Nakon otvaranja jedanaest filijala sirom Crne Gore, Lovcen banka AD Podgorica nastavlja ulaganje u sirenje poslovne mreze na sjeveru, otvaranjem saltera u Petnjici. Trenutno u Petnjici ne radi nijedna banka, pa je otvaranje saltera preko kog mogu obaviti neophodne bankarske usluge, za gradane ovog podrucja veoma znacajno.

Svecano otvaranje, saltera Petnjica je odrzano u cetvrtak, 7. novembra 2019. godine u 13 h. Salter se nalazi u prostorijama JU Centar za kulturu Petnjica i klijentima ce biti na usluzi radnim danima od 8h do 16h i subotom od 8h do 13h.

Tokom otvaranja saltera, okupljenima su se obratili:

  • Aleksandra Popovic – Predsjednica Odbora direktora Lovcen banke
  • Samir Agovic – Predsjednik opstine Petnjica
  • dr Vinko Nikic – Glavni izvrsni direktor
  • Drasko Trninic – Izvrsni direktor za upravljanje poslovanjem sa stanovnistvom, likvidnoscu i Call centrom
  • Haris Kurtagic – Rukovodilac filijale Rozaje i Saltera Petnjica

Na svecanom koktelu, od strane Lovcen banke je urucena je i donacije od 1.000 EUR, JU Srednja mjesovita skola Petnjica, kao pomoc za kupovinu kombi vozila koje ce se koristiti za potrebe prevoza ucenika. Donaciji su se pridruzili Zetagradnja i Izet Rastoder sa po 2.000EUR.

Lovcen banka AD Podgorica ove godine je obiljezila jubilej – pet godina rada na crnogorskom bankarskom trzistu. Banku su osnovali domaci poslovni ljudi i naucni radnici, zajedno sa njemackim drzavnim investiciono-razvojnim fondom DEG-om (KfW grupa), jednom od najvecih evropskih razvojnih institucija.

Sa otvaranja
Sa otvaranja

OBRACANJA PREDSTAVNIKA LOVCEN BANKE

Aleksandra Popovic – Predsjednica Odbora direktora Lovcen banke

Ovdje, na Sjeveru ekonomska sansa je i buducnost za Crnu Goru.

U Petnjici i sire, postoje veliki resursi i potencijali koje treba znacajnije koristiti. Poljoprivredno zemljiste, sume, hidro potencijali, prirodne ljepote, stocarstvo, pcelarstvo, proizvodnja krompira, ljekovitog bilja, malinarstvo i nove kulture, plastenici, potencijali za razvoj izletnickog, lovnog, ribolovnog, sportskog turizma i drugi sadrzaji…

Petnjica i Podgorica nijesu toliko udaljene, putna infrastruktura i moderne saobracajnice ce smanjiti svaku geografsku udaljenost. Ali ono sto ovdje uspijeva i sto se proizvodi je vazno za razvoj nase dece i omladine, jer su vasi proizvodi zdravi, ekoloski cisti, a potencijali za dalji razvoj su toliki da bi se odavde mogla snabdijevati jos jedna Crna Gora.

Aleksandra Popovic
Aleksandra Popovic

Lovcen banka je banka ovoga vremena i ovoga naroda – nastala kao rezultat visedecenijske saradnje sa prestiznim evropskim i svjetskim finansijskim institucijama, iz mocnih drzava svijeta. Na trzistu smo pet godina. Na bazi tog i mnogih prethodnih iskustava – procjenjujemo da je Petnjica znacajna za viziju ove Banke. Sa privredom i gradanima ove opstine, zelimo dalje da unapredujemo ovaj, po mnogo cemu, poseban i vazan dio Crne Gore.

Bice ovo za tim Lovcen banke uzbudljiv put u jednu novu razvojnu i bankarsku pricu, drugaciju od one na koju smo navikli.

Nadam se da cemo se naredni put sresti da razgovaramo o vasim projektima i idejama, o vasim porodicama koje nijesu u Petnjici ili nijesu u Crnoj Gori, sto me uvijek podsjeti na rijeci Mese Selimovica: ,,Bez te tacke za koju si vezan, zivot nije odlazenje i vracanje, nego lutanje”.

Samir Agovic – Predsjednik opstine Petnjica

Zahvaljujem Lovcen banka timu jer su odlucili da uvaze nase predloge i svoje poslovanje prosire i na Petnjicu, sto je veoma znacajno za nas. Ako imate na usluzi Banku i bankare koji razumije potrebe ovog kraja i njegovih gradana, ubijeden sam da ce to biti novi zamajac u razvoju naseg grada i generator buducih uspjeha. Zbog toga vjerujem u nase partnersto.

