PEKOVIC O FK BUDUCNOST

Ne mogu da shvatim ko je u Upravnom odboru FK Buducnost mogao da digne ruku za to da se smijeni trener Branko Brnovic, koji je prvi na tabeli 1. CFL, a da se dovodi trener Mladen Milinkovic koji je, iako mu zelim sve najbolje i da napravi najbolje moguce rezultate, nepoznanica za sve nas, rekao je bivsi fudbaler Buducnosti i menadzer Dejan Pekovic.

On je, gostujuci u emisiji TVCG “Fudbal fest” prokomentarisao smjenu Brnovica, ali i konferenciju za novinare na kojoj je predstavljen njegov nasljednik 51-godisnji Loznicanin Mladen Milinkovic.

Pekovic smatra da je izvrsni direktor podgorickog kluba Njemanja Ivanovic i sam bio protiv smjene Brnovica.

“Gledao sam cijelu pres konferenciju. Cuo sam i pitanje novinara da li je upravni odbor jednoglasno donio da se smijeni trener. Direktor Ivanovic je, koliko sam shvatio, i sam bio protiv takve odluke da se smijeni trener koji je prvi. Vjerujte mi, da sam ja direktor FK Buducnost i da mi dode upravni odbor sa takvim predlogom – da smjenjuju trenera koji je prvi na tabeli, koji je bivsi selektor, koji je legenda kluba, i umjesto njega dovedu trenera koji je nepoznanica za sve nas, koji do sada nije vodio neke ozbiljne ekipe, koji bi bio Brnovicu pandan – vjerujte mi, zakljucao bih vrata od kancelarije, otvorio prozor, i rekao: ‘Na ova vrata se ne izlazi sa ovakovom odlukom. Ko hoce ovakvu odluku da donese, neka izade kroz prozor”, kazao je Pekovic.

Pekovic istice da Buducnost mora da bude primjer.

“Buducnost je najveci klub u drzavi. Ona mora da bude primjer i ne smije da vuce ovakve poteze. Ne svodi se ovo na to da li ja Brnovica volim ili ne volim, pa i ja sam jedno vrijeme bio jedan od njegovih najvecih kriticara. Pricam ono sto vidim. Jednostavno, svi mi koji radimo u crnogorskom fudbalu moramo da imamo vise osjecaja, sentimentalnosti, odgovornosti”, dodao je Pekovic.

“Doveli ste trenera usred sezone koji je gledao jednu utakmicu Buducnosti”

Milinkovic je u izjavi za TVCG kazao da je pogledao samo jednu utakmicu Buducnosti protiv Zete.

“Zamislite to. Doveli ste trenera usred sezone koji je gledao jednu utakmicu Buducnosti. Danas postoji instant-skaut sistem, gdje mozete u svakom momentu da gledate utakmicu bilo kojeg tima. Ne znam prosto kako da definisem izjavu da covjek dode, da preuzme najvecu ekipu u drzavi, usred sezone i da kaze da je odgledao samo jednu utakmicu. Pa, mogao je 100 utakmica da odgleda za 15 dana, otkada je znao da je trener. Nemojmo ljudi da se igramo sa ovakvim stvarima, sa ovakvim klubom”, jasan je Pekovic.

Pekovic navodi da ga cudi da Brnovic jos nije sazvao konferenciju kako bi iznio misljenje o smjeni.

“Moramo da shvatimo da je Buducnost drzavni klub i da ona predstavlja drzavu. Ne smijemo, uz svo duzno postovanje prema Milinkovicu i upravi, da vucemo ovakve. I cudi me da Brnovic, koji je bio selektor, jos nije sazvao konferenciju i iz svog ugla rekao svoje misljenje”, zakljucio je Pekovic.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

 • Prijem povodom Dana nezavisnosti SAD
  on 25/06/2024 at 20:56

  Ambasada Sjedinjenih Američkih Država organizovala je u Podgorici svečani prijem povodom Dana nezavisnosti, nacionalnog praznika te zemlje. Prijem je okupio veliki broj crnogorskih zvaničnika, članova diplomatskog kora, predstavnika političkih partija, pravosudnih, kulturnih i drugih institucija...

