U JUTARNJEM

U emisiji govorimo o:

– Izmjenama Zakona o sigurnosti plovila i sta ce nam te novine donijeti. Da li drveni camci – cunovi, na Skadarskom jezeru voze u skladu sa pravilima saobracaja na vodi, jesu li su svi registrovani i popisani. Da li ce novi zakon voditi racuna o ribarima iz Zete, Crmnice, Malesije i Krajine koji obezbjeduju egzistenciju tradicionalno loveci ribu u jezeru, neke su od tema o kojima cemo razgovarati sa direktorom Uprave pomorske sigurnosti Safetom Kocanom.

-Tema Jutra: Francuska je predstavila novi princip za prosirenje Evropske unije. S obzirom da je Crna Gora u procesu pristupanja EU, postavicemo pitanje da li se novi uslovi Francuske odnose na nasu zemlju, u kom pravcu i u kojoj mjeri. Govoricemo i o “malom sengenu”, o tome da li iza te price zapravo stoje neciji drugi interesi i da li bi i koje koristi Crna Gora od toga imala. Posljednjih dana turski predsjednik, Redzep Tajip Erdogan, nagovjestava da ce pustiti iz zatvora zarobljene borce Islamske drzave da se vrate u svoje maticne zemlje u Evropu. Sto bi to znacilo za bezbijednost? Na ta i brojna druga pitanja razgovaracemo sa diplomatom u penziji Brankom Lukovcem.

– U kontakt rubrici ponedjeljkom “Plodovi Jutra” govorimo o stanju u pcelinjim drustvima I zastiti od bolesti – varoe. Gost je Nebojsa Velickovic iz Odjeljenja za savjetodavne poslove Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

– Bokserski klub Budva organizuje reviju pod nazivom ,,Jadranski biser”. Manifestacija okuplja najbolje crnogorske i brojne boksere iz inostranstva. Tim povodom ugosticemo Dragana Durickovica sportskog direktora Bokserske reprezentacije Crne Gore.

– Knjiga “Kostim utopije”, autora Gojka Celebica, promovisana je ovih dana. Publikacija govori o autorima koji su ponikli na prostoru Budve, od Stefana Mitrova Ljubise do pisaca novije generacije. Knjiga pripada takozvanoj zavicajnoj knjizevnosti, sto je bio autorski postupak kako bi na taj nacin pokusao da je priblizi citaocima.

– Nasa dezurna ekipa sa terena izvjestava sa nekoliko lokacija. Ukljucujemo se ispred Zavoda za hitnu medicinsku pomoc, Zavoda za Hidrometeorologiju, razgovaracemo sa predstavnicima Sluzbe zastite i spasavanja Danilovgrad. Uz servisne informacije, aktuelne priloge, gledacete i redovne rubrike: Djeciji kutak, PG Servis, Okom gledalaca, Vodic dogadaja iz kulture, Meridijani….

Urednik i voditelj emisije: Sasa Klikovac
Urednica Jutarnjeg programa: Milica Babic
e-mail: jutarnji@rtcg.org

Broj telefona redakcije: 020 224 991

0 comments

You must be logged in to post a comment.

 • FOTO: Pogledajte plate po programu Evropa sad 2
  on 18/07/2024 at 14:11

  Svi zaposleni u Crnoj Gori, njih oko 300 hiljada, kroz program Evropa sad 2 imaće uvećane zarade, saopštio je premijer Milojko Spajić.

 • Kockarska politika koja vrijeđa zdrav ekonomski razum
  on 18/07/2024 at 13:06

  Iz Socijaldemokrata Crne Gore ističu da su predstavljene mjere u okviru program "Evropa sad 2" bez uporišta u ekonomskoj praksi i logici i da vrijeđaju zdrav razum. Naglašavaju i da njime nijesu ispunjena obećanja data u predizbornoj kampanji.

 • Milović: Pokrenuta spirala potpunog uništenja crnogorske ekonomije
  on 18/07/2024 at 12:38

  Poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore Nikola Milović, kazao je da je pokrenuta spirala sloma javnih finansija i potpunog uništenja crnogorske ekonomije.

 • "Formirati tim i vidjeti kome treba subvencionisanje putarine"
  on 18/07/2024 at 12:24

  Izvršni direktor kompanije Monteput d.o.o. Milan Ljiljanić pozvao je da Opština Bar, zajedno sa MZ Crmnica, delegira predstavnike koji bi mogli dati doprinos pronalaženju održivog rješenja na zahtjeve mještana za oslobađanje od plaćanja putarine kroz tunel Sozina. Namjera je, kako navodi, da zajedno prepoznaju kategorije stanovništva sa toga područja, koji imaju potrebu za subvencionisanjem putarine.

 • Prosječna zarada 1.000 eura od oktobra, Fond PIO neće biti ukinut
  on 18/07/2024 at 12:15

  Predstavnici Vlade Crne Gore predstavili su program "Evropa sad 2". Premijer Milojko Spajić kazao je na pres konferenciji da će prosječna zarada u Crnoj Gori uskoro biti 1.000 eura, dok će sve penzije od januara sljedeće godine biti uvećane za 50 - 60 eura.

 • Napadač na Trampa bio sumnjiv Tajnoj službi, ali su ga „izgubili“ u masi
  on 18/07/2024 at 11:25

  Tajna služba je atentatora na Donalda Trampa označila kao "sumnjivog" samo sat vremena prije nego što je pucnjava počela, ali ga je izgubila u gomili, rekli su zvaničnici bezbjednosnih snaga na saslušanju u Kongresu.

 • SMATSA 13. jula opslužila rekordan broj letova iznad Crne Gore i Srbije
  on 18/07/2024 at 10:57

  Kontrola letjenja Srbije i Crne Gore (SMATSA) u subotu 13. jula opslužila je 4.095 letova u vazdušnom prostoru iznad Srbije i Crne Gore, što predstavlja najveći broj letova ostvaren u jednom danu, od kada se pružaju usluge letjenja na ovim prostorima. Rekordan broj letova zabilježen je tokom prethodna dva vikenda, obavještavaju u Ministarstvu saobraćaja.

 • "Umanjenje doprinosa za penzije imaće razarajuće posledice"
  on 18/07/2024 at 10:16

  Stvari postaju ozbiljne i opasne - umanjenje doprinosa za penzije (PIO fond) će imati razarajuće i dugoročno loše posledice po finansije Crne Gore, saopštio je poslanik Građanskog pokreta URA Miloš Konatar.

 • Za dva i po mjeseca izrečene kazne u iznosu od 928.500 eura
  on 18/07/2024 at 10:00

  Od 1. maja do 16. jula ove godine poreski inspektori izvršili su 1.489 provjera regularnosti poslovanja poreskih obveznika i utvrdili nepravilnosti kod 201 poreskog obveznika, saopšteno je iz Poreske uprave (PU). Po tom osnovu, kako su kazali, izdato je 275 prekršajnih naloga, sa izrečenim novčanim kaznama u iznosu od 928.500 eura.

 • "Spajić doprinio unapređenju standarda višestruko više od onih koji su vladali tri decenije"
  on 18/07/2024 at 08:19

  Nekadašnji ministar finansija i aktuelni premijer, Milojko Spajić, je doprinio unapređenju životnog standarda višestruko više od onih koji su vladali tri decenije, saopštio je generalni sekretar Pokreta Evropa sad (PES), Boris Pejović.