ENGLEZI UBJEDLJIVI

Fudbalska reprezentacija Crne Gore pretpjela je ubjedljiv poraz veceras u Londonu, u posljednjoj utakmici u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. “Sokoli” nijesu mogli da se nose sa Engleskom koja je dokazala da je u ovom trenutku jedna od najboljih selekcija svijeta i slavila sa ubjedljivih 7:0 (5:0).

Crnogorska selekcija upisala je peti poraz, a kvalifikacije je zavrsila bez pobjede.

Englezi su pobjedom u duelu sa ,,sokolima” ovjerili plasman na zavrsni turnir Evropskog prvenstva kao prvoplasirana reprezentacija grupe A. Ujedno, ,,godrdi Albion” je trijumfom obilljezio veliki jubilej – Englezi su odgirali hiljaditi mec u istoriji nacionalnog tima i prva su selekcija koja je dosla do cetvorocifrenog broja odgiranih meceva.

,,Gordi Albion” je do prednosti na jubilarnoj hiljaditoj utakmici preko Okslejd Cemberlejna – vezista domacih pogodio je sa desetak metara iskosa sa desne strane. Osam minuta kasnije kapiten Engleske iskoristio je ubacivanje iz prekida i udarcem glavom duplirao prednost Engleza.

Kapiten ,,Albiona” tri minuta kasnije po drugi put je, novim udarcem glavom, jos jednom zatresao mrezu naseg tima.

,,Sokoli” su imali priliku da smanje zaostatak za rivalom u 27. minutu, ali je Pikford bravuroznom intervencijom zaustavio pokusaj Simica nakon kornera. Na prijetnju naseg tima Englezi su odgovorili pogotkom Rasforda na isteku pola sata igre, da bi u 37. minutu Kejn kompletirao het-trik.

U finisu prvog dijela ,,sokoli” su imali jos jednu veliku priliku – kapiten Beciraj je izasao sam ispred Pikforda ali je engleski cuvar mreze jos jednom odlicno intervenisao i sacuvao svoj gol.

Nakon 20. minut igre u nastavku Englezi su dosli do novog pogotka – Sofranac je zatresao sopstvenu mrezu, da bi u 84. minutu Abraham postavio konacan rezultat susreta.

U drugom mecu te grupe Ceska je u Plzenu pobijedila Kosovo i kao drugoplasirana izborila sampionat Evrope.

TOK MECA:

KRAJ MECA. Ubjedljiv poraz nase reprezentacije u posljednjem mecu kvalifikacija…

84′ Englezi stizu i do 7. gola.

Strijelac je rezervista Ejbraham na asistenciju Sanca. To je prvi gol napadaca Celsija za nacionalni tim, u njegovom cetvrtom nastupu.

81′ Aleksander-Arnold je sutirao sa distance, ali je njegov udarac izblokiran i lopta je stigla do Mijatovica.

74′ Treca izmjena i u nasoj selekciji. Aleksandar Boljevic ulazi u igru umjesto Haksabanovica.

70′ Posljednja izmjena Sautgejta. Liverpulov Dzo Gomez mijenja Mejsona Maunta, igraca Celsija.

69′ Ponovo guzva pred nasim golom, ali nije se snasao Rasford.

66′ Prvi gol u nastavku i Engleska vodi 6:0.

Nespretna intervencija i autogol Aleksandra Sofranca.

65′ Druga izmjena u nasoj selekciji. Vladimir Jovovic se seli na klupu, mijenja ga Branislav Jankovic.

56′ Dvostruka izmjena kod domacina.

Teren napustaju strijelac prvog gola Okslejd-Cembreln i trostruki strijelac Kejn, umjesto njih u igri su mladi Madison iz Lestera i Ejbraham iz Celsija.

55′ Ponisten gol Englezima zbog ofsajda. Mijatovic je odbranio udarac Kejna, lopta je dosla do Maunta, ali napadac Celsija je bio u nedozvoljenoj poziciji.

50′ Lopta je konstantno na nasoj polovini, ali nema velikih uzbudenja.

46′ Pocelo je drugo poluvrijeme.

Selektor Faruk Hadzibegic napravio je izmjenu u odbrani tokom pauze. Igrac Rijeke Momcilo Raspopovic je zamijenio Rista Radunovica.

U engleskoj selekciji, ocekivano, nema promjena.

Kraj prvog poluvremena.

