MILACIC U SVEDSKOJ

Narod Crne Gore talac je dvije nedemokratske elite – one u Crnoj Gori i njihovih partnera u NATO savezu, ocijenio je predsjednik Otpora beznadu i Pokreta za neutralnost, Marko Milacic.

On je, na anti NATO protestu koji je nedavno odrzan u Svedskoj, rekao da je Crna Gora postala clanica NATO-a “na silu i protiv volje vecine gradana, bez referenduma “.

“Mom narodu nije dozvoljeno da odluci. Moj narod je brutalno prevaren. Moj narod je talac dvije nedemokratske elite: one u Crnoj Gori i njihovih partnera u NATO savezu. Moj narod se – procesom atlantizacije koji traje posljednje tri decenije – iskorjenjava, dijeli i unistava”, saopstio je Milacic na protestu.

Prisutnima je saopstio da je Crna Gora “suocena sa snaznim, dvostrukim pritiskom”.

“Pritisak spolja dolazi od NATO saveza i tog konglomerata ubilacke sile. Sa druge strane pritisak iznutra dolazi od tri decenije nesmjenjivog rezima Mila Dukanovica”, rekao je Milacic.

On je iznio, kako je rekao, zvanicni podatak, prema kom je “cak 84 odsto gradana Crne Gore za referendum o uclanjenju u NATO”.

“Referenduma nije bilo. Iako je vecina gradana moje zemlje za neutralnost, odluka da pristupimo NATO-u donijeta je. Ne samo to, NATO zeli da okupira i susjednu zemlju, Srbiju, da tako proguta cijeli Balkan. To ne smijemo dozvoliti. Ovdje je u pitanju dusa cijele regije”, kazao je Milacic.

Tvrdi da su izbori u Crnoj Gori “falsifikovani”, dok su institucije, prema njegovim rijecima, “privatizovane”.

“Imate slobodu govora, ali ako kritikujete premijera i njegove drugove, ostacete bez posla, dobiti prijetnje, ugroziti sigurnost svoje porodice, mozda cete biti prebijeni, poslati u zatvor, ili cak ubijeni. Dakle, to su partneri NATO-a u Crnoj Gori”, porucio je Milacic.

Stoga je neutralnost, prema njegovoj ocjeni, jedino odrzivo resenje, koje garantuje dugorocnu stabilnost, prosperitet i mir.

“Zato je od velike vazno da vi, narod Svedske, nastavi i odbrani koncept neutralnosti. Borba za neutralnost i borba za ocuvanje neutralnosti je prva linija odbrane slobodne Evrope. Biti Slobodan Evropljanin znaci biti protiv NATO saveza”, porucio je Milacic.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

  • "Politički problemi mogli bi uticati na stabilnost Vlade"
    on 16/04/2024 at 11:41

    Politički problemi koji se pojavljuju u Crnoj Gori proteklih sedmica potencijalno bi mogli uticati na stabilnost Vlade, ocijenila je ambasadorka Evropske unije (EU) u Podgorici Oana Kristina Popa i poručila da dobijanje Izvještaja o ispunjenosti privremenih mjerila (IBAR) nije kraj puta.

  • Mašković: Iniciraćemo razgovore o smjeni Injac
    on 16/04/2024 at 11:30

    Odbornik SD-a Miloš Mašković saopštio je na današnjoj konferenciji za medije da gradonačelnica Glavnog grada Olivera Injac nije u skladu sa Zakonom o Glavnom gradu i Statutom Glavnog grada do kraja marta ove godine, dostavila Izvještaj o radu gradonačelnika, organa uprave Glavnog grada i službi za 2023. godinu, što je prema njegovim riječima, po Statutu Glavnog grada razlog za njenu smjenu.

  • "Mađarska spremna da podrži Crnu Goru u procesu reforme javne uprave"
    on 16/04/2024 at 11:16

    Mađarska je spremna da u svakom trenutku Crnoj Gori, kao prijateljskoj zemlji sa kojom gaji dugogodišnje dobre bilateralne odnose, pruži ekspertsku i svaku drugu vrstu podrške procesu reforme javne uprave, poručio je ambasador Mađarske u Crnoj Gori Jožef Neđeši tokom sastanka sa ministrom javne uprave Marašom Dukajem.

  • Ivanović da se izvini zbog pokušaja da relativizuje štetu od Dodikove posjete
    on 16/04/2024 at 10:50

    Poslanik u Skupštini Crne Gore Oskar Huter zatražio je da se ministar vanjskih poslova Filip Ivanović izvini, jer je pokušao da sakrije protestnu notu Federacije BiH i relativizuje štetu koju je učinila privatna posjeta predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika crnogorskom Parlamentu.

  • Crna Gora da sponzoriše Rezoluciju UN o genocidu u Srebrenici
    on 16/04/2024 at 10:45

    Predstavnici 14 nevladinih organizacija i građanske aktivistkinje Jovana Marović i Dina Bajramspahić, uputile su danas premijeru Vlade, Milojku Spajiću, inicijativu da Crna Gora sponzoriše Rezoluciju UN o genocidu u Srebrenici.

  • "Crna Gora može biti uspješna EU priča"
    on 15/04/2024 at 21:41

    Iz Brisela stižu nove ohrabrujuće poruke da Crna Gora može biti uspješna EU priča, poruka je sastanka predsjednika Vlade Milojka Spajića sa generalnim direktorom Direktorata Evropske komisije za proširenje i susjedstvo Hertom Janom Kopmanom.

