Potjernica za Milosevicem najprije je raspisana zbog sumnje da je sa Cetinjanima Igorom Masanovicem i Vukotom Vujacicem, 10. oktobra 2016. godine ucestvovao u ubistvu Radomira Durickovica

Mario Milosevic – osumnjiceni za ubistvo Miodraga Migija Kruscica, jos nije saslusan u tom predmetu, kazao je “Vijestima” njegov pravni zastupnik, advokat Dragan Nikolic.

Branilac Podgoricanina, koji je nedavno izrucen Crnoj Gori, rekao je da ne moze govoriti o predmetu u kojem je Milosevic osumnjicen, sve dok njegov klijent ne iznese odbranu.

Zatvorske vlasti smjestile su Maria Milosevic u samicu Kazneno-popravnog doma, koja je obezbijedena i video-nadzorom. Taj osumnjiceni za dva ubistva i ranjavanje u posebnom je, disciplinskom odjeljenju, u kom su pojacane mjere bezbjednosti

“Zastupam ga jedino u tom predmetu, i o drugim predmetima u kojima ima status osumnjicenog ne mogu govoriti”, rekao je Nikolic.

Milosevic je uhapsen na Kosovu 18. jula, a iz crnogorske policije tada su saopstili da su ga zatekli naoruzanog: “Dok je daljim pretresom ovih lica pronadeno oruzje i opojne droge”.

Prije nepunih deset dana tamosnje vlasti izrucile su ga Crnoj Gori.

Prema saznanjima “Vijesti” u Crnoj Gori nije saslusan ni u jednom predmetu za koji ga sumnjice.

Potjernica za Milosevicem najprije je raspisana zbog sumnje da je sa Cetinjanima Igorom Masanovicem i Vukotom Vujacicem, 10. oktobra 2016. godine ucestvovao u ubistvu Radomira Durickovica.

U februaru 2019. policija je saopstila da su protiv njega podnijeli krivicnu prijavu zbog ubistva Kruscica 21. maja 2018, ali i zbog sumnje da je clan kriminalne grupe Filipa Besovica, odgovorne za ranjavanje novinarke “Vijesti” Olivere Lakic 8. maja 2018. godine.

Milosevic je potrazivan i zbog izdrzavanja petomjesecne zatvorske kazne, na koju je osuden zbog nedozvoljeno drzanje oruzja i eksplozivnih materija.

Crnogorski istrazitelji tvrde da je Milosevic direktni izvrsilac ubistva podgorickog ugostitelja koji je navodno bio blizak skaljarskom kriminalnom klanu.

Prema tuzilackim dokumentima neposredno pred likvidaciju Kruscica, Cetinjanin Filip Knezevic vozilom “pasat” kretao se po vec planiranoj marsruti za bijeg, kako bi utvrdio ima li nepredvidenih prepreka na putu i bio je prethodnica za bjekstvo nakon izvrsenog krivicnog djela.

Dok je Knezevic kruzio “pasatom”, ukradenim “golfom” Milosevic i nekadasnji policajac Goran Rakocevic dosli su iza zgrade u Ulici dr Ibrahima Koristovica, a u kojoj je – u lokalu Palata, sjedio Kruscic: “Gdje je okrivljeni Milosevic izasao iz vozila noseci silikonsku masku na glavi kako bi se osigurao da ne bude prepoznat, a zatim prosao kroz prolaz zgrade, te je tako neopazeno s leda prisao Kruscicu i… iz pistolja ‘glock 17’ ispalio vise projektila, nanoseci mu teske i po zivot opasne povrede”, pise u spisima Viseg drzavnog tuzilastva.

Navodi se da je potom otrcao do automobila i pobjegao: “Nakon cega se trcecim korakom vratio u ‘golf V’, u kojem ga je cekao Goran Rakocevic i kojim su se sa lica mjesta odvezli… i otisli u skroviti dio Cemovskog polja, gdje ih je cekao okrivljeni Filip Knezevic, gdje su zapalili vozilo i oruzje kojim su ostecenog lisili zivota”.

Prije njihovog dolaska, pise, to mjesto je osiguravao Mijajlo Stojanovic, koji je iz taxi vozila “pasat” osigurao da na toj lokaciji ne bude svjedoka, kako bi mogli neometano da zapale vozilo.
Prema tuzilackim spisima clanovi Basoviceve kriminalne grupe osim Milosevica, Rakocevica, Stojanovica i Knezevica su i Dejan Vukasinovic, Luka Bulatovic, Marinko Rajkovic, Sanja Bozovic i Aleksandar Ljumovic koji se ranije zvao Nenad.

