Poslaniku DPS-a bice time odbijeno 10 odsto od plate zbog verbalnog incidenta sa poslanikom Demokratskog fronta (DF) Brankom Radulovucem. Poslanik DF-a je tada Divanovicu kazao “da ce ga obrijati ako nastavi da mu dobacuje”, na sta mu je poslanik DPS-a odgovorio: “Nemoj da me psujes, jesi cuo”

Administrativni odbor ce u cetvrtak prvi put raspravljati o umanjenju plate nekom od poslanika Demokratske partije socijalista (DPS) zbog opomene na plenarnoj sjednici. U pitanju je zahtjev za Nikolu Divanovica (DPS), uz koji je Odboru stigao i predlog za 12 poslanika opozicije.

Nakon izmjene skupstinskog Poslovnika kojima su uvedene novcane kazne za poslanike, to ce biti drugi put da se plata umanji predstavniku vladajuce koalicije, nakon poslanika Liberalne partije (LP) Andrije Popovica.

U dopisu Administrativnom odboru predlaze se da Divanovicu plata bude umanjena za 145 eura, jer mu je na sjednici parlamenta u junu izrecena opomena. Poslaniku DPS-a bice time odbijeno 10 odsto od plate zbog verbalnog incidenta sa poslanikom Demokratskog fronta (DF) Brankom Radulovucem. Poslanik DF-a je tada Divanovicu kazao “da ce ga obrijati ako nastavi da mu dobacuje”, na sta mu je poslanik DPS-a odgovorio: “Nemoj da me psujes, jesi cuo”.

Odbor ce na sjednici u srijedu raspravljati o umanjenju plata za jos 12 poslanika Demokratskog fronta, kojima su izrecene opomene na sjednicama u junu i julu.

Ukoliko clnovi Odbora prihvate izvjestaj generalnog sekretara Aleksandra Jovicevica o opomenama, Radulovicu ce plata biti umanjena za 30 odsto odnosno 586 eura. Poslaniku DF-a su, izmedu ostalog, izrecene opomene jer je specijalnom drzavnom tuziocu Milivoju Katnicu rekao da “ima velike probleme u porodici” kao i zbog svade sa Divanovicem.

Poslaniku DF-a Jovanu Vucurovicu ce, zbog dvije opomene, umanjiti platu za 20 odsto, odnosno 278 eura. Vucurovic je opomenut jer je kazao da je “u Crnoj Gori tuzilac avetinja” i zato sto je potpredsjednika parlamenta Gencija Nimanbeguanazvao “slugom Milivoja Katnica”.

Odbor ce razmatrati i predlog da se za 20 odsto, odnosno 352 eura, umanji plata Milutinu Dukanovicu (DF) jer je na sjedici u junu kazao da je “ova drzava postala fasisticka tvorevina”.

Poslanik DF-a Milan Knezevic bice kaznjen sa 315 eura, odnosno 20 odsto plate. Knezevicu je izrecena opomena jer je nakon konstatacije predsjednika Skupstine Ivana Brajovica da je zamjenik direktora Uprave policije Nikola Janjusevic jedan od najboljih rukovodilaca crnogorske policije, kazao da je “to najveci kriminalac u redovima policije”. Nakon sto je dobio opomenu, Knezevic je odgovorio Brajovicu sa “nagrdio si me”, nakon cega mu je predsjednik parlamenta uz opasku “da se vidi da su Knezevici” dao jos jednu opomenu. Po 10 odsto plate bice odbijeno poslanicima DF-a Slavenu Radunovicu i Milunu Zogovicu, kao i poslaniku SDP-a Rasku Konjevicu koji ce biti kaznjen sa 149 eura. Konjevicu je opomenu izrekao Nimanbegu, zbog rasprave oko davanja rijeci, nakon cega su poslanici SDP-a u znak protesta napustili sjednicu.
Plata ce za 20 odsto, odnosno 349 eura, biti umanjena i Nebojsi Medojevicu (DF) dok ce Andriji Mandicu biti umanjena za 10 odsto, odnosno 161 euro. Clanom 110 Poslovnika Skupstine predvideno je da se za izrecenu mjeru opomene poslanik novcano kazni sa 10 odsto plate, dok se za dvije ili vise opomena kaznjava sa dvadeset odsto. Poslovnikom je predvideno i da se poslanicima kojima predsjedavajuci oduzme rijec bude kaznjen sa 40 odsto plate, dok oni koje udalje sa sjednice rizikuju polovinu plate.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

 • "Budva da bude perspektivnije i bolje društvo"
  on 26/05/2024 at 19:06

  Potpredsjednica Demokrata i druga na izbornoj listi Dragana Kažanegra Stanišić iskoristila je danas svoje biračko pravo u Pržnu, pozivajući građane Budve da učine isto.

