KASCELAN PORUCIO

Luksemburg ce nastaviti da podrzava proces integracija Crne Gore u Evropsku uniju, jer je evropska perspektiva zapadnog Balkana interes i Evropske unije i regiona, saopsteno je u toku susreta gradonacelnika Prijestonice Cetinje Aleksandra Kascelana sa predsjednikom Predstavnickog doma Luksemburga Fernandom Etgenom.

Kascelan i Etgen razgovarali su o evropskoj perspektivi Crne Gore, privrednom razvoju zemlje nakon obnove nezavisnosti, rastu turistickog prometa i investicijama u turizam i poljoprivredu, izgradnji saobracajne i druge infrastrukture, kao i o prioritetima Prijestonice i drzave u narednom periodu.

Gradonacelnik Kascelan zahvalio se predsjedniku Etgenu na podrsci Luksemburga evropskim integracijama Crne Gore.

On je prenio zelju Crne Gore da uci iz procesa integracija kako bi u perspektivi, kao clanica Evropske unije, mogla da doprinosi zajednickoj evropskoj buducnosti.

Kascelan je posebno istakao dobro razvijen sistem administracije u Luksemburgu, cija bi iskustva bila dragocjena u Crnoj Gori, posebno na lokalnom nivou.

Predsjednik Etgen ponovio je da Luksemburg prepoznaje vaznu ulogu Crne Gore za stabilnost regiona, ali i da ce nastaviti da podrzava njenu integraciju u Evropsku uniju. On je ohrabrio vlasti da nastave sa reformama i ispunjavanjem standarda.

“Gradonacelnik Kascelan prihvatio je poziv predsjednika Etgena da ga, sa crnogorskim clanovima Zajednickog savjetodavnog odbora komiteta regiona Evropske unije i Crne Gore, posjeti u junu tokom boravka u Luksemburgu”, saopsteno je iz Prijestonice.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

 • SD: Dobar rezultat naše koalicije u Budvi, bićemo još jači
  on 27/05/2024 at 10:17

  Rezultat koalicije "Čist izbor" pokazuje da su građanke i građani Budve prepoznali potencijal ovog političkog saveza koji će svakim danom biti sve jači, poruče

 • Milatović: Dušku Jovanoviću dugujemo istinu i pravdu
  on 27/05/2024 at 08:54

  Dušku Jovanoviću dugujemo istinu i pravdu, a sebi šansu da izgradimo društvo u kojem je slobodna riječ sigurna, poručio je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović, povodom 20 godina od ubistva urednika "Dana".

 • EK šalje mišljenje o pravosudnim zakonima
  on 27/05/2024 at 08:35

  Sjednica Vlade danas neće biti održana, jer je Evropska komisija najavila mišljenje na niz zakona, prije svega iz oblasti pravde i pravosuđa, saznaje naš portal.

 • "Ruka EU ispružena prema Crnoj Gori više nego ikada"
  on 27/05/2024 at 07:44

  Povodom 18 godina od obnove nezavisnosti Crne Gore NVO Građanska alijansa objavila je publikaciju pod nazivom "18 godina nezavisnosti, pogled naprijed, putokaz ka EU napretku". Milan Radović iz Građanske alijanse kazao je da se Crna Gora nalazi u jednom specifičnom momentu kada su više nego ikada do sada vrata Evropske unije otvorena, te da treba iskorisiti taj trenutak.

 • Specijalni sud mora imati najmanje sedam sudnica
  on 27/05/2024 at 06:42

  Bez specijalnog suda nezamisliva je borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, i trebalo bi ga formirati u što kraćem vremenskom roku, poručuje advokat Zdravko Begović.

 • "Budva da bude perspektivnije i bolje društvo"
  on 26/05/2024 at 19:06

  Potpredsjednica Demokrata i druga na izbornoj listi Dragana Kažanegra Stanišić iskoristila je danas svoje biračko pravo u Pržnu, pozivajući građane Budve da učine isto.

 • "OSI onemogućeno samostalno ostvarivanje biračkog prava"
  on 26/05/2024 at 13:53

  Niti jedno od svih 28 posmatranih biračkih mjesta u Budvi nije u potpunosti pristupačno osobama oštećenog vida što znači da na biračkom mjestu nije dostupan šablon za glasanje koji je izrađen u tamnoj boji od čvršćeg, postojanog materijala sa prorezima gdje su brojevi izbornih lista, te da etison trake nijesu pravilno postavljene, saopštio je izvršni direktor NVO Savez slijepih Crne Gore Goran Macanović.

 • "Ne odustajemo od programa Evropa Sad 2"
  on 25/05/2024 at 18:10

  PES sigurno neće povlačiti predloge čiji je idejni tvorac i autor, a neće odustajati ni od ekonomskog programa Evropa Sad 2, koji je osnova za bolji život i ekonomski prosperitet svih naših građana, poručio je poslanik Pokreta Evropa sad (PES) Darko Dragović.

 • PES neće povući iz procedure rezoluciju o Jasenovcu
  on 25/05/2024 at 17:10

  Poslanički klub PES je podržao rezoluciju o Jasenovcu i neće je povlačiti iz skupštinske procedure, kategoričan je generalni sekretar Pokreta Evropa sad Boris Pejović.

 • Reakcija Kneževića očekivana, dogovoriti brzu rekonstrukciju Vlade
  on 25/05/2024 at 15:05

  Odluka Demokratske narodne partije (DNP) o suspenziji dalje podrške Vladi Milojka Spajića do ispunjena njihovih zahtjeva za politikologa Vladmira Pavićevića je očekivana. Kao najbolji način da se izađe iz nastale situacije vidi dogovor i relativno brzu rekonstrukciju Vlade.