Cijenim da smo u Lovcen banci nasli partnera sa kojim cemo u narednom periodu zajednicki raditi na osmisljavanju politika za podrsku projektima iz agrobiznisa i turizma, cime cemo uz svjez kapital iz Lovcen banke za nove ideje, dati doprinos razvoju Petnjice.

Samir Agovic
Samir Agovic

Pozivam sve koji to mogu, od fizickih lica do pravnih subjekata, da otvore racun i budu klijenti Lovcen banke jer Banka za razliku od nas moze odavde otici. Time cemo dati doprinos da Banka ovdje ostane.

Zahvaljujem Banci i na tome sto su zaposlili lokalnu radnu snagu, cime je obezbijedena egzistencija za par porodica iz Petnjice.

Mislim da moramo raditi na promjeni navike da se uzimaju samo potrosacki krediti i ovo je sansa da tu naviku promijenimo kroz uzimanje razvojnih kredita.

Dr Vinko Nikic – Glavni izvrsni direktor

Slijedeci potrebe postojecih i potencijalnih klijenata, Lovcen banka danasnjim otvaranjem ekspoziture u Petnjici, siri svoje prisustvo na sjeveru Crne Gore.

Misljenja smo da Petnjica kao jedna od najmladih opstina na teritoriji Crne Gore i njeni gradani danasnjim otvaranjem ekspoziture dobijaju novu vrijednost u vidu bankarske usluge zbog koje su morali da idu do Berana ili Rozaja. Dolaskom Lovcen banke svi gradani Petnjice dobijaju punu paletu bankarskih usluga, kako za pravna lica tako i za gradane.

Vinko Nikic
Vinko Nikic

Lovcen banka od samog pocetka svoju paznju usmjerava na mala i srednja preduzeca, kao i mikro preduzetnike i sigurno smo da i u Petnjici postoji veliki broj novih ideja prije svega mikro i malog biznisa i time nasim dolaskom ovdje dajemo sansu preduzecima kao i samostalnim preduzetnicima da ove ideje pretvore u stvarnost.

Velika lepeza ponude za sva pravna lica u Crnoj Gori pocev od povoljnih kredita za obrtna sredstva, overdraft kredita, pa do investicionih kredita su garant da je Lovcen banka prava i sigurna adresa za pretvaranje svih kvalitetnih biznis ideja u stvarnost.

Dolaskom Lovcen banke u Petnjicu dokazujemo da smo Banka ovoga vremena i ovoga naroda i na taj nacin u potpunosti slijedimo svoju misiju postojanja, stvarajuci uslove za razvoj i najmanje razvijenih djelova nase zemlje, jer vjerujemo da i Petnjica u sebi ima takav potencijal.

Drasko Trninic – Izvrsni direktor za upravljanje poslovanjem sa stanovnistvom, likvidnoscu i Call centrom

Od danas ste u Petnjici dobili novog komsiju. Vi znate sta znaci biti dobar komsija posebno kad i brat i sestra umiju biti daleko. Zato je vazno da imate nekog ko vas moze saslusati i razumjeti, a to je od danas Lovcen banka.

Radicemo ono sto sa uspjehom radimo ovih pet godina, da razvijamo i otvaramo nova radna mjesta. Jasne su nam vizije i pravci razvoja Petnjice i spremni smo da prepoznamo i podrzimo sve dobre ideje za dobrobit ovog kraja. Za sve vase buduce projekte mozete od danas dobiti podrsku u Petnjici kao u bilo kojem drugom gradu u Crnoj Gori.

Drasko Trninic
Drasko Trninic

Haris Kurtagic – Rukovodilac filijale Rozaje i Saltera Petnjica

Otvaranjem Saltera u Petnjici Lovcen banka je pokazala da je Banka svih gradana Crne Gore jer radi na sirenju mreze sirom zemlje pruzajuci usluge gradanima sa sjevera i juga. Salter Petnjica ce pruzati usluge otvaranja racuna za fizicka i pravna lica, izdavanje platnih kartica, prijem i slanja novca preko Western Uniona i Ria-e kao i LORO doznake, izdavanje garancija, kao i prijem aplikacija za kratkorocne i dugorocne kredite.

Haris Kurtagic
Haris Kurtagic

0 comments

You must be logged in to post a comment.

