Crnogorski Telekom je, kroz konkurs “Za svako dobro”, dodijelio 30 hiljada eura za realizaciju tri projekta, a najveci broj glasova gradana dobio je projekat ,,Preduzetnistvo, inovacije i digitalne tehnologije za dobro mladih” Studentskog biznis udruzenja. Uz njih, podrsku ce dobiti i projekti NVO Crnogorski gitaristicki centar i NVO Ucionica u pokretu.

To je saopsteno na svecanosti povodom zvanicnog proglasenja pobjednika Telekomovog konkursa “Za svako dobro” za 2019. godinu.

Izvrsna direktorica Crnogorskog Telekoma, Dina Cibulksaja, kazala je da je konkurs “Za svako dobro” tradicija na koju je ta kompanija ponosna.

,,Kao i prethodnih pet godina, nastavili smo da podrzavamo razvoj zajednice, obrazovanje, zastitu zivotne sredine i digitalnu inkluziju, koji su i dalje glavna podrucja nasih drustveno odgovornih inicijativa”, rekla je Cibulskaja, isticuci da je korporativna odgovornost godinama neodvojivi dio Telekomove korporativne kulture.

,,Ona je sastavni dio svih nasih poslovnih aktivnosti, a kao jedna od vodecih kompanija u zemlji, Crnogorski Telekom zeli da se ukljuci u sve oblasti vazne za crnogorsko drustvo. Vec 12 godina podrzavamo obrazovni sistem u Crnoj Gori pruzajuci svim skolama u zemlji besplatan internet. Ove godine odlucili smo da odemo korak dalje u toj inicijativi pruzanjem besplatnog mobilnog interneta za 150 prigradskih i seoskih skola. Pouzdanost i brzina nase 4G mobilne mreze omogucavaju nam da im pruzimo jednake mogucnosti”, porucila je Cibulskaja.

Prema njenim rijecima, ovogodisnji pobjednicki projekti su iz oblasti obrazovanja i socijalne ukljucenosti.

,,Ove godine cemo s nasim novim NVO partnerima nastaviti da promovisemo svijet novih mogucnosti u obrazovanju, socijalnoj inkluziji, preduzetnistvu, jer verujemo da primjena digitalnih tehnologija moze da rijesi vazna pitanja u drustvu, a mi cemo nastaviti da podrzavamo razvoj svih oblasti vaznih za zajednicu u kojoj djelujemo”, kazala je Cibulskaja.

Ekspert za korporativnu komunikaciju u Crnogorskom Telekomu, Matija Otasevic, rekao je da je u prethodnih pet godina, kroz konkurs “Za svako dobro” podrzano 29 projekata od posebne vaznosti za zajednicu, sa ukupno 150 hiljada eura.

,,I ove godine smo birali projekte od posebnog znacaja za zajednicu kojima ce ukupno biti dodijeljeno 30 hiljada eura za realizaciju. Pravo da ucestvuju na konkursu imale su sve nevladine organizacije (udruzenja i fondacije) registrovane u Crnoj Gori, i njime se finansiraju drustveno odgovorni projekti iz oblasti obrazovanja i kulture, zastite zivotne sredine i inkluzije osjetljivih grupa, u cijem se sprovodenju primjenjuju digitalne tehnologije i koji promovisu digitalnu inkluziju, digitalizaciju i STEM obrazovanje”, objasnio je Otasevic.

Ove godine, kako je dodao, konkurs Za svako dobro predstavljen je u okviru Telekomove kampanje Svijet novih mogucnosti.

,,Ove godine smo odlucili da podrzimo tri projekta koja ce pojedinacno dobiti vise novca nego do sada – odnosno do 10 hiljada eura po projektu. Istovremeno, odlucili smo da samu zajednicu vise ukljucimo u odlucivanje, pa smo gradanima prepustili da odaberu dva projekta za koja smatraju da su od posebnog znacaja u oblastima podrzanim konkursom”, rekao je Otasevic.

