SAUTGEJT

Selektor fudbalske reprezentacije Engleske Garet Sautgejt rekao je da mozda nece biti na tom poslu na Svjetskom prvenstvu u Kataru 2022. godine.

“To ce u velikoj mjeri zavisiti kako ce proci naredno ljeto. Kada imate losu nedjelju, ljudi mogu da se odljube od vas i onda nema podrske da ostanete, a to moze da utice na ekipu. Realistican sam po pitanju kako mogu stvari da se okrenu, ali uvijek smo planirali kratkorocno, na srednji rok i drugorocno u posljednjih osam godina”, rekao je Sautgejt, prenio je Skaj.

Engleska se plasirala na Evropsko prvenstvo 2020. godine a pobjedama protiv Crne Gore i Kosova obezbijedila je prvo mjesto u grupi i mjesto medu nosiocima.

Sautgejt ce narednog mjeseca u Kataru pratiti svjetsko klupsko prvenstvo na kome ce nastupiti Liverpul i obici potencijalna mjesta na kojima bi engleski kamp mogao da boravi na Mundijalu 2022. godine, ali je rekao da nema garancija da ce biti na klupi za taj turnir.

“Kada sam pocinjao posao i gledao ostale Saveze, skoro da nas je bilo sramota da odemo da pogledamo gdje bismo trebali da se pripremamo. A Njemacka je uvijek bila tamo i vec obezbijedila najbolji hotel. Mislim da bismo trebali da budemo hrabriji i da kazemo nije losa sreca otici i uraditi to”, naveo je on.

Sautgejt je rekao da svi moraju da imaju vjeru u ono sto rade i da na pravi nacin obave pripreme.

U stabu Engleske planiraju da ekipa provede neko vrijeme u inostranstvu prije pocetka Evropskog prvenstva u junu. Sautgejt smatra da svi moraju da prihvate velika ocekivanja, poslije plasmana u polufinale Svjetskog prvenstva i dobrih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

“Moramo da odemo na turnir sa mnogo samopouzdanja, ali znamo i da ima stvari u nasoj igri koje moramo da popravimo. Mnoge velike ekipe ce tako razmisljati, svi imaju jasne prednosti i stvari koje bi mogli da istaknu i iskoriste”, naveo je Sautgejt.

Njegov ugovor sa Fudbalskim savezom Engleske istice poslije Mundijala u Kataru 2022. godine.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

 • Socijalni savjet mora odlučivati o vraćanju radne nedjelje
  on 21/02/2024 at 06:18

  Ministarstvo ekonomskog razvoja spremilo je izmjene i dopune Zakona o unutrašnjoj trgovini, kojima je planirano da se ponovo uvede radna nedjelja u trgovinama tokom pet mjeseci sezone. Takav prijedlog prihvatljiv je poslodavcima, dok će iz Unije slobodnih sindikata zauzeti stav nakon sjednice Socijalnog savjeta koja je u ponedjeljak.

 • Prosvjetari štrajkuju dok se ne potpiše sporazum
  on 21/02/2024 at 06:09

  Prosvjetni radnici u Crnoj Gori i danas će štrajkovati. Iako je na sinoćnjem sastanku s predstavnicima Vlade dogovoreno povećanje zarada, iz Sindikata su kazali da štrajk neće prekidati dok ne dobiju pisanu ponudu i potpišu sporazum.

 • Životinje: Neobična užina jednog aligatora - u stomaku mu pronašli 70 novčića
  on 21/02/2024 at 06:07

  Radnici zoološkog vrta pronašli su novčiće tokom rutinskog pregleda i zamolili posetioce da ih ne bacaju u bazen u kojem boravi aligator.

 • Pljevljaci i u januaru disali vazduh lošeg kvaliteta
  on 21/02/2024 at 05:56

  Stanovnici Pljevalja su i u januaru udisali vazduh lošeg kvaliteta, jer su mjerni instrumenti pokazali da je čak 18 dana koncentracija praškastih, PM 10 čestica višestruko bila iznad dozvoljenih vrijednosti. Veća upotreba ekološki prihvatljivijih energenata za grijanje, peleta i struje, za nijansu je popravila situaciju, ali je za trajnije rješenje problema neophodna realizacija dugo čekanog projekta toplifikacije grada.

 • Hamas: Veto SAD zeleno svjetlo za Izrael da ubije još Palestinaca
  on 21/02/2024 at 05:47

  Rat Izraela i Hamasa – 138. dan. Sjedinjene Američke Države ponovo su uložile veto na predloženu rezoluciju Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija o momentalnom prekidu vatre u Pojasu Gaze. Hamas je osudio odluku SAD, poručivši da izraelska okupacija ima za cilj "ubijanje i raseljavanje" Palestinaca. Ruski ambasador pri Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja izjavio je da američki veto na rezoluciju o prekidu vatre u Gazi predstavlja "još jednu crnu stranicu u istoriji Savjeta bezbjednosti".

 • Traže da se i UNESCO uključi u spor o devastaciji Tare
  on 21/02/2024 at 05:37

  Sportski ribolovni kluba "Tara i Morača" predložio je na jučerašnjem suđenju u Osnovnom sudu u Podgorici da se kao svjedok u predmetu koji je to društvo pokrenulo protiv kineske kompanije China Road and Bridge Corporation (CRBR) sasluša Vladimir Pešić, profesor na Prirodno matematičkom fakultetu UCG u Podgorici. To su zatražili kako bi Pešić obrazložio koliko je vodenih organizama mimo riba u Tari uništeno od 2016. do danas.

 • Promjenljivo oblačno, na jugu sunčano i vjetrovito
  on 21/02/2024 at 05:34

  U Crnoj Gori danas će biti promjenljivo oblačno na sjeveru, dok će u južnim predjelima biti sunčano.

 • Mijajlović bio u poslu i sa malim hidroelektranama 
  on 21/02/2024 at 05:27

  Tek nakon hapšenja od prije dvije noći zbog sumnje da je bio na čelu kriminalne organizacije koja se bavila švercom cigareta, možda je jasnije zbog čega se Aleksandar Mijajlović formalno odrekao, odnosno nedavno prodao vlasništvo u kompaniji "Hidroenergija Montenegro“ čije sjedište je u Beranama.

 • Finska otvara nove streljane radi jačanja nacionalne odbrane
  on 20/02/2024 at 21:52

  Finska planira da otvori više od 300 novih streljana da bi podstakla više građana da poboljšaju svoje vještine gađanja u interesu nacionalne odbrane.

 • Asanžovi advokati iznijeli argumente protiv izručenja u SAD
  on 20/02/2024 at 21:46

  Advokati Džulijana Asanža počeli su danas izlaganje svojih argumenta na suđenju u Britaniji na kome pokušavaju da spriječe njegovo izručenje u SAD da mu se sudi za optužbe o špijunaži, ukazujući da američke vlasti nastoje da ga kazne zbog otkrivanja ozbiljnih kriminalin djela američke vlade.