VRATILI CLANSKE KARTE

Jedan od osnivaca Socijalisticke narodne partije (SNP) Branko Ivanovic i jos trojica odbornika u kotorskoj Skupstini napustili su tu stranku i vratili clanske kartice.

Partiju su napustili odbornici Milorad Vuksic, Mico Dobrisa i Aleksandra Sindik.

“Obavijestili smo Skupstinu opstine Kotor da Klub odbornika SNP (Vuksic, Dobrisa i Sindik) od danas nosi naziv Klub odbornika ,,Nama mozete vjerovati – dr Branko Baco Ivanovic”, odnosno da SNP vise nema odbornike u kotorskom parlamentu”, kaze se u saopstenju.

Bivsi odbornici SNP-a podsjecaju da je izborna lista SNP na lokalnim izborima u Kotoru nosila naziv ,,Nama mozete vjerovati – SNP – Branko Ivanovic”, da su samostalno izasli na izbore i ostvarili rezultat.

“Uprkos negativnom efektu koalicije Kljuc, koju ste na drzavnom nivou zdusno podrzali i Vi i cijelo Vase – novo rukovodstvo SNP, zajedno sa bivsim predsjednikom Srdanom Milicem, kao i sa sadasnjem predsjednikom kotorskog SNP, Ljubenkom Borovicem”, kaze se u pismu predsjedniku partije Vladimiru Jokovicu.

Bivsi odbornici SNP-a navode da su se, za razliku od Jokovica, ostro protivili toj koaliciji.

“Vrijeme je jos jednom pokazalo da je majstorsko reseto posto su rezultat koalicije ,,Kljuc”, kao i nas rezultat ostvaren samostalnim nastupom u Kotoru – pokazali ko je bio u pravu”, navode Ivanovic, Vuksic, Dobrisa i Sindik.

Oni navode da su iz medija upoznati da je “Vas predsjednik Opstinskog odbora Ljubenko Borovic, glasovima novoformirane vlasti u Kotoru (DPS-SD-HGI-LP-Bruna Loncarevic), izabran za clana Zirija za dodjelu novembarske nagrade i to na njegov zahtjev”.

“A da je Vasa potpredsjednica Asocijacije zena SNP i clanica vaseg Opstinskog odbora Kotor, izabrana iz kvote DPS-a za clanicu Izvrsnog odbora Turisticke organizacije, cime su prekinuli bojkot parlamenta u Kotoru i dali legitimitet politicki nelegitimnoj vecini”, kaze se u pismu bivsih odbornika.

Oni isticu da su shvatili da ne postoji nacin da sacuvaju kredibilitet imena SNP-a, “jer ste ga Vi i Vasi kadrovi ovim postupkom u Kotoru nepovratno narusili”.

“Zato danas, teska srca, cuvajuci od skrnavljenja ideju zbog koje smo davne 1998. godine osnovali SNP, vracamo clanske karte SNP-a, sigurni da jedino tako mozemo ostati dosledni pred nasim clanovima i biracima, koji su zato sto su znali da se nama moze vjerovati, glasali nasu partiju”, kaze se u pismu Jokovicu.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

 • FOTO: Pogledajte plate po programu Evropa sad 2
  on 18/07/2024 at 14:11

  Svi zaposleni u Crnoj Gori, njih oko 300 hiljada, kroz program Evropa sad 2 imaće uvećane zarade, saopštio je premijer Milojko Spajić.

 • Kockarska politika koja vrijeđa zdrav ekonomski razum
  on 18/07/2024 at 13:06

  Iz Socijaldemokrata Crne Gore ističu da su predstavljene mjere u okviru program "Evropa sad 2" bez uporišta u ekonomskoj praksi i logici i da vrijeđaju zdrav razum. Naglašavaju i da njime nijesu ispunjena obećanja data u predizbornoj kampanji.

 • Milović: Pokrenuta spirala potpunog uništenja crnogorske ekonomije
  on 18/07/2024 at 12:38

  Poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore Nikola Milović, kazao je da je pokrenuta spirala sloma javnih finansija i potpunog uništenja crnogorske ekonomije.

 • "Formirati tim i vidjeti kome treba subvencionisanje putarine"
  on 18/07/2024 at 12:24

  Izvršni direktor kompanije Monteput d.o.o. Milan Ljiljanić pozvao je da Opština Bar, zajedno sa MZ Crmnica, delegira predstavnike koji bi mogli dati doprinos pronalaženju održivog rješenja na zahtjeve mještana za oslobađanje od plaćanja putarine kroz tunel Sozina. Namjera je, kako navodi, da zajedno prepoznaju kategorije stanovništva sa toga područja, koji imaju potrebu za subvencionisanjem putarine.

 • Prosječna zarada 1.000 eura od oktobra, Fond PIO neće biti ukinut
  on 18/07/2024 at 12:15

  Predstavnici Vlade Crne Gore predstavili su program "Evropa sad 2". Premijer Milojko Spajić kazao je na pres konferenciji da će prosječna zarada u Crnoj Gori uskoro biti 1.000 eura, dok će sve penzije od januara sljedeće godine biti uvećane za 50 - 60 eura.

 • Napadač na Trampa bio sumnjiv Tajnoj službi, ali su ga „izgubili“ u masi
  on 18/07/2024 at 11:25

  Tajna služba je atentatora na Donalda Trampa označila kao "sumnjivog" samo sat vremena prije nego što je pucnjava počela, ali ga je izgubila u gomili, rekli su zvaničnici bezbjednosnih snaga na saslušanju u Kongresu.

 • SMATSA 13. jula opslužila rekordan broj letova iznad Crne Gore i Srbije
  on 18/07/2024 at 10:57

  Kontrola letjenja Srbije i Crne Gore (SMATSA) u subotu 13. jula opslužila je 4.095 letova u vazdušnom prostoru iznad Srbije i Crne Gore, što predstavlja najveći broj letova ostvaren u jednom danu, od kada se pružaju usluge letjenja na ovim prostorima. Rekordan broj letova zabilježen je tokom prethodna dva vikenda, obavještavaju u Ministarstvu saobraćaja.

 • "Umanjenje doprinosa za penzije imaće razarajuće posledice"
  on 18/07/2024 at 10:16

  Stvari postaju ozbiljne i opasne - umanjenje doprinosa za penzije (PIO fond) će imati razarajuće i dugoročno loše posledice po finansije Crne Gore, saopštio je poslanik Građanskog pokreta URA Miloš Konatar.

 • Za dva i po mjeseca izrečene kazne u iznosu od 928.500 eura
  on 18/07/2024 at 10:00

  Od 1. maja do 16. jula ove godine poreski inspektori izvršili su 1.489 provjera regularnosti poslovanja poreskih obveznika i utvrdili nepravilnosti kod 201 poreskog obveznika, saopšteno je iz Poreske uprave (PU). Po tom osnovu, kako su kazali, izdato je 275 prekršajnih naloga, sa izrečenim novčanim kaznama u iznosu od 928.500 eura.

 • "Spajić doprinio unapređenju standarda višestruko više od onih koji su vladali tri decenije"
  on 18/07/2024 at 08:19

  Nekadašnji ministar finansija i aktuelni premijer, Milojko Spajić, je doprinio unapređenju životnog standarda višestruko više od onih koji su vladali tri decenije, saopštio je generalni sekretar Pokreta Evropa sad (PES), Boris Pejović.