SVJETSKO PRVENSTVO

Selektor zenske seniorske rukometne reprezentacije Per Johanson objavio je siri spisak igracica koje ce konkurisati za mjesto u timu na predstojecem Svjetskom prvenstvu, koje ce od 30. novembra do 15. decembra biti odigrano u Japanu.

Na spisku selektora nalazi se 21 rukometasica.

Pozvane su:

Golmani – Marina Rajcic (Buducnost), Marta Batinovic (Ramniku Vlcea, Rumunija), Anastasija Babovic (Buducnost) i Ljubica Nenezic (Gloria Bistrica, Rumunija),

Lijeva krila – Majda Mehmedovic (Buducnost), Ivona Pavicevic (Korona Brasov, Rumunija) i
Dijana Mugosa (Podravka, Hrvatska),

Desna krila – Jovanka Radicevic (Buducnost) i Dijana Ujkic (Magura Cisnadie, Rumunija)

Pivoti – Ema Ramusovic (Buducnost), Tatjana Brnovic (Buducnost), Bobana Klikovac (Krajova, Rumunija) i Ivana Godec (Buducnost),

Lijevi bekovi – Durdina Jaukovic (Buducnost) i Jelena Despotovic (Debrecin, Madarska)

Srednji bekovi – Milena Raicevic (Buducnost) i Itana Grbic (CSM Bukurest, Rumunija)

Desni bekovi – Katarina Bulatovic (Der, Madarska), Andrea Klikovac (CSM Bukurest, Rumunija), Sanja Premovic (Buducnost) i Nikolina Knezevic (Buducnost)

Okupljanje nacionalnog tima zakazano je za 18. novembar u Podgorici, a dva dana kasnije planiran je put za Njemacku, gdje ce crnogorske rukometasice 21. novembra u Stutgartu protiv domacina imati provjeru uoci puta za Japan.

Put za Japan planiran je za 22. novembar iz Stutgarta.

Crnogorska reprezentacija prvi mec odigrace 30. novembra protiv Senegala, a rivali u grupi su jos Kazahstan, Madarska, Rumunija i Spanija.

Plasman u glavnu rundu izborice tri prvoplasirane selekcije iz grupe.

Crnogorskoj reprezentaciji bice to peto ucesce na sampionatima svijeta.

Na predstojecem sampionatu u Japanu cilj je osvajanje jednog od prvih sedam mjesta koje donosi plasman na kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Tokiju naredne godine.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

 • Milatović sjutra na Samitu Evropske političke zajednice
  on 17/07/2024 at 15:48

  Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović učestvovaće sjutra na Samitu Evropske političke zajednice koji će se održati u palati Blenhaim, rodnoj kući Vinstona Čerčila, pored Londona. Samit će okupiti oko 50 evropskih lidera koji će razgovarati o najvažnijim izazovima sa kojima se Evropa danas suočava- od rata u Ukrajini, do ilegalnih migracija i bezbjednosne saradnje.

 • “Crna Gora i Albanija dijele zajedničku evroatlantsku viziju”
  on 17/07/2024 at 15:35

  Potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku Nik Đeljošaj i ambasadorka Albanije Žaklina Peto, tokom današnjeg sastanka, istakli su odlične bilateralne odnose između Crne Gore i Albanije, te se usaglasili da nastave saradnju u oblastima od zajedničkog interesa, saopštili su iz Vlade Crne Gore.

 • Žalbe "Osmanagića" neosnovane, do sada policiji davali polovna vozila po cijeni novih
  on 17/07/2024 at 13:23

  U Ministarstvu unutrašnjih poslova ističu da je hitni pregovarački postupak za nabavku vozila za Upravu policije bio opravdan i sproveden u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, te da je konstatovano da su žalbe DOO„Osmanagić“ neosnovane. 

 • Ministar da odgovara za nezakonitu nabavku vozila za policiju
  on 17/07/2024 at 12:53

  Poslanik DPS Nikola Rakočević istakao je da će tražiti odgovornost ministra unutrašnjih poslova u vezi sa, kako je kazao, nezakonitom nabavkom vozila za Upravu policije.

 • "SDP i URA bi jedan dan da nas ruše, a drugi da sa nama prave vlast u Budvi"
  on 17/07/2024 at 12:11

  U Pokretu Evropa sad ističu da su vrlo iznenađeni da SDP i URA koji taj pokret bez ikakvih argumenata, radi jeftinog partijskog interesa, svakodnevno optužuju za razne besmislice, danas upućuju poziv da zajedno sa PES-om sastave vlast u Budvi.

 • Nikolić: Tekst rezolucije o Jasenovcu nije u Službenom listu jer taj dokument ne postoji
  on 17/07/2024 at 11:05

  Tokom skupštinske rasprave o izmjenama Zakona o radu poslanik DPS Andrija Nikolić poručio je da "u škrinji predsjednika Skupštine Crne Gore Andrije Mandića leži usvojeni tekst rezolucije o Jasenovcu koji iz nekog razloga neće da potpiše i proslijedi na objavljivanje u Službenom listu".

 • "Jovanović ne želi dogovor sa nama, priprema teren za DPS"
  on 17/07/2024 at 10:48

  Nosilac liste „Za budućnost Budve – Budva, otvoreni grad“, Mladen Mikijelj ističe da su se nakon izbora u tom gradu vodili istim principima koji su svima dobro poznati, a to je okupljanje svih političkih subjekata koji sebe vide na anti - DPS platformi. Nakon jučerašnje ponude jasno je da Jovanović ne želi dogovor nego priprema teren da napravi vlast sa DPS-om.