Kruscic je bio formalni vlasnik diskoteke “Beagle”, ali upuceni tvrde da su iza tog posla zapravo bili neki od voda kriminalnog skaljarskog klana.

Zbog bliskosti sa tim osobama, navodno je i likvidiran. Kruscic nije imao obezbjedenje, prijateljima je govorio da mu zivot nije u opasnosti i slobodno se kretao, uprkos cinjenici sto je od nadleznih sluzbi trazio procjenu svoje bezbjednosti. Zvanican odgovor nikada nije dobio.

Tokom istrage ubistva Miodraga Kruscica i ranjavanja novinarke Olivere Lakic, policija je pronasla vise stek stanova koje je iznajmljivala kriminalna grupa Filipa Besovica.

Izvor ukljucen u istragu tvrdi da su forenzicari u vecini tih stanova pronasli DNK tragove Milosevica: “Njegov bioloski trag pronaden je u stanovima, a karakteristicno je da je trag ostavio i na novinama koje su izvjestavale o dogadajima za koje je osumnjicen”, kazao je sagovornik “Vijesti”.

Tuzilacki spisi govore da su clanovi te kriminalne grupe u svim stanovima drzali vecu kolicinu oruzja, koju su policajci pronasli.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

 • Bajden primio novu dozu vakcine protiv korona virusa
  on 23/09/2023 at 21:42

  Američki predsjednik Džozef Bajden (80) primio je još jednu dozu vakcine protiv korona virusa, kao i godišnju vakcinu protiv sezonskog gripa, saopštio je danas njegov ljekar.

 • U SAD ove godine već 35 masovnih ubistava
  on 23/09/2023 at 21:27

  Do sada je ove godine u SAD bilo 35 masovnih ubistava, najviše u jednoj godini. Po zajedničkoj bazi podataka novinske agencije AP, dnevnika i RTV "USA Today" i Univerziteta Nortistern, ukupno je ove godine 171 osoba izgubila život u masovnim ubistvima.

 • “Mafija satjerana u ćošak, država pokazala snagu”
  on 23/09/2023 at 21:16

  Nakon jučerašnje pres konferencije gdje su objelodanjena imena osumnjičenih, uslijedilo je i prvo hapšenje, država pokazuje snagu, poručio je na mreži X ministar unutrašnjih poslova u tehničkom mandatu Filip Adžić.

 • “Zabrinjava manji priliv direktnih stranih investicija u ovoj godini”
  on 23/09/2023 at 21:11

  Crnoj Gori potreban je održiv ekonomski razvoj i finansijska stabilnost, poručeno je sa Međunarodnog kongresa računovođa i revizora, u organizaciji Instituta sertifikovanih računovođa Crne Gore, koji je održan u Ulcinju.

 • Lavrov: Kijevski mirovni plan nije realan, rat će biti riješen na bojnom polju
  on 23/09/2023 at 21:02

  Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je da mirovni plan koji je predložila Ukrajina, kao i najnoviji predlozi UN za oživljavanje sporazuma o izvozu ukrajinskih žitarica preko crnomorskih luka ,"nijesu realistični".

 • Nastavlja se razoružavanje snaga Nagorno Karabaha
  on 23/09/2023 at 20:48

  Azerbejdžanske vlasti saopštile su danas da sa Rusijom nastavljaju razoružavanje snaga u Nagorno Karabahu, regionu uglavnom naseljenom Jermenima, gdje je početkom nedjelje azerbejdžanska vojska sprovela kratku ofanzivu.

 • Zbog oluje bez struje oko 11.000 potrošača u Šidu
  on 23/09/2023 at 20:20

  Oko 11.000 potrošača na prostoru Šida ostalo je bez struje zbog oštećenja na dalekovodu Sremska Mitrovica - Šid, usljed jakog nevremena, saopšteno je iz Elektromreže Srbije (EMS).

 • “DPS socijalne ustanove pretvorio u svoje izvore finasiranja"
  on 23/09/2023 at 20:10

  Umjesto da vi i vaša prljava politika u tišini nestanete sa ove političke scene, vi pokušavate da prikrijete tigrić kumstva i sva nedjela počinjena kako od strane DPS-a, tako i od strane najopasnijih kriminalnih grupa čije je pravno i političko utočište upravo DPS, poručile su Demokrate reagujući na današnje saopštenje DPS-a u kojem izrazili zabrinutost za sudbinu Doma za stare Nikšić.