  • "Prikupljeni dokazi da stanovi u “Master kvartu i “ničija kuća” imaju istog vlasnika"
    on 26/07/2024 at 19:23

    Specijalno državno tužilaštvo (SDT) i službenici Specijalnog policijskog odjeljenja tokom finansijske istrage prikupili su dokaze koji ukazuju na sumnju da je ova imovina stečena kriminalnom djelatnošću odbjeglog šefa kavačkog klana, Radoja Zvicera, te da ,,ničija kuća" i ova imovina imaju istog vlasnika, kazao je poslanik Demokrata u Skupštini Crne Gore Momčilo Leković.

  • Čarapić: Milatović i njegovi odbornici prihvatili opozionu agendu
    on 26/07/2024 at 17:55

    Kad je bila rekonstrukcija Vlade, jedan opozicioni poslanik je rekao da se sjutra ruši Podgorica i da je to uvertira za vanredne parlamentarne izbore. Rekonstrukcija Vlade je bila pokazna vježba stabilnosti i pokazala je da je vlast na državnom nivou stabilna. Očito da su predsjednik Milatović i njegovi odbornici prihvatili opozicionu agendu koja se odnosi na destabilizaciju i skratili mandat Skupštini Glavnog grada, izjavio je šef poslaničkog kluba Pokreta Evropa sad Vasilije Čarapić.

  • "Nećemo povjerovati etno investicijama Ibrahimovića, neka se pravda do zore za ulazak u vlast"
    on 26/07/2024 at 17:14

    Nećemo povjerovati etno investicijama Ervina Ibrahimovića, pa neka se pravda do zore za svoj ulazak u vlast, saopšteno je iz Izvršnog odbora Partije crnogorskih Muslimana.

  • "SAD će nastaviti da podržavaju reformske procese neophodne za članstvo u EU"
    on 26/07/2024 at 16:40

    Crna Gora ostaje u potpunosti posvećena definisanim vanjskopolitičkim prioritetima, poručio je ministar vanjskih poslova i potpredsjednik Vlade Crne Gore Ervin Ibrahimović na sastanku sa ambasadorkom Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Džudi Rajzing Rajnke.

  • "Nervoza PES-a evidentna, strmoglavi pad rejtinga nezaustavljiv"
    on 26/07/2024 at 16:24

    Nervoza Pokreta Evropa sad (PES) više je nego očigledna i uzrokovana je nezaustavljivim padom rejtinga koji je posljedica promašene politike i zasićenosti građana populizmom, obmanama i lažima.

  • "Manjinski narodi u Baru najbolje znaju koliko ste se brinuli o njima"
    on 26/07/2024 at 15:58

    Projekti sa kojima je Bošnjačka stranka ušla u Vladu, a vezani su za Bar upravo su oni čija se realizacija čekala godinama, a pokrenuli su ih ministri i poslanici iz Bošnjačke stranke, saopšteno je Opštinskog odbora Bošnjačke stranke Bar.

  • Pogledajte nova kadrovska rješenja Vlade
    on 26/07/2024 at 15:02

    Vlada je, na danas održanoj sjednici kojom je predsjedavao potpredsjednik Vlade za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i vanjske poslove Aleksa Bečić razmotrila više kadrovskih pitanja.

  • "Dijaspora veliki potencijal i najsnažnija privredna grana"
    on 26/07/2024 at 14:57

    Vjerujem da je u Crnoj Gori sazrela svijest da sveukupni ekonomski rast nije moguć bez aktiviranja svih potencijala koje naša zemlja ima, saopštio je potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova Ervin Ibrahimović. On je učestovao danas na panel diskusiji "Uticaj dijaspore na ekonomski razvoj Crne Gore" održanoj u okviru manifestacije "Dani dijaspori i iseljenika Crne Gore 2024".

  • "Crna Gora i Kina treba da nastave da njeguju tradicionalne veze"
    on 26/07/2024 at 14:30

    Crna Gora i Kina treba da nastave da snaže svoje bilateralne odnose i njeguju tradicionalne veze, poručeno je na sastanku predsjednika Skupštine Crne Gore Andrije Mandića sa zamjenikom ministra međunarodnog odjeljenja Centralnog komiteta Komunističke partije Kine, Čen Žouom.

  • "Crna Gora će imati problema na putu prema članstvu u EU"
    on 26/07/2024 at 14:06

    Poslanik Evropskog parlamenta Tonino Picula komentarisao je situaciju u kojoj crnogorski političari Andrija Mandić, Milan Knežević i Aleksa Bečić nisu poželjni u Hrvatskoj.