On je rekao da je zahvaljujuci intenzivnoj promociji konkursa ove godine bilo gotovo cetiri puta vise glasova nego prethodne odnosno oko 13 i po hiljada glasova.

,,Najveci broj glasova dobio je projekat nevladine organizacije Studentsko biznis udruzenje – Preduzetnistvo, inovacije i digitalne tehnologije za dobro mladih. Dio svijeta novih mogucnosti, zahvaljujuci glasovima onlajn zajednice, postao je i Crnogorski gitaristicki centar sa projektom Muziku u sva srca”, kazao je Otasevic.

On je objasnio da se se posljednja novina u konkursu odnosi na nagradu za najbolje digitalno Idejno rjesenje.

,,Idejna rjesenja predstavilo je pet nevladinih organizacija, a najbolje je odabrala Ekspertska komisija sastavljena od predstavnika Crnogorskog Telekoma. Rijec je o Web i mobilnoj aplikaciji za roditelje koju je osmislila nevladina organizacija Ucionica u pokretu”, naveo je Otasevic.

Izvrsni direktor Studentskog biznis udruzenja, Nikola Micunovic, kazao je da projekat te organizacije sadrzi cetiri projektne aktivnosti, koje ce se kontinuirano realizovati tokom sest mjeseci.

,,Na realizaciji projektnih aktivnosti ukljuceni su ucenici i nastavnici srednjih skola, studenti, profesori univerziteta, predstavnici omladinskih organizacija, drustveno odgovornih kompanija, institucija u Crnoj Gori. Ovo je definitivno projekat koji za krajnji rezultat ima dobro mladih, a samim tim i dobro drustva u kojem se nalazimo”, ocijenio je Micunovic.

Direktor Crnogorskog gitaristickog centra, Rados Malidzan, rekao je da ce kroz projekat biti uraden sajt za obrazovanje slijepih.

,,Moci ce preko tog sajta da uce gitaru. Nabavicemo i Brajev stampac sa potrebnim materijalom, koji cemo pokloniti Muzickoj skoli ,,Vasa Pavic” i na taj nacin omoguciti svima u Crnoj Gori da mogu da se igraju muzikom, da se raduju i da sviraju gitaru i, naravno, druge instrumente. Ovo je prvi put da ce ovakav sajt biti preveden na nas jezik”, kazao je Malidzan.

Predstavnica Ucionice u pokretu, Dijana Kuzmanovic, pojasnila je da nagradeni projekat podrazumijava izradu aplikacije za roditelje.

,,To je svojevrsni vid elektronske usluge roditeljima, koji ce biti dostupan na svim uredajima. Cilj projekta je veca informisanost roditelja kada su u pitanju postignuca njihove djece u skoli, ali i veca informisanost kada su u pitanju izostanci djece, vaspitne mjere i sve ostale aktivnosti koje se ticu njihove djece. Cilj projekta je da ukljuci roditelje sto vise u obrazovni proces njihove djece, a sa druge strane da podrzi roditelje i skolu u njihovoj vaspitnoj ulozi”, rekla je Kuzmanovic.

Prosle godine Tim Za svako dobro obiljezio je mali jubilej – pet godina konkursa – kojeg, kako je danas ocijenio Otasevic, ne bi bilo bez podrske Eksterne komisije koja je godinama ocjenjivala projekte. Nju su, osim predstavnika Telekoma, cinile Marijana Kadic Bojanic, direktorica Televizije i Nezavisnog dnevnika Vijesti, Anica Maja Boljevic, direktorica Fonda za aktivno gradanstvo, i Jelena Miljanic, koordinatorka projekata u UNDP-u. Odluku o donaciji ove godine su, uz gradane, donijeli clanovi Ekspertske komisije, sastavljene od predstavnika Crnogorskog Telekoma.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

 • "ASK prati izborni proces, trudimo se da ga učinimo transparentnim"
  on 05/02/2023 at 19:17

  Direktorica Agencije za sprječavanje korupcije Jelena Perović kazala je gostujući u Dnevniku 2 se ova Agencija trudi da prati svaki izborni proces. "ASK čini svaki izborni proces transparentnim", smatra Perović.

