• Kotorski vatrogasci pet sati tražili Amerikanku na brdu Vrmac
    on 28/04/2024 at 08:24

    Služba zaštite i spašavanja juče je nakon pet sati potrage pronašla mlađu državljanku Sjedinjenih Američkih Država koja je izgubila na brdu Vrmac.

  • U udaru tornada na jugu Kine poginulo pet osoba
    on 28/04/2024 at 08:21

    U udaru tornada koji je u subotu pogodio grad Guangdžou na jugu Kine, poginulo je pet osoba i pričinjena je znatna materijalna šteta, javili su državni mediji.

  • Mrtvačnica na Kubi zamijenila tijela: Rus poslat u Montreal, Kanađanin u Rusiju
    on 28/04/2024 at 08:02

    Porodica Žaržur čeka više od mjesec dana kako bi sahranila 68-godišnjeg Farža, koji je preminuo na Kubi od srčanog udara. Tijelo Kanađanina, koje je prije više nedjelja trebalo da stigne u Kanadu, greškom je poslato u Rusiju, a u Kanadu je stiglo telo 22-godišnjeg Rusa. Da stvar bude gora, preminuli Faraž Žaržur je u Rusiji sahranjen, ali će biti otkopan i poslat u Kanadu, potvrdila je porodica preminulog.

  • Problemi riješeni, žičara kreće 1. maja
    on 28/04/2024 at 07:43

    Žičara Kotor - Lovćen u komercijalnu upotrebu će biti puštena 1. maja jer su riješeni svi problemi koji su prijetili da se to ne desi.

  • Grčka uvodi šestodnevnu radnu sedmicu
    on 28/04/2024 at 07:29

    Grčka u junu uvodi šestodnevnu radnu sedmicu, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, banke, komunalne i druge kompanije i organizacije.

  • Putevi suvi
    on 28/04/2024 at 07:23

    U Crnoj Gori jutros se saobraća po suvim putevima, saopštili su iz Auto moto saveza (AMSCG) i upozorili da su na dionicama koje prolaze kroz usjeke mogući sitniji odroni.

  • Plava riba umjesto crvenog mesa spasila bi godišnje 750.000 ljudi
    on 28/04/2024 at 07:20

    Japanski i australijski naučnici tvrde da ćemo spriječiti nastanak mnogih bolesti i spasti 750.000 ljudskih života godišnje ako crveno meso zamijenimo plavom ribom – haringama, sardinama, inćunima.

  • „Ako Dodik proglasi secesiju, za sat vremena će izbiti rat“
    on 28/04/2024 at 07:12

    Reporterka nemačkog lista Velt obišla je Srebrenicu, pišući o rezoluciji o genocidu koja se priprema u Ujedinjenim nacijama. U uvodu se podseća na pogubljenje oko osam hiljada Bošnjaka što je Haški tribunal u presudi okarakterisao kao genocid.

  • Moskva tvrdi da je uništila ukrajinski "mig-29"
    on 28/04/2024 at 07:10

    Ruski napad na energetski sektor Ukrajine ciljao gasna postrojenja važna za snabdijevanje EU, tvrdi Volodimir Zelenski. Ruske trupe napale aerodrom u Ukrajini pri čemu su uništile lovca "mig-29", saopštava Moskva. Oružane snage Ukrajine navode da neće sakriti tenkove "abrams", ali ni izvještavati o kretnji vojske.

  • Hamas: Šanse za primirje male
    on 28/04/2024 at 06:57

    IDF nastavljaju akcije širom Pojasa Gaze, dok traju pregovori o prekidu vatre. Ipak, Hamas tvrdi da su šanse za primirje male, nakon što je Tel Aviv predstavio svoj plan za budućnost palestinske enklave. Sa druge strane, sve su intezivnije i borbe Hezbolaha i Izraela za produžetak tenzija na Bliskom istoku.

  • Demokrate predstavile izbornu listu u Budvi
    on 28/04/2024 at 08:30

    Izborna lista ,,Demokrate - Ojačaj, Obnovi, Oživi- Budva odlučuje! - Đorđe Zenović’’ predstavila je svoje kandidatkinje i kandidate za odbornice i odbornike na izbornoj listi koju su, kako navode u saopštenju, među prvima predali Opštinskoj izbornoj komisiji.

