DEMOKRATE

Demokratska partija socijalista (DPS) preokupirana je reformskim rjesenjima Demokrata, saopstili su iz Demokratske Crne Gore, navodeci da to potvrduje i danasnji nastup premijera Duska Markovica u Skupstini.

,,Strah i nervoza od reformskih rjesenja natjerali su Markovica da iskreno saopsti kako ce DPS izgubiti ukoliko se predlozi Demokrata implementiraju”, kaze se u saopstenju.

Prema rijecima Demokrata, Markovic je kazao da ,,ne mozete kreirati rjesenja kroz zakone da DPS ne moze da dobije izbore”.

,,Danas, kada je konacno jedan opozicioni subjekt odlucno krenuo u postupak eliminacije nezakonitosti koje su zabiljezene u svim izbornim procesima do sada, prvi ljudi DPS krecu u javnu kuknjavu”, tvrde Demokrate.

Kako su naveli, ocito je da je DPS navikao na relaksiran pristup izbornim reformama u koje je opozicija do sada ulazila jos relaksiranije, pa su se takvi procesi obicno zavrsavali kradom i brutalnim prekrajanjem izborne volje gradana.

,,Nakon Briselskog plana koji je podrzala medunarodna zajednica i vise od 100 rjesenja Demokrata za prve fer, postene i slobodne izbore u Crnoj Gori, prvi put u istoriji visestranacja opozicija diktira tempo”, kaze se u saopstenju.

Navodi se da Markovic danas nije mogao prikriti nervozu koja vlada i u samom vrhu.

,,Jedina je nepoznanica, da li je Markovicu vise zasmetalo to sto smo otkrili 300 hiljada bb adresa, ili to sto vise nece biti fantom biraca”, kazali su iz Demokratske Crne Gore.

Prema njihovim rijecima, nakon danasnjeg nastupa Markovica, sasvim je jasno da DPS-u smeta sveobuhvatna izborna reforma i da cine sve da opstruiraju kompletan proces, kako bi zadrzali postojece uslove.

,,Ali, ako su mogli na takav nacin da prolaze svih ovih godina, ovoga puta taj film nece gledati. Kucnuo je cas da privi put izadu na postenu utakmicu, pa da vidimo tu ,,snagu” bez necasnih radnji”, zakljucuje se u saopstenju.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

 • EPCG: Vodimo kompaniju uspješno, ne bavimo se politikanstvom
  on 24/02/2024 at 21:26

  Elektroprivreda (EPCG) se bavi opštim dobrom, a ne jeftinim politikanstvom, poručili su iz te kompanije. reagujući na navode Demokratske partije socijalista (DPS) da su dešavanja u Elektroprivredi  još jedna lakrdija i nastavak borbe za podjelu plijena unutar vladajućih partija.

 • Tunel Sozina opslužio preko 376 hiljada vozila
  on 24/02/2024 at 14:08

  Tunel Sozina je od početka godine opslužio 376,56 hiljada vozila.

 • Milović: Zaduženje će dodatno izložiti državu
  on 24/02/2024 at 12:29

  Kombinacija zaduženja kod domaćih banaka i dijelom na međunarodnom tržištu, izložiće državu dodatno i pogoršati njenu pregovaračku moć, ocijenio je poslanik Demokratske partije socijalista (DPS), Nikola Milović.

 • Platni promet 1,39 milijardi eura
  on 24/02/2024 at 10:40

  Vrijednost realizovanog platnog prometa za 21 radni dan u januaru iznosila je 1,39 milijardi eura, što je 50 odsto manje nego u decembru, pokazuju podaci Centralne banke (CBCG).

 • Monteput: Ponude za pumpu na auto-putu do 26. aprila
  on 24/02/2024 at 09:47

  Monteput je produžio rok za dostavljanje ponuda za dugoročni zakup državne imovine i izgradnju benzinske pumpe na odmorištu Gornje Mrke na auto-putu Bar-Boljare do 26. aprila.

 • Država da poreski dug naplati oduzimanjem imovine
  on 24/02/2024 at 07:00

  Na “crnoj listi” poreskih dužnika na kraju prošle godine nalazi se 200 kompanija. Njihova dugovanja su preko 170 miliona eura, a u samom vrhu spiska je kineska korporacija CRBC sa dugom od preko 11 miliona eura. Ekonomski analitičar Predrag Zečević za Radio Crne Gore kaže da država ima jednostavan mehanizam da naplati ta potraživanja, jer, tvrdi da ta kompanija ima vrijednu imovinu, nekretnine, te građevinske mašine. Ocjenjuje i da država ima način da naplati i ostala potraživanja, jednostavnom primjenom rješenja od prije deset, 20 ili 30 godina.

 • Izabran novi odbor direktora EPCG
  on 23/02/2024 at 22:38

  Novi Odbor direktora Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) izabran je na sjednici Skupštine akcionara EPCG. Novi odbor čine Jovica Milanović, Vladimir Katić, Zoran Miljanić, Milutin Đukanović, Tahir Đonbalaj, Neven Gošović i Simo Jokić. Na konstitutivnoj sjednici Odbora direktora, za predsjednika je imenovan Milutin Đukanović, koji je i do sada obavljao tu funkciju.

 • Nenezić o EPCG: Priču o meritokratiji razrušili kao kulu od karata
  on 23/02/2024 at 20:35

  Poslanik Socijaldemokrata Crne Gore (SD) Branislav Nenezić komentarisao je situaciju oko Elektroprivrede Crne Gore(EPCG) i imenovanja člana odbora direktora tog preduzeća, poručivši da su "odnosom prema upravljačkim strukturama priču o meritokratiji razrušili kao kulu od karata".

 • Gubici, afrički poslovi, Sejšeli...do problema sa Brskovom
  on 23/02/2024 at 16:04

  Koncesije za kopanje rude u Brskovu najprije je dobila firma sa gubicima u poslovanju, krajnji vlasnici su radili na nalazištima cinka i olova u Novom Južnom Velsu, osim u Crnoj Gori pribavljali su rudarske dozvole i u Zapadnoj Africi, u jedom momentu krajnji vlasnik bila je i kompanija sa of-šor destinacije a jedan od direktora rođen je u Bosni i Hercegovini. To pokazuju podaci do kojih je došla NVO Akcija za socijalnu pravdu (ASP).

 • Počela realizacija projekta Zelena tranzicija ženskih biznisa na Balkanu
  on 23/02/2024 at 15:12

  Početak realizacije projekta Zelena tranzicija ženskih biznisa na Balkanu (G-FEB), koji ima za cilj promociju razvoja zelenih vještina među preduzetnicama, obilježen je transnacionalnim sastankom u februaru u Tirani.