PURISIC U TUZIMA

U opstini Tuzi treba stvoriti adekvatne prosotrne i druge uslove za rad Centra za socijalni rad, Biroa rada, Fonda PIO, Fonda zdravstva, Dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama i Dnevnog boravka za stare, kazao je ministar rada i socijanlnog staranja Kemal Purisic.

On se tokom radne posjete Tuzima sastao sa predsjednikom Opstine Nikom Deljosajem.

“Na sastanku je bilo rijeci o modelima saradnje drzavnih i opstinskih organa i ustanova u pruzanju podrske gradanima novoosnovane Opstine Tuzi, koji su u stanju socijalne potrebe”, saopsteno je iz tog vladinog resora.

Dogovoreno je da Centar za socijalni rad i nadlezni opstinski organi dodatno unaprijede saradnju na prepoznavanju potreba najsiromasnijih gradana, koji zbog raznih okolnosti nemaju pristup socijalnim fondovima i uslugama.

“Postoji i potreba da se kroz tu saradnju, sredstva iz budzeta Opstine i nadleznog resora, namijenjena za materijana davanja iz oblasti socijalne i djecje zastite, usmjeravaju onima kojima su najpotrebnija”, navodi se u saopstenju.

Takode, dogovorena je saradnja na dodatnoj prezentaciji programa koje je drzava obezbijedila za podsticaj zaposljavanja nezaposlenih lica.

“Saradnja sa Ministarstvom rada i socijalnog staranja, odnosno Centrom i Zavodom za zaposljavanje CG je kvalitetna i treba je unaprijediti kako bi se poboljsale socijalne prilike u Tuzima”, kazao je predsjednik Opstine Nik Deljosaj.

Ministar je posjetio i Centar za socijalni rad, odnosno podrucnu jedinicu za Opstinu Tuzi i kancelarije ZZZCG i tom prilikom razgovarao sa direktoricom Centra Anom Stijepovic, direktorom podrucne jedinice Markom Ljuljdurajem i sefom kancelarije biroa rada Valentinom Camajem, zakljucuje se u saopstenju.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

 • FOTO: Pogledajte plate po programu Evropa sad 2
  on 18/07/2024 at 14:11

  Svi zaposleni u Crnoj Gori, njih oko 300 hiljada, kroz program Evropa sad 2 imaće uvećane zarade, saopštio je premijer Milojko Spajić.

 • Kockarska politika koja vrijeđa zdrav ekonomski razum
  on 18/07/2024 at 13:06

  Iz Socijaldemokrata Crne Gore ističu da su predstavljene mjere u okviru program "Evropa sad 2" bez uporišta u ekonomskoj praksi i logici i da vrijeđaju zdrav razum. Naglašavaju i da njime nijesu ispunjena obećanja data u predizbornoj kampanji.

 • Milović: Pokrenuta spirala potpunog uništenja crnogorske ekonomije
  on 18/07/2024 at 12:38

  Poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore Nikola Milović, kazao je da je pokrenuta spirala sloma javnih finansija i potpunog uništenja crnogorske ekonomije.

 • "Formirati tim i vidjeti kome treba subvencionisanje putarine"
  on 18/07/2024 at 12:24

  Izvršni direktor kompanije Monteput d.o.o. Milan Ljiljanić pozvao je da Opština Bar, zajedno sa MZ Crmnica, delegira predstavnike koji bi mogli dati doprinos pronalaženju održivog rješenja na zahtjeve mještana za oslobađanje od plaćanja putarine kroz tunel Sozina. Namjera je, kako navodi, da zajedno prepoznaju kategorije stanovništva sa toga područja, koji imaju potrebu za subvencionisanjem putarine.

 • Prosječna zarada 1.000 eura od oktobra, Fond PIO neće biti ukinut
  on 18/07/2024 at 12:15

  Predstavnici Vlade Crne Gore predstavili su program "Evropa sad 2". Premijer Milojko Spajić kazao je na pres konferenciji da će prosječna zarada u Crnoj Gori uskoro biti 1.000 eura, dok će sve penzije od januara sljedeće godine biti uvećane za 50 - 60 eura.

 • Napadač na Trampa bio sumnjiv Tajnoj službi, ali su ga „izgubili“ u masi
  on 18/07/2024 at 11:25

  Tajna služba je atentatora na Donalda Trampa označila kao "sumnjivog" samo sat vremena prije nego što je pucnjava počela, ali ga je izgubila u gomili, rekli su zvaničnici bezbjednosnih snaga na saslušanju u Kongresu.

 • SMATSA 13. jula opslužila rekordan broj letova iznad Crne Gore i Srbije
  on 18/07/2024 at 10:57

  Kontrola letjenja Srbije i Crne Gore (SMATSA) u subotu 13. jula opslužila je 4.095 letova u vazdušnom prostoru iznad Srbije i Crne Gore, što predstavlja najveći broj letova ostvaren u jednom danu, od kada se pružaju usluge letjenja na ovim prostorima. Rekordan broj letova zabilježen je tokom prethodna dva vikenda, obavještavaju u Ministarstvu saobraćaja.

 • "Umanjenje doprinosa za penzije imaće razarajuće posledice"
  on 18/07/2024 at 10:16

  Stvari postaju ozbiljne i opasne - umanjenje doprinosa za penzije (PIO fond) će imati razarajuće i dugoročno loše posledice po finansije Crne Gore, saopštio je poslanik Građanskog pokreta URA Miloš Konatar.

 • Za dva i po mjeseca izrečene kazne u iznosu od 928.500 eura
  on 18/07/2024 at 10:00

  Od 1. maja do 16. jula ove godine poreski inspektori izvršili su 1.489 provjera regularnosti poslovanja poreskih obveznika i utvrdili nepravilnosti kod 201 poreskog obveznika, saopšteno je iz Poreske uprave (PU). Po tom osnovu, kako su kazali, izdato je 275 prekršajnih naloga, sa izrečenim novčanim kaznama u iznosu od 928.500 eura.

 • "Spajić doprinio unapređenju standarda višestruko više od onih koji su vladali tri decenije"
  on 18/07/2024 at 08:19

  Nekadašnji ministar finansija i aktuelni premijer, Milojko Spajić, je doprinio unapređenju životnog standarda višestruko više od onih koji su vladali tri decenije, saopštio je generalni sekretar Pokreta Evropa sad (PES), Boris Pejović.