 • „Srbija protiv nasilja“ ima četiri nova zahtjeva za RTS
  on 23/09/2023 at 19:31

  Večerašnji, 21. po redu protest "Srbija protiv nasilja", završen je ispred zgrade Radio-televizije Srbije (RTS) u Beogradu. Okupljeni su pročitali nove zahtjeve upućene Javnom servisu Srbije.

 • Ukrajina ponovo izvela raketni napad na Sevastopolj
  on 23/09/2023 at 19:28

  Ukrajina je jutros raketama napala Sevastopolj na Krimu, izjavio je danas tamošnji guverner Mihail Razvožajev. Ukrajina je izvela juče raketni udar na štab ruske flote u centru Sevastopolja.

 • “Mafija satjerana u ćošak, država pokazala snagu”
  on 23/09/2023 at 21:16

  Nakon jučerašnje pres konferencije gdje su objelodanjena imena osumnjičenih, uslijedilo je i prvo hapšenje, država pokazuje snagu, poručio je na mreži X ministar unutrašnjih poslova u tehničkom mandatu Filip Adžić.

 • “DPS socijalne ustanove pretvorio u svoje izvore finasiranja"
  on 23/09/2023 at 20:10

  Umjesto da vi i vaša prljava politika u tišini nestanete sa ove političke scene, vi pokušavate da prikrijete tigrić kumstva i sva nedjela počinjena kako od strane DPS-a, tako i od strane najopasnijih kriminalnih grupa čije je pravno i političko utočište upravo DPS, poručile su Demokrate reagujući na današnje saopštenje DPS-a u kojem izrazili zabrinutost za sudbinu Doma za stare Nikšić.

 • “Nikšićki Dom za stare srozan na niske grane”
  on 23/09/2023 at 16:52

  Skandali koji potresaju nikšićki Dom za stare nijesu iznenađenje onda kada znate da u upravljačkim tijelima kolo vode ekspertski kadrovi Demokrata, koji svojim neznanjem i nesposobnostima, baš kao što su to učinili i sa CEDIS-om i Poštom Crne Gore, ruiniraju i ovu izuzetno važnu ustanovu, saopšteno je iz opštinskog odbora DPS Nikšić.

 • "Neće biti potrebe za odlaganjem popisa"
  on 23/09/2023 at 16:04

  Neće biti potrebe za odlaganjem popisa, poručio je za Televiziju Crne Gore ministar finansija Aleksandar Damjanović. On je to kazao nakon što je predsjednik popisne komisije Tuzi Nik Đeljošaj, od Vlade zatražio da popis odgodi za mjesec, jer smatra da do sada nije urađeno sve po zakonu.

 • Svaki zahtjev za odlaganje popisa je odlaganje boljeg sjutra
  on 23/09/2023 at 15:00

  Potpredsjednik SNP-a i ministar zdravlja Dragoslav Šćekić poručuo je predsjedniku Opštine Tuzi Niku Đeljošaju, da tehničke stvari u vezi sa predstojećim popisom ne izdiže na nivo koji bi mogao da remeti i odloži taj proces.

 • Abazović: Imamo najbolju perspektivu u regionu
  on 23/09/2023 at 11:42

  Crna Gora ima najbolju perspektivu u regionu, kazao je premijer Dritan Abazović dodajući da Evropska unija (EU) mora da otvori vrata za nove članice, naročito nakon situacije u Ukrajini.

 • "Investitori sa Djevičanskih ostrva promjenom naziva projekta zbunjuju javnost"
  on 23/09/2023 at 10:50

  Poslanik Demokrata Dragan Krapović apeluje na MEPPU i ministarku Anu Novaković Đurović da razmisli da li je i dalje prijava gradnje za “Riviera Montenegro Hotel & Residences” na snazi.

 • Abazović počasni građanin Nju Orleansa i ambasador Luizijane
  on 23/09/2023 at 06:34

  Premijer Crne Gore Dritan Abazović postao je počasni građanin Nju Orleansa i počasni ambasador Luizijane.

 • Izvjestiteljki UN govorili o aferi "Stanovi", istragama o torturi...
  on 23/09/2023 at 06:10

  Specijalna izvjestiteljka Ujedinjenih nacija za nezavisnost sudija i advokata Margaret Satervajt tokom boravka u Crnoj Gori posjetila je instituciju Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore, a razgovorala je i sa predstavnicima nevladinih organizacija koji su joj prenijeli da su zabrinuti zbog izostanka reformi i upoznali su je sa ključnim izazovima u pravosuđu.

