UPRAVA POLICIJE

Crnogorska policija uhapsila je devetnaestogodisnjeg Podgoricanina M.K, osumnjicenog da je zapalio automobil bezbjednosno interesantnog lica M.M. iz Podgorice, saopstila je Uprava policije.

“Policija je u Podgorici lisila slobode lice M.K. (19) iz Podgorice koji je, kako se sumnja, izvrsio krivicno djelo unistenje i ostecenje tude stvari na stetu bezbjednosno interesantnog lica M.M. iz istog grada”, saopstila je policija.

M.K. je, kako navodi poliaicja, ovo krivicno djelo pocinio tako sto je 6. septembra na jednom parking prostoru zapaljivom tecnoscu polio vozilo koje koristi M.M, te je otvorenim plamenom izazvao pozar na vozilu.

“M.K. je uz krivicnu prijavu priveden nadleznom tuzilastvu”, navode iz policije.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

  • Kod obale Manile curi mazut iz potopljenog tankera
    on 27/07/2024 at 09:25

    Dio tereta od 1,4 miliona litara industrijskog mazuta koji je prevozio potopljeni tanker, počeo je da curi u zaliv Manile, saopštila je danas filipinska obalska straža.

  • Pritisci bilo koje vrste neće pokolebati Oliveru Injac
    on 27/07/2024 at 08:48

    Ambijent u kojem se odvijaju politički procesi u Crnoj Gori u velikoj mjeri može da obeshrabri žene da se bave pitanjima od društvenog značaja. Da postoje takve namjere pokazuje i negativna kampanja koja se u javnosti vodi protiv Olivere Injac, a traje još od vremena kada je u 42. Vladi bila na čelu Ministarstva odbrane, saopšteno je iz Asocijacije žena Pokreta Evropa sad.

  • Skrivena čuda svetog meksičkog podvodnog sveta
    on 27/07/2024 at 08:46

    Zavirili smo duboko ispod površine mora u ove zapanjujuće podvodne ekosisteme dok su nam još pristupačni.

  • Sa djecom i OSI u Danilovgradu nema ko da radi
    on 27/07/2024 at 08:40

    Centar za dnevni boravak djece sa smetnjama u razvoju i odraslih sa invaliditetom u Danilovgradu nema najbolje uslove za rad, smatra Milomir Pavlović, otac jedne od korisnica Centra. Odgovor,da li je to tačno i šta planiraju da preduzmu TVCG nije dobila jer iz sadašnje uprave nijesu htjeli pred našu kameru, ali ni nadležni iz opštine.

  • Njemačka: zakon o digitalnoj bezbjednost u privredi
    on 27/07/2024 at 08:35

    Vlada Nemačke je usvojila nacrt zakona o digitalnoj bezbednosti, o kojem će raspravljati Bundestag. Predviđeno je da firme bolje školuju svoje radnike u toj oblasti i da osiguraju veću zaštitu pristupa digitalnim sistemima putem multifaktorske bezbednosne opcije koja predviđa najmanje dva koraka provere pre pristupa računarima.

  • Koalicije i grupe birača uvesti u zonu prekršajne odgovornosti
    on 27/07/2024 at 08:23

    Dok se izmjenama i dopunama Zakona o prekršajima, politički subjekti i odgovorna lica u političkom subjektu ne uvrste kao subjekti prekršajne odgovornosti, Agencija za sprječavanje korupcije nema formalne preduslove za pokretanje prekršajnih postupaka protiv koalicija i grupa birača, kaže Maja Nikolić, programska menadžerka UZOR-a.

  • Blinken doputovao u Laos na razgovore sa partnerima iz jugoistočne Azije
    on 27/07/2024 at 08:00

    Šef američke diplomatije Entoni Blinken (Anthony) doputovao je jutros u Laos i počeo novu turneju po Aziji tokom koje namjerava da reafirmiše liderstvo SAD pred sve većim uticaj Kine.

  • Automobilska industrija: ZF ukida 14.000 radnih mjesta
    on 27/07/2024 at 08:00

    Promene u automobilskoj industriji pogađaju i gigantskog proizvođača auto-delova ZF Fridrihshafen. Kompanija planira da do kraja 2028. godine ukine između 11.000 i 14.000 radnih mesta u Nemačkoj. Koncern je saopštio da je to jedini način da se održi u budućnosti.

  • Ruka pijanog dizajnera
    on 27/07/2024 at 07:31

    Muzej primenjene umetnosti viđao sam toliko često, da ga skoro nisam ni primećivao. Bez obzira da li bi mi bio na oku dok bih sedeo u bašti kafane Proleće ili dok bih tražio predah na klupi iza spomenika Vojvodi Vuku, ili kada bi ga okrznuo moj periferni vid dok bih zamicao niz Carice Milice ka Zelenjaku, uvek bih pomislio da jednom moram da uđem u tu zgradu. Čak sam kroz prozor hotela Palas jednom prilikom odozgo gledao radnike kako joj popravljaju krov.

