Poslaniku DPS-a bice time odbijeno 10 odsto od plate zbog verbalnog incidenta sa poslanikom Demokratskog fronta (DF) Brankom Radulovucem. Poslanik DF-a je tada Divanovicu kazao “da ce ga obrijati ako nastavi da mu dobacuje”, na sta mu je poslanik DPS-a odgovorio: “Nemoj da me psujes, jesi cuo”

Administrativni odbor ce u cetvrtak prvi put raspravljati o umanjenju plate nekom od poslanika Demokratske partije socijalista (DPS) zbog opomene na plenarnoj sjednici. U pitanju je zahtjev za Nikolu Divanovica (DPS), uz koji je Odboru stigao i predlog za 12 poslanika opozicije.

Nakon izmjene skupstinskog Poslovnika kojima su uvedene novcane kazne za poslanike, to ce biti drugi put da se plata umanji predstavniku vladajuce koalicije, nakon poslanika Liberalne partije (LP) Andrije Popovica.

U dopisu Administrativnom odboru predlaze se da Divanovicu plata bude umanjena za 145 eura, jer mu je na sjednici parlamenta u junu izrecena opomena. Poslaniku DPS-a bice time odbijeno 10 odsto od plate zbog verbalnog incidenta sa poslanikom Demokratskog fronta (DF) Brankom Radulovucem. Poslanik DF-a je tada Divanovicu kazao “da ce ga obrijati ako nastavi da mu dobacuje”, na sta mu je poslanik DPS-a odgovorio: “Nemoj da me psujes, jesi cuo”.

Odbor ce na sjednici u srijedu raspravljati o umanjenju plata za jos 12 poslanika Demokratskog fronta, kojima su izrecene opomene na sjednicama u junu i julu.

Ukoliko clnovi Odbora prihvate izvjestaj generalnog sekretara Aleksandra Jovicevica o opomenama, Radulovicu ce plata biti umanjena za 30 odsto odnosno 586 eura. Poslaniku DF-a su, izmedu ostalog, izrecene opomene jer je specijalnom drzavnom tuziocu Milivoju Katnicu rekao da “ima velike probleme u porodici” kao i zbog svade sa Divanovicem.

Poslaniku DF-a Jovanu Vucurovicu ce, zbog dvije opomene, umanjiti platu za 20 odsto, odnosno 278 eura. Vucurovic je opomenut jer je kazao da je “u Crnoj Gori tuzilac avetinja” i zato sto je potpredsjednika parlamenta Gencija Nimanbeguanazvao “slugom Milivoja Katnica”.

Odbor ce razmatrati i predlog da se za 20 odsto, odnosno 352 eura, umanji plata Milutinu Dukanovicu (DF) jer je na sjedici u junu kazao da je “ova drzava postala fasisticka tvorevina”.

Poslanik DF-a Milan Knezevic bice kaznjen sa 315 eura, odnosno 20 odsto plate. Knezevicu je izrecena opomena jer je nakon konstatacije predsjednika Skupstine Ivana Brajovica da je zamjenik direktora Uprave policije Nikola Janjusevic jedan od najboljih rukovodilaca crnogorske policije, kazao da je “to najveci kriminalac u redovima policije”. Nakon sto je dobio opomenu, Knezevic je odgovorio Brajovicu sa “nagrdio si me”, nakon cega mu je predsjednik parlamenta uz opasku “da se vidi da su Knezevici” dao jos jednu opomenu. Po 10 odsto plate bice odbijeno poslanicima DF-a Slavenu Radunovicu i Milunu Zogovicu, kao i poslaniku SDP-a Rasku Konjevicu koji ce biti kaznjen sa 149 eura. Konjevicu je opomenu izrekao Nimanbegu, zbog rasprave oko davanja rijeci, nakon cega su poslanici SDP-a u znak protesta napustili sjednicu.
Plata ce za 20 odsto, odnosno 349 eura, biti umanjena i Nebojsi Medojevicu (DF) dok ce Andriji Mandicu biti umanjena za 10 odsto, odnosno 161 euro. Clanom 110 Poslovnika Skupstine predvideno je da se za izrecenu mjeru opomene poslanik novcano kazni sa 10 odsto plate, dok se za dvije ili vise opomena kaznjava sa dvadeset odsto. Poslovnikom je predvideno i da se poslanicima kojima predsjedavajuci oduzme rijec bude kaznjen sa 40 odsto plate, dok oni koje udalje sa sjednice rizikuju polovinu plate.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

