“Ekipe ulazu vanredne napore na terenu s obzirom aktuelne vremenske uslove”, saopsteno je iz CEDIS-a

Jake padavine i olujni vjetar uzrokovali su ostecenje na dalekovodu 35kV ,,Mojkovac – Drijenak”, zbog cega je podrucje kolasinske opstine od ponoci bez napajanja elektricnom energijom.

“Cim su se stekli uslovi, od ranih jutarnjih casova, ekipe su izasle na teren i pored losih vremenskih uslova, radile prvo na lociranju kvara, nakon cega je uslijedila sanacija. Na dijelu DV 35 kV Mojkovac – Drijenak doslo do prekida uzeta, loma vrsne konzole i jednim dijelom ostecenja stuba”, saopseno je iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema.

Kvar je, kako su kazali, izuzetno slozen, dok vremenske neprilike dodatno otezavaju opravku i usporavaju ekipe.

“Upravo zato je sanacija i dalje u toku. Za Kolasin nije bilo moguce obezbijediti ni alternativno napajanje iz Podgorice, jer je i taj dalekovod bio prekidu. Korisnike molimo za strpljenje i uvjeravamo da ulazemo maksimalne napore kako bi Kolasin u sto kracem roku dobio napajanje”, navode iz CEDIS-a.

Losi vremenski uslovi su prouzrokovali brojna ostecenja u vise opstina, narocito na ruralnom podrucju Podgorice, Danilovgrada i Tuzi.

Iz CEDIS-a je saopsteno da je oko 11.15 sati kompletna Zeta dobila uredno napajanje elektricnom energijom, kao i da je od 11 sati pod naponom i dalekovod Moraca. Od 10.30 sati je i Ljesankska nahija dobila napajanje, kao i Vranjina.

Olujni vjetar izazvao je, dodaju iz CEDIS-a, i ostecenja na mrezi sa koje se napajaju Bioce, Ubli i podrucje Lijeve Rijeke.

Ekipe CEDIS-a su, kako navode, aktivne i u Malesiji, koja je bez napajanja, osim centra Tuzi.

Saopsteno je da od 12 sati kompletno podrucje Sutomora ima uredno napajanje elektricnom energijom, kao i Gluhi Do.

U Danilovgradu je, kako je saopsteno, oko 10.30 sati nacajan broj ostecenja saniran, tako da je trenutno bez elektricne energije 15 trafostanica koje pripadaju dalekovodu “Slap” (Bogmili, Zagorak, Tunjevo, Dobro Polje, Adzin Most, Bare Sumanovica, Sobajici, Mijokusovici, Motel Sokolina, Kupinovo, Boronjina, Mandici i Ostrog).

Olujni vjetar izazvao je, dodaju, i brojna ostecenja na niskonaponskoj mrezi. “Molimo korisnike za strpljenje jer ulazemo maksimalne napore kako bi ostecenja bila u sto kracem roku sanirana”, navode iz CEDIS-a.

Na Cetinju su, kako je saopsteno, losi vremenski uslovi izazvali kvarove na djelovima mreze sa koje se elektricnom energijom napajaju odredena seoska podrucja te opstine.

Trenutno su na podrucju Cetinja bez struje: Stitari, Kosijeri, Orasani, Mikulici, Tomici, kao i Ocinici, Borisici, Golija, Ugnji, Vrela, Obzovica, Gluvi Do i Prekornica.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

 • Platni promet 1,38 milijardi eura
  on 27/03/2023 at 17:36

  Vrijednost realizovanog platnog prometa za 20 radnih dana u februaru iznosila je 1,38 milijardi aura, što je 18 odsto više nego u januaru, pokazuju podaci Centralne banke (CBCG).

 • Nacrt zakona o solidarnom doprinosu povući iz procedure
  on 27/03/2023 at 14:37

  Privredna komora Crne Gore, Američka privredna komora, Crnogorsko udruženje poslodavaca, Savjet stranih investitora i Udruženje banaka Crne Gore, ponovili su apel ministru finansija Aleksandru Damjanoviću u kojem traže od Vlade Crne Gore da povuče iz procedure Nacrt zakona o solidarnom doprinosu. Nacrt zakona smatraju dodatnim oblikom kažnjavanja kompanija koje uspješno posluju i ocjenjuju ga kao još jednu potvrdu dodatnog opterećivanja i urušavanja pozitivnog poslovnog ambijenta u Crnoj Gori.

 • Proizvodnja u Željezari kreće za desetak dana
  on 27/03/2023 at 14:22

  Za desetak dana trebalo bi da počne proizvodnja u pogonu Nikšićke Željezare, najavio je direktor te kompanije Đorđije Manojlović.

 • "Vrijedna imovina u Golubovcima data u zakup bez analiza i tendera"
  on 27/03/2023 at 13:43

  Bivši zaposleni u Montenegro airlinesu ističu da su iz medija saznali o izmajmljivanju hangara koji je u vlasništvu MA na Aerodromu "Golubovci" novom avio-prevozniku To Montenegro, i pitaju se zašto je stečajni sudija dozvolio novom stečajnom upravniku da ovako vrijednu imovinu da u zakup bez ikakve analize isplativosti zakupa i raspisanog tendera. Najavili su podnošenje prigovora na rad stečajnog upravnika i stečajnog sudije.

 • Uhapšena 34 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola
  on 27/03/2023 at 13:18

  Službenici policije uhapsili su tokom vikenda 34 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola, saopšteno je iz Uprave policije.

 • Od ponoći jeftinije sve vrste goriva
  on 27/03/2023 at 12:48

  Sve vrste goriva u Crnoj Gori će od ponoći biti jeftinije, saopšteno je iz Ministarstva kapitalnih investicija (MKI).

 • Damjanović: Vlada će u ratama platiti dug Montenegro Bonusa EPCG
  on 27/03/2023 at 10:54

  Ministar finansija Aleksandar Damjanović kazao je da će Vlada početi sa isplatom duga od 11,5 miliona eura Montenegro Bonusa Elektroprivredi Crne Gore na način što će odvajati dio od pripadajućih dividendi, odnosno dobiti.

 • Poziv gradovima i opštinama za ligu šampiona lokalnog razvoja
  on 27/03/2023 at 10:08

  Lokalne samouprave iz regiona od danas se mogu prijaviti za učešće u Programu sertifikacije gradova i opština s povoljnim poslovnim okruženjem u jugoistočnoj Evropi (BFC SEE), kako bi sistemski unaprijedile uslove za privlačenje investicija i brži razvoj postojeće privrede.

 • Na naplatu stižu stari krediti, država ne planira nova zaduženja
  on 26/03/2023 at 18:42

  Iako za sada država ne planira nova zaduženja budžetom je planirana mogućnost još 500 miliona eura zaduženja jer nam na naplatu stižu i stari krediti. A s obzirom na nepovoljne uslove na globalnom tržištu država će, kaže ministar finansija Aleksandar Damjanović, razmotriti i mogućnost emitovanja obveznica na domaćem tržištu. Da bi zaduživanje države na domaćem tržištu, gdje građani i privreda u bankama drže rekordne depozite, bilo gotovo duplo povoljnije, smatraju i finansijski stručnjaci.

 • Slabi srednjoročni izgledi globalne ekonomije
  on 26/03/2023 at 15:10

  Srednjoročni izgledi globalne ekonomije vjerovatno ostaju slabi zbog izuzetno velike neizvjesnosti, saopštila je direktorka Međunarodnog montarnog fonda (MMF), Kristalina Georgijeva.