  • U mjestu Sokolovina saobraćaj obustavljen
    on 27/07/2024 at 07:23

    U Crnoj Gori jutros se saobraća po suvim putevima, a vidljivost je mjestimično smanjena po kotlinama na sjeveru, saopštili su iz Auto moto saveza (AMSCG).

  • Pritisci bilo koje vrste neće pokolebati Oliveru Injac
    on 27/07/2024 at 08:48

    Ambijent u kojem se odvijaju politički procesi u Crnoj Gori u velikoj mjeri može da obeshrabri žene da se bave pitanjima od društvenog značaja. Da postoje takve namjere pokazuje i negativna kampanja koja se u javnosti vodi protiv Olivere Injac, a traje još od vremena kada je u 42. Vladi bila na čelu Ministarstva odbrane, saopšteno je iz Asocijacije žena Pokreta Evropa sad.

  • Koalicije i grupe birača uvesti u zonu prekršajne odgovornosti
    on 27/07/2024 at 08:23

    Dok se izmjenama i dopunama Zakona o prekršajima, politički subjekti i odgovorna lica u političkom subjektu ne uvrste kao subjekti prekršajne odgovornosti, Agencija za sprječavanje korupcije nema formalne preduslove za pokretanje prekršajnih postupaka protiv koalicija i grupa birača, kaže Maja Nikolić, programska menadžerka UZOR-a.

  • Šušić: Odbornici bliski Milatoviću već odabrali partnere
    on 27/07/2024 at 06:16

    Nova srpska demokratija na predstojećim izborima u Glavnom gradu mogla bi nastupiti u okviru koalicije “Za budućnost Podgorice”, kazao je Radiju Crne Gore šef odborničkog kluba te partije Mitar Šušić.

  • "Prikupljeni dokazi da stanovi u “Master kvartu i “ničija kuća” imaju istog vlasnika"
    on 26/07/2024 at 19:23

    Specijalno državno tužilaštvo (SDT) i službenici Specijalnog policijskog odjeljenja tokom finansijske istrage prikupili su dokaze koji ukazuju na sumnju da je ova imovina stečena kriminalnom djelatnošću odbjeglog šefa kavačkog klana, Radoja Zvicera, te da ,,ničija kuća" i ova imovina imaju istog vlasnika, kazao je poslanik Demokrata u Skupštini Crne Gore Momčilo Leković.

  • Čarapić: Milatović i njegovi odbornici prihvatili opozionu agendu
    on 26/07/2024 at 17:55

    Kad je bila rekonstrukcija Vlade, jedan opozicioni poslanik je rekao da se sjutra ruši Podgorica i da je to uvertira za vanredne parlamentarne izbore. Rekonstrukcija Vlade je bila pokazna vježba stabilnosti i pokazala je da je vlast na državnom nivou stabilna. Očito da su predsjednik Milatović i njegovi odbornici prihvatili opozicionu agendu koja se odnosi na destabilizaciju i skratili mandat Skupštini Glavnog grada, izjavio je šef poslaničkog kluba Pokreta Evropa sad Vasilije Čarapić.

  • "Nećemo povjerovati etno investicijama Ibrahimovića, neka se pravda do zore za ulazak u vlast"
    on 26/07/2024 at 17:14

    Nećemo povjerovati etno investicijama Ervina Ibrahimovića, pa neka se pravda do zore za svoj ulazak u vlast, saopšteno je iz Izvršnog odbora Partije crnogorskih Muslimana.

  • "SAD će nastaviti da podržavaju reformske procese neophodne za članstvo u EU"
    on 26/07/2024 at 16:40

    Crna Gora ostaje u potpunosti posvećena definisanim vanjskopolitičkim prioritetima, poručio je ministar vanjskih poslova i potpredsjednik Vlade Crne Gore Ervin Ibrahimović na sastanku sa ambasadorkom Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Džudi Rajzing Rajnke.

  • "Nervoza PES-a evidentna, strmoglavi pad rejtinga nezaustavljiv"
    on 26/07/2024 at 16:24

    Nervoza Pokreta Evropa sad (PES) više je nego očigledna i uzrokovana je nezaustavljivim padom rejtinga koji je posljedica promašene politike i zasićenosti građana populizmom, obmanama i lažima.

  • "Manjinski narodi u Baru najbolje znaju koliko ste se brinuli o njima"
    on 26/07/2024 at 15:58

    Projekti sa kojima je Bošnjačka stranka ušla u Vladu, a vezani su za Bar upravo su oni čija se realizacija čekala godinama, a pokrenuli su ih ministri i poslanici iz Bošnjačke stranke, saopšteno je Opštinskog odbora Bošnjačke stranke Bar.

