KUSOVAC

Vrijednost realizovanih i zapocetih investicija u Tivtu je u prethodnoj godini iznosila 8,6 miliona eura, dok ce u narednoj godini ta brojka dostici 12,5 miliona, istakao je prvi covjek tivatske Opstine Sinisa Kusovac.

Zavrsetak tri kruzna toka, kao i Centra za djecu sa smetnjama u razvoju, te nastavak rekonstrukcije setalista u Belanama i Krasicima, neki su od projekata koji ce dodatno poboljsati infrastrukturu grada.

“Prethodnih godinu vrijednost investicija, odnosno kapitalnih projekata je iznosila 8,6 miliona eura. Pomenuo bih samo odredene zavrsene kapitalne projekte: druga faza MR1, vrijedna 2,9 miliona, potom rekonstrukcija Centra za kulturu, kao i rekonstrukcija DTV-a ‘Partizan’, izgradnja saobracajnica, pocetak izgradnje setalista Lungo Mare u Krasicima. Takode, sada smo krenuli sa realizacijom odredenih kapitalnih investicija vrijednih 3,6 miliona koji podrazumijevaju izgradnju setalista u Belanama, sportskih terena u Donjoj Lastvi, zatim zavrsetak Centra za djecu sa smetnjama u razvoju, predracunske vrijednosti oko 900.000 eura, potom pomocnog terena FK ‘Arsenal’, saobracajnice na Seljanovu i drugi niz manjih projekata vezanih i za obrazovanje i za kulturu”, kazao je predsjednik tivatske Opstine.

Za naredni period, kako je istakao, budzet iznosi oko 23.556.000 eura, a od toga kapitalni dio cini iznos od otprilike 12.500.000 eura, sto znaci da je preko 50 odsto predodredeno za kapitalni dio budzeta.

“Tu je krucijalna izgradnja kruznih tokova. Mi smo odabrali ponudace za dva kruzna toka, cija ce izgradnja poceti ovog ili pocetkom iduceg mjeseca, a potom i treceg. U planu za sljedecu godinu je i pocetak izgradnje bulevara i rekonstrukcija i izgradnja sportskog centra, gdje bi naravno Tivat, pored toga sto je atraktivna turisticka i investiciona destinacija, bio prepoznat i kao sportska destinacija”, dodao je Kusovac.

Kljucne stavke u budzetu za narednu godinu, kako je dalje naveo, jesu zavrsetak pomenutih kapitalnih investicija koje su pocete u 2019. godini.

“Tu spada prije svega zavrsetak tri kruzna toka, Centra za djecu sa smetnjama u razvoju, zavrsetak prve i pocetak druge faze setalista Belane, zatim zavrsetak prve i pocetak druge faze setalista u Krasicima, i naravno, u koordinaciji sa JP za upravljanje morskim dobrom, treba do kraja godine da bude realizovan i izabran ponudac za izradu idejnog i glavnog projekta za setaliste od Svetog Marka do Lepetana. Tu su i dva veoma bitna projekta – bulevar predracunske vrijednosti oko osam miliona i rekonstrukcija sportskog terena sa potencijalnom mogucnoscu izgradnje zatvorenog bazena”, rekao je Kusovac.

On se osvrnuo i na proteklu turisticku sezonu, koja je prema njegovim rijecima, u odnosu na proslogodisnju bila znacajno bolja.

“Stanje je bolje za nekih 24 odsto, a situacija je bolja i kada govorimo o broju ostvarenih nocenja i naplate boravisne takse. Ono sto je kuriozitet jeste da smo premasili milion nocenja u ovoj turistickoj sezoni, sto znaci da se povecava ta ljestvica za narednu turisticku sezonu, te da se mora jos bolje i jos kvalitetnije osmisliti, jer smo imali preko 300 dogadaja, ne samo u organizaciji Turisticke organizacije nego i Centra za kulturu, kroz vec poznati brend kao sto su festival Purgatorije, pozorisne, djecije i sve druge manifestacije, medu kojima i one u organizaciji strateskih partnera”, kazao je Kusovac.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

 • "Dobro je da se odnosi raščiste, možda opstrukcije prestanu"
  on 24/02/2024 at 18:25

  Odavno je primjetna namjera Jakova Milatovića da opstruira rad 44. Vlade Crne Gore i PES-a, što je kulminiralo današnjim Tviter napuštanjem partije, saopštili su iz Pokreta Evropa sad.

