POLICIJA PORUCILA

Od pocetka godine u Mojkovcu nije bilo ubistava, razbojnistava i razbojnickih krada, odnosno teskih krivicnih djela koja bi uznemirila gradane. Niko to nije ni pokusao, kazao je Vikend novinama nacelnik mojkovacke policije Vitomir Veljovic, predstavljajuci sa prvim saradnicima policijski rad u prethodnih deset mjeseci.

“Nije bilo ni ozbiljnijih tuca, mada se i najmanja smatra ozbiljnom. Mojkovcani prema tome, nije tesko zakljuciti, zive u mirnom i bezbjednom gradu, a to je garantovano svima koji ga posjete”, rekao je Veljovic.

Kaze da su takvi rezultati posljedica prvenstveno preventivnog, ali i represivnog rada, uskladenog sa zakonom.

“Tome je doprinijela i izuzetna saradnja sa gradanima, javnim i drzavnim institucijama, skolama i nevladinim organizacijama. Cilj nam je isti mir i stabilnost u nasoj opstini i rezultati su tu. Desavale su se naravno i stvari koje nijesu trebale, ali ne u mjeri koja bi pokvarila sliku o Mojkovcu kao mirnom i bezbjednom gradu”, kazao je Veljovic.

O kriminalitetu u Mojkovcu, isticuci zadovoljstvo postojecim stanjem, govorio je rukovodilac kriminalisticke policije, Rade Vujicic.

“Pored toga sto nijesmo imali ubistava i razbojnistava, niti pokusaja, nemamo ni jedan registrovan slucaj teske tjelesne povrede koje bi bilo posljedica krivicnog djela protiv zivota i tijela, sto se moze pripisati i nasem preventivnom radu. U prethodnih deset mjeseci u toj oblasti registrovana su samo tri krivicna djela i u pitanju su lake tjelesne povrede. To jasno pokazuje kakvo je stanje javnog reda i mira u oblasti kriminalistike. Nije bilo ni vrsnjackog nasilja u skolama, kod kojih smo formirali pozornicki reon i tu imamo sjajnu saradnju sa skolama”, naveo je Vujicic.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

 • FOTO: Pogledajte plate po programu Evropa sad 2
  on 18/07/2024 at 14:11

  Svi zaposleni u Crnoj Gori, njih oko 300 hiljada, kroz program Evropa sad 2 imaće uvećane zarade, saopštio je premijer Milojko Spajić.

 • Kockarska politika koja vrijeđa zdrav ekonomski razum
  on 18/07/2024 at 13:06

  Iz Socijaldemokrata Crne Gore ističu da su predstavljene mjere u okviru program "Evropa sad 2" bez uporišta u ekonomskoj praksi i logici i da vrijeđaju zdrav razum. Naglašavaju i da njime nijesu ispunjena obećanja data u predizbornoj kampanji.

 • Milović: Pokrenuta spirala potpunog uništenja crnogorske ekonomije
  on 18/07/2024 at 12:38

  Poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore Nikola Milović, kazao je da je pokrenuta spirala sloma javnih finansija i potpunog uništenja crnogorske ekonomije.

 • "Formirati tim i vidjeti kome treba subvencionisanje putarine"
  on 18/07/2024 at 12:24

  Izvršni direktor kompanije Monteput d.o.o. Milan Ljiljanić pozvao je da Opština Bar, zajedno sa MZ Crmnica, delegira predstavnike koji bi mogli dati doprinos pronalaženju održivog rješenja na zahtjeve mještana za oslobađanje od plaćanja putarine kroz tunel Sozina. Namjera je, kako navodi, da zajedno prepoznaju kategorije stanovništva sa toga područja, koji imaju potrebu za subvencionisanjem putarine.

 • Prosječna zarada 1.000 eura od oktobra, Fond PIO neće biti ukinut
  on 18/07/2024 at 12:15

  Predstavnici Vlade Crne Gore predstavili su program "Evropa sad 2". Premijer Milojko Spajić kazao je na pres konferenciji da će prosječna zarada u Crnoj Gori uskoro biti 1.000 eura, dok će sve penzije od januara sljedeće godine biti uvećane za 50 - 60 eura.

 • Napadač na Trampa bio sumnjiv Tajnoj službi, ali su ga „izgubili“ u masi
  on 18/07/2024 at 11:25

  Tajna služba je atentatora na Donalda Trampa označila kao "sumnjivog" samo sat vremena prije nego što je pucnjava počela, ali ga je izgubila u gomili, rekli su zvaničnici bezbjednosnih snaga na saslušanju u Kongresu.

 • SMATSA 13. jula opslužila rekordan broj letova iznad Crne Gore i Srbije
  on 18/07/2024 at 10:57

  Kontrola letjenja Srbije i Crne Gore (SMATSA) u subotu 13. jula opslužila je 4.095 letova u vazdušnom prostoru iznad Srbije i Crne Gore, što predstavlja najveći broj letova ostvaren u jednom danu, od kada se pružaju usluge letjenja na ovim prostorima. Rekordan broj letova zabilježen je tokom prethodna dva vikenda, obavještavaju u Ministarstvu saobraćaja.

 • "Umanjenje doprinosa za penzije imaće razarajuće posledice"
  on 18/07/2024 at 10:16

  Stvari postaju ozbiljne i opasne - umanjenje doprinosa za penzije (PIO fond) će imati razarajuće i dugoročno loše posledice po finansije Crne Gore, saopštio je poslanik Građanskog pokreta URA Miloš Konatar.

 • Za dva i po mjeseca izrečene kazne u iznosu od 928.500 eura
  on 18/07/2024 at 10:00

  Od 1. maja do 16. jula ove godine poreski inspektori izvršili su 1.489 provjera regularnosti poslovanja poreskih obveznika i utvrdili nepravilnosti kod 201 poreskog obveznika, saopšteno je iz Poreske uprave (PU). Po tom osnovu, kako su kazali, izdato je 275 prekršajnih naloga, sa izrečenim novčanim kaznama u iznosu od 928.500 eura.

 • "Spajić doprinio unapređenju standarda višestruko više od onih koji su vladali tri decenije"
  on 18/07/2024 at 08:19

  Nekadašnji ministar finansija i aktuelni premijer, Milojko Spajić, je doprinio unapređenju životnog standarda višestruko više od onih koji su vladali tri decenije, saopštio je generalni sekretar Pokreta Evropa sad (PES), Boris Pejović.