  • “Nije bitno s kolikog minusa krećete, već ko ste i šta želite od života”
    on 28/04/2024 at 06:41

    Iako je rođena u gradu, poslanica Jelena Nedović, tačka njene duše nalazi se u njenom selu u Rodijeljskom polju u Bijelom Polju. Tu je provela najljepše dane djetinjstva uz svoje đedove koji su bili doktori nauka i koji su joj usadili vrijednosti koje je nastavila njeguje u životu.

  • Crna Gora u poziciji da "probije led", uspjeh važan za region
    on 28/04/2024 at 06:16

    Da postoji snažna volja crnogorskih zvaničnika da što prije postanemo 28 članica Evropske unije sve češće čujemo i iz Brisela. Evropski parlamentarci očekuju ubrzan napredak jer je, kako kažu, očigledna nova snaga u zemlji. Koliko su ozbiljni možda najbolje govori činjenica da je mandat aktuelnog Odbora za vanjsku politiku završen sastankom sa crnogorskim premijerom.

  • Milatovići imaju kuću, dva stana i 17.000 eura na računima
    on 27/04/2024 at 21:58

    Predsjednik države Jakov Milatović i njegova supruga Milena vlasnici su kuće i dva stana, a na računima imaju oko 17.000 eura, pokazuju podaci o imovini i prihodima dostavljeni Agenciji za sprečavanje korupcije za prošlu godinu.

  • Dokić: Mandić pokušao da unizi postojanje legitimno izabrane potpredsjednice
    on 27/04/2024 at 20:40

    Potpredsjednica Opštine Budva Jasna Dokić saopštila je da je zgranuta nepoštovanjem iskazanim prema zvaničnim predstavnicima Opštine Budva,od strane predsjednika Skupštine Crne Gore Andrije Mandića koji je sa svojom koleginicom iz Azerbejdžana posjetio Budvu, navodi se u njenom saopštenju. Smatra da je pokušao da unizi postojanje legitimno izabrane potpredsjednice i najavila je da će se žaliti ambasadi Azerbejdžana.

  • "Žalimo što Odbor povjerenika nije usvojio izvorni budžet"
    on 27/04/2024 at 20:01

    Odbornici Demokrata u SO Andrijevica saopštili su da žale što Odbor povjerenika Opštine Andrijevica, prilikom glasanja o odluci o budžetu Opštine Andrijevica za 2024. godinu, nije usvojio izvorni budžet koji je bio u proceduri i koji je dobio saglasnost Ministarstva finansija i prošao zakonsku proceduru. Oni su naveli da je, na svoj način, Odbor preuzeo ulogu tumača u pogledu razvoja opštine Andrijevica i usvojio budžet sa sedam amandmana i time stopirao kapitalni budžet umanjujući milion eura u kapitalnom dijelu budžeta od sredstava ekonomskog državljanstva, što će, kako tvrde, u konačnom usporiti dalji razvoj opštine.

  • Ćulafić: Zahtijevaćemo razrješenje trenutnog sastava Odbora povjerenika
    on 27/04/2024 at 18:45

    Rukovodstvo Opštine Andrijevica će u najhitnijem roku obavijestiti Vladu i Ministarstvo javne uprave o novonastaloj situaciji i zahtijevati razrješenje trenutnog sastava Odbora povjerenika zbog neefikasnosti i pogrešnih poteza koji otežavaju život prosječnom stanovniku, kazao je predsjednik andrijevačke opštine Željko Ćulafić. Naveo je da je na taj način već postupano sa odborom povjerenika u nekim opštinama, jer to od njih očekuju građani.

  • "Ključni koraci ka saradnji i razvoju sa Budvom"
    on 27/04/2024 at 18:11

    Današnja posjeta Budvi predsjednice Skupštine Azerbejdžana Sahibe Gafarove, u pratnji predsjednika Skupštine Crne Gore Andrije Mandića ima ključnu ulogu u planovima daljeg razvoja ovog turističkog mjesta, saopšteno je iz koalicije “Za budućnost Budve - Budva otvoreni grad”.