  • Pogledajte nova kadrovska rješenja Vlade
    on 26/07/2024 at 15:02

    Vlada je, na danas održanoj sjednici kojom je predsjedavao potpredsjednik Vlade za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i vanjske poslove Aleksa Bečić razmotrila više kadrovskih pitanja.

  • Javni dug Crne Gore 4,5 milijardi eura
    on 27/07/2024 at 07:18

    Ukupan javni dug Crne Gore, na dan 30.jun iznosio je 4,54 milijardi eura, odnosno 62,37 odsto BDP-a, pokazuju podaci Ministarstva finansija.

  • USSCG: Ne ukidajte doprinose; UPCG: Fond PIO oduvijek bio neodrživ
    on 26/07/2024 at 18:35

    Povećanje minimalne prosječne zarade, smanjenje poreskog opterećenja na rad čini komponentu programa Evropa sad 2, a koristi će imati i zaposleni i poslodavci, poručili su predstavnici Vlade koji su na okruglom stolu, u okviru javne rasprave predstavili Fiskalnu strategiju do 2027.

  • Ulaganja u Željezaru preko 44 miliona eura u narednih šest godina
    on 26/07/2024 at 18:16

    Zaposleni u Željezari vrlo brzo će osjetiti benefite ugovora koji je danas potpisala Elektroprivreda Crne Gore sa švajcarskom kompanijom „8B Capital“, o zakupu proizvodnih pogona nikšićke Željezare, Kovačnice i Čeličane. Siguran sam da ćemo u roku koji je predviđen svjedočiti značajnim poslovnim rezultatima i da će to biti pokretačka snaga za napredak Elektroprivrede i ekonomije naše države, kazao je poslanik Pokreta Evropa sad Uglješa Urošević.

  • Otpis kamate privrednicima koji plate dug
    on 26/07/2024 at 16:20

    Vlada Crne Gore danas je utvrdila Predlog zakona o otpisu kamate na dospjele poreske obaveze.

  • Bivši vlasnici i njihovi nasljednici dolaze do svojih prava
    on 26/07/2024 at 14:14

    Vlada Crne Gore usvojila je Uredbu o utvrđivanju isplate obeštećenja bivšim vlasnicima oduzetih imovinskih prava u novčanim sredstvima za ovu godinu.

  • "Programom Evropa sad 2 postajemo država sa najmanjim troškovima na rad u Evropi"
    on 26/07/2024 at 13:18

    Program Evropa sad 2 je poreska reforma koja podrazumijeva dvije ključne komponente – smanjenje poreskog opterećenja na rad i povećanje minimalne i prosječne zarade u Crnoj Gori, poručila je savjetnica premijera za ekonomsku politiku Milena Milović.

  • Mujović: Biću zadovoljan kada zaposleni u Željezari osjete benefite
    on 26/07/2024 at 11:09

    Odbor direktora Elektroprivrede prihvatio je ponudu švajcarske kompanije 8B kapital za zakup Željezare na 50 godina, a u fabriku bi za pet godina uložili blizu 37 miliona eura. Ugovor je potpisan na sastanku koji je počeo u podne u Nikšiću.

  • Hala u Željezari poslužila kao pretovarna stanica za otpad
    on 26/07/2024 at 09:47

    U hali Željezare je PUP-om predviđena izgradnja Centra za upravljanje otpadom, a zbog sanacije deponije i velikog požara koji je, izvjesno, podmetnut, ista je poslužila kao pretovarna stanica, a otpad se već danas odvozi na deponiju Livade u Podgorici, saopšteno je iz Opštine Nikšić.

  • "Ne koristite položaj za dodatna primanja"
    on 26/07/2024 at 09:39

    Upozoravam sve iz energetskog sektora da ne koriste svoj položaj kako bi sebi obezbijedili mjesečna primanja od nekoliko prosječnih zarada u državi, na račun građana, navodi se u dopisu, koji je ministar energetike Saša Mujović uputio Odborima direktora povodom informacije da pojedini članovi Odbora direktora u privrednim društvima u većinskom vlasništvu države u energetskom sektoru, pored značajnih apanaža koje primaju po osnovu članstva u Odborima direktora, dodatno primaju i naknade u raznim tijelima i komisijama, koje, kako se navodi u dopisu, nijesu zanemarljive, naprotiv.

  • Iz Rajanera tvrde da neće vraćati linije ka Crnoj Gori po sadašnjim cijenama
    on 26/07/2024 at 06:13

    Irski niskotarifni avio-prevoznik Rajaner smatra da aerodromi u Crnoj Gori imaju povećane naknade u poređenju sa drugim evropskim aerodromima, koji, kako kažu, smanjuju naknade kako bi stimulisali oporavak i rast saobraćaja, što je u suprotnosti sa onim što se može vidjeti širom Evrope, Sjeverne Afrike i Bliskog Istoka.