Ocajnih 45 minuta za nasu reprezentaciju. Cak pet primljenih golova za 45 minuta, najvise zahvaljujuci greskama u odbrani.

Okslejd-Cembreln je naceo nasu mrezu u 11. minutu, da bi Kejn potom upisao het-trik, a jedan gol djelo je Rasforda.

Crna Gora je imala dvije sanse. Simic je u 27. minutu sutirao glavom, a Pikford odbranio, a stoprocentnu sansu propustio je Beciraj koji je bio “oci u oci” sa engleskim golmanom.

43′ Rasford je sutrao sa 16 metara, a lopta je zakacila jednog od naseg igraca otisla u korner.

40′ Stopostotna prilika za Beciraja da smanji prednost Engleske. Nas napadac je izasao sam pred Pikforda nakon jedne duge lopte, ali lose je sutirao, pravo u engleskog golmana.

37′ “Sokoli” pred debaklom. Nije ni kraj poluvremena, vec pet golova u mrezi.

Kejn je upisao het-trik nakon jos jedne katastrofalne reakcije nase odbrane.

32′ Spasava Mijatovic nakon udarca Rasforda. Ponovo je pogrijesila odbrana, Simic je izgubio loptu nakon cega je uslijedila munjevita akcija engleskih fudbalera.

30′ Novi gol – 4:0.

Mijatovic je odbranio udarac Mekgvajera nakon centarsuta s lijeve strane, ali lopta se odbila do Rasforda koji bez problema trese mrezu.

27′ Prva prilika za nas tim. Simic je sutrao nakon prekida, ali golman Pikford je uspio da intervenise.

24′ Crna Gora prima i treci gol.

Ponovo je bio zaboravljen Kejn i ponovo je glavom zatresao mrezu naseg golmana Mijatovica.

18′ Albion duplira vodstvo – 2:0, strijelac je Kejn.

Napadac Totenhema bio je zaboravljen na ivici peterca nakon ubacivanja iz slobodnog udarca, sto je on iskoristio da postigne svoj 4. gol u kvalifikacijama, ukupno 29. u dresu reprezentacije.

17′ Mijatovic opet dobro intervenise. Sada nakon udarca Markusa Rasforda nakon odlicne kontre.

16′ Korner za Crnu Goru, ali odbrana Albiona dobro intervenise nakon ubacivanja Haksabanovica.

14′ Nova velika sansa za Engleze, Mijatovic brani zicer Mauntu.

13′ Domacin je trazio penal, Kejn je pokusao glavom a intervenisaao Sofranac. Englezi tvrde da je lopta udarila u ruku defanzivca Sutjeske.

11′ Engleska vodi 1:0.

Vec u 11. minutu nasa odbrana je popustila. Strijelac je Fudbaler Liverpula Okslejd-Cembreln, koji je ostrim udarcem pogodio “malu mrezu”.

6′ Velika sansa za Engleze. Sanco je ubacio za Kejna, ali mu je Sofranac skinuo loptu s noge, nakon cega ju je izbacio Mijatovic.

2′ Beciraj je probao svoj udaraca sa 20 metara, ali izblokirao ga je Stouns.

1′ Utakmica na Vembliju je pocela.

Englezi pripremaju spektakl na Vembliju. Reprezentacija igra 1000. utakmicu, a gost Albionu na proslavi jubileja je Crna Gora, u utakmici kvalifikacija za Euro 2020.

Engleska je u prvih sest meceva u nasoj kvalifikacionoj grupu postigla 26 golova, dok nasa selekcija cetiri posljednja meca bila bez pogotka.

“Sokoli” su ranije ostali bez sansi za plasman na sampionat Evrope i zelja je da veceras ostave sto bolji utisak.

S obzirom na kvalitet rivala, sve osim ubjedljivog poraza zadovoljio bi strucni stab.

Selektor Faruk Hadzibegic pocinje mec sa vrlo defanzivnom formacijom.

Mijatovic – Vesovic, Sofranac, Simic, Radunovic – Lagator, Hocko, Vukcevic – Jovovic, Haksabanovic – Beciraj (kapiten).

Garet Sautgejt je odabrao najmladu startnu postavu Engleske jos od 1959.

Pikford – Aleksander-Arnold, Stouns, Megvajer, Cilvel – Vinks, Sanco, Okslejd-Cembreln – Maunt, Rasford, Kejn.

