Nakon otvaranja jedanaest filijala sirom Crne Gore, Lovcen banka AD Podgorica nastavlja ulaganje u sirenje poslovne mreze na sjeveru, otvaranjem saltera u Petnjici. Trenutno u Petnjici ne radi nijedna banka, pa je otvaranje saltera preko kog mogu obaviti neophodne bankarske usluge, za gradane ovog podrucja veoma znacajno.

Svecano otvaranje, saltera Petnjica je odrzano u cetvrtak, 7. novembra 2019. godine u 13 h. Salter se nalazi u prostorijama JU Centar za kulturu Petnjica i klijentima ce biti na usluzi radnim danima od 8h do 16h i subotom od 8h do 13h.

Tokom otvaranja saltera, okupljenima su se obratili:

 • Aleksandra Popovic – Predsjednica Odbora direktora Lovcen banke
 • Samir Agovic – Predsjednik opstine Petnjica
 • dr Vinko Nikic – Glavni izvrsni direktor
 • Drasko Trninic – Izvrsni direktor za upravljanje poslovanjem sa stanovnistvom, likvidnoscu i Call centrom
 • Haris Kurtagic – Rukovodilac filijale Rozaje i Saltera Petnjica

Na svecanom koktelu, od strane Lovcen banke je urucena je i donacije od 1.000 EUR, JU Srednja mjesovita skola Petnjica, kao pomoc za kupovinu kombi vozila koje ce se koristiti za potrebe prevoza ucenika. Donaciji su se pridruzili Zetagradnja i Izet Rastoder sa po 2.000EUR.

Lovcen banka AD Podgorica ove godine je obiljezila jubilej – pet godina rada na crnogorskom bankarskom trzistu. Banku su osnovali domaci poslovni ljudi i naucni radnici, zajedno sa njemackim drzavnim investiciono-razvojnim fondom DEG-om (KfW grupa), jednom od najvecih evropskih razvojnih institucija.

Sa otvaranja
Sa otvaranja

OBRACANJA PREDSTAVNIKA LOVCEN BANKE

Aleksandra Popovic – Predsjednica Odbora direktora Lovcen banke

Ovdje, na Sjeveru ekonomska sansa je i buducnost za Crnu Goru.

U Petnjici i sire, postoje veliki resursi i potencijali koje treba znacajnije koristiti. Poljoprivredno zemljiste, sume, hidro potencijali, prirodne ljepote, stocarstvo, pcelarstvo, proizvodnja krompira, ljekovitog bilja, malinarstvo i nove kulture, plastenici, potencijali za razvoj izletnickog, lovnog, ribolovnog, sportskog turizma i drugi sadrzaji…

Petnjica i Podgorica nijesu toliko udaljene, putna infrastruktura i moderne saobracajnice ce smanjiti svaku geografsku udaljenost. Ali ono sto ovdje uspijeva i sto se proizvodi je vazno za razvoj nase dece i omladine, jer su vasi proizvodi zdravi, ekoloski cisti, a potencijali za dalji razvoj su toliki da bi se odavde mogla snabdijevati jos jedna Crna Gora.

Aleksandra Popovic
Aleksandra Popovic

Lovcen banka je banka ovoga vremena i ovoga naroda – nastala kao rezultat visedecenijske saradnje sa prestiznim evropskim i svjetskim finansijskim institucijama, iz mocnih drzava svijeta. Na trzistu smo pet godina. Na bazi tog i mnogih prethodnih iskustava – procjenjujemo da je Petnjica znacajna za viziju ove Banke. Sa privredom i gradanima ove opstine, zelimo dalje da unapredujemo ovaj, po mnogo cemu, poseban i vazan dio Crne Gore.

Bice ovo za tim Lovcen banke uzbudljiv put u jednu novu razvojnu i bankarsku pricu, drugaciju od one na koju smo navikli.

Nadam se da cemo se naredni put sresti da razgovaramo o vasim projektima i idejama, o vasim porodicama koje nijesu u Petnjici ili nijesu u Crnoj Gori, sto me uvijek podsjeti na rijeci Mese Selimovica: ,,Bez te tacke za koju si vezan, zivot nije odlazenje i vracanje, nego lutanje”.

Samir Agovic – Predsjednik opstine Petnjica

Zahvaljujem Lovcen banka timu jer su odlucili da uvaze nase predloge i svoje poslovanje prosire i na Petnjicu, sto je veoma znacajno za nas. Ako imate na usluzi Banku i bankare koji razumije potrebe ovog kraja i njegovih gradana, ubijeden sam da ce to biti novi zamajac u razvoju naseg grada i generator buducih uspjeha. Zbog toga vjerujem u nase partnersto.

