JAVNI POZIV NPCG

Javno preduzece za nacionalne parkove Crne Gore je raspisalo otvoreni postupak javnog nadmetanja za izvodenje radova na adaptaciji planinarskog doma Skrka u NP Durmitor.

Procijenjena vrijednost radova iznosi 40.000 eura, a realizacijom projekta rjesava se visegodisnji problem i NP Durmitor bice bogatiji za jos jedan uredeni objekat, namijenjen prvenstveno planinarima, ali i svim posjetiocima.

Kako napominju u Nacionalnim parkovima CG, posljednjih godina stavljanje u funkciju ovog objekta, koji se nalazi u jako losem stanju, bilo je onemoguceno, prvenstveno zbog nedostatka finansijskih sredstava, te su se u ovoj godini, nakon odlicnih rezultata poslovanja koje biljeze NPCG, stekli uslovi da se ovaj visegodisnji problem rijesi adekvatnim uredenjem.

Dogovorena je i saradnja sa Gorskom sluzbom spasavanja sa Zabljaka na buducem zajednickom koriscenju i odrzavanju objekta nakon adaptacije, sto ce doprinijeti unaprjedenju uslova i kvaliteta boravka posjetilaca na ovoj lokaciji.

“U protekle dvije godine JPNPCG je, iz redovnog poslovanja, izdvojilo vise od 600.000 eura za ulaganja u osnovna sredstva, unapredenje postojece i izgradnju nove turisticke infrastrukture i objekata u svim nacionalnim parkovima. Tako je u NP Durmitor zavrsena izgradnja javnih toaleta i spremista za camce, kao i uredenje prostora oko restorana. Na stazi od vojnog odmaralista ka Crnom jezeru zavrsena je izrada pjesackog mosta, zapoceto je uredenje prostora oko Upravne zgrade parka. Pored novoizgradenog objekta u Zugica luci, koji je namijenjen organizatorima raftinga, a kojim ce se takode obogatiti ponuda za posjetioce, izradene su kabine za presvlacenje. Takode su ugovoreni radovi na rekonstrukciji i adaptaciji kontrolno-naplantnog punkta smjestenog na raskrsnici Crno jezero – Ivan do, kao i izgradnji suvenirnice na pomenutom lokalitetu”, isticu u saopstenju.

U narednom periodu planira se nastavak radova na uredenju prostora oko Upravne zgrade NP Durmitor.

“Ugovoreni su radovi na asfaltiranju parkinga, a ocekuje se i ugovaranje radova na daljem uredenju polazista za raftere, postavljanjem javnih toaleta na svim frekventnijim lokacijama. Programom objekata privremenog karaktera za podrucje NP Durmitor za period 2019-2024, pored navedenih objekata, planirana je i izgradnja objekata za Sluzbu zastite, cija se realizacija ocekuje pocetkom naredne godine u sklopu projekta “Panoramski put – Durmitorski prsten”, koji predvida i postavljanje odmorisnog mobilijara na podrucju koje obuhvata”, najavili su u NP CG.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

 • EPCG: Vodimo kompaniju uspješno, ne bavimo se politikanstvom
  on 24/02/2024 at 21:26

  Elektroprivreda (EPCG) se bavi opštim dobrom, a ne jeftinim politikanstvom, poručili su iz te kompanije. reagujući na navode Demokratske partije socijalista (DPS) da su dešavanja u Elektroprivredi  još jedna lakrdija i nastavak borbe za podjelu plijena unutar vladajućih partija.

 • Tunel Sozina opslužio preko 376 hiljada vozila
  on 24/02/2024 at 14:08

  Tunel Sozina je od početka godine opslužio 376,56 hiljada vozila.

 • Milović: Zaduženje će dodatno izložiti državu
  on 24/02/2024 at 12:29

  Kombinacija zaduženja kod domaćih banaka i dijelom na međunarodnom tržištu, izložiće državu dodatno i pogoršati njenu pregovaračku moć, ocijenio je poslanik Demokratske partije socijalista (DPS), Nikola Milović.

 • Platni promet 1,39 milijardi eura
  on 24/02/2024 at 10:40

  Vrijednost realizovanog platnog prometa za 21 radni dan u januaru iznosila je 1,39 milijardi eura, što je 50 odsto manje nego u decembru, pokazuju podaci Centralne banke (CBCG).

 • Monteput: Ponude za pumpu na auto-putu do 26. aprila
  on 24/02/2024 at 09:47

  Monteput je produžio rok za dostavljanje ponuda za dugoročni zakup državne imovine i izgradnju benzinske pumpe na odmorištu Gornje Mrke na auto-putu Bar-Boljare do 26. aprila.

 • Država da poreski dug naplati oduzimanjem imovine
  on 24/02/2024 at 07:00

  Na “crnoj listi” poreskih dužnika na kraju prošle godine nalazi se 200 kompanija. Njihova dugovanja su preko 170 miliona eura, a u samom vrhu spiska je kineska korporacija CRBC sa dugom od preko 11 miliona eura. Ekonomski analitičar Predrag Zečević za Radio Crne Gore kaže da država ima jednostavan mehanizam da naplati ta potraživanja, jer, tvrdi da ta kompanija ima vrijednu imovinu, nekretnine, te građevinske mašine. Ocjenjuje i da država ima način da naplati i ostala potraživanja, jednostavnom primjenom rješenja od prije deset, 20 ili 30 godina.

 • Izabran novi odbor direktora EPCG
  on 23/02/2024 at 22:38

  Novi Odbor direktora Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) izabran je na sjednici Skupštine akcionara EPCG. Novi odbor čine Jovica Milanović, Vladimir Katić, Zoran Miljanić, Milutin Đukanović, Tahir Đonbalaj, Neven Gošović i Simo Jokić. Na konstitutivnoj sjednici Odbora direktora, za predsjednika je imenovan Milutin Đukanović, koji je i do sada obavljao tu funkciju.

 • Nenezić o EPCG: Priču o meritokratiji razrušili kao kulu od karata
  on 23/02/2024 at 20:35

  Poslanik Socijaldemokrata Crne Gore (SD) Branislav Nenezić komentarisao je situaciju oko Elektroprivrede Crne Gore(EPCG) i imenovanja člana odbora direktora tog preduzeća, poručivši da su "odnosom prema upravljačkim strukturama priču o meritokratiji razrušili kao kulu od karata".

 • Gubici, afrički poslovi, Sejšeli...do problema sa Brskovom
  on 23/02/2024 at 16:04

  Koncesije za kopanje rude u Brskovu najprije je dobila firma sa gubicima u poslovanju, krajnji vlasnici su radili na nalazištima cinka i olova u Novom Južnom Velsu, osim u Crnoj Gori pribavljali su rudarske dozvole i u Zapadnoj Africi, u jedom momentu krajnji vlasnik bila je i kompanija sa of-šor destinacije a jedan od direktora rođen je u Bosni i Hercegovini. To pokazuju podaci do kojih je došla NVO Akcija za socijalnu pravdu (ASP).

 • Počela realizacija projekta Zelena tranzicija ženskih biznisa na Balkanu
  on 23/02/2024 at 15:12

  Početak realizacije projekta Zelena tranzicija ženskih biznisa na Balkanu (G-FEB), koji ima za cilj promociju razvoja zelenih vještina među preduzetnicama, obilježen je transnacionalnim sastankom u februaru u Tirani.