GRADSKO POZORISTE

U Gradskom pozoristu planirana su gostovanja i festivalske predstave tokom novembra, a kako najavljuju, za najmladu publiku je pripremljen bogat dramski i lutkarski program.

Novembarski repertoar ce poceti sa dugo iscekivanim igranjem hit predstave sa Vecernje scene “Kozocid”, Vide Ognjenovic, u ponedjeljak 4. novembra u Velikoj sali KIC-a, sa pocetkom u 20 casova.

U srijedu, 6. novembra, predstava “Slasti slave” u reziji Stefana Sablica, bice igran pred podgorickom publikom u sali Dodest, sa pocetkom u 20 casova.

U petak, 8. novembra, najmlada publika u Tivtu imace priliku da u Centru za kulturu pogleda “Prodavnicu igracaka” (6+), u reziji Jaroslava Antoniuka, sa Lutkarske scene za djecu.

“U subotu 9. novembra, u Podgorici, u Dodestu, sa pocetkom u 12 casova najmlada publika (4+) ce uzivati u predstavi ‘Ah, sta sve mora jedno dijete’ u reziji Miroslava Mime Jankovica, a dan kasnije, 10. novembra, na istom mjestu u istom terminu, igrace se komad sa Lutkarske scene da djecu ‘Carobni kamen’ (3+), dramatizacija i rezija Davora Dragojevica”, navodi se u saopstenju Gradskog pozorista.

Kako dodaju, u subotu, 16. novembra, povodom manifestacije Evropska noc teatra, Gradsko pozoriste ce pred publikom nastupiti sa predstavom “Lazljivci”, sa Vecernje scene, u reziji Marka Manojlovica.

“Projekat Evropska noc teatra je zamisljen kao jednodnevna manifestacija posvecena scenskim umjetnostima i odrzava se svake godine, trece subote u novembru. Pozorista toga dana postaju glavno mjesto susreta, dijaloga i druzenja, i tim povodom publika ce imati 50 odsto popusta na cijenu ulaznice. Predstava ce se igrati u sali Dodest, u KIC-u Budo Tomovic, sa pocetkom u 20 casova”, isticu u Gradskom pozoristu.

U nedjelju, 17. novembra, igrace se komad “Kod Nojeve barke u osam” (5+), tacno u podne, u sali Dodest.

U ponedjeljak 18. novembra, sa pocetkom u 20 casova, podgoricka publika ce imati priliku da u Velikoj sali KIC Budo Tomovic pogleda komad “Dokle pogled seze”, u reziji Arpada Silinga i produkciji Kraljevskog pozorista Zetski dom, a Gradsko pozoriste ce 20. novembra gostovati u Budvi sa predstavom “Slasti slave”, u 20 casova.

“Prodavnica igracaka”(6+), u novembru ce se igrati po drugi put, ali ovog puta u Podgorici, u sali Dodest, sa pocetkom u 12 casova.

“I za kraj mjeseca ostavili smo festivalska igranja. Gradsko pozoriste ce 26. novembra igrati ‘Kozocid’ u Domu kulture u Brckom, kao ucesnik na 36. Susretu kazalista Bosne i Hercegovine, sa pocetkom u 19:30 casova. Ovom predstavom ce se nase pozoriste predstaviti i na Medunarodnom festivalu glumca 2019, u petak 29. novembra u Niksickom pozoristu, u 20 casova. Prvi dan decembra je rezervisan da pred nasom publikom igramo predstavu ‘Don Kihot’ Andrasa Urabana u Velikoj sali KIC-a Budo Tomovic, sa pocetkom u 20 casova, a samo dva dana kasnije ovaj komad ce se igrati u Beogradskom dramskom pozoristu u sklopu festivalskog programa ‘RUTA’.

Ulaznice za predstave sa repertoara su u prodaji, a mogu se rezervisati na biletarnici KIC “Budo Tomovic” ili pozivom na broj telefona: 020/ 664-237.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

 • Crna Gora otvara ambasadu u Švajcarskoj
  on 03/10/2023 at 14:45

  Vlada Crne Gore donijela je danas odluku o otvaranju Ambasade naše države u Švajcarskoj.

 • Miler: Pitanje formiranja vlade stvar Crne Gore
  on 03/10/2023 at 14:44

  Pitanje formiranja nove crnogorske vlade je isključivo u rukama Crne Gore, i Evropska unije ne treba da bude uključena u taj proces, kazao je ambasador Austrije u Crnoj Gori Karl Miler. On kaže i da je prozor Evropske unije (EU) za Crnu Goru širom otvoren i, ako i građani i institucije ulože napore, nije nemoguće da država postane dio evropske porodice 2028. godine.

 • Propao i posljednji pokušaj za smjenu Ćulafića
  on 03/10/2023 at 10:49

  Sprečavanjem održavanja sjednice Skupštine opštine od strane građana Andrijevice, propao je i posljednji pokušaj za smjenu predsjednika Željka Ćulafića (SNP).

 • Vladi prihvatljiva platforma koju je predložio Milatović
  on 03/10/2023 at 10:29

  Premijer Dritan Abazović kazao je da je Vladi prihvatljiva platforma za Crnu Goru u EU koju je predložio predsjednik Crne Gore Jakov Milatović. On je to kazao tokom 68. sjednice Vlade Crne Gore ističući da je prihvatljiva svaka inicijativa okupljanja oko evropske agende.

 • Milatović primio akreditivna pisma ambasadorki Slovenije i Francuske
  on 03/10/2023 at 08:26

  Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović primio je akreditivna pisma novoimenovanih ambasadorki Republike Slovenije Bernarde Gradišnik i Republike Francuske An Mari Maske.

