ZBOG ODRONA

Zbog odrona je obustavljen saobracaj u mjestu Sokolovina na putnom pravcu Mojkovac-Durdevica Tara, saopsteno je iz Auto moto saveza Crne Gore AMSCG.

U Crnoj Gori se saobraca po mokrim i klizavim kolovozima i uz mjestimicno smanjenu vidljivost. Ucestali su odroni na putevima koji vode pored rijeka i kosina, a na pojedinim dionicama ima zaostale vode na kolovozu. Vozacima se savjetuje oprezna i pazljiva voznja prilagodena vremenskim i saobracajnim uslovima.

Na putevima na kojima su u toku radovi neophodna je dodatna paznja i postovanje postavljene signalizacije. Danas nece biti obustave saobracaja na putu Niksic-Vilusi.

Na magistralnom putu dionica Trubjela-Vilusi u toku su radovi na rekonstrukciji puta. Obustave saobracaja za sve vrste vozila od 9 do 12 i od 14 do 16 sati. Van ovih termina saobracaj se na mjestu izvodenja radova obavlja naizmjenicno jednom trakom.

Privremeno ce od 11. novembra od 7 casova do 17. novembra do 17 casova zbog izvodenja radova na izgradnji pjesackog mosta preko magistralnog puta u Mojkovcu doci do obustave saobracaja a saobracaj ce se usmjeravati u navedenom terminu na lokalne saobracajnice.

Do 18. novembra zbog izvodenja busacko/minerskih radova u sklopu rekonstrukcije regionalnog Pljevlja -Metaljka odobrava totalna obustava saobracaja je za sve vrste vozila u terminu od 9 do 11 i od 13 do 15 casova.

Do 15. novembra zbog asfaltiranja na regionalnom Berane-Petnjica lokalitet Budimlja-Groc doci ce do totalne obustave saobracaja u terminu od 9 do 14 sati.

Do 1. decembra, zbog izvodenja radova na rekonstrukciji regionalnog puta Krstac-Ivanova korita dionica Meduvrsje-Ivanova korita, doci ce do promjene rezima saobracaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, kao i totalna obustava saobracaja za sve vrste vozila u terminu od 9 do 11 i od 15 do 17 sati.

D 6. decembra zbog izgradnje zidova (w12 i w15 k1) na regionalnom putu Berane-Kolasin u sklopu rekonstrukcije puta Lubnice-Jelovica doci ce do totalne obustave saobracaja za sve vrste vozila.

Do 30. decembra zbog izvodenja radova na rekonstrukciji magistralnog puta Barski most-Ribarevine dionica obilaznica Bijelo Polje-Ribarevine doci ce do promjene rezima saobracaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, a na snazi su povremene obustave saobracaja ne duze od 15 minuta.

Na magistralnom putu Pluzine-Scepan polje, lokalitet brana hdroelektrana Piva zbog obavljanja radova promijenjen je rezim saobracaja sa dvosmjernog na jednosmjerni u intervalu od 7 do 18 sati..

Zbog izvodenja radova na rekonstrukciji regionalnog puta Cerovice -Rogami dionica Rogami-Spuz, odobrava se postavljanje privremene saobracajne signalizacije u zoni izvodenja radova.

Radi se na rekonstrukciji puta Dinosa – Cijevna zatrijebacka, a promijenjen je rezim saobracaja sa dvosmjernog na jednosmjerni kao i potpuna obustava saobracaja za sve vrste vozila u terminu od 12.30 do 15.30 casova.

U protekla 24 sata dogodilo se 13 saobracajnih nezgoda u kojima je jedna osoba teze, a sest lakse povrijedeno.

Informativni centar zajedno sa sluzbom pomoci na putu na usluzi je gradanima neprekidno 24 sata. Informacije se mogu dobiti putem telefona 19807, 020234999 i 063239987.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

 • Zeleno svjetlo za nadogradnju zgrade tehničkih fakulteta
  on 25/06/2024 at 09:03

  Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine, Direktorat za sprovođenje državnih smjernica u oblasti arhitekture, prema zahtjevu Univerziteta Crne Gore (UCG), izdalo je saglasnost na idejno arhitektonsko rješenje za rekonstrukciju i nadogradnju dijela objekta tehničkih fakulteta (Lamela C).