Cijenim da smo u Lovcen banci nasli partnera sa kojim cemo u narednom periodu zajednicki raditi na osmisljavanju politika za podrsku projektima iz agrobiznisa i turizma, cime cemo uz svjez kapital iz Lovcen banke za nove ideje, dati doprinos razvoju Petnjice.

Samir Agovic
Samir Agovic

Pozivam sve koji to mogu, od fizickih lica do pravnih subjekata, da otvore racun i budu klijenti Lovcen banke jer Banka za razliku od nas moze odavde otici. Time cemo dati doprinos da Banka ovdje ostane.

Zahvaljujem Banci i na tome sto su zaposlili lokalnu radnu snagu, cime je obezbijedena egzistencija za par porodica iz Petnjice.

Mislim da moramo raditi na promjeni navike da se uzimaju samo potrosacki krediti i ovo je sansa da tu naviku promijenimo kroz uzimanje razvojnih kredita.

Dr Vinko Nikic – Glavni izvrsni direktor

Slijedeci potrebe postojecih i potencijalnih klijenata, Lovcen banka danasnjim otvaranjem ekspoziture u Petnjici, siri svoje prisustvo na sjeveru Crne Gore.

Misljenja smo da Petnjica kao jedna od najmladih opstina na teritoriji Crne Gore i njeni gradani danasnjim otvaranjem ekspoziture dobijaju novu vrijednost u vidu bankarske usluge zbog koje su morali da idu do Berana ili Rozaja. Dolaskom Lovcen banke svi gradani Petnjice dobijaju punu paletu bankarskih usluga, kako za pravna lica tako i za gradane.

Vinko Nikic
Vinko Nikic

Lovcen banka od samog pocetka svoju paznju usmjerava na mala i srednja preduzeca, kao i mikro preduzetnike i sigurno smo da i u Petnjici postoji veliki broj novih ideja prije svega mikro i malog biznisa i time nasim dolaskom ovdje dajemo sansu preduzecima kao i samostalnim preduzetnicima da ove ideje pretvore u stvarnost.

Velika lepeza ponude za sva pravna lica u Crnoj Gori pocev od povoljnih kredita za obrtna sredstva, overdraft kredita, pa do investicionih kredita su garant da je Lovcen banka prava i sigurna adresa za pretvaranje svih kvalitetnih biznis ideja u stvarnost.

Dolaskom Lovcen banke u Petnjicu dokazujemo da smo Banka ovoga vremena i ovoga naroda i na taj nacin u potpunosti slijedimo svoju misiju postojanja, stvarajuci uslove za razvoj i najmanje razvijenih djelova nase zemlje, jer vjerujemo da i Petnjica u sebi ima takav potencijal.

Drasko Trninic – Izvrsni direktor za upravljanje poslovanjem sa stanovnistvom, likvidnoscu i Call centrom

Od danas ste u Petnjici dobili novog komsiju. Vi znate sta znaci biti dobar komsija posebno kad i brat i sestra umiju biti daleko. Zato je vazno da imate nekog ko vas moze saslusati i razumjeti, a to je od danas Lovcen banka.

Radicemo ono sto sa uspjehom radimo ovih pet godina, da razvijamo i otvaramo nova radna mjesta. Jasne su nam vizije i pravci razvoja Petnjice i spremni smo da prepoznamo i podrzimo sve dobre ideje za dobrobit ovog kraja. Za sve vase buduce projekte mozete od danas dobiti podrsku u Petnjici kao u bilo kojem drugom gradu u Crnoj Gori.

Drasko Trninic
Drasko Trninic

Haris Kurtagic – Rukovodilac filijale Rozaje i Saltera Petnjica

Otvaranjem Saltera u Petnjici Lovcen banka je pokazala da je Banka svih gradana Crne Gore jer radi na sirenju mreze sirom zemlje pruzajuci usluge gradanima sa sjevera i juga. Salter Petnjica ce pruzati usluge otvaranja racuna za fizicka i pravna lica, izdavanje platnih kartica, prijem i slanja novca preko Western Uniona i Ria-e kao i LORO doznake, izdavanje garancija, kao i prijem aplikacija za kratkorocne i dugorocne kredite.

Haris Kurtagic
Haris Kurtagic

0 comments

You must be logged in to post a comment.

