DZUDO SAVEZ

Zlatna medalja dzudistkinje Jovane Pekovic potvrda je kvaliteta i dokaz velikog rada, nagrada za veliku posvecenost i istrajnost, saopstena je iz Dzudo saveza Crne Gore.

Pekovic je na Evropskom prvenstvu za mlade seniore u ruskom Izevsku osvojila zlatnu medalju u kategoriji do 78 kilograma.

On je u finalnom mecu kategorije pobijedila Njemica Terezu Cenker. Do pobjede u finalu dosla je iponom.

Na putu do finala eliminisala je Britanku Seli Ladford, Belgijanku Sofi Bertger i u polufinalnom mecu Izraelku Inbar Lanir.

Pekovic je kazala da svaki djelic njene medalje pripada nekome.

“Najvece zasluge ima moja porodica, kao i za svaku do sada, oni su moja najveca podrska i snaga. Bili su uz mene i kada sam imala problem, vjerovali su u mene i govorili mi da ce se rad i trud isplatiti. Velike zasluge ima moj maticni klub Akademik, treneri Dragan Scepanovic, Marinko Durdevac i Dragana Zivkovic. Oni su svi na neki nacin doprinijeli mom rezultatu, kao i Judo savezu. Zajednickim snagama borili smo se i rezultat je dosao”, kazala je Pekovic na konferenciji za novinare.

Ona se zahvalila na cestitkama celnim ljudima crnogorskog sporta i drzave, navodeci da joj mnogo znaci njihova podrska, kada neko cijeni njen rad, trud i rezultat.

“Sampionatom u Rusiji zavrsena je ova sezona. Uskoro cu poceti pripreme za narednu, olimpijsku godinu. Do kraja se ne predajem, nista nije nemoguce, pa tako i moje kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju. Realne su, propustila sam dvije godine, ali vjerujem u sebe”, kazala je Pekovic.

Njen trener Dragan Scepanovic, koji je predvodio na sampionatu, kazao je da je ostvaren veliki rezultat za crnogorski dzudo i sport uopste.

“U prvom mecu proitiv Britanke, napravila je dvije tehnicke greske. Nakon toga je sve ostalo odradila fantaszicno i bila najubjedljiviji takmicar na prvenstvu. Njen ipon u polufinalu proglasen je kao najbolji ipon dana. Imati sampiona, medu takvim velesilama kakve su Rusija, Njemacka, Azerbajdzan, Spanija i Gruza, najbolje govori koliko je to vrijedan rezultat”, kazao je Scepanovic.

Predsjednik Judo saveza, Andrija Cadenovic kazao je da je zlatna medalja Pekovic istorijski rezultat za njen klub Akademik i Savez.

,,Dzudo je prosao kroz tezak period, nadam se da je tome dosao kraj. Obecavam da cemo nastaviti da ulazemo trud i rad kako bi dzudo povratio svoj stari sjaj i da rezultati poput Jovaninog ne budu iznenadenje, vec nesto na sta smo navikli. Rezultat je potvrda kvaliteta, dokaz velikog rada, truda i odricanja. Nagrada za veliku posvecenost i istrajnost, koju je pokazala u proteklom periodu, ali i podstrek za buducnost, kako za Jovanu i za sve nas u savezu”, kazao je Cadenovic.

On je istakao da u dzudou ne postoje slucajne pobjede i da svaki mec iziskuje maksimalnu posvecenost, trud i rad na borilistu i van njega sve mora biti odradeno na najvisem nivou.

“Iskreno se nadam da je ovo samo pocetak uspjesne price Judo saveza i da cemo se u narednom periodu cesto okupljati kako bi govorili o uspjesima crnogorskih dzudista”, kazao je Cadenovic.

Direktor Akademika, ciji je Pekovic clan, Milentije Doderovic kazao je da su u tom klubu ocekivali tako nesto od Pekovic, navodeci da su ucinilio sve da omoguci kvaliutetan rad i ucesce na takmicenjima.