 • Milatović sjutra na Samitu Evropske političke zajednice
  on 17/07/2024 at 09:55

  Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović učestvovaće sjutra na Samitu Evropske političke zajednice koji će se održati u palati Blenhaim, rodnoj kući Vinstona Čerčila, pored Londona.

 • "Đukanović decenijama u sprezi sa mafijom, nadležni da ga zaštite ali i da ga procesuiraju"
  on 17/07/2024 at 08:53

  Svaki građanin, bilo da se radi o Milu Đukanoviću ili nekom drugom, mora biti zaštićen, sve prijetnje temeljno ispitane i spriječena svaka mogućnost da nečija bezbjednost bude ugrožena, kaže predsjednik IO Nove srpske demokratije i poslanik Jovan Vučurović. On je za "Novosti” komentarisao aktuelnu temu vezano za navodnu pripremu atentata na Mila Đukanovića.

 • DPS u paralelnom univerzumu, zaboravili na njihove brojne afere
  on 17/07/2024 at 08:20

  U Demokratskoj Crnoj Gori ističu da DPS kao da živi u paralelnom univerzumu u kojem nikada nijesu čuli za brojne afere u kojima su bili uplateni visoki funkcioneri te partije, ta da napadima na proces nabavke vozila za Upravu policije, žale za poslom koji je do sada imao povlašćeni preduzetnik.

 • Pejović: Uskoro program Evropa sad 2
  on 17/07/2024 at 15:05

  Poslanici Skupštine Crne Gore završili su raspravu o izmjenama Zakona u radu i najavili podršku ovom zakonskom rješenju. Tokom rasprave poslanik PES-a Boris Pejović najavio je uskoro predstavljanje programa Evropa sad 2.

 • Usvojen strateški plan razvoja Tivta do 2029.
  on 17/07/2024 at 13:41

  Na 18. redovnom zasijedanju Skupštine opštine Tivat, većinom odborničkih glasova usvojen je Strateški plan razvoja opštine Tivat do 2029. godine, saopšteno je Opštine Tivat.

 • Razvojna banka velika šansa, novac već postoji i biće preuzet od IRF
  on 17/07/2024 at 13:26

  Poslanik Pokreta Evropa sad (PES) Vasilije Čarapić kazao je na današnjoj pres konferenciji da je Predlog zakona o Razvojnoj banci predat u skupštinsku proceduru, te da se nada da će biti usvojen već tokom ovog mjeseca. Čarapić je naveo i da se osnivanjem ove banke, između ostalog, primarno omogućava podsticajni rast i razvoj privrednih društava.

 • Feribotom od Bara do Ankone za 11 sati
  on 17/07/2024 at 11:30

  Feribot ponovo spaja Crnu Goru i Italiju. Brod AF Mia uspješno je uplovio u barsku luku i od sada će dva puta sedmično ploviti od Ankone do Bara, saopšteno je iz Vlade.

 • Intenzivirati komunikaciju i razmjenu informacija od značaja za privredu
  on 17/07/2024 at 07:45

  Rukovodstvo Poreske uprave (PU) i Asocijacije menadžera Crne Gore (AMM) održali su sastanak i diskutovali o pitanjima od značaja za unapređenje poslovnog ambijenta.

 • Potpisan Memorandum o poslovnoj saradnji na izgradnji autoputa Beograd – Južni Jadran
  on 16/07/2024 at 15:33

  Izvršni direktor "Monteputa" Milan Ljiljanić i v.d. direktora JP Putevi Srbije Zoran Drobnjak, potpisali su Memorandum o poslovnoj saradanji na izgradnji autoputa E-763, Beograd – Južni Jadran, na dionicama Požega – Boljare i Mateševo – Boljare, saopšteno je iz te kompanije. Kako su kazali, potpisivanju memoranduma prethodio je obilazak radova na izgradnji dionice Pakovraće – Požega.

 • Još jedno odgađanje ročišta za Vektra Boku
  on 16/07/2024 at 15:28

  Privredni sud u Podgorici ni danas nije donio odluku da li će Vektra Boka otići po drugi put u stečaj. Ročište je odgođeno na zahtjev Privrednog suda, jer je došlo do smjene privremenog stečajnog upravnika Jovana Lopušine, potvrdio je za RTHN vlasnik Elena grupe, Danilo Matijašević koji je na Montenegroberzi kupio 33 odsto akcijskog kapitala Vektra Boke. Novi datum ročišta još uvijek nije određen.

 • Inspektori izrekli kazni u vrijednosti većoj od 900.000 eura
  on 16/07/2024 at 14:26

  Inspektori Uprave za inspekcijske poslove su u šest primorskih opština tokom prvih 15 dana pojačanog inspekcijskog nadzora izvršili ukupno 1.817 inspekcijskih nadzora tokom kojh je utvrđeno 1.416 nepravilnosti i izrečeno novčanih kazni u ukupnom iznosu od 910.260 eura.

 • "Sve spremno za povećani broj korisnika i veća opterećenja tokom sezone"
  on 16/07/2024 at 14:07

  Elektrodistributivna mreža srpemna je za povećani broj korisnika i veća opterećenja tokom ljetnje turističke sezone, saopšteno je iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS).

 • Mugoša: Uklonjen kalkulator sa sajta PES-a
  on 16/07/2024 at 13:51

  Poslanik SD Crne Gore Boris Mugoša rekao je da je uklonjen kalkulator sa sajta Evrope sad a time izgleda i ključno predizborno obećanje PES-a.