 • Majke Srebrenice pozvale Spajića da javno saopšti stav o Rezoluciji UN o Srebrenici
  on 24/04/2024 at 20:32

  Crna Gora je uvijek bila na pravoj strani istorije, kazale su danas "Majke Srebrenice" i pozvale premijera Milojka Spajica da javno saopšti stav o Rezoluciji Ujedinjenih nacija (UN) o genocidu u Srebrenici.

 • Birači "selice" najveći problem u Šavniku, politički dijalog jedina opcija
  on 24/04/2024 at 20:15

  Birači "selice" najveći su problem što se tiče šavničkih izbora, a politički dijalog je jedina opcija za rješenje ove i više nego komplikovane političke situacije, ocijenili su sagovornici emisije "Okrugli sto" na TVCG.

 • "Odbijamo razgovore sa DPS, SDP i 'satelit listama' i ostali da se izjasne"
  on 24/04/2024 at 19:43

  Nosilac liste koalicije "Za budućnost Budve - Budva, otvoreni grad" na predstojećim lokalnim izborima Mladen Mikijelj kazao je da ta koalicija neće razgovarati o postizbornoj koaliciji sa Demokratskom partijom socijalista (DPS), Socijaldemokratskom partijom (SDP) i kako je kazao "satelitskim listama" i pozvao sve stranke da se jasno izjasne po tom pitanju.

 • Perović dala uslovni otpust iz zatvora lažnom svjedoku ubistva
  on 24/04/2024 at 19:22

  Potpredsjednik Vlade za politički sistem, pravosuđe i antikorupciju Momo Koprivica rekao je da je direktorica Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) Jelena Perović dok je bila na čelu Osnovnog suda na Cetinju počinila zloupotrebu.

 • "Perspektiva o ulasku zemalja ZB u EU realnija više nego ikad"
  on 24/04/2024 at 18:59

  Crna Gora će učiniti sve da što prije dostigne evropski standard i postane članica EU, kazao je u Tivtu predsjednik Jakov Milatović. Iz Slovenije poručuju da zemlje koje teže da uđu u Evropsku zajednicu moraju da shvate da Brisel ima određena pravila, te da je 2030. posljednji termin da države uđu u EU, jer će kasnije biti teže. S druge strane, bivša visoka predstavnica EU Federika Mogerini tvrdi da je perspektiva proširenja veća nego ikad, te da je i Evropa shvatila da joj treba Zapadni Balkan, i to što prije.

 • Poslanici opozicije traže kontrolno saslušanje Bečića, Markovića i Novovića
  on 24/04/2024 at 18:06

  Poslanici opozicije u Odboru za bezbjednost i odbranu podnijeli su Skupštini Crne Gore zahtjev za kontrolno saslušanje potpredsjednika Vlade za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i vanjske poslove Alekse Bečića, Vrhovnog državnog tužioca Milorada Markovića i Glavnog specijalnog tužioca Vladmira Novovića.

 • U sljedećem mandatu EP neka od zemalja ZB može biti nova članica
  on 24/04/2024 at 17:11

  Poslanici EP su sa 517 glasova za, 56 protiv i 30 uzdržanih odobrili Plan rasta za zapadni Balkan. Fond je osmišljen da podrži unutrašnje reforme u zemljama Zapadnog Balkana, pružajući određene pogodnosti članstva u EU čak i prije pristupanja EU. Obezbijediće do 6 milijardi eura do 2027.godine. Specijalni izvjestilac Evropskog parlamenta za Crnu Goru Tonino Picula smatra da neka od zemalja Zapadnog Balkana

 • Popović predsjednica Apelacionog suda
  on 24/04/2024 at 17:09

  Na dvanaestoj sjednici Sudskog savjeta, Savjet je obavio intervju sa kandidatima prijavljenim na oglas za izbor predsjednika Apelacionog suda Crne Gore, Mirjanom Popović i Dijanom Radulović, sutkinjama ovog suda. Na osnovu utvrđene rang liste za predsjednika Apelacionog suda izabrana je Mirjana Popović.

 • Najveći izazov biće povlačenje novca, Spajić ima odličan tim
  on 24/04/2024 at 16:43

  Poslanik Evropskog parlamenta (EP) i predsjedavajući Delegacije odbora za stabilizaciju i pridruživanje između Evropske unije (EU) i Crne Gore Vladimir Biličik saopštio je da premijer Crne Gore Milojko Spajić oko sebe ima odličan tim ljudi, i uz široki koncenzus u parlamentu Crna Gora može imati benefite od Plana rasta i povući novac.