 • Crna Gora otvara ambasadu u Švajcarskoj
  on 03/10/2023 at 14:45

  Vlada Crne Gore donijela je danas odluku o otvaranju Ambasade naše države u Švajcarskoj.

 • Miler: Pitanje formiranja vlade stvar Crne Gore
  on 03/10/2023 at 14:44

  Pitanje formiranja nove crnogorske vlade je isključivo u rukama Crne Gore, i Evropska unije ne treba da bude uključena u taj proces, kazao je ambasador Austrije u Crnoj Gori Karl Miler. On kaže i da je prozor Evropske unije (EU) za Crnu Goru širom otvoren i, ako i građani i institucije ulože napore, nije nemoguće da država postane dio evropske porodice 2028. godine.

 • Propao i posljednji pokušaj za smjenu Ćulafića
  on 03/10/2023 at 10:49

  Sprečavanjem održavanja sjednice Skupštine opštine od strane građana Andrijevice, propao je i posljednji pokušaj za smjenu predsjednika Željka Ćulafića (SNP).

 • Vladi prihvatljiva platforma koju je predložio Milatović
  on 03/10/2023 at 10:29

  Premijer Dritan Abazović kazao je da je Vladi prihvatljiva platforma za Crnu Goru u EU koju je predložio predsjednik Crne Gore Jakov Milatović. On je to kazao tokom 68. sjednice Vlade Crne Gore ističući da je prihvatljiva svaka inicijativa okupljanja oko evropske agende.

 • Milatović primio akreditivna pisma ambasadorki Slovenije i Francuske
  on 03/10/2023 at 08:26

  Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović primio je akreditivna pisma novoimenovanih ambasadorki Republike Slovenije Bernarde Gradišnik i Republike Francuske An Mari Maske.

 • “Crnogorska kulturna baština devastirana i omalovažavana”
  on 03/10/2023 at 08:09

  Crnogorska kulturna baština devastirana je i omalovažavana nerazumnim i primitivnim postupcima instruiranih pojedinaca i zlonamjernih klerikalnih kolektiva, poručeno je iz Demokratske partije socijalista (DPS).

 • "Put ka EU možemo ubrzati samo zajedno"
  on 03/10/2023 at 05:46

  Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović predstavio je "Platformu za Crnu Goru u Evropskoj uniji", ističući da je to inicijativa koja bi trebalo da okupi sve parlamentarne partije oko ubrzanja EU puta. Konsultant za međunarodne odnose i univerzitetski profesor u Norveškoj Marko Begović za Portal RTCG, kaže da je Platforma predsjednika Crne Gore skup civilizovanih principa, što je ujedno i zahtjev naših međunarodnih partnera iz Evropske unije.

 • "Milatović želi da ubaci ZBCG u Vladu"
  on 02/10/2023 at 19:36

  Predsjednik Jakov Milatović svojom platformom želi da ubaci koaliciju "Za budućnost Crne Gore" u sastav nove Vlade, tvrdi član Izvršnog odbora DPS-a Arsenije Boljević.

 • "Milatović radi na tome da se vlada ne sastavi"
  on 02/10/2023 at 15:28

  Demokratska partija socijalista (DPS) saopštila je da se predsjednik Crne Gore Jakov Milatović na današnjoj pres konferenciji u želji da sebe predstavi kao državnika zapravo, kako su kazali, nije pokazao ništa izuzev narcisoidnosti, površnosti i neznanja.

 • Abazović – Maske: Francuska jača svoje prisustvo u regionu
  on 02/10/2023 at 15:13

  Predsjednik Vlade Dritan Abazović primio je danas novoizabranu ambasadorku Francuske u Crnoj Gori An Mari Maske.