Prilog Gorana Radevica, TVCG:

0 comments

You must be logged in to post a comment.

  • Kod obale Manile curi mazut iz potopljenog tankera
    on 27/07/2024 at 09:25

    Dio tereta od 1,4 miliona litara industrijskog mazuta koji je prevozio potopljeni tanker, počeo je da curi u zaliv Manile, saopštila je danas filipinska obalska straža.

  • Pritisci bilo koje vrste neće pokolebati Oliveru Injac
    on 27/07/2024 at 08:48

    Ambijent u kojem se odvijaju politički procesi u Crnoj Gori u velikoj mjeri može da obeshrabri žene da se bave pitanjima od društvenog značaja. Da postoje takve namjere pokazuje i negativna kampanja koja se u javnosti vodi protiv Olivere Injac, a traje još od vremena kada je u 42. Vladi bila na čelu Ministarstva odbrane, saopšteno je iz Asocijacije žena Pokreta Evropa sad.

  • Skrivena čuda svetog meksičkog podvodnog sveta
    on 27/07/2024 at 08:46

    Zavirili smo duboko ispod površine mora u ove zapanjujuće podvodne ekosisteme dok su nam još pristupačni.

  • Sa djecom i OSI u Danilovgradu nema ko da radi
    on 27/07/2024 at 08:40

    Centar za dnevni boravak djece sa smetnjama u razvoju i odraslih sa invaliditetom u Danilovgradu nema najbolje uslove za rad, smatra Milomir Pavlović, otac jedne od korisnica Centra. Odgovor,da li je to tačno i šta planiraju da preduzmu TVCG nije dobila jer iz sadašnje uprave nijesu htjeli pred našu kameru, ali ni nadležni iz opštine.

  • Njemačka: zakon o digitalnoj bezbjednost u privredi
    on 27/07/2024 at 08:35

    Vlada Nemačke je usvojila nacrt zakona o digitalnoj bezbednosti, o kojem će raspravljati Bundestag. Predviđeno je da firme bolje školuju svoje radnike u toj oblasti i da osiguraju veću zaštitu pristupa digitalnim sistemima putem multifaktorske bezbednosne opcije koja predviđa najmanje dva koraka provere pre pristupa računarima.

  • Koalicije i grupe birača uvesti u zonu prekršajne odgovornosti
    on 27/07/2024 at 08:23

    Dok se izmjenama i dopunama Zakona o prekršajima, politički subjekti i odgovorna lica u političkom subjektu ne uvrste kao subjekti prekršajne odgovornosti, Agencija za sprječavanje korupcije nema formalne preduslove za pokretanje prekršajnih postupaka protiv koalicija i grupa birača, kaže Maja Nikolić, programska menadžerka UZOR-a.

  • Blinken doputovao u Laos na razgovore sa partnerima iz jugoistočne Azije
    on 27/07/2024 at 08:00

    Šef američke diplomatije Entoni Blinken (Anthony) doputovao je jutros u Laos i počeo novu turneju po Aziji tokom koje namjerava da reafirmiše liderstvo SAD pred sve većim uticaj Kine.

  • Automobilska industrija: ZF ukida 14.000 radnih mjesta
    on 27/07/2024 at 08:00

    Promene u automobilskoj industriji pogađaju i gigantskog proizvođača auto-delova ZF Fridrihshafen. Kompanija planira da do kraja 2028. godine ukine između 11.000 i 14.000 radnih mesta u Nemačkoj. Koncern je saopštio da je to jedini način da se održi u budućnosti.

  • Ruka pijanog dizajnera
    on 27/07/2024 at 07:31

    Muzej primenjene umetnosti viđao sam toliko često, da ga skoro nisam ni primećivao. Bez obzira da li bi mi bio na oku dok bih sedeo u bašti kafane Proleće ili dok bih tražio predah na klupi iza spomenika Vojvodi Vuku, ili kada bi ga okrznuo moj periferni vid dok bih zamicao niz Carice Milice ka Zelenjaku, uvek bih pomislio da jednom moram da uđem u tu zgradu. Čak sam kroz prozor hotela Palas jednom prilikom odozgo gledao radnike kako joj popravljaju krov.

  • U mjestu Sokolovina saobraćaj obustavljen
    on 27/07/2024 at 07:23

    U Crnoj Gori jutros se saobraća po suvim putevima, a vidljivost je mjestimično smanjena po kotlinama na sjeveru, saopštili su iz Auto moto saveza (AMSCG).

