VUKSANOVIC STANKOVIC

Cetinje ne smije postati grad muzej, u koji se svrati jednom u pola godine ‘za vrijeme vecih praznika’, nego motor razvoja Crne Gore sto je uvijek i bilo, kazala je predsjednica Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanovic Stankovic u cestitki povodom 13. novembra Dana Opstine Cetinje.

“Postovani gradani Prijestonice, drage Cetinjanke i Cetinjani, zelim da vam cestitam Dan Prijestonice i Dan oslobodenja, uvjerena u to da 13. novembar predstavlja jedan od najznacajnijih dana u pola milinijuma u kojima je Cetinje ponos drzave”, navodi se u castitki.

Zasto je cestitkuuputila danas a ne juce ili prekjuce kao ostali politicari, razlog je, kaze, jednostvan.

“Cetinje treba da zivi i onih 363 dana kad nije Dan Prijestonice ili Dan nezavisnosti. Kad ‘stari sjaj’ ode za Podgoricu u crnim limuzinama koje dovode ‘videne goste'”, kazala je.

Vuksanovic Stankovic navodi da Cetinju trebaju pune ulice, fabrike koje rade, vrtici i skole koji ce opet biti puni djecije graje kao u pjesmama Lesa Ivanovica. Cetinju, dodaje, ne treba kurtoazno podsjecanje na znacaj i potencijale, Cetinjani to bolje znaju od bilo koga od nas.

“Cetinju treba sustinska promjena nacina na koji je tretirano od drzavne vlasti u posljednih 30 godina i lokalna vlast koja ce potencijale grada iskoristiti na zadovoljstvo svih gradana. Ne trebaju Cetinju obecanja o boljem sjutra, trebaju mu nova radna mjesta danas. Treba mu infrastruktura dostojna modernog evropskog grada, potreban je kulturni i sportski zivot koji zasluzuje”, navodi se u cestitki.

Ona istice da Cetinje ne smije postati grad muzej, u koji se svrati jednom u pola godine “za vrijeme vecih praznika”, nego motor razvoja Crne Gore sto je uvijek i bilo.

“Grad HEROJ i crnogorska prijestonica predstavljaju odraz u ogledalu cijele Crne Gore. Od nacina se budemo svi zajednilcki borili za njega, ce zavisiti i kako ce nam izgledati drzava sjutra”, zakljucila je Vuksanovic Stankovic.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

 • EPCG: Vodimo kompaniju uspješno, ne bavimo se politikanstvom
  on 24/02/2024 at 21:26

  Elektroprivreda (EPCG) se bavi opštim dobrom, a ne jeftinim politikanstvom, poručili su iz te kompanije. reagujući na navode Demokratske partije socijalista (DPS) da su dešavanja u Elektroprivredi  još jedna lakrdija i nastavak borbe za podjelu plijena unutar vladajućih partija.

 • Tunel Sozina opslužio preko 376 hiljada vozila
  on 24/02/2024 at 14:08

  Tunel Sozina je od početka godine opslužio 376,56 hiljada vozila.

 • Milović: Zaduženje će dodatno izložiti državu
  on 24/02/2024 at 12:29

  Kombinacija zaduženja kod domaćih banaka i dijelom na međunarodnom tržištu, izložiće državu dodatno i pogoršati njenu pregovaračku moć, ocijenio je poslanik Demokratske partije socijalista (DPS), Nikola Milović.

 • Platni promet 1,39 milijardi eura
  on 24/02/2024 at 10:40

  Vrijednost realizovanog platnog prometa za 21 radni dan u januaru iznosila je 1,39 milijardi eura, što je 50 odsto manje nego u decembru, pokazuju podaci Centralne banke (CBCG).

 • Monteput: Ponude za pumpu na auto-putu do 26. aprila
  on 24/02/2024 at 09:47

  Monteput je produžio rok za dostavljanje ponuda za dugoročni zakup državne imovine i izgradnju benzinske pumpe na odmorištu Gornje Mrke na auto-putu Bar-Boljare do 26. aprila.

 • Država da poreski dug naplati oduzimanjem imovine
  on 24/02/2024 at 07:00

  Na “crnoj listi” poreskih dužnika na kraju prošle godine nalazi se 200 kompanija. Njihova dugovanja su preko 170 miliona eura, a u samom vrhu spiska je kineska korporacija CRBC sa dugom od preko 11 miliona eura. Ekonomski analitičar Predrag Zečević za Radio Crne Gore kaže da država ima jednostavan mehanizam da naplati ta potraživanja, jer, tvrdi da ta kompanija ima vrijednu imovinu, nekretnine, te građevinske mašine. Ocjenjuje i da država ima način da naplati i ostala potraživanja, jednostavnom primjenom rješenja od prije deset, 20 ili 30 godina.

 • Izabran novi odbor direktora EPCG
  on 23/02/2024 at 22:38

  Novi Odbor direktora Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) izabran je na sjednici Skupštine akcionara EPCG. Novi odbor čine Jovica Milanović, Vladimir Katić, Zoran Miljanić, Milutin Đukanović, Tahir Đonbalaj, Neven Gošović i Simo Jokić. Na konstitutivnoj sjednici Odbora direktora, za predsjednika je imenovan Milutin Đukanović, koji je i do sada obavljao tu funkciju.

 • Nenezić o EPCG: Priču o meritokratiji razrušili kao kulu od karata
  on 23/02/2024 at 20:35

  Poslanik Socijaldemokrata Crne Gore (SD) Branislav Nenezić komentarisao je situaciju oko Elektroprivrede Crne Gore(EPCG) i imenovanja člana odbora direktora tog preduzeća, poručivši da su "odnosom prema upravljačkim strukturama priču o meritokratiji razrušili kao kulu od karata".

 • Gubici, afrički poslovi, Sejšeli...do problema sa Brskovom
  on 23/02/2024 at 16:04

  Koncesije za kopanje rude u Brskovu najprije je dobila firma sa gubicima u poslovanju, krajnji vlasnici su radili na nalazištima cinka i olova u Novom Južnom Velsu, osim u Crnoj Gori pribavljali su rudarske dozvole i u Zapadnoj Africi, u jedom momentu krajnji vlasnik bila je i kompanija sa of-šor destinacije a jedan od direktora rođen je u Bosni i Hercegovini. To pokazuju podaci do kojih je došla NVO Akcija za socijalnu pravdu (ASP).

 • Počela realizacija projekta Zelena tranzicija ženskih biznisa na Balkanu
  on 23/02/2024 at 15:12

  Početak realizacije projekta Zelena tranzicija ženskih biznisa na Balkanu (G-FEB), koji ima za cilj promociju razvoja zelenih vještina među preduzetnicama, obilježen je transnacionalnim sastankom u februaru u Tirani.