“Ne, ne, ne… Ti si lud. To nije moguce. Kolumbija je mrtva ako se to dogodi. Sve je u redu izmedu mene i njega. To se dogodilo na terenu, tu i ostaje”, rekao je Asprilja

Nekadasnji veliki as juznoamerickog fudbala – napadac Parme i Njukasla, Kolumbijac Faustino Asprilja ispricao je sokantnu pricu staru 22 godine i kako je pripadnike najjaceg nakro-kartela sprijecio da ubiju jos jednu legendu – Hosea Luisa Cilaverta.

Tokom promocije dokumentarnog filma o svom burnom zivotu, Asprilja je fudbalsku javnost podsjetio na cuveni mec Paragvaj – Kolumbija, u kvalifikacijama za Mundijal u Francuskoj.

Nakon kontroverznog penala za Kolumbiju, Cilavert i Asprilja su dobili crvene kartone, a paragvajski golman je dok je izlazio sa terena udario Asprilju pesnicom u lice. Pocela je opsta tuca na terenu…

Medutim, prava drama nastala je nesto kasnije.

“Nije proslo mnogo nakon meca, kada sam dobio poziv. Na vezi je bio Hulio Fjero”, ispricao je Asprilja, a prenosi AFP.

Fjero je bio jedan od najblizih saradnika Pabla Eskobara.

“Pozvao me da dodem u hotel. Morao sam. Posao sam sa saigracem Vitorom Ugom Aristizabalom”, kazao je Asprilja.

“Tamo je bio Fjero, a oko njega 10 zena, cistokrvnih Paragvajki”.

Uslijedila je sokantna ponuda.

“Rekao mi je : ‘Treba nam tvoja dozvola, ova dvojica ovdje ce da ostanu u Asunsionuu, zele da ubiju onog debelog Cilaverta”, ispricao je Asprilja.

Samo tri godine ranije ubijen je Andres Eskobar, reprezentativac Kolumbije, u Medeljinu, jer je postigao autogol na Mundijalu u SAD.

Asprilja je bio u soku, ali je reagovao:

“Ne, ne, ne… Ti si lud. To nije moguce. Kolumbija je mrtva ako se to dogodi. Sve je u redu izmedu mene i njega. To se dogodilo na terenu, tu i ostaje”, rekao je Asprilja.

Izgleda da je bio dovoljno ubjedljiv. Fjero je odustao, Cilavert prezivio.

Fjero je ubijen 2004. godine u ratu narko-kartela.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

 • SD: Dobar rezultat naše koalicije u Budvi, bićemo još jači
  on 27/05/2024 at 10:17

  Rezultat koalicije "Čist izbor" pokazuje da su građanke i građani Budve prepoznali potencijal ovog političkog saveza koji će svakim danom biti sve jači, poruče

 • Milatović: Dušku Jovanoviću dugujemo istinu i pravdu
  on 27/05/2024 at 08:54

  Dušku Jovanoviću dugujemo istinu i pravdu, a sebi šansu da izgradimo društvo u kojem je slobodna riječ sigurna, poručio je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović, povodom 20 godina od ubistva urednika "Dana".

 • EK šalje mišljenje o pravosudnim zakonima
  on 27/05/2024 at 08:35

  Sjednica Vlade danas neće biti održana, jer je Evropska komisija najavila mišljenje na niz zakona, prije svega iz oblasti pravde i pravosuđa, saznaje naš portal.

 • "Ruka EU ispružena prema Crnoj Gori više nego ikada"
  on 27/05/2024 at 07:44

  Povodom 18 godina od obnove nezavisnosti Crne Gore NVO Građanska alijansa objavila je publikaciju pod nazivom "18 godina nezavisnosti, pogled naprijed, putokaz ka EU napretku". Milan Radović iz Građanske alijanse kazao je da se Crna Gora nalazi u jednom specifičnom momentu kada su više nego ikada do sada vrata Evropske unije otvorena, te da treba iskorisiti taj trenutak.

 • Specijalni sud mora imati najmanje sedam sudnica
  on 27/05/2024 at 06:42

  Bez specijalnog suda nezamisliva je borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, i trebalo bi ga formirati u što kraćem vremenskom roku, poručuje advokat Zdravko Begović.

 • "Budva da bude perspektivnije i bolje društvo"
  on 26/05/2024 at 19:06

  Potpredsjednica Demokrata i druga na izbornoj listi Dragana Kažanegra Stanišić iskoristila je danas svoje biračko pravo u Pržnu, pozivajući građane Budve da učine isto.

 • "OSI onemogućeno samostalno ostvarivanje biračkog prava"
  on 26/05/2024 at 13:53

  Niti jedno od svih 28 posmatranih biračkih mjesta u Budvi nije u potpunosti pristupačno osobama oštećenog vida što znači da na biračkom mjestu nije dostupan šablon za glasanje koji je izrađen u tamnoj boji od čvršćeg, postojanog materijala sa prorezima gdje su brojevi izbornih lista, te da etison trake nijesu pravilno postavljene, saopštio je izvršni direktor NVO Savez slijepih Crne Gore Goran Macanović.

 • "Ne odustajemo od programa Evropa Sad 2"
  on 25/05/2024 at 18:10

  PES sigurno neće povlačiti predloge čiji je idejni tvorac i autor, a neće odustajati ni od ekonomskog programa Evropa Sad 2, koji je osnova za bolji život i ekonomski prosperitet svih naših građana, poručio je poslanik Pokreta Evropa sad (PES) Darko Dragović.

 • PES neće povući iz procedure rezoluciju o Jasenovcu
  on 25/05/2024 at 17:10

  Poslanički klub PES je podržao rezoluciju o Jasenovcu i neće je povlačiti iz skupštinske procedure, kategoričan je generalni sekretar Pokreta Evropa sad Boris Pejović.

 • Reakcija Kneževića očekivana, dogovoriti brzu rekonstrukciju Vlade
  on 25/05/2024 at 15:05

  Odluka Demokratske narodne partije (DNP) o suspenziji dalje podrške Vladi Milojka Spajića do ispunjena njihovih zahtjeva za politikologa Vladmira Pavićevića je očekivana. Kao najbolji način da se izađe iz nastale situacije vidi dogovor i relativno brzu rekonstrukciju Vlade.