 • “Crnogorska kulturna baština devastirana i omalovažavana”
  on 03/10/2023 at 08:09

  Crnogorska kulturna baština devastirana je i omalovažavana nerazumnim i primitivnim postupcima instruiranih pojedinaca i zlonamjernih klerikalnih kolektiva, poručeno je iz Demokratske partije socijalista (DPS).

 • "Put ka EU možemo ubrzati samo zajedno"
  on 03/10/2023 at 05:46

  Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović predstavio je "Platformu za Crnu Goru u Evropskoj uniji", ističući da je to inicijativa koja bi trebalo da okupi sve parlamentarne partije oko ubrzanja EU puta. Konsultant za međunarodne odnose i univerzitetski profesor u Norveškoj Marko Begović za Portal RTCG, kaže da je Platforma predsjednika Crne Gore skup civilizovanih principa, što je ujedno i zahtjev naših međunarodnih partnera iz Evropske unije.

 • "Milatović želi da ubaci ZBCG u Vladu"
  on 02/10/2023 at 19:36

  Predsjednik Jakov Milatović svojom platformom želi da ubaci koaliciju "Za budućnost Crne Gore" u sastav nove Vlade, tvrdi član Izvršnog odbora DPS-a Arsenije Boljević.

 • "Milatović radi na tome da se vlada ne sastavi"
  on 02/10/2023 at 15:28

  Demokratska partija socijalista (DPS) saopštila je da se predsjednik Crne Gore Jakov Milatović na današnjoj pres konferenciji u želji da sebe predstavi kao državnika zapravo, kako su kazali, nije pokazao ništa izuzev narcisoidnosti, površnosti i neznanja.

 • Abazović – Maske: Francuska jača svoje prisustvo u regionu
  on 02/10/2023 at 15:13

  Predsjednik Vlade Dritan Abazović primio je danas novoizabranu ambasadorku Francuske u Crnoj Gori An Mari Maske.

 • Detaljnije o saradnji sa Saudijskom Arabijom
  on 03/10/2023 at 14:38

  O mogućnostima dalje saradnje Crne Gore i Saudijske Arabije detaljnije će biti razgovora na bilateralnom susretu ovog mjeseca u Marakešu u Maroku, saopšteno je na sastanku ministra finansija Aleksandra Damjanovića sa kolegama iz Saudijske Arabije.

 • Kolić: Vlada nas nezakonito smijenila
  on 03/10/2023 at 14:05

  Obrazloženje odluke Vlade o razrješenju predsjednika i članova Savjeta Agencije za civilno vazduhoplovstvo, ne odgovara činjenicama i pokazuje da Vlada nije raspolagala sa tačnim informacijama prilikom donošenja ove odluke ili je namjerno prećutala činjenicu da je Savjet ACV svoje obaveze u tom dijelu u roku ispunio, poručio je smijenjeni predsjednik ovog tijela Dženan Kolić.

 • Pred Crnom Gorom period intenzivne izgradnje saobraćajnog sistema
  on 03/10/2023 at 13:45

  Pred Crnom Gorom je period intenzivne modernizacije i izgradnje saobraćajnog sistema, saopštio je državni sekretar u Ministarstvu kapitalnih investicija, Admir Šahmanović.

 • Za dva dana 36 prekršajnih naloga, naplatiće 11.500 eura
  on 03/10/2023 at 12:50

  Turistički i sanitarni inspektori su 29. i 30. septembra u Podgorici kontrolisali rad ugostiteljskih objekata i izdali 36 prekršajnih naloga, u iznosu od 11.500 eura.

 • Imenovan novi Savjet Agencije za civilno vazduhoplovstvo
  on 03/10/2023 at 12:12

  Vlada Crne Gore je na današnjoj 68. sjednici imenovala novi Savjet Agencije za civilno vazduhoplovstvo koji će činiti Dejan Stojanović, Edis Ćatović, Miljana Knežević, Ćamil Kujević i Slobodanka Burić.

 • Bruto prihodi veći za 356 miliona eura nego lani
  on 03/10/2023 at 10:02

  Uprava prihoda i carina (UPC) ostvarila je naplatu bruto prihoda od ukupno 1,91 milijardu eura za devet mjeseci ove godine, što je više za 356 miliona eura ili 23 odsto nego u istom periodu lani. I planirani prihodi od početka januara do kraja septembra premašeni su za 278 miliona eura ili 17 odsto.

 • Link sa informacijama u vezi sa akcijom Stop inflaciji 100+
  on 03/10/2023 at 09:51

  Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma objavilo je link na kojem se mogu pronaći svi podaci u vezi sa akcijom Stop inflaciji 100+, koja ima za cilj zaštitu životnog standarda građana i smanjenje inflacije.

 • "Akcijom nijesmo riješili uzroke rasta cijena"
  on 03/10/2023 at 07:53

  Crnogorski građani imaju velika očekivanja od akcije „Stop inflaciji 100+“ koja bi trebalo da pomogne da za manje novca riješimo osnovne egzistencijalne potrebe. Ekonomski analitičar Predrag Drecun kazao je da pozdravlja akciju ali da smatra da ona ima kratkoročni efekat i da se sada rješava rast cijena, a da uzroke rasta cijena nikako nijesmo dotakli.

 • Cijene nekih namirnica snižene gotovo 40 odsto
  on 03/10/2023 at 05:56

  Građani su zadovoljni početkom akcije „Stop inflaciji 100+“, koja se odnosi na gotovo 150 artikla, što je, kako kažu više nego dobrodošlo.

 • Vlada mora biti spremna na ograničenje cijene struje
  on 02/10/2023 at 18:31

  Vlada mora biti spremna na ograničenje cijene struje, ukoliko bi se to poskupljenje moralo desiti, poručila je funkcionerka Socijalističke narodne partije (SNP) Sanja Jokić.