 • "OSI onemogućeno samostalno ostvarivanje biračkog prava"
  on 26/05/2024 at 13:53

  Niti jedno od svih 28 posmatranih biračkih mjesta u Budvi nije u potpunosti pristupačno osobama oštećenog vida što znači da na biračkom mjestu nije dostupan šablon za glasanje koji je izrađen u tamnoj boji od čvršćeg, postojanog materijala sa prorezima gdje su brojevi izbornih lista, te da etison trake nijesu pravilno postavljene, saopštio je izvršni direktor NVO Savez slijepih Crne Gore Goran Macanović.

 • "Ne odustajemo od programa Evropa Sad 2"
  on 25/05/2024 at 18:10

  PES sigurno neće povlačiti predloge čiji je idejni tvorac i autor, a neće odustajati ni od ekonomskog programa Evropa Sad 2, koji je osnova za bolji život i ekonomski prosperitet svih naših građana, poručio je poslanik Pokreta Evropa sad (PES) Darko Dragović.

 • PES neće povući iz procedure rezoluciju o Jasenovcu
  on 25/05/2024 at 17:10

  Poslanički klub PES je podržao rezoluciju o Jasenovcu i neće je povlačiti iz skupštinske procedure, kategoričan je generalni sekretar Pokreta Evropa sad Boris Pejović.

 • Reakcija Kneževića očekivana, dogovoriti brzu rekonstrukciju Vlade
  on 25/05/2024 at 15:05

  Odluka Demokratske narodne partije (DNP) o suspenziji dalje podrške Vladi Milojka Spajića do ispunjena njihovih zahtjeva za politikologa Vladmira Pavićevića je očekivana. Kao najbolji način da se izađe iz nastale situacije vidi dogovor i relativno brzu rekonstrukciju Vlade.

 • "Politički odgovorno da DNP i NSD prekinu podršku Vladi"
  on 25/05/2024 at 14:31

  Nakon izglasavanja Rezolucije o Srebrenici postalo je jasno da Pokret Evropa sad (PES) baštini sve političke prioritete Demokratske partije socijalista (DPS) i politički je odgovorno da Demokratska narodna partija (DNP) i Nova srpska demokratija (NSD) prekinu podršku Vladi i da se organizuju vanredni parlamentarni izbori, poručio je lider Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević.

 • DNP: Suspenzija podrške Vladi do ispunjenja zahtjeva
  on 25/05/2024 at 11:28

  Predsjedništvo Demokratske narodne partije (DNP) najoštrije je osudilo odluku Vlade Crne Gore da u Generalnoj Skupštini UN–a glasa za Rezoluciju o genocidu u Srebrenici i zato jednoglasno donijelo odluku o suspenziji podrške Vladi Milojka Spajića do ispunjenja zahtjeva a saopštili su i da neće podržati rekonstrukciju Vlade najavljenu za jun mjesec.

 • Nastavak podrške SAD od vitalnog značaja za stabilnost Crne Gore
  on 25/05/2024 at 10:28

  Nastavak podrške SAD od vitalnog značaja za bezbjednost i stabilnost Crne Gore, kazao je ministar pravde Andrej Milović.

 • "Spajić pokazao da će opet prevariti srazmjerne penzionere"
  on 24/05/2024 at 20:41

  Iako je najavio povećanje minimalnih penzija za srazmjerne penzionere, odbijanjem predloga poslanika Građanskog pokreta URA kojim je predviđeno povećanje i srazmjernih penzija na 450 eura, Spajić i njegova Vlada su pokazali da će opet prevariti korisnike srazmjernih penzija, kazao je šef poslaničkog kluba Građanskog pokreta URA Miloš Konatar.

