<!—->

Bošković je kazao da mu je drago što je potvrdio kvalitet i drugi put uzastopno postao šampion svijeta.

“Bilo je teško, za zlatnu medalju trebalo mi je šest pobjeda. Svaki meč bio je težak, u nekim su nijanse odlučivale. Najteži mi je bio za ulazak u finale, gdje sam gubio 2:0 i u posljednjih 12 sekundi napravio preokret za pobjedu. Hvala mom treneru Žarku Rakoviću, selektoru Slobodanu Vlahoviuću, Karate savezu i predsjedniku Ivanu Krstajiću, Miniustarstvu sporta i Crnogorskom olimpijskom komitetu”, kazao je Bošković.

To je Boškoviću drugo zlatno odličje na šampionatima svijeta, nakon što je prije dvije godine u Španiji bio najbolji u kadetskoj konkurenciji. Ima i juniorsko srebro sa prošlogodišnjeg prvenstva Evrope u Sočiju.

Mikulić je kazao da je u Santijagu ostvario najveći uspjeh u karijeri.

“Za mene je to veliki uspjeh. Bilo je teško, do medalje došao sam u izuzetnoj konkurenciji i na svom prvom šampionatu svijeta. Siguran sam da je ovo tek početak, neću stati i vjerujem da će biti još medalja. Hvala selektorima Žarku Rakoviću i Slavki Maksimović, na podršci i pomoći tokom takmičenja”, rekao je Mikulić.

Selektor u borbama, Žarko Raković kazao je da je zadovoljan nastupom takmičara, navodeći da je više očekivao od kadeta.

“Što se tiče kadeta, osim Mikulića koji je odradio odlično, ostali nijesu bili na svom nivou. U ostalim starosnim kategorijama zadovoljan sam nastupom, imali smo dosta mečeva za medalju. Odradili smo dobro, nije lako biti 13. Na Svjetskom prvenstvu u konkurenciji 96 država i 1.500 takmičara. To je uspjeh. Za nekoliko mjeseci imaćemo popravni na EP. Sigurno na tom prvenstvu možemo uzeti više od dvije medalje”, rekao je Raković.

On je kazao da je sljedeća godina puna izazova, navodeći da crnogorske karatiste čeka seniorski šampionat Evrope i nastavak borbe za olimpoijsku vizu.

“Naša velika šansa da izborimo plamsan na Olimpijske igre biće završni turnir u maju u Parizu, sa kojeg samo pobjednici idu na Olimpijske igre. To nam je šansa velika. Pravo nastupa od naših takmičara za sada imaju Nenad Dulovioć, Mario Hodžić i Marina Raković”, rekao je Raković.

Predsjednik Karate saveza Ivan Krstajić kazao je da je rezultat iz Čilea kruna izuzetno uspješne godine crnogorskog karatea. On je istakao da ostaje žal što bilans medalja u Čileu nije još bolji, navodeći da su još dva takmičara imali mečeve za medalju.

“Osim medalja Boškovića i Mikulića, imali smo i dva meča za finale Nenada Dulovića i Ilije Radonjića, koji su završili kao peti. Treba izdvojiti i sedmo mjesto Vasilise Bujić, koja je imala priliku da se domogne medalje”, kazao je Krstajić.

On je istakao da su crnogorski karatisti, računajući samo evropska i svjetska takmičenja, u ovoj godini osvojili sedam velikih medalja.

“Imali smo dvije medalje Nenada Dulovića i Milene Jovanović sa Evropskog prvenstva za kadete, juniore i mlađe seniore u Alborgu, seniorska odličja Marija Hodžića i Nikole Malovbića sa Evropskog prvenstva u Gvadalahari, Hodžićevo srebro sa Evropskih igara u Minsku i sada medalje iz Čilea. Neću pominjati, iako izuzetno značajne, medalje za turnira Serije A i Premijer lige, sa Balkanskih prvenstava. To je potvrda ozbiljnog rada stručnih tijela, trenera i selektora. Rezultat kojim karate zavređuje ozbiljnu pažnju u Crnopj Gori”, kazao je Krstajić.

On je istakao da negativni tonovi i komentari za karate poslenike predstavljaju samo motiv više za još jači rad.

“Svim nabrojanim medaljama potvrđen je rad saveza, struke u klubovima i reprezentaciji”, kazao je Krstajić.

On se zahvalio COK na podršci, navodeći da su zahvaljujći toj asocijaciji ućestvovali na Premijer ligama.

Predsjednik COK, Dušan Simonović čestitao je osvajačima medalja na uspjehu, navodeći da je u Čileu ostvaren fantastičan rezultat.