 • Đeljošaj poziva Vladu da odgodi Popis stanovništva
  on 22/09/2023 at 20:10

  Vlada mora hitno da reaguje, da odloži Popis stanovništav za 30 dana i zamijeni rukovodstvo Uprave za statistiku, poručio je u izjavi za medije predsjednik popisne komisije opštine Tuzi Nik Đeljošaj.

 • “Zabrinjava manji priliv direktnih stranih investicija u ovoj godini”
  on 23/09/2023 at 21:11

  Crnoj Gori potreban je održiv ekonomski razvoj i finansijska stabilnost, poručeno je sa Međunarodnog kongresa računovođa i revizora, u organizaciji Instituta sertifikovanih računovođa Crne Gore, koji je održan u Ulcinju.

 • Priliv stranih investicija na kraju jula 515,8 miliona eura
  on 23/09/2023 at 13:20

  Ukupan priliv stranih direktnih investicija (SDI) na kraju jula iznosio je 515,79 miliona EUR, dok se istovremeno iz zemlje odlilo 229,47 miliona eura, pokazuju preliminarni podaci Centralne banke (CBCG).

 • "ES2 ukida doprinose za PIO"
  on 23/09/2023 at 11:35

  Fidelity consulting reagovao je nakon što je Pokret Evropa sada juče na svom sajtu objavio kalkulator koji računa plate po projektu Evropa sad 2. Fidelity consulting navodi da smo dobili matematički iskaz da će doprinosi za penzijsko invalidsko osiguranje biti ukinuti, čime se, kako navode, uništava koncept međugeneracijske solidarnosti.

 • Spremni da podnesu zahtjev za zvaničnu validaciju CEFTA-i
  on 23/09/2023 at 08:16

  Usklađivanjem carinskih procedura, snaženjem povjerenja među trgovinskim partnerima i smanjivanjem administrativnih opterećenja, CEFTA region će uskoro biti spreman da napravi značajne korake ka međusobno povezanom i efikasnijem ekonomskom pejzažu, saopšteno je iz Uprave prihoda i carina.

 • Značajan doprinos računovodstveno - revizorske profesije
  on 22/09/2023 at 14:14

  Direktor Uprave prihoda i carina (UPC), Vladimir Bulajić je ocijenio da računovodstveno - revizorska profesija daje značajan doprinos u kreiranju standarda uspješnog i zakonitog poslovanja, kao i pravilne primjene poreskih propisa.

 • Saveljić imenovana za izvršnu direktorku EPCG-Solar gradnje
  on 22/09/2023 at 13:30

  Za novu izvršnu direktorku EPCG-Solar gradnje imenovana je Valerija Saveljić, koju su članovi Odbora direktora te kompanije na sjednici jednoglasno izabrali kao prvorangiranu kandidatkinju.

 • UPC posvećena poreskoj reformi, SB vidi pomake u RARP projektu
  on 22/09/2023 at 11:48

  Tim Uprave prihoda i carina (UPC), na čelu sa direktorom Vladimirom Bulajićem, razgovarao je sa ekspertima Svjetske banke (SB) koji su u višednevnoj posjeti Crnoj Gori, u okviru redovne misije za podršku sprovođenju i procjenu napretka projekta Reforma poreske administracije (RARP).

 • "Rebalans budžeta čeka jesenje zasijedanje Skupštine"
  on 21/09/2023 at 16:37

  Ministar finansija Aleksandar Damjanović ocjenjuje da je stanje u javnim finansijama stabilno, te da će, prema prvim procjenama, prihod od glavne turističke sezone biti preko milijardu eura. Inicijativu za smanjenje akciza na naftne derivate razmatraju, a smatra da bi trebalo nastaviti sa akcijom "Stop inflaciji" o čemu će biti više riječi naredne nedjelje. Povećanje plata i penzija neće biti moguće bez dodatnog zaduživanja, što bi, kako kaže, dovelo do kompletnog urušavanja sistema.

 • Ibrahimović: Crna Gora povoljno tlo za strana ulaganja
  on 21/09/2023 at 15:45

  Crnogorsko tržište je povoljno tlo za ulaganja inostranih partnera iz zemalja sa rastućom ekonomijom, zaključak je nakon susreta potpredsjednika Vlade i ministra kapitalnih investicija Ervina Ibrahimovića sa zamjenikom generalnog sekretara UNECE Dimitrijem Mariasinom.

 • Izabran novi Odbor direktora Rudnika uglja
  on 21/09/2023 at 14:59

  Odbor direktora Elektroprivrede (EPCG) je, zasijedajući u funkciji vanredne sjednice Skupštine akcionara Rudnika uglja, izabrao nove članove Borda tog pljevaljskog preduzeća.