 • "Očekivan scenario da Milatović podnese ostavku u PES-u"
  on 24/02/2024 at 17:52

  Šef poslaničkog kluba Demokratske partije socijalista (DPS) Andrija Nikolić saopštio je da je očekivan scenario to što je aktuelni predsjednik države Jakov Milatović podnio ostavku na sve funkcije u Pokretu Evropa sad.

 • Zgrada Vlade u bojama ukrajinske zastave
  on 24/02/2024 at 17:46

  Povodom druge godišnjice početka ruske agresije na Ukrajinu zgrada Vlade u Podgorici osvijetljena je bojama ukrajinske zastave.

 • "Među prvima smo pružili podršku Ukrajini"
  on 24/02/2024 at 17:20

  Ponosan sam što sam među prvim premijerima koji su otišli u Kijev i pružili podršku ukrajinskom narodu u cilju zaštite od agresije, poručio je bivši premijer Dritan Abazović.

 • "Stjepović iznosi detalje sa zatvorene sjednice Odbora za bezbjednost"
  on 24/02/2024 at 16:55

  Poslanik Pokreta Evropa sad Miloš Pižurica za Portal RTCG odgovorio je na navode poslanika Demokrata Duška Stjepovića.

 • Milatović dao ostavku na sve funkcije u PES-u
  on 24/02/2024 at 16:15

  Zamjenik predsjednika Pokreta Evropa sad i aktuelni predsjednik države Jakov Milatović podnio je ostavku na sve funkcije u Pokretu Evropa sad.

 • Bez podrške za skraćenje mandata, Kralj vjeruje u dogovor većine
  on 24/02/2024 at 14:55

  Inicijativa Demokrata o skraćenju mandata Skupštini Opštine Budva ostala je bez podrške, potvrdio je za Radio Crne Gore odbornik Krsto Radović. Smatra da će to dodatno produbiti krizu vlasti u metropoli turizma. U DF-u vjeruju da je moguće prevazići sve nesuglasice i, kako kaže odbornik Nikola Kralj, potpisivanjem Sporazuma napraviti kvalitetan dogovor sa svim koalicionim partnerima. Odbornici opozicije iz redova DPS-a i Ure, pak poručuju da bez skraćenja mandata nema ni rješenja krize, kao i da Demokrate nijesu bile iskrene u toj namjeri jer bi u suprotnom inicijativu uputili svim odborničkim klubovima a ne samo članovima vladajuće većine.

 • "Diplomatija žrtva sukoba Milatovića i Spajića"
  on 24/02/2024 at 14:34

  Interes političkih partija ne smije nadvladati državni interes prilikom ambasadorskih imenovanja, i tu će na najvećoj provjeri biti vlada i Ministarstvo vanjskih poslova, kazao je šef poslaničkog kluba DPS-a Andrija Nikolić.

 • NSD bira predsjednika, Mandić jedini kandidat
  on 24/02/2024 at 14:24

  Nova srpska demokratija (NSD) održaće sjutra skupštinu na kojoj će birati predsjednika partije.

 • CG podržava pravo na slobodu i evroatlantsku perspektivu Ukrajine
  on 24/02/2024 at 13:59

  Crna Gora podržava pravo na slobodu i evroatlantsku perspektivu Ukrajine, ostajući privržena politici mira i temeljnim vrijednostima na kojima počiva demokratija, saopštio je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović.

 • Tunel Sozina opslužio preko 376 hiljada vozila
  on 24/02/2024 at 14:08

  Tunel Sozina je od početka godine opslužio 376,56 hiljada vozila.

