DF I UJEDINJENA CG

Izjava otpravnice poslova Ambasade SAD u Podgorici Dzudi Kuo, ne bi bila tolerisana ni u jednoj sustinski suverenoj zemlji, saopstio je poslanik DF-a Slaven Radunovic reagujuci na to sto je Kuo saopstila kako pojedini mediji u Crnoj Gori dezinformisu javnost.

Radunovic je reagovao na izjavu otpravnice poslova Ambasade SAD u Podgorici, Dzudi Kuo, koja je kazala da su Sputnjik i portali IN4S i Borba, usko povezani sa direktivama koje dolaze iz Kremlja.

Radunovic smatra da ta izjava ne bi bila tolerisana ni u jednoj sustinski suverenoj drzavi.

“Ako Vlada ne reaguje na ovaj pokusaj inostranog uredivanja lokalnog medijskog prostora i crtanja meta svojim gradanima koji ureduju i pisu na ovim portalima, ali posredno i svima onima koji ih citaju, potvrdice se sumnje da je crnogorska suverenost na nivou one koju su imale africke kolonije pocetkom dvadesetog vijeka”, kazao je Radunovic.

Ujedinjena Crna Gora (UCG) pozvala je Ambasadu Sjedinjenih Americkih Drzava (SAD) da se javno izvini zbog danasnjeg izjave svoje otpravnice i ogradi od takvih stavova koji, kako su kazali iz te partije, svojom sadrzinom gaze po zajednickim vrijednostima.

U reagovanju UCG navodi se da ta partija osuduje mijesanje otpravnice poslova u americkoj ambasadi u unutrasnje stvari Crne Gore, kao i ,,malignu izjavu u cilju ogranicavanja medijskih sloboda i slobodne misli”.

Iz UCG su kazali da se nadaju da Kuo shvata tezinu svojih rijeci i posledice takve izjave.

,,Crtajuci metu portalu IN4S i drugim pomenutim medijima, samo zato sto ne propagiraju NATO i urednickom politikom cuvaju tradiciju jedne, izgleda, zaboravljene Crne Gore, otpravnica poslova grubo krsi demokratiju – istu onu koju cesto pominju iz te ambasade”, navodi se u reagovanju.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

 • FOTO: Pogledajte plate po programu Evropa sad 2
  on 18/07/2024 at 14:11

  Svi zaposleni u Crnoj Gori, njih oko 300 hiljada, kroz program Evropa sad 2 imaće uvećane zarade, saopštio je premijer Milojko Spajić.

 • Kockarska politika koja vrijeđa zdrav ekonomski razum
  on 18/07/2024 at 13:06

  Iz Socijaldemokrata Crne Gore ističu da su predstavljene mjere u okviru program "Evropa sad 2" bez uporišta u ekonomskoj praksi i logici i da vrijeđaju zdrav razum. Naglašavaju i da njime nijesu ispunjena obećanja data u predizbornoj kampanji.

 • Milović: Pokrenuta spirala potpunog uništenja crnogorske ekonomije
  on 18/07/2024 at 12:38

  Poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore Nikola Milović, kazao je da je pokrenuta spirala sloma javnih finansija i potpunog uništenja crnogorske ekonomije.

 • "Formirati tim i vidjeti kome treba subvencionisanje putarine"
  on 18/07/2024 at 12:24

  Izvršni direktor kompanije Monteput d.o.o. Milan Ljiljanić pozvao je da Opština Bar, zajedno sa MZ Crmnica, delegira predstavnike koji bi mogli dati doprinos pronalaženju održivog rješenja na zahtjeve mještana za oslobađanje od plaćanja putarine kroz tunel Sozina. Namjera je, kako navodi, da zajedno prepoznaju kategorije stanovništva sa toga područja, koji imaju potrebu za subvencionisanjem putarine.

 • Prosječna zarada 1.000 eura od oktobra, Fond PIO neće biti ukinut
  on 18/07/2024 at 12:15

  Predstavnici Vlade Crne Gore predstavili su program "Evropa sad 2". Premijer Milojko Spajić kazao je na pres konferenciji da će prosječna zarada u Crnoj Gori uskoro biti 1.000 eura, dok će sve penzije od januara sljedeće godine biti uvećane za 50 - 60 eura.

 • Napadač na Trampa bio sumnjiv Tajnoj službi, ali su ga „izgubili“ u masi
  on 18/07/2024 at 11:25

  Tajna služba je atentatora na Donalda Trampa označila kao "sumnjivog" samo sat vremena prije nego što je pucnjava počela, ali ga je izgubila u gomili, rekli su zvaničnici bezbjednosnih snaga na saslušanju u Kongresu.

 • SMATSA 13. jula opslužila rekordan broj letova iznad Crne Gore i Srbije
  on 18/07/2024 at 10:57

  Kontrola letjenja Srbije i Crne Gore (SMATSA) u subotu 13. jula opslužila je 4.095 letova u vazdušnom prostoru iznad Srbije i Crne Gore, što predstavlja najveći broj letova ostvaren u jednom danu, od kada se pružaju usluge letjenja na ovim prostorima. Rekordan broj letova zabilježen je tokom prethodna dva vikenda, obavještavaju u Ministarstvu saobraćaja.

 • "Umanjenje doprinosa za penzije imaće razarajuće posledice"
  on 18/07/2024 at 10:16

  Stvari postaju ozbiljne i opasne - umanjenje doprinosa za penzije (PIO fond) će imati razarajuće i dugoročno loše posledice po finansije Crne Gore, saopštio je poslanik Građanskog pokreta URA Miloš Konatar.

 • Za dva i po mjeseca izrečene kazne u iznosu od 928.500 eura
  on 18/07/2024 at 10:00

  Od 1. maja do 16. jula ove godine poreski inspektori izvršili su 1.489 provjera regularnosti poslovanja poreskih obveznika i utvrdili nepravilnosti kod 201 poreskog obveznika, saopšteno je iz Poreske uprave (PU). Po tom osnovu, kako su kazali, izdato je 275 prekršajnih naloga, sa izrečenim novčanim kaznama u iznosu od 928.500 eura.

 • "Spajić doprinio unapređenju standarda višestruko više od onih koji su vladali tri decenije"
  on 18/07/2024 at 08:19

  Nekadašnji ministar finansija i aktuelni premijer, Milojko Spajić, je doprinio unapređenju životnog standarda višestruko više od onih koji su vladali tri decenije, saopštio je generalni sekretar Pokreta Evropa sad (PES), Boris Pejović.