“Uvijek sam znao da sam stvoren za nesto vise”, porucio je Kalezic sa bine na kojoj se nasao u crno-narandzastom kostimu, ovaj put bez slavne pletenice na glavi

Kada je prije osam godina promovisao svoj prvi singl i spot “Muza”, Slavko Kalezic je ustanovio sebe kao multimedijalnog umjetnika, a sve ono sto je pokazao te veceri bilo je prisutno i sinoc u podgorickom hotelu Ramada, gdje je predstavio svoj multimedijalni projekat “Moja istina”, svojevrsnu adaptaciju svoje istoimene autobiografske knjige.

Kao i prije osam godina, ali sad na vecem produkcijskom nivou, Kalezic je izveo svoje pjesme medu kojima su se nasle dvije nove, uz prateci video sadrzaj, koreografiju i monologe izmedu numera u kabaretskom stilu.

Bio je to njegov umjetnicki manifest, u koji je uklopio sve ono sto zna i voli da radi, od ljubavi prema glumi do zelje da svoje nastupe koliko je moguce priblizi stadionskim performansima svojih muzickih uzora poput Bijonse, izmamvsi osmijehe prisutnih i ovacije na kraju, uz duplu porciju aplauza.

Slavko Kalezic na predstavljanju projekta "Moja istina"
Slavko Kalezic na predstavljanju projekta “Moja istina”(Foto: Savo Prelevic)

“Uvijek sam znao da sam stvoren za nesto vise”, porucio je Kalezic sa bine na kojoj se nasao u crno-narandzastom kostimu, ovaj put bez slavne pletenice na glavi.

Podgorickom umjetniku nikad nije falilo samopouzdanja u javnim nastupima.

Moze da zvuci prepotentno kada, kao sinoc, sebe opisuje kao “zrtvu preko koje se prelamaju koplja za bolje”, tvrdeci da “samo izuzetno inteligentni ljudi mogu da ga razumiju”, ali je Kalezic neko ko svoj posao shvata vrlo ozbiljno i ko je sposoban da duboko podijeli publiku, ali i natjera svakoga da ima misljenje o tome sto radi.

U periodu kada je pop scena u Crnoj Gori zivahna koliko i grobnica Tutankamona, on je tu jedan od rijetkih koji je sposoban da uzburka duhove, cega je svjestan i uziva u tome.

Tako je nakon izvodenja pjesama “El Ritmo”, “Ljuljaj me njezno” i evrovizijske “Space” uslijedila premijera nove “Love Letter” (u prevodu – ljubavno pismo), za koju je porucio da je njegov odgovor na sve negativne komentare koje je izazvao.

Slavko Kalezic na predstavljanju projekta "Moja istina"
Slavko Kalezic na predstavljanju projekta “Moja istina”(Foto: Savo Prelevic)

Sa onima koji ga ne vole obracunao se i u jednom od svojih monologa, a nije stedio ni svoje kolege, “umjetnike praznih dusa” koji se, kako rece, kompromituju radi materijalnih dobiti.

Medu pricama koje je servirao sa bine nasao se i triler o tome kako je zakasnio na let za Stokholm, gdje je imao nastup, zbog neimenovanog saputnika koji se prezderavao.

Prikazan je snimak njegovog ucesca u britanskom X Factoru, dotakao se i Evrovizije za koju je kazao da mu je donijela sve, a vrhunac je ostavio za kraj kada je pjesmu posvetio “heroini svog vremena, zeni lavljeg srca i istancane duse” – svojoj majci.

Balada koju je izveo, ovaj put u novom kostimu, vjerovatno je i najzrelija pjesma do sad u njegovom opusu, kojom je rasplakao mnoge od prisutnih.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

 • Na izbore sa 16 godina: Sada je politika samo za starce
  on 19/05/2024 at 08:33

  Kada ovih dana u Nemačkoj16-godišnjaci i 17-godišnjaci ulaze u voz, na peronu primećuju mnogo plakata koji su, u neku ruku, samo za njih.

 • UN: 800.000 Palestinaca pobjeglo iz Rafe
  on 19/05/2024 at 08:12

  Ujedinjene nacije su saopštile da je 800.000 Palestinaca bilo primorano da pobjegne iz Rafe usred izraelske vojne ofanzive u tom gradu na jugu Pojasa Gaze.

 • Počela adaptacija u OŠ "Oktoih"
  on 19/05/2024 at 08:02

  U Osnovnoj školi "Oktoih" u Podgorici su počeli radovi na adaptaciji dijela krova, kancelarija PP službe, toaleta i kanalizacione mreže, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

 • Rusija pleni imovinu tri evropske banke
  on 19/05/2024 at 07:54

  Prema dokumentima suda u Sankt Peterburgu, Dojče bank je pogođena zaplenom vrednosnih papira, nekretnina i sredstava u iznosu do 238 miliona evra, uključujući imovinu same banke i njene ruskepodružnice.

 • Obustave saobraćaja na više mjesta
  on 19/05/2024 at 07:53

  U Crnoj Gori jutros se saobraća nesmetano, kazali su iz Auto moto saveza Crne Gore (AMSCG) i upozorili da su na dionicama kroz usjeke mogući sitniji odroni.

 • Nova sezona, stari problemi
  on 19/05/2024 at 07:32

  Iako se i ove godine najavljuje odlična turistička sezona, Crna Gora se i dalje suočava sa dugogodišnjim problemima koji se odnose na infrastrukturu i ponudu tržišta, kazao je za Gradsku RTV profesor ekonomije i turizma Ivo Županović.

