ABAZOVIC CESTITAO VAJSU

Sigurni smo da cete kao novi kopredsjednik podrzavati i zalagati se za to da zapadni Balkan postane dio Evropske unije, porucio je predsjednik Gradanskog pokreta URA Dritan Abazovic u cestitki koju je uputio Tomasu Vajsu, funkcioneru zelenih partija Evrope povodom izbora za kopredsjednika te partijske internacionale.

Kako je saopsteno iz Gradanskog pokreta URA, Abazovic je u cestitki naveo da je ovakav izborni ishod dokaz Vajsove uporne politike, iskrenog pristupa koji ima i izvrsnog posla koji je uspio postici u prethodnom periodu.

“To je rezultat koji nam daje dalji zamah za jacanje talasa zelene politike svuda u Evropi. Ocekujemo od zelenih stranaka Evrope i od vas, kao novoizabranog lidera, da budete progresivne snage sirom starog kontinenta. Iskreno vjerujemo da su Zeleni Evrope jedini garant sprovodenja sustinske zelene politike. Ovo je veliko osnazivanje i dodatno opredjeljenje da, kao vasi partneri u Crnoj Gori, moramo uloziti napore u postizanju zajednickih ciljeva. Sigurni smo da cete kao novi kopredsjednik podrzavati i zalagati se za to da zapadni Balkan postane dio Evropske unije”, naveo je Abazovic u cestitki.

On je naglasio i da ce URA nastaviti da gradi prijateljski i partnerski odnos s zelenim strankama Evrope a sve sa ciljem promocije zajednickih vrijednosti i da se on licno raduje zajednickom radu na napretku i boljitku Crne Gore i cijele Evrope.

Iz URE dodaju i da je zelena politika garancija snaznije borbe za mir, ljudska prava, inkluziju ugrozenih grupa, toleranciju, rodnu ravnopravnost, bolju socijalnu politiku, bolju zdravstvenu politiku, politiku koja se brine o obrazovanju, i mozda najvaznije, politiku koja strastveno cuva prirodne resurse svake drzave i samim tim u globalnom svijetu izrazava novi vid prijeko potrebnog patriotizma.

Podsjecaju i da je Tomas Vajs krajem avgusta boravio na njihov poziv u Crnoj Gori i tom prilikom iskazao privrzenost evropskoj buducnosti Crne Gore gdje je URU oznacio kao bitnog faktora u tom procesu.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

 • Prijem povodom Dana nezavisnosti SAD
  on 25/06/2024 at 20:56

  Ambasada Sjedinjenih Američkih Država organizovala je u Podgorici svečani prijem povodom Dana nezavisnosti, nacionalnog praznika te zemlje. Prijem je okupio veliki broj crnogorskih zvaničnika, članova diplomatskog kora, predstavnika političkih partija, pravosudnih, kulturnih i drugih institucija...

 • "Logično je da se rezolucija o Jasenovcu usvoji, biće sastanaka sa Spajićem"
  on 25/06/2024 at 18:41

  Demokratska narodna partija (DNP) ne ucjenjuje nikoga i ne uslovljava nikoga, ali bi bilo sasvim bilo prirodno i logično da se Rezolucija o Jasenovcu usvoji, smatra poslanik DNP-a Vladislav Bojović.

 • Berane: Rotacija ili vanredni izbori?
  on 25/06/2024 at 18:35

  Očigledna je kriza vlasti u Beranama. Sjednica lokalnog parlamenta nije održana zbog nedostatka kvoruma. Na sjednici je trebalo da se desi dogovorena rotacija na mjestu predsjednika opštine, te da umjesto Vuka Todorovića iz Nove srpske demokratije bude izabran Damjan Ćulafić iz Demokrata.

 • DPS Berane: Svjedočimo političkom mešetarenju i samovolji pojedinaca
  on 25/06/2024 at 17:56

  Predsjednik opštinskog odbora Berane Miro Nedić kaže da su ovih dana u Beranama na snazi političko mešetarenje, dominacija ličnih interesa i samovolja pojedinaca.

 • Spajić: Razmišljamo o rebalansu budžeta
  on 25/06/2024 at 17:11

  Realizacija tekućih projekata ide brže nego što je predviđeno, kazao je premijer Milojko Spajić i dodao da zbog toga razmišljaju o rebalansu budžeta kako bi dodatna sredstva opredijelili za kapitalne projekte.

 • Milatović traži mišljenje za pet ambasadora
  on 25/06/2024 at 16:47

  Skupštinski Odbor za međunarodne odnose i iseljenike trebalo bi početkom jula da se izjasni o petorici kandidata za ambasadore Crne Gore. Predsjednik države Jakov Milatović uputio je skupštinskom Odboru pet predloga kandidata za ambasadore, kako bi Odbor o njima dao mišljenje.

 • Mandić: Moj glavni zadatak na evropskom putu je očuvanje mira
  on 25/06/2024 at 15:14

  Svi čvrsto vjerujemo da je Crna Gora naredna članica EU, a to će biti biti snažna poruka ohrabrenja za ostale zemlje kandidate, a posebno za bivše republike Jugoslavije, saopštio je predsjednik Skupštine Andrija Mandić.

 • Mugoša: Optužbe Mandića na račun opozicije nekorektne i neutemeljene
  on 25/06/2024 at 14:00

  Objašnjenje razloga zbog kojih je sjednica parlamenta već četvrti put odgođena a koje je saopštio predsjednik Skupštine Andrija Mandića, šef Kluba poslanika SD-a u crnogorskom Parlamentu Boris Mugoša smatra nekorektnim i neutemeljenim.

 • "Od strateške je važnosti da Crna Gora otpočne ključne infrastrukturne projekte"
  on 25/06/2024 at 13:47

  Od strateške je važnosti da naša zemlja otpočne i nastavi ključne infrastrukturne projekte poput nove dionice auto-puta Bar-Boljare, rekonstrukcije pruge Beograd-Bar i valorizacije Luke Bar, kako bi se stvorili uslovi za što bolju povezanost i privredni razvoj Crne Gore i cijelog regiona, saopštio je predsjednik Skupštine Andrija Mandić.

 • DPS: Kriza vlasti u Danilovgradu
  on 25/06/2024 at 12:21

  Ukupna situacija u Crnoj Gori, a posebno kriza vlasti u Podgorici direktno se odražava i na funkcionisanje vlasti u Danilovgradu, tvrde iz Demokratske partije socijalista u tom gradu.