Selektorka zenske dzudo reprezentacije, Jelena Sutovic naglasila je da je Pekovic istrajnoscu, napornim radom i vjerom u sebe pokazala da nista nije nemoguce, da takmicarka iz male drzave, kakava je Crna Gora, moze do najveceg stepenika pobjedniclkog postolja.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

 • Milatović: Dušku Jovanoviću dugujemo istinu i pravdu
  on 27/05/2024 at 08:54

  Dušku Jovanoviću dugujemo istinu i pravdu, a sebi šansu da izgradimo društvo u kojem je slobodna riječ sigurna, poručio je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović, povodom 20 godina od ubistva urednika "Dana".

 • EK šalje mišljenje o pravosudnim zakonima
  on 27/05/2024 at 08:35

  Sjednica Vlade danas neće biti održana, jer je Evropska komisija najavila mišljenje na niz zakona, prije svega iz oblasti pravde i pravosuđa, saznaje naš portal.

 • "Ruka EU ispružena prema Crnoj Gori više nego ikada"
  on 27/05/2024 at 07:44

  Povodom 18 godina od obnove nezavisnosti Crne Gore NVO Građanska alijansa objavila je publikaciju pod nazivom "18 godina nezavisnosti, pogled naprijed, putokaz ka EU napretku". Milan Radović iz Građanske alijanse kazao je da se Crna Gora nalazi u jednom specifičnom momentu kada su više nego ikada do sada vrata Evropske unije otvorena, te da treba iskorisiti taj trenutak.

 • Specijalni sud mora imati najmanje sedam sudnica
  on 27/05/2024 at 06:42

  Bez specijalnog suda nezamisliva je borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, i trebalo bi ga formirati u što kraćem vremenskom roku, poručuje advokat Zdravko Begović.

 • "Budva da bude perspektivnije i bolje društvo"
  on 26/05/2024 at 19:06

  Potpredsjednica Demokrata i druga na izbornoj listi Dragana Kažanegra Stanišić iskoristila je danas svoje biračko pravo u Pržnu, pozivajući građane Budve da učine isto.

 • "OSI onemogućeno samostalno ostvarivanje biračkog prava"
  on 26/05/2024 at 13:53

  Niti jedno od svih 28 posmatranih biračkih mjesta u Budvi nije u potpunosti pristupačno osobama oštećenog vida što znači da na biračkom mjestu nije dostupan šablon za glasanje koji je izrađen u tamnoj boji od čvršćeg, postojanog materijala sa prorezima gdje su brojevi izbornih lista, te da etison trake nijesu pravilno postavljene, saopštio je izvršni direktor NVO Savez slijepih Crne Gore Goran Macanović.

 • "Ne odustajemo od programa Evropa Sad 2"
  on 25/05/2024 at 18:10

  PES sigurno neće povlačiti predloge čiji je idejni tvorac i autor, a neće odustajati ni od ekonomskog programa Evropa Sad 2, koji je osnova za bolji život i ekonomski prosperitet svih naših građana, poručio je poslanik Pokreta Evropa sad (PES) Darko Dragović.

 • PES neće povući iz procedure rezoluciju o Jasenovcu
  on 25/05/2024 at 17:10

  Poslanički klub PES je podržao rezoluciju o Jasenovcu i neće je povlačiti iz skupštinske procedure, kategoričan je generalni sekretar Pokreta Evropa sad Boris Pejović.

 • Reakcija Kneževića očekivana, dogovoriti brzu rekonstrukciju Vlade
  on 25/05/2024 at 15:05

  Odluka Demokratske narodne partije (DNP) o suspenziji dalje podrške Vladi Milojka Spajića do ispunjena njihovih zahtjeva za politikologa Vladmira Pavićevića je očekivana. Kao najbolji način da se izađe iz nastale situacije vidi dogovor i relativno brzu rekonstrukciju Vlade.

