ZASTITA ZIVOTINJA

Viktorija Bekam posljednja je u nizu dizajnera koji su odlucili da ne koriste kozu egzoticnih zivotinja u svojim kolekcijama.

“U potrazi smo za proizvodima ciji se uzgoj ili proizvodnja odvijaju u eticki prihvatljivim uslovima i imaju manje negativan utjecaj na okolinu. Prestajemo da koristimo egzoticnu kozu u svim buducim kolekcijama od kolekcije jesen/zima 2019. godine. Ova odluka odrazava zelje ne samo brenda, nego i zelje nasih kupaca”, rekao je portparol brenda Viktorija Bekam.

Zabrana pocinje od jeseni 2019. godine, jer je potrebno neko vrijeme da prodaju postojece proizvode izradene od egzoticne koze. Organizacija za zastitu zivotinja PETA pohvalila je ovaj potez.

“Iza svake torbe ili para cipela izradenih od krokodilske, aligatorske, zmijske ili gusterske koze je nasilna smrt. Odluka Viktorije Bekam da prestane da koristi egzoticnu kozu u svojim kolekcijama spasice veliki broj zivotinja i postedjeti ih bespotrebne patnje”, naveli su iz organizacije PETA i pozvali i druge luksuzne brendove da slijede njen primjer.

Ovim potezom se Viktorija Bekam pridruzila brendovima kao sto su Vivien Vestvud, Dajen von Furstenberg I Sanel koji su takode nedavno izbacili egzoticnu kozu iz svojih asortimana.

0 comments

You must be logged in to post a comment.