 • "Demokrate spremne za pobjedu na predsjedničkim izborima"
  on 05/02/2023 at 17:39

  Opštinski odbor Demokrata Nikšić saopštio je da je da daju punu podršku  Predsjedništvu tog političkog subjekta da pripremi i zakaže sjednicu Glavnog odbora na kojoj će biti utvrđen kandidat Demokrata za predsjednika Crne Gore.

 • "Nepokolebljiva vjera liberala u zajedničkog kandidata"
  on 05/02/2023 at 17:18

  Predsjednik i poslanik Liberalne partije Andrija Popović kazao je da je nepokolebljiva vjera liberala da Crna Gora ima zajedničkog kandidata za predsjednika Crne Gore.

 • “Mijenjali vlasništva nad nekretninama da prikriju izvor novca”
  on 05/02/2023 at 17:04

  Jedan od lidera Demokratskog fronta i predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević tvrdi da su bivši ministar finansija i kandidat za predsjednika Crne Gore Milojko Spajić, i njegova vanbračna supruga mijenjali vlasništva nad nekretninama da bi prikrili izvor novca.

 • "Nemamo dilemu da će Mandić biti novi predsjednik Crne Gore"
  on 05/02/2023 at 16:21

  Povodom predsjedničkih izbora koji su zakazani za 19. mart ove godine, jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević kazao je da nema dilemu da će Andrija Mandić biti novi predsjednik države. Istakao je da je Mandićeva kandidatura predata u petak, a da potvrdu očekuju već sjutra.

 • "Kandidatura Spajića ogolila djelovanje DPS-a i Medojevića"
  on 05/02/2023 at 12:26

  Kandidatura Milojka Spajića za predsjednika Crne Gore ogolila je sinhronizovano djelovanje DPS-a i jednog od lidera DF-a Nebojše Medojevića, saopšteno je iz Pokreta Evropa sad.

 • Zakoni po mjeri partijskog, a ne javnog interesa
  on 05/02/2023 at 06:01

  Političari nerijetko donose ili predlažu zakone kako im u određenom trenutku odgovara, kažu sagovornici TVCG i uz to upozoravaju da takva praksa nije dobra, te da bi donosioci odluka trebalo da više vode računa o vladavini prava i javnom interesu kada predlažu ili usvajaju pojedina zakonska rješenja.

 • Spajić: Stan sam prodao
  on 04/02/2023 at 22:03

  Čelnik Pokerta Evropa Sad Milojko Spajić odgovorio je na navode Nebojše Medojevića (DF) da je sakrio stan u Beogradu.

 • Upozorenje Turskoj zbog izvoza u Rusiju
  on 04/02/2023 at 21:20

  Sjedinjene Američke Države upozorile su Tursku da ne izvozi u Rusiju hemikalije, mikročipove i druge proizvode koji se mogu koristiti u ratu Moskve protiv Ukrajine, piše novinska agencija Rojters. 

 • Medojević: Spajić ima stan od 88 kvadrata u Beogradu na vodi
  on 04/02/2023 at 20:36

  Čelnik Pokreta za promjene (PzP) i jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević saopštio je da je došao do dokumenta koji pokazuje da predsjednik Pokreta Evropa sad Milojko Spajić ima stan u kompleksu "Beograd na vodi", u Republici Srbiji. Medojević je rekao da Spajić ima stan od 88 kvadrata, i garažu od 12 kvadrata, te da vrijednost te nekretnine iznosi od 500 hiljada do milion eura.  

 • Akcije Pošte, Aerodroma i IRF-a biće uvrštene na regulisano tržište
  on 05/02/2023 at 10:48

  Akcije Pošte Crne Gore, Aerodroma i Investiciono-razvojnog fonda (IRF) bi, prema preliminarnim analizama Montenegroberze, a na osnovu njenih novih pravila, trebalo da u bliskoj budućnosti budu uvrštene na regulisano tržište, odnosno da se pridruže uspješnim kompanijama.

