U JUTARNJEM

U emisiji govorimo o:

– Izmjenama Zakona o sigurnosti plovila i sta ce nam te novine donijeti. Da li drveni camci – cunovi, na Skadarskom jezeru voze u skladu sa pravilima saobracaja na vodi, jesu li su svi registrovani i popisani. Da li ce novi zakon voditi racuna o ribarima iz Zete, Crmnice, Malesije i Krajine koji obezbjeduju egzistenciju tradicionalno loveci ribu u jezeru, neke su od tema o kojima cemo razgovarati sa direktorom Uprave pomorske sigurnosti Safetom Kocanom.

-Tema Jutra: Francuska je predstavila novi princip za prosirenje Evropske unije. S obzirom da je Crna Gora u procesu pristupanja EU, postavicemo pitanje da li se novi uslovi Francuske odnose na nasu zemlju, u kom pravcu i u kojoj mjeri. Govoricemo i o “malom sengenu”, o tome da li iza te price zapravo stoje neciji drugi interesi i da li bi i koje koristi Crna Gora od toga imala. Posljednjih dana turski predsjednik, Redzep Tajip Erdogan, nagovjestava da ce pustiti iz zatvora zarobljene borce Islamske drzave da se vrate u svoje maticne zemlje u Evropu. Sto bi to znacilo za bezbijednost? Na ta i brojna druga pitanja razgovaracemo sa diplomatom u penziji Brankom Lukovcem.

– U kontakt rubrici ponedjeljkom “Plodovi Jutra” govorimo o stanju u pcelinjim drustvima I zastiti od bolesti – varoe. Gost je Nebojsa Velickovic iz Odjeljenja za savjetodavne poslove Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

– Bokserski klub Budva organizuje reviju pod nazivom ,,Jadranski biser”. Manifestacija okuplja najbolje crnogorske i brojne boksere iz inostranstva. Tim povodom ugosticemo Dragana Durickovica sportskog direktora Bokserske reprezentacije Crne Gore.

– Knjiga “Kostim utopije”, autora Gojka Celebica, promovisana je ovih dana. Publikacija govori o autorima koji su ponikli na prostoru Budve, od Stefana Mitrova Ljubise do pisaca novije generacije. Knjiga pripada takozvanoj zavicajnoj knjizevnosti, sto je bio autorski postupak kako bi na taj nacin pokusao da je priblizi citaocima.

– Nasa dezurna ekipa sa terena izvjestava sa nekoliko lokacija. Ukljucujemo se ispred Zavoda za hitnu medicinsku pomoc, Zavoda za Hidrometeorologiju, razgovaracemo sa predstavnicima Sluzbe zastite i spasavanja Danilovgrad. Uz servisne informacije, aktuelne priloge, gledacete i redovne rubrike: Djeciji kutak, PG Servis, Okom gledalaca, Vodic dogadaja iz kulture, Meridijani….

Urednik i voditelj emisije: Sasa Klikovac
Urednica Jutarnjeg programa: Milica Babic
e-mail: jutarnji@rtcg.org

Broj telefona redakcije: 020 224 991

0 comments

You must be logged in to post a comment.

 • EPCG: Vodimo kompaniju uspješno, ne bavimo se politikanstvom
  on 24/02/2024 at 21:26

  Elektroprivreda (EPCG) se bavi opštim dobrom, a ne jeftinim politikanstvom, poručili su iz te kompanije. reagujući na navode Demokratske partije socijalista (DPS) da su dešavanja u Elektroprivredi  još jedna lakrdija i nastavak borbe za podjelu plijena unutar vladajućih partija.

 • Tunel Sozina opslužio preko 376 hiljada vozila
  on 24/02/2024 at 14:08

  Tunel Sozina je od početka godine opslužio 376,56 hiljada vozila.

 • Milović: Zaduženje će dodatno izložiti državu
  on 24/02/2024 at 12:29

  Kombinacija zaduženja kod domaćih banaka i dijelom na međunarodnom tržištu, izložiće državu dodatno i pogoršati njenu pregovaračku moć, ocijenio je poslanik Demokratske partije socijalista (DPS), Nikola Milović.

 • Platni promet 1,39 milijardi eura
  on 24/02/2024 at 10:40

  Vrijednost realizovanog platnog prometa za 21 radni dan u januaru iznosila je 1,39 milijardi eura, što je 50 odsto manje nego u decembru, pokazuju podaci Centralne banke (CBCG).

 • Monteput: Ponude za pumpu na auto-putu do 26. aprila
  on 24/02/2024 at 09:47

  Monteput je produžio rok za dostavljanje ponuda za dugoročni zakup državne imovine i izgradnju benzinske pumpe na odmorištu Gornje Mrke na auto-putu Bar-Boljare do 26. aprila.

 • Država da poreski dug naplati oduzimanjem imovine
  on 24/02/2024 at 07:00

  Na “crnoj listi” poreskih dužnika na kraju prošle godine nalazi se 200 kompanija. Njihova dugovanja su preko 170 miliona eura, a u samom vrhu spiska je kineska korporacija CRBC sa dugom od preko 11 miliona eura. Ekonomski analitičar Predrag Zečević za Radio Crne Gore kaže da država ima jednostavan mehanizam da naplati ta potraživanja, jer, tvrdi da ta kompanija ima vrijednu imovinu, nekretnine, te građevinske mašine. Ocjenjuje i da država ima način da naplati i ostala potraživanja, jednostavnom primjenom rješenja od prije deset, 20 ili 30 godina.

 • Izabran novi odbor direktora EPCG
  on 23/02/2024 at 22:38

  Novi Odbor direktora Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) izabran je na sjednici Skupštine akcionara EPCG. Novi odbor čine Jovica Milanović, Vladimir Katić, Zoran Miljanić, Milutin Đukanović, Tahir Đonbalaj, Neven Gošović i Simo Jokić. Na konstitutivnoj sjednici Odbora direktora, za predsjednika je imenovan Milutin Đukanović, koji je i do sada obavljao tu funkciju.

 • Nenezić o EPCG: Priču o meritokratiji razrušili kao kulu od karata
  on 23/02/2024 at 20:35

  Poslanik Socijaldemokrata Crne Gore (SD) Branislav Nenezić komentarisao je situaciju oko Elektroprivrede Crne Gore(EPCG) i imenovanja člana odbora direktora tog preduzeća, poručivši da su "odnosom prema upravljačkim strukturama priču o meritokratiji razrušili kao kulu od karata".

 • Gubici, afrički poslovi, Sejšeli...do problema sa Brskovom
  on 23/02/2024 at 16:04

  Koncesije za kopanje rude u Brskovu najprije je dobila firma sa gubicima u poslovanju, krajnji vlasnici su radili na nalazištima cinka i olova u Novom Južnom Velsu, osim u Crnoj Gori pribavljali su rudarske dozvole i u Zapadnoj Africi, u jedom momentu krajnji vlasnik bila je i kompanija sa of-šor destinacije a jedan od direktora rođen je u Bosni i Hercegovini. To pokazuju podaci do kojih je došla NVO Akcija za socijalnu pravdu (ASP).

 • Počela realizacija projekta Zelena tranzicija ženskih biznisa na Balkanu
  on 23/02/2024 at 15:12

  Početak realizacije projekta Zelena tranzicija ženskih biznisa na Balkanu (G-FEB), koji ima za cilj promociju razvoja zelenih vještina među preduzetnicama, obilježen je transnacionalnim sastankom u februaru u Tirani.