  • Demokrate u Budvi predale izbornu listu
    on 27/04/2024 at 17:24

    Demokratska Crna Gora je sinoć u Budvi, Opštinskoj izbornoj komisiji, predala izbornu listu: ,,Ojačaj, Obnovi, Oživi- Budva odlučuje” na čelu sa nosiocem Đorđem Zenovićem i Draganom Kažanegra Stanišić, saopšteno je iz te partije.

  • "Podnesene 22 prijave, falsifikuju i turske i američke diplome"
    on 27/04/2024 at 16:30

    Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija (MPNI) u posljednjih pet mjeseci podnijelo je krivične prijave protiv 22 osobe zbog osnovane sumnje da su falsifikovala inostrane obrazovne isprave, što je daleko više nego u prethodnih nekoliko godina.

  • Podgorica dobija *Central business district* u naselju Zelenika
    on 28/04/2024 at 09:48

    U zoni centralnih djelatnosti Zelenika u Podgorici u planu je razvoj *Central business district-a* na površini od 30 hektara. Cilj je kreiranje modernog poslovnog okruženja koje će podržavati rast poslovanja i ekonomskog razvoja glavnog grada, te razvoj poslovnih, komercijalnih, skladišnih i proizvodnih djelatnosti.

  • Radulović: Plav dobija raskrsnicu vrijednu 300 hiljada eura
    on 28/04/2024 at 09:09

    Plav će do kraja avgusta dobiti rekonstruisanu raskrsnicu vrijednu 300 hiljada eura, kazao je ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović tokom radne posjete toj Opštini. Riječ je o raskrsnici koja se nalazi na ulazu u grad čime će značajno biti olakšan saobraćaj.

  • Problemi riješeni, žičara kreće 1. maja
    on 28/04/2024 at 07:43

    Žičara Kotor - Lovćen u komercijalnu upotrebu će biti puštena 1. maja jer su riješeni svi problemi koji su prijetili da se to ne desi.

  • Minus u kasi Željezare iz mjeseca u mjesec sve veći
    on 28/04/2024 at 06:51

    Kriza u Željezari ne jenjava. Dok se traži investitor za zakup pogona u toj fabrici, radnici negoduju zbog kašnjenja zarada, a menadžment sa Elektroprivredom i resornim ministarstvom traži model opstanka. U fabrici gotovo da nema proizvodnje, zbog čega je minus u kasi Željezare iz mjeseca u mjesec sve veći.

  • Jačati konkurentnost privreda Crne Gore i Slovenije
    on 27/04/2024 at 18:58

    Crna Gora i Slovenija svakim danom jačaju svoju ekonomsku i političku povezanost, pri čemu postoji prostor da se nova polja saradnje otvore u oblastima digitalizacije, IT usluga, energetike, turizma, agrara i drvoprerade, ocijenjeno je na poslovnom forumu dvije države.

  • "Stabilnost Zapadnog Balkana važna za snažnu Evropu"
    on 27/04/2024 at 15:46

    Stabilnost Zapadnog Balkana je vrlo važna za snažnu Evropu, istakao je predsjednik Hrišćansko-demokratske unije Fridrih Merca tokom sastanka s premijerom Milojkom Spajićem u Berlinu. Dvojica zvaničnika razgovarala su i o evropskim integracijama i rezultatima crnogorske Vlade u posljednjih pet mjeseci.

  • Tunel Sozina opslužio 890,19 hiljada vozila
    on 27/04/2024 at 14:48

    Tunel Sozina je od početka godine opslužio 890,19 hiljada vozila.

  • Usvojen budžet Opštine Andrijevica
    on 27/04/2024 at 14:39

    Odbor povjerenika Opštine Andrijevica usvojio je na sjednici odluku o budžetu te lokalne samouprave za ovu godinu.

  • URA pokrenula inicijativu sa stručnjacima iz oblasti energetike i ekologije
    on 27/04/2024 at 12:43

    Imajući u vidu da energetika može i mora biti ozbiljna razvojna grana Crne Gore URA je pokrenula inicijativu za formiranje udruženja svih stručnih ljudi iz ove oblasti, saopšteno je iz te partije.

  • Kroz dva programa posao za 750 nezaposlenih
    on 27/04/2024 at 12:15

    Zavod za zapošljavanje (ZZZ) objavio je konkurse za realizaciju dva programa, koja bi trebalo da doprinesu povećanju zaposlenosti osoba sa njegove evidencije.