 • Ekonomskim povezivanjem regiona do kredibilnih investitora
  on 05/02/2023 at 08:16

  Region Zapadnog Balkana samo kroz ekonomsko povezivanje može biti privlačan za ozbiljniji broj kredibilnih investitora i veći obim investicija, ocijenjeno je na sastanku ministra finansija, Aleksandra Damjanovića i zamjenika pomoćnika američkog državnog sekretara, Gabriela Eskobara.

 • MMF poboljšao izglede i za kinesku ekonomiju
  on 04/02/2023 at 21:35

  Kineska privreda bi trebalo da doprinese četvrtini globalnog ekonomskog rasta ove godine, iako bi neizvjesnost oko korone i stanja u sektoru nekretnina mogla da uspori zamah, saopšteno je iz Međunarodnog monetarnog fonda (MMF).

 • Bar i Crna Gora da postanu energetsko čvorište Zapadnog Balkana
  on 04/02/2023 at 09:41

  Izgradnja terminala za tečni gas (LNG) u Luci Bar pozicionirao bi taj primorski grad i Crnu Goru kao svojevrsno energetsko čvorište ovog dijela Zapadnog Balkana, ocijenjeno je na sastanku ministra finansija Aleksandra Damjanovića sa predstavnicima Stejt departmenta.

 • "Ugovor je već prekršen, procedura raskida jednostavna"
  on 04/02/2023 at 09:00

  Samostalni sindikat radnika u pomorskom brodarstvu i transportu Crne Gore, kako je za Radio Crne Gore izjavio predsjednik te asocijacije, Agim Mila, podržava namjeru Vlade da Port of Adria ponovo bude dio Luke Bar, ali nijesu saglasni da država otkupi akcije i preuzme dug od 30 miliona eur. To je dug koji je nagomilao od početka privatizacije 2014. godine turski investitor.

 • Potpisan sporazum o vazdušnom saobraćaju između CG i Azerbejdžana
  on 04/02/2023 at 07:57

  Potpisivanjem sporazuma o vazdušnom saobraćaju Crna Gora i Republika Azerbejdžan stvaraju osnovu za jačanje bilateralnih odnosa, ali i za snaženje ekonomske saradnje, saopšteno je nakon susreta Potpredsjednika Vlade za regionalni razvoj i ministra kapitalnih investicija Ervina Ibrahimovića i ministra saobraćaja i digitalnog razvoja u Vladi Republike Azerbejdžan Rašada Nabijeva.

 • Ko će upravljati trajektom: Cirkulišu milioni, mnogi bi rado u posao
  on 03/02/2023 at 18:54

  Nakon najave premijera Dritana Abazovića da će na narednoj sjednici Vlade staviti van snage zaključak kojim je Pomorskom saobraćaju, biznismena Dejana i Dušana Bana i Željka Mihailovića, dato upravljanje trajektnom linijom Kamenari-Lepetane, iz Morskog dobra ne isključuju mogućnost da oni organizuju prevoz do dodjele koncesije.

 • Otvaranje novog energetskog koridora razvojna šansa Crne Gore
  on 03/02/2023 at 17:01

  Otvaranje novog energetskog koridora za region jugoistočne Evrope u okviru Južnog gasnog koridora, nova je razvojna šansa Crne Gore, saopšteno je iz Ministarstva kapitalnih investicija.

 • Željezarci počeli pregovore sa predstavnicima EPCG
  on 03/02/2023 at 14:59

  Bivši radnici Željezare sastali su se sa predstavnicima Elektroprivrede (EPCG) i počeli pregovore kako bi došli do rješenja koje će se odnositi na njihov radni status.

 • Crveni meteo alarm CEDIS koštao desetine hiljada eura
  on 03/02/2023 at 10:39

  Ekstremno loši vremenski uslovi od sredine januara uzrokovali su brojna oštećenja na mreži i objektima Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS), čija je sanacija koštala desetine hiljade eura, saopšteno je iz te kompanije.