VUKSANOVIC STANKOVIC

Vlast u Crnoj Gori ne pokazuje politicku volju da se otvori ozbiljan dijalog u okviru kojeg bi se rjesavala sva otvorena pitanja, ocijenila je predsjednica Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanovic Stankovic.

Ona se danas sastala sa sefom deska za Crnu Goru americkog Stejt dipartmenta Dzosuom Luisom.

Kako je saopsteno iz SDP-a, Vuksanovic Stankovic i Luis su razgovarali o aktuelnim politickim izazovima sa kojima se suocava Crna Gora, kao i o ukupnom procesu evropskih integracija Crne Gore i regiona.

Vuksanovic Stankovic je upoznala sagovornika sa stavovima partije o najvaznijim politickim temama unutrasnje politike i ponovila da je za SDP dijalog najbolji nacin da se dode do pozitivnog epiloga politicke i institucionalne krize sa kojom se Crna Gora suocava.

U SDP-u, kako je navela, smatraju da je neophodno povesti ozbiljan sveobuhvatan politicki dijalog oko svih otvorenih pitanja.

,,Koja ukljucuje, prije svega, temu fer izbora, ali i pitanje institucionalne blokade koja dodatno negativno utice na mogucnost dogovora oko svih elemenata demokratskog izbornog ambijenta” naglasila je Vuksanovic Stankovic.

Ona je istakla da je za takav dijalog potrebna politicka volja i vlasti i opozicije ali, kako je kazala, upravo zabrinjava cinjenica da vlast ne pokazuje politicku volju da se otvori ozbiljan dijalog u okviru kojega bi se rjesavala sva otvorena pitanja.

Vuksanovic Stankovic je, u kontekstu teme fer uslova za izbore, naglasila da je u Crnoj Gori kljucni problem primjena zakona, ,,na sto nas uostalom konstantno upozoravaju nasi partneri iz EU, a ne toliko sami zakonodavni okvir”.

“Implementacija zakona i nadzor izbornog procesa je sustinski problem fer izbora, a najbolja potvrda takvog stava je upravo cinjenica da vlast bjezi od razgovora o tim pitanjima. Time vlast pokazuje da nema politicku volju da se ova oblast cjelovito tretira i regulise”, kazala je Vuksanovic Stankovic.

Sagovornici su ocijenili da je dijalog jedini nacin prevazilazenja svih politickih izazova, pa i aktuelnih sa kojima se Crna Gora suocava.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

 • EPCG: Vodimo kompaniju uspješno, ne bavimo se politikanstvom
  on 24/02/2024 at 21:26

  Elektroprivreda (EPCG) se bavi opštim dobrom, a ne jeftinim politikanstvom, poručili su iz te kompanije. reagujući na navode Demokratske partije socijalista (DPS) da su dešavanja u Elektroprivredi  još jedna lakrdija i nastavak borbe za podjelu plijena unutar vladajućih partija.

 • Tunel Sozina opslužio preko 376 hiljada vozila
  on 24/02/2024 at 14:08

  Tunel Sozina je od početka godine opslužio 376,56 hiljada vozila.

 • Milović: Zaduženje će dodatno izložiti državu
  on 24/02/2024 at 12:29

  Kombinacija zaduženja kod domaćih banaka i dijelom na međunarodnom tržištu, izložiće državu dodatno i pogoršati njenu pregovaračku moć, ocijenio je poslanik Demokratske partije socijalista (DPS), Nikola Milović.

 • Platni promet 1,39 milijardi eura
  on 24/02/2024 at 10:40

  Vrijednost realizovanog platnog prometa za 21 radni dan u januaru iznosila je 1,39 milijardi eura, što je 50 odsto manje nego u decembru, pokazuju podaci Centralne banke (CBCG).

 • Monteput: Ponude za pumpu na auto-putu do 26. aprila
  on 24/02/2024 at 09:47

  Monteput je produžio rok za dostavljanje ponuda za dugoročni zakup državne imovine i izgradnju benzinske pumpe na odmorištu Gornje Mrke na auto-putu Bar-Boljare do 26. aprila.

 • Država da poreski dug naplati oduzimanjem imovine
  on 24/02/2024 at 07:00

  Na “crnoj listi” poreskih dužnika na kraju prošle godine nalazi se 200 kompanija. Njihova dugovanja su preko 170 miliona eura, a u samom vrhu spiska je kineska korporacija CRBC sa dugom od preko 11 miliona eura. Ekonomski analitičar Predrag Zečević za Radio Crne Gore kaže da država ima jednostavan mehanizam da naplati ta potraživanja, jer, tvrdi da ta kompanija ima vrijednu imovinu, nekretnine, te građevinske mašine. Ocjenjuje i da država ima način da naplati i ostala potraživanja, jednostavnom primjenom rješenja od prije deset, 20 ili 30 godina.

 • Izabran novi odbor direktora EPCG
  on 23/02/2024 at 22:38

  Novi Odbor direktora Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) izabran je na sjednici Skupštine akcionara EPCG. Novi odbor čine Jovica Milanović, Vladimir Katić, Zoran Miljanić, Milutin Đukanović, Tahir Đonbalaj, Neven Gošović i Simo Jokić. Na konstitutivnoj sjednici Odbora direktora, za predsjednika je imenovan Milutin Đukanović, koji je i do sada obavljao tu funkciju.

 • Nenezić o EPCG: Priču o meritokratiji razrušili kao kulu od karata
  on 23/02/2024 at 20:35

  Poslanik Socijaldemokrata Crne Gore (SD) Branislav Nenezić komentarisao je situaciju oko Elektroprivrede Crne Gore(EPCG) i imenovanja člana odbora direktora tog preduzeća, poručivši da su "odnosom prema upravljačkim strukturama priču o meritokratiji razrušili kao kulu od karata".

 • Gubici, afrički poslovi, Sejšeli...do problema sa Brskovom
  on 23/02/2024 at 16:04

  Koncesije za kopanje rude u Brskovu najprije je dobila firma sa gubicima u poslovanju, krajnji vlasnici su radili na nalazištima cinka i olova u Novom Južnom Velsu, osim u Crnoj Gori pribavljali su rudarske dozvole i u Zapadnoj Africi, u jedom momentu krajnji vlasnik bila je i kompanija sa of-šor destinacije a jedan od direktora rođen je u Bosni i Hercegovini. To pokazuju podaci do kojih je došla NVO Akcija za socijalnu pravdu (ASP).

 • Počela realizacija projekta Zelena tranzicija ženskih biznisa na Balkanu
  on 23/02/2024 at 15:12

  Početak realizacije projekta Zelena tranzicija ženskih biznisa na Balkanu (G-FEB), koji ima za cilj promociju razvoja zelenih vještina među preduzetnicama, obilježen je transnacionalnim sastankom u februaru u Tirani.