NACELNIK CB

Najsjevernija opstina Crne Gore je miran i bezbjedan grad, a od kada sam postao nacelnik ovog Centra bezbjednosti, moja misija je da se svi gradani Pljevalja osjecaju bezbjedno i da gradenje povjerenja i partnerskog odnosa sa Pljevljacima ide samo uzlaznom putanjom kako bi se na ovim temeljima gradila bezbjednija buducnost za generacije koje dolaze, kaze Dragan Slavulj, koji je na toj funkciji od aprila ove godine.

“Pljevlja su grad sa najnizom stopom kriminaliteta u Crnoj Gori, a u ukupnom procentu registrovanog kriminaliteta ucestvuju sa oko pet odsto. Analizirajuci podatke o strukturi kriminaliteta u posljednjih pet godina, odnosno u periodu od 2014. do 2018, moze se zakljuciti da je primjetna tendencija pada kriminaliteta”, pojasnio je Slavulj za Vikend novine.

U Centru bezbjednosti Pljevlja, sa Odjeljenjem bezbjednosti Zabljak, kako je naveo, dominantan je opsti kriminalitet.

“Veoma je nizak procenat zena kao pocinilaca krivicnih djela. One su najcesce zrtve porodicnog nasilja”, kazao je nacelnik CB Pljevlja.

Prema njegovim rijecima, devet mjeseci 2019. godine obiljezile su znacajne aktivnosti policije po pitanju privrednog kriminaliteta.

“U ovom periodu otkriveno je 200 odsto vise, odnosno 28 krivicnih djela vise u odnosu na cijelu 2018. U prosloj godini pljevaljska policija je registrovala 14 krivicnih djela iz oblasti privrednog kriminaliteta, dok su u prvih devet mjeseci tekuce godine registrovana 42”, naveo je Slavulj.

Policija u Pljevljima je, kako je istakao, posljednjih pet godina u prosjeku registrovala po tri krivicina djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

Prema rijecima nacelnika, pljevaljska policija nije evidentirala krivicna djela ciji su izvrsioci migranti.

“Policiji su mjestani seoskih podrucja, koja gravitiraju prema Bosni i Hercegovini, prijavljivali da su primijetili ulazak u kuce, pretpostavljajuci da se radi o migrantima, a nakon cega su odustajali od daljeg krivicnog gonjenja jer nije bilo otudenih predmeta”, naveo je Slavulj.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

  • U Argumentima o žrtvama ratnih zločina
    on 25/04/2024 at 17:44

    Je li Crna Gora dovoljno uradila da obezbijedi pravdu za žrtve ratnih zločina? Na koji način se suočavamo s prošlošću i kakav je to zalog za budućnost?

  • Odlučno koračamo ka sigurnoj evropskoj luci
    on 25/04/2024 at 17:26

    Za državu je najvažnije pravljenje kompromisa, važnih strateških dogovora i infrasturnih projekata, odnosno svega onog što ujedinjuje svakog čovjeka i zemlju koja želi građanski mir, društvenu stabilnost, ekonomski prosperitet i pravnu sigurnost, ocijenio je potpredsjednik Vlade, Aleksa Bečić.

  • "SDT žmuri na nepočinstva vlasti, šta je sa predmetom oko puta Meljine-Petijevići?"
    on 25/04/2024 at 17:18

    Gotovo četiri godine ćutanja Specijalnog državnog tužilaštva povodom stotinu prijava koje je DPS podnijela, s pravom otvaraju pitanje o selektivnosti i netrasparentnosti u radu ove institucije, saopštila je poslanica DPS-a u Skupštini Crne Gore Sonja Milatović.

  • Mandić dočekao predsjednicu Narodne skupštine Azerbejdžana
    on 25/04/2024 at 16:32

    Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić dočekao je danas na podgoričkom aerodromu Sahibu Gafarovu, predsjednicu Narodne skupštine Azerbejdžana, koja narednih dana na poziv predsjednika Mandića boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

  • Ministarka Gorčević prisustvovaće sastanku Savjeta za opšte poslove u Briselu
    on 25/04/2024 at 15:58

    Ministarka evropskih poslova Maida Gorčević prisustvovaće neformalnom sastanku ministara evropskih poslova (GAC), koji će biti održan 29-30. aprila 2024. godine u Briselu.

  • Spajić u zvaničnoj posjeti Njemačkoj
    on 25/04/2024 at 15:28

    Premijer Milojko Spajić boraviće u zvaničnoj posjeti Njemačkoj od 25 do 30. aprila 2024. godine, saopšteno je iz Vlade Crne Gore. Kako navode u saopštenju, zvanična posjeta predstavlja i dobru priliku za predstavljanje rezultata koje je Crna Gora postigla u proteklom periodu, a koji proističu iz ispunjavanja obaveza iz evropske agende.

  • Kontinuirana podrška Misije OEBS-a unapređenju izbora u Crnoj Gori
    on 25/04/2024 at 15:23

    Misija OEBS-a u Crnoj Gori ostaje posvećena jačanju kapaciteta izbornih tijela za sprovođenje izbora u skladu sa obavezama i principima organizacije i podržaće Državnu izbornu komisiju (DIK) u izmjeni svojih podzakonskih akata u slučaju da izborni zakoni budu izmijenjeni.