 • "Politički odgovorno da DNP i NSD prekinu podršku Vladi"
  on 25/05/2024 at 14:31

  Nakon izglasavanja Rezolucije o Srebrenici postalo je jasno da Pokret Evropa sad (PES) baštini sve političke prioritete Demokratske partije socijalista (DPS) i politički je odgovorno da Demokratska narodna partija (DNP) i Nova srpska demokratija (NSD) prekinu podršku Vladi i da se organizuju vanredni parlamentarni izbori, poručio je lider Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević.

 • Mujović u Trebinju o Bilećkom jezeru
  on 27/05/2024 at 06:22

  Ministar energetike i rudarstva Saša Mujović, boraviće danas u radnoj posjeti Trebinju, na poziv kolege iz Republike Srpske, Petra Đokića.

 • ASP: Ministarstvo energetike već dvije godine krši zakon
  on 26/05/2024 at 14:25

  Ministarstvo energetike i rudarstva već pune dvije godine krši Zakon o energetici i ne donosi Nacionalni klimatski i energetski plan, kao strateški dokument iz ove oblasti, dok zapisnici sa sjednica radne grupe zadužene za njegovu izradu pokazuju da se budući rad Termoelektrane (TE) Pljevlja prikazuje kao jedno od ključnih pitanja, jer se mora planirati postepeno ukidanje proizvodnje električne energije na ugalj, ocijenili su u NVO Akcija za socijalnu pravdu.

 • Fabrika peleta i briketa - kratko poslovanje, prazni pogoni i oštećeni radnici
  on 26/05/2024 at 09:12

  Vijest da će se u Pljevljima proizvoditi pelet i briketi od uglja optimistično je, prije nešto više od godinu, dočekana u tom gradu. Pogoni su, međutim, radili svega nekoliko mjeseci.

 • U ICT oblasti radi 9,8 miliona stručnjaka širom EU
  on 25/05/2024 at 20:50

  U oblasti informacione i komunikacione tehnologije (ICT) širom Evropske unije u prošloj godini radilo je 9,8 miliona stručnjaka, objavio je Eurostat.

 • Peranović: Ne planira se povećanje opšte stope PDV-a
  on 25/05/2024 at 14:17

  VD direktora Poreske uprave Sava Laketić naglasio je značaj računovodstveno-revizorske profesije u implementaciji poreskih propisa, poručujući da se intezivno radi na reforemi sveobuhvatnog poreskog sistema. On je to kazao na zatvaranju Simpozijuma Računovođa i revizora, koji je minula tri dana održan u Ulcinju.

 • Likvidna aktiva banaka u februaru 1,49 milijardi eura
  on 25/05/2024 at 13:19

  Likvidna aktiva banaka u februaru je iznosila 1,49 milijardi eura, što je 2,69 odsto manje nego u januaru.

 • Kvadrat stana skuplji za 630, plate veće 315 eura
  on 25/05/2024 at 11:13

  Od prvog kvartala 2019. godine do aprila ove godine prosječna tržišna cijena metra kvadratnog stana u novogradnji u Crnoj Gori porasla je za skoro 630 eura, pokazuje zvanična statistika.

 • Spajić: Trajekt Crna Gora – Italija kreće 3. jula
  on 25/05/2024 at 08:47

  Trajekt Crna Gora – Italija kreće 3. jula, najavio je premijer Milojko Spajić.

 • Reformom upisa radnog staža uštedjela bi i država i privreda
  on 25/05/2024 at 08:46

  Privredna komore Crne Gore organizovala je studijsku posjetu institucijama u Srbiji, a cilj posjete bilo je upoznavanje sa reformom upisa radnog staža koja je sprovedena u toj susjednoj državi.

 • Za 11 bivših "dakićevaca" po 2.000 eura
  on 25/05/2024 at 06:32

  Ustavni sud Crne Gore donio je Odluku kojom obavezuje Ministarstvo finansija da bivšim radnicima fabrike "Radoje Dakić" isplati po dvije hiljade eura na ime nematerijalne štete zbog povrede prava iz člana 32. Ustava i člana 6. stav 1. evropske Konvencije. To se navodi u informaciji koju je Vlada usvojila na jučerašnjoj sjednici u vezi izvršenja odluke Ustavnog suda od 24. oktobra 2023. godine.