KAO I VENECIJA

Turisticke takse u Amsterdamu, koje su medu najvisim u Evropi, od naredne godine ce se naci na prvom mjestu, jer ce holandska prijestonica uvesti dodatna tri eura za nocenje u tom gradu.

To znaci da ce taksa za nocenje u hotelu sa jednom zvjezdicom biti veca nego u nekoj drugoj prijestonici u hotelu sa pet zvjezdica, prenosi Capital.ba.

Taksa za dvokrevetnu sobu sa zajednickim kupatilom iznosice 16 eura za noc i dodatna tri po osobi za jedno nocenje, dok u Berlinu u luksuznom hotelu nocenje u dvokrevtnoj sobi ima taksu od 12 eura.

U hotelu od pet zvjezdica u Rimu taksa iznosi 14 eura, sto je trenutno najvise u Evropi, ali i to ce biti manje od takse za nocenje u hotelu sa jednom zvjezdicom kada Amsterdam uvede povecanje turistickog poreza.

Povecanje turisticke takse najavila je i Venecija i to u visini od deset eura za one koji dolaze samo na jedan dan, a za one koji ostaju da prenoce nece vaziti uvecanje.

Gradovi koi se bore sa prevelikim brojem turista su i Barselona i Dubrovnik, ali oni nijesu najavljivali rast cijena turistickih taksi.

0 comments

You must be logged in to post a comment.