RUDOVIC

Clan Odbora za reformu izbornog i drugog zakonodavstva Nedeljko Rudovic saopstio je da ce predstavnici opozicije predloziti model za primjenu eventualnog dogovora. Rudovic nije iskljucio mogucnost sveobuhvatnog dogovora sa vladajucom koalicijom.

“Ako budemo imali dogovor o izbornim uslovima, pocevsi od izbornih zakona do medijskih, RTCG, izborne Komisije, ASK-a i ostalih povezanih institucija pod kontrolom DPS-a, onda na dnevni red moze doci Vrhovni drzavni tuzilac i Sudski savjet. Samo i iskljucivo na nacin koji ce znaciti izbor osoba, koje nijesu iz DPS-a, sa kredibilitetom i autoritetom koje su prepoznate kao slobodni ljudi koji rade u skladu sa profesionalnom i ljudskom savjescu.”, kazao je Rudovic za Pobjedu.

Rudovic je sa Miodragom Lekicem i Demokratskom Crnom Gorom Alekse Becica dio novog ,,opozicionog bloka za postene izbore”.

Upitan da li ce novoformirani ,,blok za postene izbore” imati zajednicka rjesenja kada je u pitanju rad Odbora za izbornu reformu, Rudovic istice kako sa Miodragom Lekicem i predstavnicima Demokratske Crne Gore ima redovne konsultacije kada su u pitanju prihvatljivi izborni uslovi.

“Takode tijesno saradujem i sa Raskom Konjevicem, a sve u cilju da uspijemo u namjeri da se postigne dogovor koji ce omoguciti opoziciji da ostvari iole regularnija pravila za izbornu utakmicu. U suprotnom, izborna utakmica u sadasnjem ambijentu bila bi obesmisljena, demokratske promjene nedostizne a dalje stagniranje i nazadovanje Crne Gore nastavljeno. U tom pogledu neophodno je da opozicija ima usaglasene zahtjeve i prijedloge tokom pregovora, ukljucujuci i onaj koji se tice modela za sprovodenje eventualnog dogovora. Pristati da sadasnja vlast sprovodi izborne zakone i povjerovati da ce posteno organizovati izbore oni koji su na osnovu crnih fondova, koverti i crnih kapuljaca uzurpirali vlast, bilo bi vise nego naivno. I neoprostivo”, naveo je Rudovic.

Na pitanje da li se razmisljalo da blok uz odredena pojacanja bude jedna lista za naredne parlamentarne izbore, Rudovic odgovara da su u ovoj fazi svi fokusirani na uspjeh u Odboru za sveobuhvatnu izbornu reformu.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

 • EPCG: Vodimo kompaniju uspješno, ne bavimo se politikanstvom
  on 24/02/2024 at 21:26

  Elektroprivreda (EPCG) se bavi opštim dobrom, a ne jeftinim politikanstvom, poručili su iz te kompanije. reagujući na navode Demokratske partije socijalista (DPS) da su dešavanja u Elektroprivredi  još jedna lakrdija i nastavak borbe za podjelu plijena unutar vladajućih partija.

 • Tunel Sozina opslužio preko 376 hiljada vozila
  on 24/02/2024 at 14:08

  Tunel Sozina je od početka godine opslužio 376,56 hiljada vozila.

 • Milović: Zaduženje će dodatno izložiti državu
  on 24/02/2024 at 12:29

  Kombinacija zaduženja kod domaćih banaka i dijelom na međunarodnom tržištu, izložiće državu dodatno i pogoršati njenu pregovaračku moć, ocijenio je poslanik Demokratske partije socijalista (DPS), Nikola Milović.

 • Platni promet 1,39 milijardi eura
  on 24/02/2024 at 10:40

  Vrijednost realizovanog platnog prometa za 21 radni dan u januaru iznosila je 1,39 milijardi eura, što je 50 odsto manje nego u decembru, pokazuju podaci Centralne banke (CBCG).

 • Monteput: Ponude za pumpu na auto-putu do 26. aprila
  on 24/02/2024 at 09:47

  Monteput je produžio rok za dostavljanje ponuda za dugoročni zakup državne imovine i izgradnju benzinske pumpe na odmorištu Gornje Mrke na auto-putu Bar-Boljare do 26. aprila.

 • Država da poreski dug naplati oduzimanjem imovine
  on 24/02/2024 at 07:00

  Na “crnoj listi” poreskih dužnika na kraju prošle godine nalazi se 200 kompanija. Njihova dugovanja su preko 170 miliona eura, a u samom vrhu spiska je kineska korporacija CRBC sa dugom od preko 11 miliona eura. Ekonomski analitičar Predrag Zečević za Radio Crne Gore kaže da država ima jednostavan mehanizam da naplati ta potraživanja, jer, tvrdi da ta kompanija ima vrijednu imovinu, nekretnine, te građevinske mašine. Ocjenjuje i da država ima način da naplati i ostala potraživanja, jednostavnom primjenom rješenja od prije deset, 20 ili 30 godina.

 • Izabran novi odbor direktora EPCG
  on 23/02/2024 at 22:38

  Novi Odbor direktora Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) izabran je na sjednici Skupštine akcionara EPCG. Novi odbor čine Jovica Milanović, Vladimir Katić, Zoran Miljanić, Milutin Đukanović, Tahir Đonbalaj, Neven Gošović i Simo Jokić. Na konstitutivnoj sjednici Odbora direktora, za predsjednika je imenovan Milutin Đukanović, koji je i do sada obavljao tu funkciju.

 • Nenezić o EPCG: Priču o meritokratiji razrušili kao kulu od karata
  on 23/02/2024 at 20:35

  Poslanik Socijaldemokrata Crne Gore (SD) Branislav Nenezić komentarisao je situaciju oko Elektroprivrede Crne Gore(EPCG) i imenovanja člana odbora direktora tog preduzeća, poručivši da su "odnosom prema upravljačkim strukturama priču o meritokratiji razrušili kao kulu od karata".

 • Gubici, afrički poslovi, Sejšeli...do problema sa Brskovom
  on 23/02/2024 at 16:04

  Koncesije za kopanje rude u Brskovu najprije je dobila firma sa gubicima u poslovanju, krajnji vlasnici su radili na nalazištima cinka i olova u Novom Južnom Velsu, osim u Crnoj Gori pribavljali su rudarske dozvole i u Zapadnoj Africi, u jedom momentu krajnji vlasnik bila je i kompanija sa of-šor destinacije a jedan od direktora rođen je u Bosni i Hercegovini. To pokazuju podaci do kojih je došla NVO Akcija za socijalnu pravdu (ASP).

 • Počela realizacija projekta Zelena tranzicija ženskih biznisa na Balkanu
  on 23/02/2024 at 15:12

  Početak realizacije projekta Zelena tranzicija ženskih biznisa na Balkanu (G-FEB), koji ima za cilj promociju razvoja zelenih vještina među preduzetnicama, obilježen je transnacionalnim sastankom u februaru u Tirani.