 • Milović: Zaduženje će dodatno izložiti državu
  on 24/02/2024 at 12:29

  Kombinacija zaduženja kod domaćih banaka i dijelom na međunarodnom tržištu, izložiće državu dodatno i pogoršati njenu pregovaračku moć, ocijenio je poslanik Demokratske partije socijalista (DPS), Nikola Milović.

 • Platni promet 1,39 milijardi eura
  on 24/02/2024 at 10:40

  Vrijednost realizovanog platnog prometa za 21 radni dan u januaru iznosila je 1,39 milijardi eura, što je 50 odsto manje nego u decembru, pokazuju podaci Centralne banke (CBCG).

 • Monteput: Ponude za pumpu na auto-putu do 26. aprila
  on 24/02/2024 at 09:47

  Monteput je produžio rok za dostavljanje ponuda za dugoročni zakup državne imovine i izgradnju benzinske pumpe na odmorištu Gornje Mrke na auto-putu Bar-Boljare do 26. aprila.

 • Država da poreski dug naplati oduzimanjem imovine
  on 24/02/2024 at 07:00

  Na “crnoj listi” poreskih dužnika na kraju prošle godine nalazi se 200 kompanija. Njihova dugovanja su preko 170 miliona eura, a u samom vrhu spiska je kineska korporacija CRBC sa dugom od preko 11 miliona eura. Ekonomski analitičar Predrag Zečević za Radio Crne Gore kaže da država ima jednostavan mehanizam da naplati ta potraživanja, jer, tvrdi da ta kompanija ima vrijednu imovinu, nekretnine, te građevinske mašine. Ocjenjuje i da država ima način da naplati i ostala potraživanja, jednostavnom primjenom rješenja od prije deset, 20 ili 30 godina.

 • Izabran novi odbor direktora EPCG
  on 23/02/2024 at 22:38

  Novi Odbor direktora Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) izabran je na sjednici Skupštine akcionara EPCG. Novi odbor čine Jovica Milanović, Vladimir Katić, Zoran Miljanić, Milutin Đukanović, Tahir Đonbalaj, Neven Gošović i Simo Jokić. Na konstitutivnoj sjednici Odbora direktora, za predsjednika je imenovan Milutin Đukanović, koji je i do sada obavljao tu funkciju.

 • Nenezić o EPCG: Priču o meritokratiji razrušili kao kulu od karata
  on 23/02/2024 at 20:35

  Poslanik Socijaldemokrata Crne Gore (SD) Branislav Nenezić komentarisao je situaciju oko Elektroprivrede Crne Gore(EPCG) i imenovanja člana odbora direktora tog preduzeća, poručivši da su "odnosom prema upravljačkim strukturama priču o meritokratiji razrušili kao kulu od karata".

 • Gubici, afrički poslovi, Sejšeli...do problema sa Brskovom
  on 23/02/2024 at 16:04

  Koncesije za kopanje rude u Brskovu najprije je dobila firma sa gubicima u poslovanju, krajnji vlasnici su radili na nalazištima cinka i olova u Novom Južnom Velsu, osim u Crnoj Gori pribavljali su rudarske dozvole i u Zapadnoj Africi, u jedom momentu krajnji vlasnik bila je i kompanija sa of-šor destinacije a jedan od direktora rođen je u Bosni i Hercegovini. To pokazuju podaci do kojih je došla NVO Akcija za socijalnu pravdu (ASP).

 • Počela realizacija projekta Zelena tranzicija ženskih biznisa na Balkanu
  on 23/02/2024 at 15:12

  Početak realizacije projekta Zelena tranzicija ženskih biznisa na Balkanu (G-FEB), koji ima za cilj promociju razvoja zelenih vještina među preduzetnicama, obilježen je transnacionalnim sastankom u februaru u Tirani.

 • Ljetnja sezona mora biti dočekana sa riješenim problemima privrednika
  on 23/02/2024 at 14:34

  Unija poslodavaca (UPCG) pozvala je nadležne državne organe da se u što skorijem roku formira novi koordinacioni tim za pripremu ljetnje turističke sezone, zadužen za rješavanje spornih pitanja i problema koji predstavljaju biznis barijere za turističku privredu.