RAJCIC

Odbrana je bila mnogo bitna, a kad je igramo tako onda su tu i intervencije golmanki, rekla je golmanka rukometasica Buducnosti Marina Rajcic.

Cuvena odbrana iz Podgorice ponovo je zastrasila Evropu i to samo dvije sedmice nakon sto se cinilo da vise i nije toliko celicna. Sve ono sto je nedostajalo u igri rukometasica Buducnosti na startu sezone protiv Bresta krasilo je crnogorskog velikana u 3. kolu Lige sampiona protiv Ramniku Vlcee 23:19, u subotu u Moraci”.

A u idealnoj defanzivnoj noci Dragana Adzica ponovo je na golu dvostrukog prvaka Evrope zablistala Marina Rajcic, koja je sa 14 odbrana i skinutim sedmercem smirila” rukometasice rumunskog sampiona.

“Bilo je to nase vece. Odbrana je bila mnogo bitna, a kad je igramo tako onda su tu i intervencije golmanki”, bila je kao i uvijek skromna Rajciceva u razgovoru za Dnevne novine.

“Na kraju utakmice osjecaj je bio fenomenalan i taj osjecaj treba da imamo stalno”, dodala je Rajcic.

Mec protiv Ramniku Vlcee tako je pokazao da su plave dame” dobro naucile lekciju od Bresta (35:32) u Moraci”.

“Utakmica protiv Bresta se nece i ne smije da se ponovi”, nema dilemu Marina.

Jedna stvar u vezi te utakmice, ipak, je pozitvna…

“Mogu reci ako je bas morao da se dogodi taj mec, onda je najbolje sto se desio na pocetku sezone”, smatra Rajcic.

Buducnost je protiv Bresta odigrala najlosiji mec sezone, protiv Ramniku Vlcee najbolji. Moze li tim Dragana Adzica jos da raste, da igra jos bolje?

“Naravno da moze. Ovim tempom trebamo da nastavimo da igramo, a poslije ce pobjede biti kruna naseg dobrog odnosa na terenu”, jasna je golmanka Buducnosti.

Rajcic je blistala u subotu u “Moraci”, Emili Sando je bila odlicna u prethodnom kolu protiv Bitighajma u gostima – dvije golmanke Buducnosti se sjajno dopunjuju” na startu sezone.

Uz njih tu je i talentovana Anastasija Babovic da uskoci kada je potrebno.

“Naravno da je u tome nasa snaga jednostavno ne postoji bojazan koja god od nas da stane na gol. Dobro radimo i imamo dobru saradnju u jednom timu imamo nas mali tim”, objasnila je Rajciceva.

Prva tri kola Lige sampiona su prohujala” da li postoji neki tim koji je ostavio poseban utisak?

“Sve su ekipe dobre, a za razliku od prosle sezone najvise me je iznenadila upravo ekipa Bresta. Medutim, jasno je da nema opustanja ni protiv koga svi mogu da iznenade”, zakljucila je Marina.

Rukometasice Buducnosti sada ce imati sedmicu vise za odmor, a naredni izazov u Ligi sampiona ocekuju ih prvog dana novembra u revansu protiv Ramniku Vlcee.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

 • FOTO: Pogledajte plate po programu Evropa sad 2
  on 18/07/2024 at 14:11

  Svi zaposleni u Crnoj Gori, njih oko 300 hiljada, kroz program Evropa sad 2 imaće uvećane zarade, saopštio je premijer Milojko Spajić.

 • Kockarska politika koja vrijeđa zdrav ekonomski razum
  on 18/07/2024 at 13:06

  Iz Socijaldemokrata Crne Gore ističu da su predstavljene mjere u okviru program "Evropa sad 2" bez uporišta u ekonomskoj praksi i logici i da vrijeđaju zdrav razum. Naglašavaju i da njime nijesu ispunjena obećanja data u predizbornoj kampanji.

 • Milović: Pokrenuta spirala potpunog uništenja crnogorske ekonomije
  on 18/07/2024 at 12:38

  Poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore Nikola Milović, kazao je da je pokrenuta spirala sloma javnih finansija i potpunog uništenja crnogorske ekonomije.

 • "Formirati tim i vidjeti kome treba subvencionisanje putarine"
  on 18/07/2024 at 12:24

  Izvršni direktor kompanije Monteput d.o.o. Milan Ljiljanić pozvao je da Opština Bar, zajedno sa MZ Crmnica, delegira predstavnike koji bi mogli dati doprinos pronalaženju održivog rješenja na zahtjeve mještana za oslobađanje od plaćanja putarine kroz tunel Sozina. Namjera je, kako navodi, da zajedno prepoznaju kategorije stanovništva sa toga područja, koji imaju potrebu za subvencionisanjem putarine.

 • Prosječna zarada 1.000 eura od oktobra, Fond PIO neće biti ukinut
  on 18/07/2024 at 12:15

  Predstavnici Vlade Crne Gore predstavili su program "Evropa sad 2". Premijer Milojko Spajić kazao je na pres konferenciji da će prosječna zarada u Crnoj Gori uskoro biti 1.000 eura, dok će sve penzije od januara sljedeće godine biti uvećane za 50 - 60 eura.

 • Napadač na Trampa bio sumnjiv Tajnoj službi, ali su ga „izgubili“ u masi
  on 18/07/2024 at 11:25

  Tajna služba je atentatora na Donalda Trampa označila kao "sumnjivog" samo sat vremena prije nego što je pucnjava počela, ali ga je izgubila u gomili, rekli su zvaničnici bezbjednosnih snaga na saslušanju u Kongresu.

 • SMATSA 13. jula opslužila rekordan broj letova iznad Crne Gore i Srbije
  on 18/07/2024 at 10:57

  Kontrola letjenja Srbije i Crne Gore (SMATSA) u subotu 13. jula opslužila je 4.095 letova u vazdušnom prostoru iznad Srbije i Crne Gore, što predstavlja najveći broj letova ostvaren u jednom danu, od kada se pružaju usluge letjenja na ovim prostorima. Rekordan broj letova zabilježen je tokom prethodna dva vikenda, obavještavaju u Ministarstvu saobraćaja.

 • "Umanjenje doprinosa za penzije imaće razarajuće posledice"
  on 18/07/2024 at 10:16

  Stvari postaju ozbiljne i opasne - umanjenje doprinosa za penzije (PIO fond) će imati razarajuće i dugoročno loše posledice po finansije Crne Gore, saopštio je poslanik Građanskog pokreta URA Miloš Konatar.

 • Za dva i po mjeseca izrečene kazne u iznosu od 928.500 eura
  on 18/07/2024 at 10:00

  Od 1. maja do 16. jula ove godine poreski inspektori izvršili su 1.489 provjera regularnosti poslovanja poreskih obveznika i utvrdili nepravilnosti kod 201 poreskog obveznika, saopšteno je iz Poreske uprave (PU). Po tom osnovu, kako su kazali, izdato je 275 prekršajnih naloga, sa izrečenim novčanim kaznama u iznosu od 928.500 eura.

 • "Spajić doprinio unapređenju standarda višestruko više od onih koji su vladali tri decenije"
  on 18/07/2024 at 08:19

  Nekadašnji ministar finansija i aktuelni premijer, Milojko Spajić, je doprinio unapređenju životnog standarda višestruko više od onih koji su vladali tri decenije, saopštio je generalni sekretar Pokreta Evropa sad (PES), Boris Pejović.