 • Detaljnije o saradnji sa Saudijskom Arabijom
  on 03/10/2023 at 14:38

  O mogućnostima dalje saradnje Crne Gore i Saudijske Arabije detaljnije će biti razgovora na bilateralnom susretu ovog mjeseca u Marakešu u Maroku, saopšteno je na sastanku ministra finansija Aleksandra Damjanovića sa kolegama iz Saudijske Arabije.

 • Kolić: Vlada nas nezakonito smijenila
  on 03/10/2023 at 14:05

  Obrazloženje odluke Vlade o razrješenju predsjednika i članova Savjeta Agencije za civilno vazduhoplovstvo, ne odgovara činjenicama i pokazuje da Vlada nije raspolagala sa tačnim informacijama prilikom donošenja ove odluke ili je namjerno prećutala činjenicu da je Savjet ACV svoje obaveze u tom dijelu u roku ispunio, poručio je smijenjeni predsjednik ovog tijela Dženan Kolić.

 • Pred Crnom Gorom period intenzivne izgradnje saobraćajnog sistema
  on 03/10/2023 at 13:45

  Pred Crnom Gorom je period intenzivne modernizacije i izgradnje saobraćajnog sistema, saopštio je državni sekretar u Ministarstvu kapitalnih investicija, Admir Šahmanović.

 • Za dva dana 36 prekršajnih naloga, naplatiće 11.500 eura
  on 03/10/2023 at 12:50

  Turistički i sanitarni inspektori su 29. i 30. septembra u Podgorici kontrolisali rad ugostiteljskih objekata i izdali 36 prekršajnih naloga, u iznosu od 11.500 eura.

 • Imenovan novi Savjet Agencije za civilno vazduhoplovstvo
  on 03/10/2023 at 12:12

  Vlada Crne Gore je na današnjoj 68. sjednici imenovala novi Savjet Agencije za civilno vazduhoplovstvo koji će činiti Dejan Stojanović, Edis Ćatović, Miljana Knežević, Ćamil Kujević i Slobodanka Burić.

 • Bruto prihodi veći za 356 miliona eura nego lani
  on 03/10/2023 at 10:02

  Uprava prihoda i carina (UPC) ostvarila je naplatu bruto prihoda od ukupno 1,91 milijardu eura za devet mjeseci ove godine, što je više za 356 miliona eura ili 23 odsto nego u istom periodu lani. I planirani prihodi od početka januara do kraja septembra premašeni su za 278 miliona eura ili 17 odsto.

 • Link sa informacijama u vezi sa akcijom Stop inflaciji 100+
  on 03/10/2023 at 09:51

  Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma objavilo je link na kojem se mogu pronaći svi podaci u vezi sa akcijom Stop inflaciji 100+, koja ima za cilj zaštitu životnog standarda građana i smanjenje inflacije.

 • "Akcijom nijesmo riješili uzroke rasta cijena"
  on 03/10/2023 at 07:53

  Crnogorski građani imaju velika očekivanja od akcije „Stop inflaciji 100+“ koja bi trebalo da pomogne da za manje novca riješimo osnovne egzistencijalne potrebe. Ekonomski analitičar Predrag Drecun kazao je da pozdravlja akciju ali da smatra da ona ima kratkoročni efekat i da se sada rješava rast cijena, a da uzroke rasta cijena nikako nijesmo dotakli.

 • Cijene nekih namirnica snižene gotovo 40 odsto
  on 03/10/2023 at 05:56

  Građani su zadovoljni početkom akcije „Stop inflaciji 100+“, koja se odnosi na gotovo 150 artikla, što je, kako kažu više nego dobrodošlo.

 • Vlada mora biti spremna na ograničenje cijene struje
  on 02/10/2023 at 18:31

  Vlada mora biti spremna na ograničenje cijene struje, ukoliko bi se to poskupljenje moralo desiti, poručila je funkcionerka Socijalističke narodne partije (SNP) Sanja Jokić.