod izraelskom okupacijom? Ako to možemo nazvati životom, nijedna riječ ga ne može pravilno opisati. Morate ga doživjeti da biste shvatili šta znači „biti na ivici“ - zapravo nit živi nit mrtvi. Ništa ne zavisi od vas, od vašeg rođenja do vašeg posljednjeg dana, sve kontroliše izraelska okupaciona vojska, fizički i uz upotrebu sofisticirane i naoružane tehnologije.

  • "Neka naše društvo još snažnije bude protkano razumijevanjem, praštanjem i slogom"
    on 05/05/2024 at 07:25

    Premijer Gore Milojko Spajić čestitao je Vaskrs svim građankama i građanima pravoslavne vjeroispovijesti.

  • Danas je Vaskrs
    on 05/05/2024 at 07:13

    Vjernici pravoslavne vjeroispovjesti proslavljaju danas najveći hrišćanski praznik Vaskrs. Vaskršnju liturgiju u hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici pratite od 8 sati na Drugom programu Televizije Crne Gore i na našem Portalu.

  • Predsezona obećava, cijene smještaja neznatno uvećane
    on 05/05/2024 at 07:05

    Cijene smještaja u Crnoj Gori su na nivou prošlogodišnjih ili neznatno uvećane. Podaci da je predsezona popunjena ranije i bolje nego prošle godine, a da je sezona u velikoj mjeri već bukirana, kako poručuju turistički poslenici, govore da su cijene formirane na zadovoljstvo gostiju.

  • Hrana preskupa, za visoke cijene nema ekonomskog opravdanja
    on 05/05/2024 at 06:30

    Mada su cijene hrane u svijetu u februaru pale na najniži nivo u posljednje tri godine, naši građani kažu da takav utisak nemaju kada izađu iz prodavnica. Za to, kako smatraju sagovornici TVCG, nema ekonomskog opravdanja, pa tvrde da trgovci koriste tu situaciju za dodatnu zaradu što potvrđuju podaci o rastu njihovih profita.

  • Napadnut njemački političar SPD-a, zadobio prelome kostiju
    on 04/05/2024 at 21:30

    Političar SPD-a Matijas Eke (41) glavni kandidat socijaldemokrata na predstojećim evropskim izborima napadnut je u petak u Drezdenu i nalazi se u bolnici. On je napadnut dok je lijepio plakate na ulici u četvrti Drezdena – Strizen i moraće da bude operisan, piše u saopštenju SPD-a Saksonije. Saskonsko ministarstvo unutrašnjih poslova potvrdilo je napad za "Špigel".

  • Vučinić: Budvani da glasaju za CEP
    on 05/05/2024 at 10:30

    Potpredsjednik Crnogorske evropske partije CEP Stevo Vučinić pozvao je građane Budve da glasaju za CEP, i tako smijene, kako kaže, ne samo vlast, nego i njenom promijenom promijene višedecenijski način vladanja Budvom.

  • "Država morala da reaguje na zloupotrebe informisanja"
    on 04/05/2024 at 20:35

    Presuda Višeg suda pokazala je da je 235 ljudi u Crnoj Gori 2020. godine na portalu Udar označavano špijunima, saradnicima raznih službi iz regiona, a politikolog Vladimir Pavićević u Specijalnoj emisiji na Gradskoj RTV ocjenjuje da iza te afere stoji tadašnji predsjednik države Milo Đukanović.

  • Živković: Svako ko je radio nešto protivzakonito treba da odgovara
    on 04/05/2024 at 20:15

    Predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Danijel Živković poručio je da svako ko je uradio nešto protivzakonito treba da odgovara za to, ali konstatuje da se ovo tužilaštvo bavi isključivo slučajevima prethodne vlasti, "kao da nakon 30. avgusta nema počinjenog krivičnog djela".

  • DPS: Da li je izjava Šćekića o genocidu zvanični stav Vlade Crne Gore?
    on 04/05/2024 at 18:05

    Demokratska partija socijalista negodovala je zbog izjave potpredsjednika Vlade Dragoslava Šćekića koji je saopštio da Socijalistička narodna partija (SNP), čiji je on potpredsjednik, smatra da ne bi bilo dobro da Crna Gora u Ujedinjenim nacijama podrži rezoluciju o Srebrenici jer to može dodatno podići tenzije u čitavom regionu, pa i u Crnoj Gori. Iz DPS-a pitaju da li je ovo zvančan stav Vlade.

  • "Držite se taksi licenci, privremenih lokacija i plažnih barova"
    on 04/05/2024 at 15:19

    Nosilac liste "Čist izbor - Petar Odžić - SDP, SD, LP i građani" Petar Odžić poručio je nosiocu liste koalicije "Za budućnost Budve - Budva, otvoreni grad", Mladenu Mikijelju da na pomirenje poziva on, koji ne govori sa ljudima sa kojima je bio na listi na prošlim izborima, on koji je, kako kaže, ljude istog političkog uvjerenja posvađao.

  • "Opština Budva gubi tri miliona po osnovu poreza na dohodak"
    on 04/05/2024 at 14:30

    Apelujemo da što prije uđemo u izmjenu zakona o finansiranju lokalne samouprave, i izmijenimo neustavne norme koje degradiraju južne i opštine srednje regije, kazao je Slavko Đukanović, kandidat za odbornika sa liste “Čist izbor - Petar Odžić”(SDP, SD, LP i građani).

  • Utvrđen redosljed lista za izbore u Budvi
    on 04/05/2024 at 13:50

    Opštinska izborna komisija (OIK) u Budvi odredila je danas žrijebanjem raspored na glasačkom listiću za predstojeće lokalne izbore, koji su zakazani za 26. maj.

  • "Svi da radimo za budućnost Budve"
    on 04/05/2024 at 11:55

    Nosilac liste koalicije "Za budućnost Budve - Budva, otvoreni grad", Mladen Mikijelj poziva na ujedinjenje svih građana, ujedinjenje oko istinskih vrijednosti i bolje budućnosti da se zajedno omogući da Budva bude otvoren grada, da se obezbijedi prosperitet, stabilnost i normalan život.

  • Nenezić: Crnu Goru u EU ne vodi ono što je viđeno u prethodne četiri godine
    on 04/05/2024 at 11:35

    Građani prepoznaju potrebu formiranja zajedničkog pokreta Socijaldemokrata (SD), Socijaldemokratske (SDP) partije i Liberalne partije (LP), jer ono što je viđeno u prethodne četiri godine ne vodi Crnu Goru u EU, ocijenio je poslanik SD-a Branislav Nenezić.

  • "Crna Gora ne treba da podrži rezoluciju o Srebrenici u UN"
    on 04/05/2024 at 10:54

    Potpredsjednik Vlade Dragoslav Šćekić saopštio je da Socijalistička narodna partija (SNP), čiji je on potpredsjednik, smatra da ne bi bilo dobro da Crna Gora u Ujedinjenim nacijama podrži rezoluciju o Srebrenici jer to može dodatno podići tenzije u čitavom regionu, pa i u Crnoj Gori.