“Bošković je naš stipendista, a reztultatom je potvrdio to naše opredjeljenje da mladi sportisti, koji imaju šta da kažu, treba da budu na pravi način vrednovani. Vjerujem da će sa nastaviti sa dobrim rezultatima. Mikulić je ostvario dobar rezultat, potvrdio talenat siguran sam da će biti još bolji. Čestitam Karate savezu na njihovom umješnosti, hrabrosti, snazi da na tako velikim takmičenju ostvare takve rezultate. Čestitke stručnom radu u klubovima, reprezentaciji. Karatisti su ostvarili fantastiučan rezultat, pratili smo ih ove godine na dobar način, nastavićemno i sljedeće”, kazao je Simonović.

On očekuje da će karatisti imati svog predstavnika na Olimpijskim igrama u Tokiju.

“Marina Raković i Mario Hodžić su naši stipendisti. Mi vjerujemo u njih i učinićemo sve da, zajedno sa Karate savezom, stvorimo uslove da izbore plasman na Igre u Tokiju”, kazao je Simonović.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

 • "Budva da bude perspektivnije i bolje društvo"
  on 26/05/2024 at 19:06

  Potpredsjednica Demokrata i druga na izbornoj listi Dragana Kažanegra Stanišić iskoristila je danas svoje biračko pravo u Pržnu, pozivajući građane Budve da učine isto.

 • "OSI onemogućeno samostalno ostvarivanje biračkog prava"
  on 26/05/2024 at 13:53

  Niti jedno od svih 28 posmatranih biračkih mjesta u Budvi nije u potpunosti pristupačno osobama oštećenog vida što znači da na biračkom mjestu nije dostupan šablon za glasanje koji je izrađen u tamnoj boji od čvršćeg, postojanog materijala sa prorezima gdje su brojevi izbornih lista, te da etison trake nijesu pravilno postavljene, saopštio je izvršni direktor NVO Savez slijepih Crne Gore Goran Macanović.

 • "Ne odustajemo od programa Evropa Sad 2"
  on 25/05/2024 at 18:10

  PES sigurno neće povlačiti predloge čiji je idejni tvorac i autor, a neće odustajati ni od ekonomskog programa Evropa Sad 2, koji je osnova za bolji život i ekonomski prosperitet svih naših građana, poručio je poslanik Pokreta Evropa sad (PES) Darko Dragović.

 • PES neće povući iz procedure rezoluciju o Jasenovcu
  on 25/05/2024 at 17:10

  Poslanički klub PES je podržao rezoluciju o Jasenovcu i neće je povlačiti iz skupštinske procedure, kategoričan je generalni sekretar Pokreta Evropa sad Boris Pejović.

 • Reakcija Kneževića očekivana, dogovoriti brzu rekonstrukciju Vlade
  on 25/05/2024 at 15:05

  Odluka Demokratske narodne partije (DNP) o suspenziji dalje podrške Vladi Milojka Spajića do ispunjena njihovih zahtjeva za politikologa Vladmira Pavićevića je očekivana. Kao najbolji način da se izađe iz nastale situacije vidi dogovor i relativno brzu rekonstrukciju Vlade.

 • "Politički odgovorno da DNP i NSD prekinu podršku Vladi"
  on 25/05/2024 at 14:31

  Nakon izglasavanja Rezolucije o Srebrenici postalo je jasno da Pokret Evropa sad (PES) baštini sve političke prioritete Demokratske partije socijalista (DPS) i politički je odgovorno da Demokratska narodna partija (DNP) i Nova srpska demokratija (NSD) prekinu podršku Vladi i da se organizuju vanredni parlamentarni izbori, poručio je lider Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević.

 • DNP: Suspenzija podrške Vladi do ispunjenja zahtjeva
  on 25/05/2024 at 11:28

  Predsjedništvo Demokratske narodne partije (DNP) najoštrije je osudilo odluku Vlade Crne Gore da u Generalnoj Skupštini UN–a glasa za Rezoluciju o genocidu u Srebrenici i zato jednoglasno donijelo odluku o suspenziji podrške Vladi Milojka Spajića do ispunjenja zahtjeva a saopštili su i da neće podržati rekonstrukciju Vlade najavljenu za jun mjesec.

 • Nastavak podrške SAD od vitalnog značaja za stabilnost Crne Gore
  on 25/05/2024 at 10:28

  Nastavak podrške SAD od vitalnog značaja za bezbjednost i stabilnost Crne Gore, kazao je ministar pravde Andrej Milović.