 • Svjedok sedmice: Bogdan Božović
  on 19/05/2024 at 07:14

  Sedmicu u znaku političkih dešavanja analizira poslanik Socijalističke narodne partije (SNP) Bogdan Božović.

 • U Harkovu eksplozije; Zelenski: Ukrajinske snage odbile ruski juriš
  on 19/05/2024 at 06:45

  U Harkovu su sinoć odjekivale eksplozije zbog, kako su navele lokalne vlasti, vazdušnih udara. Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski odbacio je predlog o primirju tokom Olimpijskih igara za koje se zalaže francuski predsjednik Emanuel Makron. Zelenski je poručio da su ukrajinske snage odbile ruski juriš na Časov Jar.

 • Medresa ispratila još jednu generaciju maturanata
  on 19/05/2024 at 06:36

  Svečanom akademijom u KIC-u Budo Tomović u Podgorici medresa "Mehmed Fatih" sinoć je ispratila 13. generaciju maturanata i 9. generaciju maturantkinja.

 • Đalovića pećina: Još pet miliona i dvije godine radova
  on 19/05/2024 at 06:24

  Projekat valorizacije Đalovića pećine odavno je trebalo da bude završen, a država da ubira prihode od tog značajnog turističkog resursa. Do prvih turista koji će poželjati da vide jedinstveni prirodni potencijal i skrivena blaga Đaloviće pećine, dijele nas pet miliona eura i još dvije godine radova, procjenjuju u opštini.

 • Kako je S. Makedonija reformisala penzioni sistem?
  on 18/05/2024 at 18:59

  Crna Gora dobar je primjer Sjevernoj Makedoniji, kada su u pitanju evropske integracije, kaze za TVCG premijer te države Talat Džaferi. Briselska vrata zvaničnom Skoplju dugo vremena su samo odškrinuta, zbog sporova sa susjedima, ali i rasprostranjene korupcije. Džaferi kaže da je to slaba tačka cijelog regiona.

 • Promet porastao zbog prodaje akcija ŽPCG i OŽVS
  on 18/05/2024 at 18:47

  Značajan rast prometa obilježio je na Montenegroberzi sedmicu u kojoj je država otkupila dio akcija manjinskih akcionara Željezničkog prevoza (ŽPCG) i Održavanja željezničkih voznih sredstava (OŽVS), za oko 1,4 miliona eura.

 • Unija poslodavaca protiv eliminacije iz savjeta lokalnih emitera
  on 18/05/2024 at 16:58

  Iz Unije poslodavaca Crne Gore negodovali su zbog predloga zakona o audiovizuelnim medijskim uslugama.

 • CBCG ulaže napore u cilju harmonizacije nacionalnih propisa sa regulativom EU
  on 18/05/2024 at 12:01

  Centralna banka Crne Gore (CBCG) posvećena je reformskoj agendi i ostalim aktivnostima koje doprinose konvergenciji regulatornog i supervizorskog okvira sa EU, poručila je guvernerka Irena Radović na konferenciji na visokom nivou „Finansijski sistemi u regionu centralne, istočne i jugoistočne Evrope“ koja je u organizaciji Međunarodnog monetarnog fonda i Banke Slovenije, održana u Portorožu.

 • EPCG i Eko-fond potpisali sporazum o realizaciji projekat Solari 5000+
  on 18/05/2024 at 10:54

  Izvršni direktori Elektroprivrede (EPCG) i Eko-fonda, Ivan Bulatović i Draško Boljević, potpisali su Sporazum o zajedničkom finansiranju i realizaciji projekta Solari 5000+ (70 MW) za građane i preduzeća.

 • "Vlada će intezivirati saradnju sa lokalnim samoupravama"
  on 18/05/2024 at 10:46

  Vlada će intenzivirati saradnju sa lokalnim samoupravama na izradi njihovih strateških planova razvoja, kako bi realno prikazali razvojne potencijale, ali i probleme koje bi trebalo prevazići u opštinama, saopšteno je iz Ministarstva ekonomskog razvoja.

 • Rovčanin: Po 12.000 eura obeštećenja za bivše radnike drvoprerađivačke industrije
  on 18/05/2024 at 09:43

  Poslanik Demokratske Crne Gore Nikola Rovčanin kazao je da očekuje da će svi poslanički klubovi u Skupštini Crne Gore podržati njihov Predlog zakona da se izdvoji po 12.000 eura obeštećenja za bivše radnike drvoprerađivačke industrije. Rovčanin je kazao da to očekuje jer se većina poslanika sa sjevera države iz različitih političkih subjekata, godinama borila za ova prava.

 • Inflacija u EU stabilna u aprilu
  on 18/05/2024 at 07:53

  Inflacija u EU u aprilu se zadržala martovskom nivou, dok je Hrvatska, uz Rumuniju i Belgiju, imala najveći rast potrošačkih cijena u poređenju s istim periodom prošle godine, saopšteno je iz Eurostata.

 • U EU porasle cijene usluga, hrane, alkohola i duvana
  on 17/05/2024 at 18:39

  Godišnja inflacija u eurozoni u aprilu iznosila je 2,4 odsto, isto kao i u martu, saopštio je Eurostat, statistička agencija Evropske unije.

 • Država otkupila akcije manjinskih akcionara ŽPCG i OŽVS
  on 17/05/2024 at 09:58

  Vlada je danas na Montenegroberzi otkupila akcije manjinskih akcionara Željezničkog prevoza (ŽPCG) i Održavanja željezničkih voznih sredstava (OŽVS) za skoro 1,4 miliona EUR.