• "Vlast neće da shvati da u vođenju države nema lakših i težih tema"
    on 15/05/2024 at 20:23

    Vlast izgleda neće da shvati da u vođenju države nema lakših i težih tema, o svakoj je potreban stav, saopštio je poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Nikola Janović.

  • "Što hitnije rekonstruisati put Plužine-Foča nakon Šćepan Polja"
    on 15/05/2024 at 20:10

    Od izuzetnog značaja je što hitnije izvršiti rekonstrukciju magistralnog puta Plužine-Foča nakon graničnog prelaza Šćepan Polje, poručili su predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić i predsjednik Predstavničkog doma Bosne i Hercegovine (BiH) Nebojša Radmanović.

  • "Crna Gora je uz Slovačku i njen prijateljski narod"
    on 15/05/2024 at 19:06

    Šokiran sam napadom na premijera Slovačke Roberta Fica i najoštrije osuđujem ovaj gnusan akt nasilja, saopštio je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović.

  • DPS: Državne zastave uklonjene sa svih stubova u Zeti
    on 15/05/2024 at 18:51

    Zastave Crne Gore su brzom intervencijom uklonjene sa svih stubova u Zeti, kazali su iz Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Zeta. Na osnovu toga zaključuju da Opština Zeta ne slavi 21. maj Dan nezavisnosti Crne Gore.

  • Zirojević: Nova vlast nastavlja da remeti dobrosusjedske odnose
    on 15/05/2024 at 18:31

    Nova vlast i parlamentarna većina, nakon Kosova i Bosne i Hercegovine (BIH), nastavljaju da remete dobrosusjedske odnose sa državama okruženja, ocijenile su Socijaldemokrate (SD).

  • "Udruženim snagama do ubrzanog razvoja i bržeg članstva u EU"
    on 15/05/2024 at 17:59

    Plan rasta za Zapadni Balkan pruža mogućnost za ubrzan ekonomski razvoj zemalja regiona i dostizanje standarda i kvaliteta života kakav imaju države i građani Evropske unije (EU), poručeno je sa ministarskog sastanka o Planu rasta za Zapadni Balkan koji je održan u Kotoru.

  • "Nadam se da će napadači na Fica što prije biti privedeni pravdi"
    on 15/05/2024 at 17:46

    Premijer Crne Gore Milojko Spajić kazao je u objavi na društvenoj mreži X da je zgrožen vijestima o napadu na slovačkog premijera Roberta Fica.

  • "Vladajuća većina ugrožava dobrosusjedske odnose i evropsku perspektivu države"
    on 15/05/2024 at 17:27

    Protestna nota Hrvatske posljedica je ponašanja vladajuće koalicije koja zbog svojih sitnih kalkulacija, preciznije čuvanje fotelja u koje su njeni funkcioneri zasjeli, dopušta Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću da namjerno razbijaju dobrosusjedske odnose Crne Gore i da podrivaju evropski put države, saopštili su iz Demokratske partije socijalista (DPS).

  • Radovanić: Nedopustiva retraumatizacija žrtava
    on 15/05/2024 at 16:59

    Nedopustiva je odluka Apelacionog suda da okrivljenom za višestruko silovanje petnaestogodišnje djevojčice umanji kaznu zatvora sa maksimalnih 15 na osam godina. Ona doprinosi atmosferi u kojoj žrtve ne prijavljuju seksualno nasilje, a poznato je da se u Crnoj Gori o tome uglavnom ćuti, poručio je generalni sekretar Građanskog pokreta URA Mileta Radovanić.

  • "Braun značajno doprinijela unapređenju odnosa SAD i Crne Gore"
    on 15/05/2024 at 16:23

    Diplomatski angažman Sju K. Braun, a posebno njena lična posvećenost jačanju odnosa između SAD i Crne Gore, ostavili su traga na sve koji su sa njom sarađivali, poručili su iz Atlanskog saveza povodom smrti nekadašnje ambasadorke SAD u Crnoj Gori (2011-2015).

  • Vuković: Podstičemo ukupan ekonomski razvoj i put Crne Gore ka EU
    on 15/05/2024 at 19:48

    Koordinisani napori sa Evropskom unijom (EU) i partnerskim međunarodnim finansijskim institucijama, kakva je Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), podstiču ukupan ekonomski razvoj Crne Gore i njen put ka EU, poručio je ministar finansija Novica Vuković.

  • "Varhelji podržao planove za dalji napredak ka članstvu u EU"
    on 15/05/2024 at 18:30

    Ministar turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera Vladimir Martinović sa evropskim komesarom za proširenje Oliverom Varheljijem obišao je postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda za opštine Kotor i Tivat.

  • USSCG očekuje usvajanje zakonskih inicijativa SNP-a
    on 15/05/2024 at 14:32

    Unija slobodnih sindikata (USSCG) očekuje da svi poslanici u Skupštini podrže dvije zakonske inicijative Socijalističke narodne partije (SNP).

  • Penzioneri traže mjesto u Socijalnom savjetu
    on 15/05/2024 at 14:03

    Penzioneri su razočarani posljednjim povećanjem penzija smatrajući ga nedovoljnim da bi se pratila inflacija, pri čemu traže mjesto u Socijalnom savjetu, saopšteno je na današnjoj sjednici Skupštine Saveza udruženja penzionera.

  • Inflacija 5,4 odsto
    on 15/05/2024 at 11:40

    Cijene proizvoda i usluga lične potrošnje, mjerene indeksom potrošačkih cijena, u aprilu su u odnosu na isti period prošle godine, u prosjeku bile više 5,4 odsto, pokazuju podaci Monstata.

  • Više prevezenih putnika
    on 15/05/2024 at 05:41

    Prevoz putnika u prvom kvartalu, u odnosu na isti period prošle godine bilježi rast u željezničkom saobraćaju, drumskom i lokalnom drumskom i aerodromskom.

  • Crna Gora da osigura stabilnost cijena
    on 14/05/2024 at 15:52

    Crna Gora pozvana je da nastavi temeljnu procjenu kretanja cijena i mogućih povratnih efekata i da bude spremna da koristi ograničena sredstva koja su dostupna u okviru izabranog monetarnog okvira kako bi se osigurala stabilnost cijena, navodi se između ostalog u zaključcima nakon sastanka Ekonomskog i finansijskog dijaloga između EU i partnera sa Zapadnog Balkana.

  • Zvanično: Roko Tolić novi izvršni direktor Aerodroma
    on 14/05/2024 at 14:40

    Roko Tolić je novi izvršni direktor Aerodroma Crne Gore (ACG), odlučio je Odbor direktora na sjednici koja je održana danas.

  • "U Skupštini demonstriran neprimjeren odnos prema najsiromašnijima"
    on 14/05/2024 at 10:41

    Socijaldemokrate Crne Gore saopštile su da je sinoć neusvajanjem amandmana u pravcu neophodnog povećanja iznosa materijalnog obezbjeđenja, u Skupštini demonstriran neprimjeren odnos prema najsiromašnijima .

  • Proaktivnijim i otvorenijim pristupom protiv nezaposlenosti
    on 14/05/2024 at 10:24

    Za rješavanje velikih izazova na tržištu rada potreban je sinergijski, proaktivniji i otvoreniji pristup svih aktera što bi u krajnjem vratilo i povjerenje građana u ove dvije važne institucije, saop[teno je na sastanku ministarka rada i socijalnog staranja Naide Nišić sa vršiocem dužnosti direktora Zavoda Davidom Perčobićem.