 • Četiri radna dana nedeljno: kakva su iskustva u Nemačkoj?
  on 25/06/2024 at 09:02

  Kompanija za čišćenje tepiha, građevinska firma, marketinška agencija… To su samo neka od preduzeća koja učestvuju u do sada najvećem istraživanju u Nemačkoj u vezi s uvođenjem četvorodnevne radne sedmice. „Četiri dana“ je radni naziv tog eksperimenta. A kako i u kojem obliku će smanjiti radno vreme zaposlenima, to je od početka bilo prepušteno samim firmama, odnosno njihovom rukovodstvu.

 • "Obrazovanje jedini preduslov za uspjeh u životu"
  on 25/06/2024 at 08:52

  Predsjednik države Jakov Milatović upriličio je u Vili Gorica prijem za istaknute učenike i đake srednjih škola generacije 2023/2024. On je istakao, da posvećenost obrazovanju i želja za napredovanjem koju je ova generacija pokazala, služe kao inspiracija ne samo njihovim vršnjacima, već i svima nama.

 • Džulijan Asanž na slobodi posle nagodbe sa Amerikom
  on 25/06/2024 at 08:45

  Posle pet godina provedenih u zatvoru u Londonu, Asanž na slobodi posle nagodbe sa američkim vlastima koje su tražile njegovo izručenje.

 • Abazović: Rekordna je prošla a ne 2019. godina
  on 25/06/2024 at 08:39

  Iako je nova Vlada do sada uspješno izbjegavala da izađe javno sa podacima, sada je zvanično stigla potvrda onoga što smo stalno najavljivali, a to je da je prošla sezona bila najbolja kada je riječ o turističkom prometu u istoriji Crne Gore, kazao je predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović.

 • Upravni sud: Vlada nezakonito razriješila Brđanina
  on 25/06/2024 at 08:39

  Upravni sud usvojio je žalbu bivšeg direktora Uprave policije Zorana Brđanina, saznaje Portal RTCG.

 • Pronađeni Izraelci za kojima se tragalo na Biogradskoj gori
  on 25/06/2024 at 08:30

  Službi zaštite i spašavanja Kolašin sinoć je oko 21 sat i 30 minuta prijavljeno da je troje izraelskih državaljana izgubljeno u Nacionalnom parku Biogradska gora. Brzom intervencijom vatrogasaca - spasilaca i dva nadzornika oni su pronađeni u reonu Strugovi, kazao je Portalu RTCG Boško Šuković iz Službe zaštite i spašavanja Kolašin.

 • Poništeno rješenje Vlade o smjeni Valentine Pavličić
  on 25/06/2024 at 08:24

  Upravni sud usvojio je tužbu bivše zastupnice Crne Gore pred Evropskim sudom za ljudska prava Valentine Pavličić i poništio rješenje Vlade kojim je prestao njen mandat. Vlada se obavezuje da isplati Pavličić 400 eura na ime nadoknade troškova.

 • Pojačana frekvencija saobraćaja na važnim putevima
  on 25/06/2024 at 08:08

  U Crnoj Gori danas se očekuju visoke temperature i pojačana frekvencija vozila na važnim putevima, saopštili su iz Auto moto saveza (AMSCG) i savjetovali opreznu vožnju prilagođenu vremenskim i saobraćajnim uslovima.

 • Diskografske kuće u SAD tuže muzičke AI servise
  on 25/06/2024 at 08:07

  Velike američke diskografske kuće odlučile su u ponedjeljak da zbog kršenja autorskih prava tuže Suno i Udio, firme koje generišu pjesme uz pomoć vještačke inteligencije, navodeći da ovi muzički startapi iskorišćavaju snimljena djela poznatih umjetnika - od Čaka Berija do Maraje Keri.