  • "Odluke o raspodjeli funkcija ne donositi putem medija"
    on 27/07/2024 at 15:50

    Nosilac liste Demokratske Crne Gore u Budvi Đorđe Zenović kazao je za Portal RTCG da se raspodjele funkcija u potencijalnoj vlasti u toj opštini ne mogu obavljati putem medija, već isključivo na osnovu zvaničnih razgovora, odluka nadležnih organa i potpisom koalicionog sporazuma. S obzirom da toga za sada nema kad je riječ o dogovoru vlasti u Budvi, Zenović dodaje da je suvišno izjašnjavati se o tome.

  • Milatović i datum izbora dogovorio sa opozicijom
    on 27/07/2024 at 15:19

    Poslanik Pokreta Evropa sad Dražen Petrić ističe da ono što su u tom pokretu odavno prozreli danas je dobilo i zvaničnu potvrdu. Jakov Milatović je sa opozicijom dogovorio i rušenje vlasti u Podgorici, ali i cijeli scenario prema kojem je neophodno izbore sprovesti prije implementacije programa Evropa Sad 2.

  • I Udruženje podstanara bi na podgoričke izbore
    on 27/07/2024 at 12:20

    Udruženje podstanara Crne Gore najavilo je učešće na vanrednim lokalnim izborima u Podgorici, pod imenom Pokret podstanara Podgorice - Pravo na dostojanstven život.

  • Uspostaviti direktne avio linija između Crne Gore i Kine
    on 27/07/2024 at 11:42

    Delegacija Nove srpske demokratije predvođena potpredsjednicom stranke i novoizabranom ministarkom turizma Simonidom Kordić sastala se sa delegacijom NR Kine na čijem čelu je zamjenik ministra međunarodnog odjeljenja Centralnog komiteta KP NR Kine Čen Žou.

  • Milović izlazi na podgoričke izbore
    on 27/07/2024 at 11:20

    Doskorašnji ministar pravde Andrej Milović učestvovaće na vanrednim izborima u Podgorici, koji su raspisani za 29. septembar, saznaje Portal RTCG.

  • Izbori u Podgorici 29. septembra
    on 27/07/2024 at 10:32

    Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović za 29. septembar raspisao je izbore za odbornike u Skupštini Glavnog grada Podgorica.

  • Pritisci bilo koje vrste neće pokolebati Oliveru Injac
    on 27/07/2024 at 08:48

    Ambijent u kojem se odvijaju politički procesi u Crnoj Gori u velikoj mjeri može da obeshrabri žene da se bave pitanjima od društvenog značaja. Da postoje takve namjere pokazuje i negativna kampanja koja se u javnosti vodi protiv Olivere Injac, a traje još od vremena kada je u 42. Vladi bila na čelu Ministarstva odbrane, saopšteno je iz Asocijacije žena Pokreta Evropa sad.

  • Koalicije i grupe birača uvesti u zonu prekršajne odgovornosti
    on 27/07/2024 at 08:23

    Dok se izmjenama i dopunama Zakona o prekršajima, politički subjekti i odgovorna lica u političkom subjektu ne uvrste kao subjekti prekršajne odgovornosti, Agencija za sprječavanje korupcije nema formalne preduslove za pokretanje prekršajnih postupaka protiv koalicija i grupa birača, kaže Maja Nikolić, programska menadžerka UZOR-a.

  • Šušić: Odbornici bliski Milatoviću već odabrali partnere
    on 27/07/2024 at 06:16

    Nova srpska demokratija na predstojećim izborima u Glavnom gradu mogla bi nastupiti u okviru koalicije “Za budućnost Podgorice”, kazao je Radiju Crne Gore šef odborničkog kluba te partije Mitar Šušić.

  • "Prikupljeni dokazi da stanovi u “Master kvartu i “ničija kuća” imaju istog vlasnika"
    on 26/07/2024 at 19:23

    Specijalno državno tužilaštvo (SDT) i službenici Specijalnog policijskog odjeljenja tokom finansijske istrage prikupili su dokaze koji ukazuju na sumnju da je ova imovina stečena kriminalnom djelatnošću odbjeglog šefa kavačkog klana, Radoja Zvicera, te da ,,ničija kuća" i ova imovina imaju istog vlasnika, kazao je poslanik Demokrata u Skupštini Crne Gore Momčilo Leković.