U NIKSICU

U akciji Mjesne zajednice Zupa Niksicka prikupljena je pomoc u hrani i sredstvima za higijenu koje ce, po dogovoru sa Crvenim krstom, biti podijeljena domacinstvima koja su pretrpjela stetu od nevremena.

Predsjednik Mjesne zajednice, Dragoljub Radulovic, podsjetio je da je to tradicionalna akcija u okviru koje prikupljaju osnovne zivotne namirnice za socijalno ugrozene porodice, koje ce ovog puta biti podijeljene ziteljima podrucja pogodenih poplavama u niksickoj opstini.

“Prikupljeno je nekoliko stotina kilograma brasna i secera, nekoliko stotina litara ulja, tjestenina, povrce, sredstava za higijenu, a sve to sakupljeno je za samo dva-tri dana, iako su vremenski uslovi bili nepovoljni”, naveo je Radulovic nakon zavrsetka akcije u Zupi Niksickoj.

Prema njegovim rijecima, akcija je u potpunosti uspjela zahvaljujuci mjestanima Zupe, roditeljima i ucenicima OS “Dusan Bojovic”, firmi “Uniprom metali” i marketu “MSD”.

Koordinator programskih aktivnosti Crvenog krsta u Niksicu, Goran Damjanovic, naveo je da je to jedan od najboljih primjera uspjesne saradnje sa jednom mjesnom zajednicom i osnovnom skolom, kao i svima koji su ucestovali u prikupljanju te pomoci.

“Rijec je o akcijama kojima cemo pokusati da ublazimo posljedice nevremena. Vjerujem da ce i druge mjesne zajednice i skole slijediti ovaj primjer i prikljuciti se nasim novembarskim danima, kada ce Crveni krst imati sabirnu akciju sirom opstine Niksic i opredijeliti pomoc socijalno ugrozenima i porodicama sa poplavljenih podrucja”, rekao je Damjanovic.

Sekretar Crvenog krsta Niksic Ana Macanovic saopstila je i da je Hipermarket Domaca trgovina donirao znacajne pakete hrane za sve porodice cije su kuce stradale u poplavama u Brocancu, Crnodolima i Srnom Dolu koje su aktivisti njihove organizacije vec podijelili.

“I Zitomarket Popovic i Monteklas donirali su po tonu stocne hrane, kako bi pomogli domacinstvima na podrucjima ugrozenim poplavama koja drze stoku da ih prehrane”, rekla je Macanovic.

Ekipa Crvenog krsta iz Niksica minulih dana dijelila je po prioritetima susace za isusivanje vlage dijelu domacinstava u selu Crnodoli, Mokroj Njivi i Brezoviku.

Velike sabirne akcije Crvenog krsta bice organizovane u utorak i srijedu u vecim supermarketima, a kako je predocila Macanovic, ugrozenima je potrebna hrana, sredstva za higijenu, garderoba.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

 • Socijalni savjet mora odlučivati o vraćanju radne nedjelje
  on 21/02/2024 at 06:18

  Ministarstvo ekonomskog razvoja spremilo je izmjene i dopune Zakona o unutrašnjoj trgovini, kojima je planirano da se ponovo uvede radna nedjelja u trgovinama tokom pet mjeseci sezone. Takav prijedlog prihvatljiv je poslodavcima, dok će iz Unije slobodnih sindikata zauzeti stav nakon sjednice Socijalnog savjeta koja je u ponedjeljak.

 • Prosvjetari štrajkuju dok se ne potpiše sporazum
  on 21/02/2024 at 06:09

  Prosvjetni radnici u Crnoj Gori i danas će štrajkovati. Iako je na sinoćnjem sastanku s predstavnicima Vlade dogovoreno povećanje zarada, iz Sindikata su kazali da štrajk neće prekidati dok ne dobiju pisanu ponudu i potpišu sporazum.

 • Životinje: Neobična užina jednog aligatora - u stomaku mu pronašli 70 novčića
  on 21/02/2024 at 06:07

  Radnici zoološkog vrta pronašli su novčiće tokom rutinskog pregleda i zamolili posetioce da ih ne bacaju u bazen u kojem boravi aligator.

 • Pljevljaci i u januaru disali vazduh lošeg kvaliteta
  on 21/02/2024 at 05:56

  Stanovnici Pljevalja su i u januaru udisali vazduh lošeg kvaliteta, jer su mjerni instrumenti pokazali da je čak 18 dana koncentracija praškastih, PM 10 čestica višestruko bila iznad dozvoljenih vrijednosti. Veća upotreba ekološki prihvatljivijih energenata za grijanje, peleta i struje, za nijansu je popravila situaciju, ali je za trajnije rješenje problema neophodna realizacija dugo čekanog projekta toplifikacije grada.

 • Hamas: Veto SAD zeleno svjetlo za Izrael da ubije još Palestinaca
  on 21/02/2024 at 05:47

  Rat Izraela i Hamasa – 138. dan. Sjedinjene Američke Države ponovo su uložile veto na predloženu rezoluciju Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija o momentalnom prekidu vatre u Pojasu Gaze. Hamas je osudio odluku SAD, poručivši da izraelska okupacija ima za cilj "ubijanje i raseljavanje" Palestinaca. Ruski ambasador pri Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja izjavio je da američki veto na rezoluciju o prekidu vatre u Gazi predstavlja "još jednu crnu stranicu u istoriji Savjeta bezbjednosti".

 • Traže da se i UNESCO uključi u spor o devastaciji Tare
  on 21/02/2024 at 05:37

  Sportski ribolovni kluba "Tara i Morača" predložio je na jučerašnjem suđenju u Osnovnom sudu u Podgorici da se kao svjedok u predmetu koji je to društvo pokrenulo protiv kineske kompanije China Road and Bridge Corporation (CRBR) sasluša Vladimir Pešić, profesor na Prirodno matematičkom fakultetu UCG u Podgorici. To su zatražili kako bi Pešić obrazložio koliko je vodenih organizama mimo riba u Tari uništeno od 2016. do danas.

 • Promjenljivo oblačno, na jugu sunčano i vjetrovito
  on 21/02/2024 at 05:34

  U Crnoj Gori danas će biti promjenljivo oblačno na sjeveru, dok će u južnim predjelima biti sunčano.

 • Mijajlović bio u poslu i sa malim hidroelektranama 
  on 21/02/2024 at 05:27

  Tek nakon hapšenja od prije dvije noći zbog sumnje da je bio na čelu kriminalne organizacije koja se bavila švercom cigareta, možda je jasnije zbog čega se Aleksandar Mijajlović formalno odrekao, odnosno nedavno prodao vlasništvo u kompaniji "Hidroenergija Montenegro“ čije sjedište je u Beranama.

 • Finska otvara nove streljane radi jačanja nacionalne odbrane
  on 20/02/2024 at 21:52

  Finska planira da otvori više od 300 novih streljana da bi podstakla više građana da poboljšaju svoje vještine gađanja u interesu nacionalne odbrane.

 • Asanžovi advokati iznijeli argumente protiv izručenja u SAD
  on 20/02/2024 at 21:46

  Advokati Džulijana Asanža počeli su danas izlaganje svojih argumenta na suđenju u Britaniji na kome pokušavaju da spriječe njegovo izručenje u SAD da mu se sudi za optužbe o špijunaži, ukazujući da američke vlasti nastoje da ga kazne zbog otkrivanja ozbiljnih kriminalin djela američke vlade.