 • Brzina zatvaranja poglavlja zavisi isključivo od Pogorice
  on 25/06/2024 at 11:45

  Međuvladina konferencija koja će sjutra biti održana sa Crnom Gorom znak je da je zemlja značajno napredovala tokom posljednjih godina u ispunjavanju zahtjeva EU i dobar je signal za cijeli region. To je dopisniku iz Brisela saopštio jedan visoki EU diplomata, koji je zahtijevao anonimnost.

 • Istorijski trenutak koji Crna Gora i EU moraju iskoristiti
  on 25/06/2024 at 10:17

  Na sastanku sa ministrom turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera Vladimirom Martinovićem, ministar za savezne, evropske i međunarodne poslove, debirokratizaciju i opunomoćenik savezne pokrajine Hesen na saveznom nivou, Manfred Pentz, istakao je da će Crna Gora predstavljati obogaćenje za Evropsku uniju i da je došao istorijski trenutak koji Crna Gora i EU moraju zajedno iskoristiti.

 • "Relaksirano čekam razvoj situacije, sjednica u Beranama u narednih 10 dana"
  on 25/06/2024 at 10:11

  Sjednica lokalnog parlamenta u Berana danas definitivno neće biti nastavljena, već se to desiti u narednih sedam do deset dana, kazao je odbornik Demokrata Damjan Ćulafić, koji je prema koalicinom sporazumu, trebao da zamijeni dosadašnjeg predsjednika Opštine Berane.

 • Do jeseni možemo očekivati dva do tri nova politička subjekta
  on 25/06/2024 at 09:56

  Programski direktor Udruženja za odgovorni i održivi razvoj Marko Pejović smatra da do jeseni možemo očekivati dva do tri nova politička subjekta.

 • Ništa od sjednice u Beranama, nije bilo kvoruma
  on 25/06/2024 at 09:26

  Današnja sjednica lokalnog parlamenta u Beranama nije održana zbog nedostatka kvoruma. Kako je kazao predsjednik SO Berane Milun Rmuš, na današnjoj sjednici se nisu pojavili odbornici parlamentarne većine.

 • Saglasnost sa zvaničnicima EU oko važnosti političke stabilnosti Crne Gore
  on 25/06/2024 at 09:15

  Delegacija Bošnjačke stranke, predvođena predsjednikom Ervinom Ibrahimovićem, učestvovala je na sjednici političke Skupštine Evropske narodne partije (EPP) koja je održana u sjedištu EPP-a u Briselu.

 • Abazović: Rekordna je prošla a ne 2019. godina
  on 25/06/2024 at 08:39

  Iako je nova Vlada do sada uspješno izbjegavala da izađe javno sa podacima, sada je zvanično stigla potvrda onoga što smo stalno najavljivali, a to je da je prošla sezona bila najbolja kada je riječ o turističkom prometu u istoriji Crne Gore, kazao je predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović.

 • Kriza unutar parlamentarne većine nastaviće se i u petak
  on 25/06/2024 at 07:10

  Poslanik SD-a Branislav Nenezić reagovao je na izjavu predsjednika Skupštine Andrije Mandića da će Skupšina rad nastaviti u petak, 28. juna. Pozvao je Mandića da navede kojih to 12 poslanika vlasti nedostaju za kvorum a da imaju diplomatske aktivnosti.

 • "Od novih stranaka malo toga novog"
  on 25/06/2024 at 05:36

  Nove stranke neće donijeti ništa novo na našu političku scenu jer građani neće imati nikakve koristi, smatraju sagovornici Radija Crne Gore. Ovakav stav je zasnovan na činjenici da se stranke stvaraju ili zbog unutrpartijskog nezadovoljstva ili iz jasne finansijske računice.

 • Zapadnobalkanske zemalje da se usklade sa spoljnom politikom EU
  on 24/06/2024 at 21:38

  Visoki predstavnik EU Žozep Borelj rekao je danas da očekuje od zemalja Zapadnog Balkana, sa kojima su se danas sastali ministri spoljnih poslova zemalja članica EU, da se usklade sa Unijom u njenoj spoljnoj i bezbjednosnoj politici jer time izražavaju svoj strateški izbor i posvećenost članstvu u Uniji.