 • "Spajić pokazao da će opet prevariti srazmjerne penzionere"
  on 24/05/2024 at 20:41

  Iako je najavio povećanje minimalnih penzija za srazmjerne penzionere, odbijanjem predloga poslanika Građanskog pokreta URA kojim je predviđeno povećanje i srazmjernih penzija na 450 eura, Spajić i njegova Vlada su pokazali da će opet prevariti korisnike srazmjernih penzija, kazao je šef poslaničkog kluba Građanskog pokreta URA Miloš Konatar.

 • "Vlada posvećena izgradnji ekonomskog, društvenog, političkog i kulturnog ambijenta"
  on 24/05/2024 at 20:09

  Vlada Crne Gore posvećena je izgradnji ekonomskog, društvenog, političkog i kulturnog ambijenta koji će omogućiti da se mladi ljudi koji se obrazuju u inostranstvu vrate u Crnu Goru, kako bi u u svojoj zemlji nastavili da rade i stvaraju. To je poručio ministar vanjskih poslova Filip Ivanović na panel diskusiji „Upoznajmo Evropsku uniju iz perspektive Erasmus plus korisnika“.

 • Mujović sjutra u radnoj posjeti Trebinju
  on 26/05/2024 at 20:04

  Ministar energetike i rudarstva Saša Mujović, boraviće sjutra u radnoj posjeti Trebinju, na poziv kolege iz Republike Srpske, Petra Đokića.

 • ASP: Ministarstvo energetike već dvije godine krši zakon
  on 26/05/2024 at 14:25

  Ministarstvo energetike i rudarstva već pune dvije godine krši Zakon o energetici i ne donosi Nacionalni klimatski i energetski plan, kao strateški dokument iz ove oblasti, dok zapisnici sa sjednica radne grupe zadužene za njegovu izradu pokazuju da se budući rad Termoelektrane (TE) Pljevlja prikazuje kao jedno od ključnih pitanja, jer se mora planirati postepeno ukidanje proizvodnje električne energije na ugalj, ocijenili su u NVO Akcija za socijalnu pravdu.

 • Fabrika peleta i briketa - kratko poslovanje, prazni pogoni i oštećeni radnici
  on 26/05/2024 at 09:12

  Vijest da će se u Pljevljima proizvoditi pelet i briketi od uglja optimistično je, prije nešto više od godinu, dočekana u tom gradu. Pogoni su, međutim, radili svega nekoliko mjeseci.

 • U ICT oblasti radi 9,8 miliona stručnjaka širom EU
  on 25/05/2024 at 20:50

  U oblasti informacione i komunikacione tehnologije (ICT) širom Evropske unije u prošloj godini radilo je 9,8 miliona stručnjaka, objavio je Eurostat.

 • Peranović: Ne planira se povećanje opšte stope PDV-a
  on 25/05/2024 at 14:17

  VD direktora Poreske uprave Sava Laketić naglasio je značaj računovodstveno-revizorske profesije u implementaciji poreskih propisa, poručujući da se intezivno radi na reforemi sveobuhvatnog poreskog sistema. On je to kazao na zatvaranju Simpozijuma Računovođa i revizora, koji je minula tri dana održan u Ulcinju.

 • Likvidna aktiva banaka u februaru 1,49 milijardi eura
  on 25/05/2024 at 13:19

  Likvidna aktiva banaka u februaru je iznosila 1,49 milijardi eura, što je 2,69 odsto manje nego u januaru.

 • Kvadrat stana skuplji za 630, plate veće 315 eura
  on 25/05/2024 at 11:13

  Od prvog kvartala 2019. godine do aprila ove godine prosječna tržišna cijena metra kvadratnog stana u novogradnji u Crnoj Gori porasla je za skoro 630 eura, pokazuje zvanična statistika.

 • Spajić: Trajekt Crna Gora – Italija kreće 3. jula
  on 25/05/2024 at 08:47

  Trajekt Crna Gora – Italija kreće 3. jula, najavio je premijer Milojko Spajić.

 • Reformom upisa radnog staža uštedjela bi i država i privreda
  on 25/05/2024 at 08:46

  Privredna komore Crne Gore organizovala je studijsku posjetu institucijama u Srbiji, a cilj posjete bilo je upoznavanje sa reformom upisa radnog staža koja je sprovedena u toj susjednoj državi.

 • Za 11 bivših "dakićevaca" po 2.000 eura
  on 25/05/2024 at 06:32

  Ustavni sud Crne Gore donio je Odluku kojom obavezuje Ministarstvo finansija da bivšim radnicima fabrike "Radoje Dakić" isplati po dvije hiljade eura na ime nematerijalne štete zbog povrede prava iz člana 32. Ustava i člana 6. stav 1. evropske Konvencije. To se navodi u informaciji koju je Vlada usvojila na jučerašnjoj sjednici u vezi izvršenja odluke Ustavnog suda od 24. oktobra 2023. godine.