SVJESTAN AMBICIJA I OCEKIVANJA

Novi selektor kosarkaske reprezentacije Srbije zvanicno je Igor Kokoskov.

Kokoskov je rekao da je veoma zadovoljan sto mu se ispunila zelja i da mu je time ukazana velika cast.

“Dobro mi je poznato koliko ljudi u Srbiji vole i podrzavaju kosarkasku reprezentaciju. Takode, dobro mi je poznato kakvi su nasi rezultatski standardi koje su svojim uspjesima decenijama gradile prethodne generacije igraca i trenera. Ocekivanja nasih navijaca od nacionalnog tima su uvijek bila velika, a ambicije igraca i trenera su uvijek najvece. Toga sam vrlo svjestan. Ono sto mogu sigurno da obecam je da cu svo svoje iskustvo, znanje i energiju, staviti u sluzbu nacionalnog tima sa zeljom da se ostvare ciljevi koji su pred nama”, prenio je Kosarkaski savez Srbije rijeci Kokoskova.

Istakao je da je “jaka licna emocija” glavni motiv da prihvati novi posao, kao i zelja da se poslije 20 godina rada u NBA i drugim nacionalnim timovima vrati tamo odakle je i poceo.

“U tom smislu, za mene je izbor za selektora naseg nacionalnog tima profesionalni zadatak koji ne moze da se uporedi ni sa jednim drugim sportskim izazovom do sada. Moje trenersko razmisljanje se bazira na tome da se svaki uspjesan tim, prije svega, gradi na kreativnoscu i sposobnostima samih igraca tog tima. Mi u Srbiji nikada nijesmo oskudijevali u kosarkaskom talentu. Otuda ce moj posao kao selektora biti da igrace pripremim, pomognem im i da donosim odluke u najboljem interesu tima. Igraci sa kojima sam do sada radio znaju da je moj stav da uspjeh tima uvek pripada igracima, a da treneri preuzimaju odgovornost”, kazao je Kokoskov.

Predsjednik Kosarkaskog saveza Srbije Predrag Danilovic je zahvalio Sakramentu i posebno generalnom menadzeru tog kluba Vladu Divcu “na pomoci i razumijevanju” u realizaciji angazovanja Kokoskova, koji je clan strucnog staba te ekipe iz NBA lige.

“Igor je najbolje resenje za predstojece izazove, jer nas ocekuju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo i kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre, a jasno je da je nas primarni cilj da izborimo plasman na oba takmicenja”, rekao je Danilovic.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

 • EPCG: Vodimo kompaniju uspješno, ne bavimo se politikanstvom
  on 24/02/2024 at 21:26

  Elektroprivreda (EPCG) se bavi opštim dobrom, a ne jeftinim politikanstvom, poručili su iz te kompanije. reagujući na navode Demokratske partije socijalista (DPS) da su dešavanja u Elektroprivredi  još jedna lakrdija i nastavak borbe za podjelu plijena unutar vladajućih partija.

 • Tunel Sozina opslužio preko 376 hiljada vozila
  on 24/02/2024 at 14:08

  Tunel Sozina je od početka godine opslužio 376,56 hiljada vozila.

 • Milović: Zaduženje će dodatno izložiti državu
  on 24/02/2024 at 12:29

  Kombinacija zaduženja kod domaćih banaka i dijelom na međunarodnom tržištu, izložiće državu dodatno i pogoršati njenu pregovaračku moć, ocijenio je poslanik Demokratske partije socijalista (DPS), Nikola Milović.

 • Platni promet 1,39 milijardi eura
  on 24/02/2024 at 10:40

  Vrijednost realizovanog platnog prometa za 21 radni dan u januaru iznosila je 1,39 milijardi eura, što je 50 odsto manje nego u decembru, pokazuju podaci Centralne banke (CBCG).

 • Monteput: Ponude za pumpu na auto-putu do 26. aprila
  on 24/02/2024 at 09:47

  Monteput je produžio rok za dostavljanje ponuda za dugoročni zakup državne imovine i izgradnju benzinske pumpe na odmorištu Gornje Mrke na auto-putu Bar-Boljare do 26. aprila.

 • Država da poreski dug naplati oduzimanjem imovine
  on 24/02/2024 at 07:00

  Na “crnoj listi” poreskih dužnika na kraju prošle godine nalazi se 200 kompanija. Njihova dugovanja su preko 170 miliona eura, a u samom vrhu spiska je kineska korporacija CRBC sa dugom od preko 11 miliona eura. Ekonomski analitičar Predrag Zečević za Radio Crne Gore kaže da država ima jednostavan mehanizam da naplati ta potraživanja, jer, tvrdi da ta kompanija ima vrijednu imovinu, nekretnine, te građevinske mašine. Ocjenjuje i da država ima način da naplati i ostala potraživanja, jednostavnom primjenom rješenja od prije deset, 20 ili 30 godina.

 • Izabran novi odbor direktora EPCG
  on 23/02/2024 at 22:38

  Novi Odbor direktora Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) izabran je na sjednici Skupštine akcionara EPCG. Novi odbor čine Jovica Milanović, Vladimir Katić, Zoran Miljanić, Milutin Đukanović, Tahir Đonbalaj, Neven Gošović i Simo Jokić. Na konstitutivnoj sjednici Odbora direktora, za predsjednika je imenovan Milutin Đukanović, koji je i do sada obavljao tu funkciju.

 • Nenezić o EPCG: Priču o meritokratiji razrušili kao kulu od karata
  on 23/02/2024 at 20:35

  Poslanik Socijaldemokrata Crne Gore (SD) Branislav Nenezić komentarisao je situaciju oko Elektroprivrede Crne Gore(EPCG) i imenovanja člana odbora direktora tog preduzeća, poručivši da su "odnosom prema upravljačkim strukturama priču o meritokratiji razrušili kao kulu od karata".

 • Gubici, afrički poslovi, Sejšeli...do problema sa Brskovom
  on 23/02/2024 at 16:04

  Koncesije za kopanje rude u Brskovu najprije je dobila firma sa gubicima u poslovanju, krajnji vlasnici su radili na nalazištima cinka i olova u Novom Južnom Velsu, osim u Crnoj Gori pribavljali su rudarske dozvole i u Zapadnoj Africi, u jedom momentu krajnji vlasnik bila je i kompanija sa of-šor destinacije a jedan od direktora rođen je u Bosni i Hercegovini. To pokazuju podaci do kojih je došla NVO Akcija za socijalnu pravdu (ASP).

 • Počela realizacija projekta Zelena tranzicija ženskih biznisa na Balkanu
  on 23/02/2024 at 15:12

  Početak realizacije projekta Zelena tranzicija ženskih biznisa na Balkanu (G-FEB), koji ima za cilj promociju razvoja zelenih vještina među preduzetnicama, obilježen je transnacionalnim sastankom u februaru u Tirani.