 • "Vlada posvećena izgradnji ekonomskog, društvenog, političkog i kulturnog ambijenta"
  on 24/05/2024 at 20:09

  Vlada Crne Gore posvećena je izgradnji ekonomskog, društvenog, političkog i kulturnog ambijenta koji će omogućiti da se mladi ljudi koji se obrazuju u inostranstvu vrate u Crnu Goru, kako bi u u svojoj zemlji nastavili da rade i stvaraju. To je poručio ministar vanjskih poslova Filip Ivanović na panel diskusiji „Upoznajmo Evropsku uniju iz perspektive Erasmus plus korisnika“.

 • Mujović sjutra u radnoj posjeti Trebinju
  on 26/05/2024 at 20:04

  Ministar energetike i rudarstva Saša Mujović, boraviće sjutra u radnoj posjeti Trebinju, na poziv kolege iz Republike Srpske, Petra Đokića.

 • ASP: Ministarstvo energetike već dvije godine krši zakon
  on 26/05/2024 at 14:25

  Ministarstvo energetike i rudarstva već pune dvije godine krši Zakon o energetici i ne donosi Nacionalni klimatski i energetski plan, kao strateški dokument iz ove oblasti, dok zapisnici sa sjednica radne grupe zadužene za njegovu izradu pokazuju da se budući rad Termoelektrane (TE) Pljevlja prikazuje kao jedno od ključnih pitanja, jer se mora planirati postepeno ukidanje proizvodnje električne energije na ugalj, ocijenili su u NVO Akcija za socijalnu pravdu.

 • Fabrika peleta i briketa - kratko poslovanje, prazni pogoni i oštećeni radnici
  on 26/05/2024 at 09:12

  Vijest da će se u Pljevljima proizvoditi pelet i briketi od uglja optimistično je, prije nešto više od godinu, dočekana u tom gradu. Pogoni su, međutim, radili svega nekoliko mjeseci.

 • U ICT oblasti radi 9,8 miliona stručnjaka širom EU
  on 25/05/2024 at 20:50

  U oblasti informacione i komunikacione tehnologije (ICT) širom Evropske unije u prošloj godini radilo je 9,8 miliona stručnjaka, objavio je Eurostat.

 • Peranović: Ne planira se povećanje opšte stope PDV-a
  on 25/05/2024 at 14:17

  VD direktora Poreske uprave Sava Laketić naglasio je značaj računovodstveno-revizorske profesije u implementaciji poreskih propisa, poručujući da se intezivno radi na reforemi sveobuhvatnog poreskog sistema. On je to kazao na zatvaranju Simpozijuma Računovođa i revizora, koji je minula tri dana održan u Ulcinju.

 • Likvidna aktiva banaka u februaru 1,49 milijardi eura
  on 25/05/2024 at 13:19

  Likvidna aktiva banaka u februaru je iznosila 1,49 milijardi eura, što je 2,69 odsto manje nego u januaru.

 • Kvadrat stana skuplji za 630, plate veće 315 eura
  on 25/05/2024 at 11:13

  Od prvog kvartala 2019. godine do aprila ove godine prosječna tržišna cijena metra kvadratnog stana u novogradnji u Crnoj Gori porasla je za skoro 630 eura, pokazuje zvanična statistika.

 • Spajić: Trajekt Crna Gora – Italija kreće 3. jula
  on 25/05/2024 at 08:47

  Trajekt Crna Gora – Italija kreće 3. jula, najavio je premijer Milojko Spajić.

 • Reformom upisa radnog staža uštedjela bi i država i privreda
  on 25/05/2024 at 08:46

  Privredna komore Crne Gore organizovala je studijsku posjetu institucijama u Srbiji, a cilj posjete bilo je upoznavanje sa reformom upisa radnog staža koja je sprovedena u toj susjednoj državi.

 • Za 11 bivših "dakićevaca" po 2.000 eura
  on 25/05/2024 at 06:32

  Ustavni sud Crne Gore donio je Odluku kojom obavezuje Ministarstvo finansija da bivšim radnicima fabrike "Radoje Dakić" isplati po dvije hiljade eura na ime nematerijalne štete zbog povrede prava iz člana 32. Ustava i člana 6. stav 1. evropske Konvencije. To se navodi u informaciji koju je Vlada usvojila na jučerašnjoj sjednici u vezi izvršenja odluke Ustavnog suda od 24. oktobra 2023. godine.