  • Zvanično: Jovanovski i Kardović u Komisiji za popis
    on 25/04/2024 at 15:19

    Vlada je prihvatila predloge opozicije i partija manjinskih naroda da u ih u Komisiji za popis predstavljaju profesor Fakulteta za informacione tehnologije, doktor Srđa Jovanovski i Armin Kardović.

  • Huter: Dio medija i parlamentarna većina Đukanoviću crtaju metu
    on 25/04/2024 at 15:04

    Reakcija dijela medija, NVO sektora i parlamentarne većine u odnosu na izjave bivšeg predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića je svjesna i zlonamjerna interpretacija njegovih riječi, sa ciljem nastavka crtanja mete, smatra poslanik DPS-a Oskar Huter.

  • Sloboda medija se poboljšala, nekažnjivost napada na novinare prisutna
    on 25/04/2024 at 15:02

    Sloboda medija u Crnoj Gori se poboljšala, ali nekažnjivost napada na novinare je i dalje prisutna, uključujući i ubistvo urednika lista Dan Duška Jovanovića iz 2004. godine, navodi se u izvještaju Amnesti internešnala o ljudskim pravima u Crnoj Gori za 2023. godinu.

  • Uz dodatne edukacije i treninge do jake profesionalne ličnosti
    on 25/04/2024 at 14:43

    Polaznice prve generacije programa razvoja liderki za pozicije ekonomskog odlučivanja Women on Boards, Marija Janković, Ivana Đurović i Radmila Ivanović, istakle su važnost interakcije s inspirativnim liderkama, navodeći da je povezivanje s uspješnim ženama ključno za dalji profesionalni put.

  • "Jednokratna pomoć ispravljanje nepravde prema Institutu Igalo"
    on 25/04/2024 at 13:35

    Poslanik Pokreta Evropa sad Jovan Subotić saopštio je da pozdravlja izuzetne napore koje su uložili premijer Milojko Spajić i Vlada Crne Gore da u koordinaciji više ministarstava iznađu način i donesu odluku o uplati urgentne jednokratne pomoći radnicima Instituta Igalo u iznosu od 1.136.000,00 eura.

  • Bivšim radnicima Dakića država isplaćuje po 2.000 eura
    on 25/04/2024 at 11:32

    Vlada Crne Gore isplatiće bivšim radnicima "Radoja Dakića" po 2.000 eura, a na osnovu presude Ustavnog suda. Odluka se odnosi na oko 380 bivših radnika koji su tužili državu zbog neizvršenja pravosnažnih i izvršnih presuda. To će državni budžet koštati oko 760.000 eura.

  • Državi rok od tri mjeseca da isplati bivše radnike "Radoja Dakića"
    on 25/04/2024 at 11:12

    Evropski sud za ljudska prava utvrdio je da je Crna Gora dužna da u roku od tri mjeseca obezbijedi izvršenje domaćih odluka donijetih u korist bivših radnika podgoričke fabrike "Radoje Dakić", saopšteno je iz Kancelarije zastupnika Crne Gore pred tim sudom.

  • Vlada sprema 1,1 milion kako bi spriječila štrajk u Institutu
    on 25/04/2024 at 07:12

    Vlada bi danas na sjednici trebalo da donese odluku o uplati 1,1 milion eura pomoći Institutu "Simo Milošević", kako ne bi došlo do štrajka i obustave rada u tom državnom preduzeću, potvrdilo je Danu više izvora.

  • Danas o saradnji sa slovenačkim privrednicima
    on 25/04/2024 at 06:30

    Poslovni forum i bilateralni razgovori crnogorskih i slovenačkih privrednika biće održani danas u hotelu Hilton.

  • CG da bude integrisana u EU tržište električne energije ali i tržište Z.Balkana
    on 24/04/2024 at 20:32

    Želimo da Crna Gora bude potpuno integrisana u EU tržište električne energije, posebno sa Italijom ali i da bude u potpunosti integrisana sa zemljama Zapadnog Balkana, kazao je direktor Sekretarijata energetske zajednice Artur Lorkovski koji sa saradnicima boravi u radnoj posjeti Crnoj Gori.

  • "Nakon izbora izvođača odmah kreću radovi na drugoj dionici auto-puta"
    on 24/04/2024 at 17:05

    Ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović kazao je da očekuje da će se do kraja godine odabrati izvođači za izgradnju druge dionice auto-puta od Mateševa do Andrijevice, te da će se nakon toga odmah krenuti sa radovima.

  • Višak mlijeka CG farmera biće izvezen u BiH
    on 24/04/2024 at 16:51

    Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede saopštilo je da će Bosna i Hercegovina otkupiti višak od 250.000 litara mlijeka crnogorskih proizvođača i prerađivača mlijeka.

  • Neformalna ekonomija glavna prepreka održivom rastu i konkurentnosti
    on 24/04/2024 at 16:03

    Rast crnogorske ekonomije bi od ove mogao da uspori na 3,2% u prosjeku, navodi se u ocjeni Programa ekonomskih reformi Crne Gore 2024-2026. koju je usvojila Evropska komisija. Kao glavna prepreka inkluzivnom, održivom rastu i konkurentnosti Crne Gore navodi se neformalna ekonomija. Očekuje se da rast prihoda od turizma bude jednocifren a uvoz viši od očekivanog ukoliko se realizuju investicioni planovi, posebno izgradnja autoputa.