 • Canović podržao inicijativu da Crna Gora sponzoriše Rezoluciju o Srebrenici
  on 24/04/2024 at 15:54

  Član Predsjedništva SD-a i predsjednik opštine Plav Nihad Canović podržao je inicijativu da Crna Gora sponzoriše Rezoluciju UN-a o memorijalizaciji genocida u Srebrenici, saopšteno je iz te partije.

 • CG da bude integrisana u EU tržište električne energije ali i tržište Z.Balkana
  on 24/04/2024 at 20:32

  Želimo da Crna Gora bude potpuno integrisana u EU tržište električne energije, posebno sa Italijom ali i da bude u potpunosti integrisana sa zemljama Zapadnog Balkana, kazao je direktor Sekretarijata energetske zajednice Artur Lorkovski koji sa saradnicima boravi u radnoj posjeti Crnoj Gori.

 • "Nakon izbora izvođača odmah kreću radovi na drugoj dionici auto-puta"
  on 24/04/2024 at 17:05

  Ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović kazao je da očekuje da će se do kraja godine odabrati izvođači za izgradnju druge dionice auto-puta od Mateševa do Andrijevice, te da će se nakon toga odmah krenuti sa radovima.

 • Višak mlijeka CG farmera biće izvezen u BiH
  on 24/04/2024 at 16:51

  Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede saopštilo je da će Bosna i Hercegovina otkupiti višak od 250.000 litara mlijeka crnogorskih proizvođača i prerađivača mlijeka.

 • Neformalna ekonomija glavna prepreka održivom rastu i konkurentnosti
  on 24/04/2024 at 16:03

  Rast crnogorske ekonomije bi od ove mogao da uspori na 3,2% u prosjeku, navodi se u ocjeni Programa ekonomskih reformi Crne Gore 2024-2026. koju je usvojila Evropska komisija. Kao glavna prepreka inkluzivnom, održivom rastu i konkurentnosti Crne Gore navodi se neformalna ekonomija. Očekuje se da rast prihoda od turizma bude jednocifren a uvoz viši od očekivanog ukoliko se realizuju investicioni planovi, posebno izgradnja autoputa.

 • EBRD objavila pretkvalifikacioni tender za dionicu Mateševo-Andrijevica
  on 24/04/2024 at 14:28

  Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) objavila je pretkvalifikacioni tender za izgradnju druge dionice autoputa Mateševo - Andrijevica.

 • Radović: CBCG podržava put ka zelenijoj i održivijoj ekonomiji
  on 24/04/2024 at 14:20

  Centralna banka podržava put ka zelenijoj, održivijoj i otpornijoj ekonomiji, poručila je guvernerka CBCG Irena Radovi.

 • "Cijene eurosupera se polako približavaju rekordnim cijenama"
  on 24/04/2024 at 14:03

  Vladi je omogućeno, zahvaljujući našoj zakonskoj inicijativi koja je u Parlamentu prihvaćena, da privremeno snizi akcize na gorivo do 50 odsto. Poslednji put je Vlada tu zakonska mogućnost iskoristila prije više od godinu dana, kazao je šef Kluba poslanika Socijaldemokrata Boris Mugoša.

 • Radulović: Smijenićemo Odbore direktora koji ne pokažu rezultate
  on 24/04/2024 at 11:37

  Rad Odbora direktora u državnim kompanijama koje posluju u okviru Ministarstva saobraćaja i pomorstva nakon godinu dana biće analiziran, poručio je ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović tokom predavanja studentima Ekonomskom fakulteta u Podgorici koji nastavu prate na engleskom jeziku.

 • "Građani da ne brinu za penzije"
  on 24/04/2024 at 10:19

  Govoreći o najavljenoj reformi Fonda PIO premijer Milojko Spajić poručio da građani ne treba da strahuju za svoje penzije.

 • Budžetska inspekcija dobija još operativaca
  on 24/04/2024 at 06:28

  Tokom hapšenja direktorice ASK-a aktuelizovan je rad budžetske inspekcije. Iako postoji 11 godina, tek prije dva mjeseca počela je da kontroliše korisnike državne kase. I dok u nevladinom sektoru strahuju da će brzi rezultati izostati jer su svega dva budžetska inspektora, iz Ministarstva finansija, pod čijem okriljem funkcioniše ova inspekcija, tvrde da to neće biti problem jer planiraju da povećaju broj inspektora.