DF I UJEDINJENA CG

Izjava otpravnice poslova Ambasade SAD u Podgorici Dzudi Kuo, ne bi bila tolerisana ni u jednoj sustinski suverenoj zemlji, saopstio je poslanik DF-a Slaven Radunovic reagujuci na to sto je Kuo saopstila kako pojedini mediji u Crnoj Gori dezinformisu javnost.

Radunovic je reagovao na izjavu otpravnice poslova Ambasade SAD u Podgorici, Dzudi Kuo, koja je kazala da su Sputnjik i portali IN4S i Borba, usko povezani sa direktivama koje dolaze iz Kremlja.

Radunovic smatra da ta izjava ne bi bila tolerisana ni u jednoj sustinski suverenoj drzavi.

“Ako Vlada ne reaguje na ovaj pokusaj inostranog uredivanja lokalnog medijskog prostora i crtanja meta svojim gradanima koji ureduju i pisu na ovim portalima, ali posredno i svima onima koji ih citaju, potvrdice se sumnje da je crnogorska suverenost na nivou one koju su imale africke kolonije pocetkom dvadesetog vijeka”, kazao je Radunovic.

Ujedinjena Crna Gora (UCG) pozvala je Ambasadu Sjedinjenih Americkih Drzava (SAD) da se javno izvini zbog danasnjeg izjave svoje otpravnice i ogradi od takvih stavova koji, kako su kazali iz te partije, svojom sadrzinom gaze po zajednickim vrijednostima.

U reagovanju UCG navodi se da ta partija osuduje mijesanje otpravnice poslova u americkoj ambasadi u unutrasnje stvari Crne Gore, kao i ,,malignu izjavu u cilju ogranicavanja medijskih sloboda i slobodne misli”.

Iz UCG su kazali da se nadaju da Kuo shvata tezinu svojih rijeci i posledice takve izjave.

,,Crtajuci metu portalu IN4S i drugim pomenutim medijima, samo zato sto ne propagiraju NATO i urednickom politikom cuvaju tradiciju jedne, izgleda, zaboravljene Crne Gore, otpravnica poslova grubo krsi demokratiju – istu onu koju cesto pominju iz te ambasade”, navodi se u reagovanju.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

 • Socijalni savjet mora odlučivati o vraćanju radne nedjelje
  on 21/02/2024 at 06:18

  Ministarstvo ekonomskog razvoja spremilo je izmjene i dopune Zakona o unutrašnjoj trgovini, kojima je planirano da se ponovo uvede radna nedjelja u trgovinama tokom pet mjeseci sezone. Takav prijedlog prihvatljiv je poslodavcima, dok će iz Unije slobodnih sindikata zauzeti stav nakon sjednice Socijalnog savjeta koja je u ponedjeljak.

 • Prosvjetari štrajkuju dok se ne potpiše sporazum
  on 21/02/2024 at 06:09

  Prosvjetni radnici u Crnoj Gori i danas će štrajkovati. Iako je na sinoćnjem sastanku s predstavnicima Vlade dogovoreno povećanje zarada, iz Sindikata su kazali da štrajk neće prekidati dok ne dobiju pisanu ponudu i potpišu sporazum.

 • Životinje: Neobična užina jednog aligatora - u stomaku mu pronašli 70 novčića
  on 21/02/2024 at 06:07

  Radnici zoološkog vrta pronašli su novčiće tokom rutinskog pregleda i zamolili posetioce da ih ne bacaju u bazen u kojem boravi aligator.

 • Pljevljaci i u januaru disali vazduh lošeg kvaliteta
  on 21/02/2024 at 05:56

  Stanovnici Pljevalja su i u januaru udisali vazduh lošeg kvaliteta, jer su mjerni instrumenti pokazali da je čak 18 dana koncentracija praškastih, PM 10 čestica višestruko bila iznad dozvoljenih vrijednosti. Veća upotreba ekološki prihvatljivijih energenata za grijanje, peleta i struje, za nijansu je popravila situaciju, ali je za trajnije rješenje problema neophodna realizacija dugo čekanog projekta toplifikacije grada.

 • Hamas: Veto SAD zeleno svjetlo za Izrael da ubije još Palestinaca
  on 21/02/2024 at 05:47

  Rat Izraela i Hamasa – 138. dan. Sjedinjene Američke Države ponovo su uložile veto na predloženu rezoluciju Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija o momentalnom prekidu vatre u Pojasu Gaze. Hamas je osudio odluku SAD, poručivši da izraelska okupacija ima za cilj "ubijanje i raseljavanje" Palestinaca. Ruski ambasador pri Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja izjavio je da američki veto na rezoluciju o prekidu vatre u Gazi predstavlja "još jednu crnu stranicu u istoriji Savjeta bezbjednosti".

 • Traže da se i UNESCO uključi u spor o devastaciji Tare
  on 21/02/2024 at 05:37

  Sportski ribolovni kluba "Tara i Morača" predložio je na jučerašnjem suđenju u Osnovnom sudu u Podgorici da se kao svjedok u predmetu koji je to društvo pokrenulo protiv kineske kompanije China Road and Bridge Corporation (CRBR) sasluša Vladimir Pešić, profesor na Prirodno matematičkom fakultetu UCG u Podgorici. To su zatražili kako bi Pešić obrazložio koliko je vodenih organizama mimo riba u Tari uništeno od 2016. do danas.

 • Promjenljivo oblačno, na jugu sunčano i vjetrovito
  on 21/02/2024 at 05:34

  U Crnoj Gori danas će biti promjenljivo oblačno na sjeveru, dok će u južnim predjelima biti sunčano.

 • Mijajlović bio u poslu i sa malim hidroelektranama 
  on 21/02/2024 at 05:27

  Tek nakon hapšenja od prije dvije noći zbog sumnje da je bio na čelu kriminalne organizacije koja se bavila švercom cigareta, možda je jasnije zbog čega se Aleksandar Mijajlović formalno odrekao, odnosno nedavno prodao vlasništvo u kompaniji "Hidroenergija Montenegro“ čije sjedište je u Beranama.

 • Finska otvara nove streljane radi jačanja nacionalne odbrane
  on 20/02/2024 at 21:52

  Finska planira da otvori više od 300 novih streljana da bi podstakla više građana da poboljšaju svoje vještine gađanja u interesu nacionalne odbrane.

 • Asanžovi advokati iznijeli argumente protiv izručenja u SAD
  on 20/02/2024 at 21:46

  Advokati Džulijana Asanža počeli su danas izlaganje svojih argumenta na suđenju u Britaniji na kome pokušavaju da spriječe njegovo izručenje u SAD da mu se sudi za optužbe o špijunaži, ukazujući da američke vlasti nastoje da ga kazne zbog otkrivanja ozbiljnih kriminalin djela američke vlade.