  • USSCG: Ne ukidajte doprinose; UPCG: Fond PIO oduvijek bio neodrživ
    on 26/07/2024 at 18:35

    Povećanje minimalne prosječne zarade, smanjenje poreskog opterećenja na rad čini komponentu programa Evropa sad 2, a koristi će imati i zaposleni i poslodavci, poručili su predstavnici Vlade koji su na okruglom stolu, u okviru javne rasprave predstavili Fiskalnu strategiju do 2027.

  • Ulaganja u Željezaru preko 44 miliona eura u narednih šest godina
    on 26/07/2024 at 18:16

    Zaposleni u Željezari vrlo brzo će osjetiti benefite ugovora koji je danas potpisala Elektroprivreda Crne Gore sa švajcarskom kompanijom „8B Capital“, o zakupu proizvodnih pogona nikšićke Željezare, Kovačnice i Čeličane. Siguran sam da ćemo u roku koji je predviđen svjedočiti značajnim poslovnim rezultatima i da će to biti pokretačka snaga za napredak Elektroprivrede i ekonomije naše države, kazao je poslanik Pokreta Evropa sad Uglješa Urošević.

  • Otpis kamate privrednicima koji plate dug
    on 26/07/2024 at 16:20

    Vlada Crne Gore danas je utvrdila Predlog zakona o otpisu kamate na dospjele poreske obaveze.

  • Bivši vlasnici i njihovi nasljednici dolaze do svojih prava
    on 26/07/2024 at 14:14

    Vlada Crne Gore usvojila je Uredbu o utvrđivanju isplate obeštećenja bivšim vlasnicima oduzetih imovinskih prava u novčanim sredstvima za ovu godinu.

  • "Programom Evropa sad 2 postajemo država sa najmanjim troškovima na rad u Evropi"
    on 26/07/2024 at 13:18

    Program Evropa sad 2 je poreska reforma koja podrazumijeva dvije ključne komponente – smanjenje poreskog opterećenja na rad i povećanje minimalne i prosječne zarade u Crnoj Gori, poručila je savjetnica premijera za ekonomsku politiku Milena Milović.

  • Mujović: Biću zadovoljan kada zaposleni u Željezari osjete benefite
    on 26/07/2024 at 11:09

    Odbor direktora Elektroprivrede prihvatio je ponudu švajcarske kompanije 8B kapital za zakup Željezare na 50 godina, a u fabriku bi za pet godina uložili blizu 37 miliona eura. Ugovor je potpisan na sastanku koji je počeo u podne u Nikšiću.

  • Hala u Željezari poslužila kao pretovarna stanica za otpad
    on 26/07/2024 at 09:47

    U hali Željezare je PUP-om predviđena izgradnja Centra za upravljanje otpadom, a zbog sanacije deponije i velikog požara koji je, izvjesno, podmetnut, ista je poslužila kao pretovarna stanica, a otpad se već danas odvozi na deponiju Livade u Podgorici, saopšteno je iz Opštine Nikšić.

  • "Ne koristite položaj za dodatna primanja"
    on 26/07/2024 at 09:39

    Upozoravam sve iz energetskog sektora da ne koriste svoj položaj kako bi sebi obezbijedili mjesečna primanja od nekoliko prosječnih zarada u državi, na račun građana, navodi se u dopisu, koji je ministar energetike Saša Mujović uputio Odborima direktora povodom informacije da pojedini članovi Odbora direktora u privrednim društvima u većinskom vlasništvu države u energetskom sektoru, pored značajnih apanaža koje primaju po osnovu članstva u Odborima direktora, dodatno primaju i naknade u raznim tijelima i komisijama, koje, kako se navodi u dopisu, nijesu zanemarljive, naprotiv.

  • Iz Rajanera tvrde da neće vraćati linije ka Crnoj Gori po sadašnjim cijenama
    on 26/07/2024 at 06:13

    Irski niskotarifni avio-prevoznik Rajaner smatra da aerodromi u Crnoj Gori imaju povećane naknade u poređenju sa drugim evropskim aerodromima, koji, kako kažu, smanjuju naknade kako bi stimulisali oporavak i rast saobraćaja, što je u suprotnosti sa onim što se može vidjeti širom Evrope, Sjeverne Afrike i Bliskog Istoka.

  • Spajić i Vuković u utorak pred Odborom o Evropi sad 2
    on 25/07/2024 at 20:18

    Skupštinski Odbor za ekonomiju, finansije i budžet saslušaće u utorak premijera Milojka Spajića i ministra finansija Novicu Vukovića, u vezi sa programom Evropa sad 2.