  • "Hapšenja se mogla očekivati"
    on 15/04/2024 at 18:51

    Poslanici vlasti i opozicije različito su reagovali na hapšenje bivših visokorangiranih članova policije i tužilaštva Zorana Lazovića i Milivoja Katnića. Dok predstavnici vladajuće koalicije pozdravljaju hapšenja i najavljuju nastavak obračuna sa, kako kažu "kriminalnom hobotnicom", iz opozicije pozivaju na poštovanje pretpostavke nevinosti.

  • PES: DPS spinovima pokušava da relativizuje aktuelna hapšenja
    on 15/04/2024 at 18:40

    Spinovi na račun ministra vanjskih poslova Filipa Ivanovića, kojima se služi DPS jesu pokušaj da se relativizuju aktuelna hapšenja, koja svjedoče o sprezi organizovanog kriminala sa najvišim policijskim i pravosudnim funkcionerima iz perioda neprikosnovene DPS vlasti, saopštili su iz Pokreta "Evropa sad".

  • Ministar mijenja državni stav o Kosovu ili se plaši da ne prođe kao Gorčević?
    on 15/04/2024 at 18:15

    Današnji pokušaj ministra Ivanovića da relativizuje stav svoje koleginice ministarke Maide Gorčević koja je u Tirani rekla da će Crna Gora glasati za prijem Kosova u Savjet Evrope, i za to dobila uvrede od predsjednika Srbije, novi je vid podešavanja spoljne politike po zahtjevima bivšeg Demokratskog fronta, smatraju i Demokratskoj partiji socijalista. Ističu da može biti i izraz straha ministra vanjskih poslova da jasno saopšti stav, i, kako su rekli, prođe isto kao i njegova koleginica.

  • "Značajno uključivanje mladih u procese tranzicione pravde"
    on 15/04/2024 at 17:01

    Mladi u Crnoj Gori imaju snagu da oblikuju društvo u kojem će živjeti, a njihov angažman u procesu suočavanja s prošlošću obezbjeđuje da se vrijednosti pravde, istine i pomirenja integrišu u temelje budućeg društva, poručeno je tokom razgovora predsjednika države Jakova Milatovića sa polaznicima Škole tranzicione pravde, koju organizuje Centar za građansko obrazovanje uz podršku UNDP-a.

  • "Korisnicima srazmjernih penzija povećati primanja na 450 eura"
    on 16/04/2024 at 09:33

    Poslanički klub GP URA danas je predao u skupštinsku proceduru prijedlog o izmjenama Zakona o PIO kojim će se prvi put omogućiti da se minimalni iznos penzije od 450 eura odnosi i na korisnike srazmjernih penzija, kazala je poslanica te partije Ana Novaković-Đurović.

  • EK protiv odlaganja penzionisanja sudija Ustavnog suda
    on 16/04/2024 at 08:57

    Postupak imenovanja novog sudije u Ustavnom sudu treba završiti na vrijeme kako bi se upražnjeno mjesto odmah popunilo u skladu sa važećim pravilima, rekla je portparolka Evropske komisije Ana Pisonero Hernandez.

  • Javni poziv za učešće u programu podrške za mlade poljoprivrednike
    on 16/04/2024 at 07:43

    Opština Bar raspisala je javni poziv za učešće u programu podrške razvoju poljoprivrede za mlade poljoprivrednike od 18 do 30 godina.

  • Kratkoročne mjere ne mogu zaustaviti inflaciju
    on 16/04/2024 at 06:37

    Limitiranje cijena osnovnih životnih namirnica nije zaustavilo inflaciju u martu koja je iznosila 0,5%, dok ekonomski analitičar Mirza Mulešković kaže da na inflaciju ne utiču samo cijen hrane i da je u Crnoj Gori izostalo donošenje odluka u cilju borbe protiv rasta cijena.

  • Za zakup Željezare samo ponuda švajcarske kompanije
    on 15/04/2024 at 15:39

    Na drugi javni poziv za zakup Željezarinih pogona Čeličane i Kovačnice, stigla je samo ponuda švajcarske kompanija "8B capital", koja je na prethodnom oglasu eliminisana u drugom krugu zbog neobezbijeđenih bankarskih garancija.

  • Rast cijena i u martu, godišnja inflacija 5,5%
    on 15/04/2024 at 15:34

    Cijene proizvoda i usluga lične potrošnje, mjerene indeksom potrošačkih cijena, u martu ove godine u odnosu na februar u prosjeku su više za 0,5%, pokazuju podaci Monstata.

  • Inflacija 5,5 odsto
    on 15/04/2024 at 11:33

    Cijene proizvoda i usluga lične potrošnje, mjerene indeksom potrošačkih cijena, u martu su u odnosu na isti period prošle godine, u prosjeku bile više 5,5 odsto, pokazuju podaci Monstata.

  • NPCG u 2024. prihodovali skoro duplo više nego lani
    on 15/04/2024 at 10:20

    Nacionalni parkovi Crne Gore od početka godine prihodovali su 155.761 euro, skoro duplo više nego u isto vrijeme prošle godine, saopšteno je iz tog Javnog preduzeća.

  • Izgubljeni sporovi državu koštali preko 14 miliona
    on 14/04/2024 at 16:53

    Iz državne kase se prošle godine po osnovu izgubljenih sporova odlilo preko 14 miliona eura, dok je naplatila skoro 112 hiljada eura, pokazuje Izvještaj o radu Zaštitnika imovinsko - pravnih interesa Crne Gore za 2023.

  • Tunel Sozina opslužio 774,88 hiljada vozila
    on 14/04/2024 at 15:00

    Tunel Sozina je od početka godine opslužio 774,88 hiljada vozila.