ROGANOVIC

Okupljanjem i prijateljskim mecevima sa Bosnom i Hercegovinom (BIH) crnogorska muska rukometna reprezentacija pocela je pripreme za januarsko prvenstvo Evrope u Svedskoj, Austriji i Norveskoj, kazao je selektor Zoran Roganovic.

Crnogorski rukometasi okupili su se danas u Podgorici i nakon sto su zaduzili opremu produzili su za Tivat gdje ce odraditi pripreme.

Tokom EHF nedjelje odigrace i dva kontrolna meca protiv BIH, 25. oktobra u Tivtu i dan kasnije na Cetinju.

Roganovic je kazao da se raduje novom druzenju i radu sa igracima.

“Siguran sam da cemo uzivati, ali i posvetiti se ozbiljnom radu. Kratak period probacemo da iskoristimo najvise sto mozemo. Krivo mi je sto zbog povreda sa nama nijesu nas najbolji strijelac, Milos Vujovic i jedan od najboljih mladih bekova Evrope, Branko Vujovic”, kazao je Roganovic na konferenciji za novinare.

On je istakao da ga brinu povrede, navodeci da bi volio da u decembru, na novom okupljanju, svi budu zdravi.

“To mi je najbitnije, znaci nam puno kad su svi zdravi i na okupu”, kazao je Roganovic.

On je najavio da ce za ovo okupljanje strucni stab biti pojacan za kondicionog trenera iz Svedske.

“Novina je da smo za ovu nedjelju, imajuci u vidu da u decembru i januaru necemo imati vremena da obavimo pripreme kakve bi trebalo pred veliko takmicenje, angazovali trenera fizicke spreme koji ce obaviti lagana testiranja. Igraci ce dobiti individualni program koji ce odraditi u svojim klubovima kako bi sto spremniji docekali zavrsne pripreme za EP”, rekao je Roganovic.

On je kazao da za EP, osim na igrace koji ce se pripremati u Tivtu, racuna jos samo na Milosa i Branka Vujovica.

Golman Nebojsa Simic kazao je da se raduje okupljanju, pripremama i mecevima sa BIH, navodeci da ce ti dueli biti generalna proba za EP.

“Sampionat pocinje ranije nego prethodnih godina, a neke lige igraju se do kraja decembra
Sto se mene tice posljednju utakmicu igram 29. decembra i mogu tek tada da se prikljucim pripremama. Mecevi sa BIH bice generalna proba, a pripreme period gdje cemo imati vremena da popravimo neke stvari i uigramo se”, kazao je Simic.

On je istakao da ce i BIH ucestvovati na EP i da je neugodna reprezentacija.

“Mi se na EP nalazimo u balkanskoj grupi i dobro je sto igramo protiv BIH, koja je tipicni predstavnik balkanske skole rukometa. BIH je idealna prilika da se spremimo za tu grupu EP. Puni smo elana i samopouzdanja, spremni smo da napadnemo grupu i izborimo drugu fazu sampionata”, kazao je Simic.

Pivot Nemanja Grbovic podsjetio da je reprezentacija poslije skoro cetiri mjeseca ponovo na okupu.

“Dobro ce nam doci pripreme, da se jos bolje uigramo. Nece biti mnogo vremena kasnije, jer svi imamo obaveze u klubovima do kraja decembra. Drago mi je sto smo ponovo na okupu i radujem se pripremama”, kazao je Grbovic.

Za pripreme i duele sa BIH Roganovic racuna na 20 igraca.

Na spisku su: Nebojsa Simic, Mile Mijuskovic, Jagos Braunovic, Aleksandar Bakic, Mirko Majic, Stevan Vujovic, Vasko Sevaljevic, Vasilije Kaluderovic, Milos Bozovic, Bozo Andelic, Vladan Lipovina, Stefan Cavor, Igor Radojevic, Risto Vujacic, Mirko Radovic, Marko Lasica, Nemanja Grbovic, Nebojsa Simovic, Branko Kankaras i Bogdan Petricevic.

Crnogorska reprezentacija na Evropskom prvenstvu igrace u grupi A u Gracu, a rivali su Hrvatska, Srbija i Bjelorusija.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

 • Danas počinje isplata penzija
  on 19/06/2024 at 08:21

  Isplata majskih penzija počeće danas, saopšteno je iz Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja (PIO).

 • Air Montenegro od danas leti i ka Ostravi
  on 18/06/2024 at 20:35

  Air Montenegro letom MNE 390 danas je uspostavio liniju Podgorica-Ostrava, saopšteno je iz te kompanije.

 • "Sve što se kosi sa zakonom i tržištem neće proći"
  on 18/06/2024 at 19:26

  Ministar energetike i rudarstva Saša Mujović reagovao je na navode pojedinih političara o problematičnosti ideje dopunjavanja programa Solari 5000+ programom energetske efikasnosti.

 • U Luci Kotor tri kruzera sa preko pet hiljada putnika
  on 18/06/2024 at 15:30

  U kotorskoj luci danas su tri kruzera sa 5,12 hiljada putnika.

 • Đeljošaj u Parizu, Šćekić u Alžiru, Jakšić-Stojanović na Kipru
  on 18/06/2024 at 15:12

  Vlada je na današnjoj telefonskoj sjednici utvrdila platforme o učešću potpredsjednika Vlade za ekonomsku politiku i ministra ekonomskog razvoja Nika Đeljošaja na Ministarskoj konferenciji Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) za Jugoistočnu Evropu, u Parizu, 26. juna, o radnoj posjeti potpredsjednika Vlade za demografiju i mlade i ministra sporta i mladih Dragoslava Šćekića, Alžiru od 26. do 28. juna i platformu za učešće delegacije Vlade Crne Gore, koju predvodi ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić-Stojanović na Forumu Ekonomske komisije UN za Evropu (UNECE) na Kipru.

 • CBCG: Neznatan pad efektivne kamatne stope
  on 18/06/2024 at 14:14

  Prosječna ponderisana efektivna kamatna stopa na ukupno odobrene kredite, koja obuhvata sve njihove troškove, u martu je u odnosu na februar pala 0,02 procentna poena i iznosila je 6,63 odsto, pokazuju podaci Centralne banke (CBCG).

 • Pogoni nikšićke Željezare proizvodiće eloksiranu bravariju
  on 18/06/2024 at 14:11

  U pogonima Željezare Nikšić počeće da se proizvdoi eloksirana bravarija za građane po veoma povoljnim cijenama, najavio je ministar energetike i rudarstva Saša Mujović.

 • Radnici traže da SDT blokira imovinu Vektra Boke
  on 18/06/2024 at 09:39

  Radnici Vektra Boke naveli su da je juče održana sjednica akcionara tog preduzeća upriličena van svih procesnih zakonskih normi. 

 • Crna Gora ima potencijal da privuče veći broj turista iz EU
  on 18/06/2024 at 08:12

  Crna Gora ima mnogo potencijala da privuče veći broj turista iz Njemačke i uopšte Evropske unije, zaključak je sastanka predsjednika Vlade Milojka Spajića i predstavnika najveće svjetske turističke kompanije, njemačkog TUI-ija, koju je predvodio član Izvršnog odbora i direktor korporativnih i spoljnih poslova, Tomas Elerbek.

 • Brkovići više nijesu na čelu Vektra Boke
  on 18/06/2024 at 08:09

  Vanredna Skupština akcionara kompanije Vektra Boka imenovala je novi Odbor direktora, u kojem su sada Radovan Samardžić, Vladimir Čović i Danilo Matijašević, dok će se predsjednik tog tijela birati naknadno.