 • "Logično je da se rezolucija o Jasenovcu usvoji, biće sastanaka sa Spajićem"
  on 25/06/2024 at 18:41

  Demokratska narodna partija (DNP) ne ucjenjuje nikoga i ne uslovljava nikoga, ali bi bilo sasvim bilo prirodno i logično da se Rezolucija o Jasenovcu usvoji, smatra poslanik DNP-a Vladislav Bojović.

 • Berane: Rotacija ili vanredni izbori?
  on 25/06/2024 at 18:35

  Očigledna je kriza vlasti u Beranama. Sjednica lokalnog parlamenta nije održana zbog nedostatka kvoruma. Na sjednici je trebalo da se desi dogovorena rotacija na mjestu predsjednika opštine, te da umjesto Vuka Todorovića iz Nove srpske demokratije bude izabran Damjan Ćulafić iz Demokrata.

 • DPS Berane: Svjedočimo političkom mešetarenju i samovolji pojedinaca
  on 25/06/2024 at 17:56

  Predsjednik opštinskog odbora Berane Miro Nedić kaže da su ovih dana u Beranama na snazi političko mešetarenje, dominacija ličnih interesa i samovolja pojedinaca.

 • Spajić: Razmišljamo o rebalansu budžeta
  on 25/06/2024 at 17:11

  Realizacija tekućih projekata ide brže nego što je predviđeno, kazao je premijer Milojko Spajić i dodao da zbog toga razmišljaju o rebalansu budžeta kako bi dodatna sredstva opredijelili za kapitalne projekte.

 • Milatović traži mišljenje za pet ambasadora
  on 25/06/2024 at 16:47

  Skupštinski Odbor za međunarodne odnose i iseljenike trebalo bi početkom jula da se izjasni o petorici kandidata za ambasadore Crne Gore. Predsjednik države Jakov Milatović uputio je skupštinskom Odboru pet predloga kandidata za ambasadore, kako bi Odbor o njima dao mišljenje.

 • Mandić: Moj glavni zadatak na evropskom putu je očuvanje mira
  on 25/06/2024 at 15:14

  Svi čvrsto vjerujemo da je Crna Gora naredna članica EU, a to će biti biti snažna poruka ohrabrenja za ostale zemlje kandidate, a posebno za bivše republike Jugoslavije, saopštio je predsjednik Skupštine Andrija Mandić.

 • Mugoša: Optužbe Mandića na račun opozicije nekorektne i neutemeljene
  on 25/06/2024 at 14:00

  Objašnjenje razloga zbog kojih je sjednica parlamenta već četvrti put odgođena a koje je saopštio predsjednik Skupštine Andrija Mandića, šef Kluba poslanika SD-a u crnogorskom Parlamentu Boris Mugoša smatra nekorektnim i neutemeljenim.

 • "Od strateške je važnosti da Crna Gora otpočne ključne infrastrukturne projekte"
  on 25/06/2024 at 13:47

  Od strateške je važnosti da naša zemlja otpočne i nastavi ključne infrastrukturne projekte poput nove dionice auto-puta Bar-Boljare, rekonstrukcije pruge Beograd-Bar i valorizacije Luke Bar, kako bi se stvorili uslovi za što bolju povezanost i privredni razvoj Crne Gore i cijelog regiona, saopštio je predsjednik Skupštine Andrija Mandić.

 • DPS: Kriza vlasti u Danilovgradu
  on 25/06/2024 at 12:21

  Ukupna situacija u Crnoj Gori, a posebno kriza vlasti u Podgorici direktno se odražava i na funkcionisanje vlasti u Danilovgradu, tvrde iz Demokratske partije socijalista u tom gradu.