NEKO VRIJEME

Najavljeno poskupljenje vode koje ce znaciti iste cijene za gradane i preduzeca, predvida novi Zakon o komunalnim djetnostima. Dok u Centru za zastitu potrosaca kazu da je izjednacavanje cijena za gradane i preduzeca neopravdano, u Glavnom gradu smatraju da sa donosenjem ovakve odluke ipak treba sacekati. Smatraju da odluku treba odgoditi na pet godina, i kazu da i kada dode do poskupljenja bice neosjetno.

I na samu pomen poskupljenja vode gradani negoduju. U podgorickom Vodovodu imaju razumijevanja za zabrinutost gradana.

“Ono sto nas je sve zabrinulo jeste na neki nacin i mogucnost i priustivost obicnog gradanina da u narednih pet godina bude stavljen u isti polozaj kao i privredno drustvo i da ta diskrepanca izmedu cijene privrednog drustva i obicnog gradanina bude izjednacena”, kazao je za TVCG Filip Makrid, direktor Vodovoda Podgorica.

Slicnog su misljenja i u Cntru za zastitu potrosaca. Satraju da je neopravdana jedinstvena cijena za one koji piju vodu i one koji na njoj zaraduju.

“Svi potrosaci imaju potrebu da svakodnevno piju i koriste vodu za redovno funkcionisanje u svakodnevnom zivotu, dok s druge strane, pravna lica koriste vodu radi obavljanja svoje poslovne djelatnosti u komercijalne svrhe”, kaze Jasna Bozovic iz Centra za zastitu potrosaca.

U Glavnom gradu smatraju da sa donosenjem ovakve odluke ipak treba sacekati, preciznije, da odluku treba odgoditi na pet godina.

“Ne treba ljudi da strahuju od toga, to ce se vrlo malo osjetili na racunima, euro do dva na mjesecnom nivo, sto, racunam, da svi mozemo da podnesdemo vodeci se nekim opstim interesom dugorocnog razvoja Podgorice”, kazao je nedavno gradonacelnik Podgorice Ivan Vukovic gostujuci u Dnevniku TVCG.

Sve ovo ne znaci da ce od odluke odustati.

“Mi smo kazali da smo misljenja da treba korigovati cijene iako je to politicki nepopularno i sigurno cemo izgubiti neke poene”, rekao je Vukovic.

Sve u svemu, ono sto je u ovom trenutku sigurno je da poskupljenja nece biti. Makar za neko vrijeme.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

 • Socijalni savjet mora odlučivati o vraćanju radne nedjelje
  on 21/02/2024 at 06:18

  Ministarstvo ekonomskog razvoja spremilo je izmjene i dopune Zakona o unutrašnjoj trgovini, kojima je planirano da se ponovo uvede radna nedjelja u trgovinama tokom pet mjeseci sezone. Takav prijedlog prihvatljiv je poslodavcima, dok će iz Unije slobodnih sindikata zauzeti stav nakon sjednice Socijalnog savjeta koja je u ponedjeljak.

 • Prosvjetari štrajkuju dok se ne potpiše sporazum
  on 21/02/2024 at 06:09

  Prosvjetni radnici u Crnoj Gori i danas će štrajkovati. Iako je na sinoćnjem sastanku s predstavnicima Vlade dogovoreno povećanje zarada, iz Sindikata su kazali da štrajk neće prekidati dok ne dobiju pisanu ponudu i potpišu sporazum.

 • Životinje: Neobična užina jednog aligatora - u stomaku mu pronašli 70 novčića
  on 21/02/2024 at 06:07

  Radnici zoološkog vrta pronašli su novčiće tokom rutinskog pregleda i zamolili posetioce da ih ne bacaju u bazen u kojem boravi aligator.

 • Pljevljaci i u januaru disali vazduh lošeg kvaliteta
  on 21/02/2024 at 05:56

  Stanovnici Pljevalja su i u januaru udisali vazduh lošeg kvaliteta, jer su mjerni instrumenti pokazali da je čak 18 dana koncentracija praškastih, PM 10 čestica višestruko bila iznad dozvoljenih vrijednosti. Veća upotreba ekološki prihvatljivijih energenata za grijanje, peleta i struje, za nijansu je popravila situaciju, ali je za trajnije rješenje problema neophodna realizacija dugo čekanog projekta toplifikacije grada.

 • Hamas: Veto SAD zeleno svjetlo za Izrael da ubije još Palestinaca
  on 21/02/2024 at 05:47

  Rat Izraela i Hamasa – 138. dan. Sjedinjene Američke Države ponovo su uložile veto na predloženu rezoluciju Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija o momentalnom prekidu vatre u Pojasu Gaze. Hamas je osudio odluku SAD, poručivši da izraelska okupacija ima za cilj "ubijanje i raseljavanje" Palestinaca. Ruski ambasador pri Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja izjavio je da američki veto na rezoluciju o prekidu vatre u Gazi predstavlja "još jednu crnu stranicu u istoriji Savjeta bezbjednosti".

 • Traže da se i UNESCO uključi u spor o devastaciji Tare
  on 21/02/2024 at 05:37

  Sportski ribolovni kluba "Tara i Morača" predložio je na jučerašnjem suđenju u Osnovnom sudu u Podgorici da se kao svjedok u predmetu koji je to društvo pokrenulo protiv kineske kompanije China Road and Bridge Corporation (CRBR) sasluša Vladimir Pešić, profesor na Prirodno matematičkom fakultetu UCG u Podgorici. To su zatražili kako bi Pešić obrazložio koliko je vodenih organizama mimo riba u Tari uništeno od 2016. do danas.

 • Promjenljivo oblačno, na jugu sunčano i vjetrovito
  on 21/02/2024 at 05:34

  U Crnoj Gori danas će biti promjenljivo oblačno na sjeveru, dok će u južnim predjelima biti sunčano.

 • Mijajlović bio u poslu i sa malim hidroelektranama 
  on 21/02/2024 at 05:27

  Tek nakon hapšenja od prije dvije noći zbog sumnje da je bio na čelu kriminalne organizacije koja se bavila švercom cigareta, možda je jasnije zbog čega se Aleksandar Mijajlović formalno odrekao, odnosno nedavno prodao vlasništvo u kompaniji "Hidroenergija Montenegro“ čije sjedište je u Beranama.

 • Finska otvara nove streljane radi jačanja nacionalne odbrane
  on 20/02/2024 at 21:52

  Finska planira da otvori više od 300 novih streljana da bi podstakla više građana da poboljšaju svoje vještine gađanja u interesu nacionalne odbrane.

 • Asanžovi advokati iznijeli argumente protiv izručenja u SAD
  on 20/02/2024 at 21:46

  Advokati Džulijana Asanža počeli su danas izlaganje svojih argumenta na suđenju u Britaniji na kome pokušavaju da spriječe njegovo izručenje u SAD da mu se sudi za optužbe o špijunaži, ukazujući da američke vlasti nastoje da ga kazne zbog otkrivanja ozbiljnih kriminalin djela američke vlade.