TRENER CRNOGORSKIH GOLMANKI

Vec u startu moze se zakljuciti da ce Japan biti sjajan domacin, od samog doceka na aerodromu, do svakodnevne paznje koju nam poklanjaju, kazao je trener golmanki reprezentacije Crne Gore Novak Ristovic.

Nase rukometasice polako se adaptiraju na azijski kontinent, gdje ih je sacekala topla dobrodoslica.

Nakon skoro dva dana boravka u ostrvskoj zemlji stice se utisak da bi ovaj kontinent mogao puno toga dobrog da donese nasem timu. Kao 2010. godine kada su juniorke na Svjetskom prvenstvu osvojile bronzanu medalju. Tada su u Juznoj Koreji sjajne karijere najavile igracice iz sadasnjeg seniorskog tima koji ce 30. novembra debitovati utakmicom protiv Senegala.

“Ovo je, zaista, poseban osjecaj, neki sasvim novi svijet”, bio je prvi komentar trenera golmanki Novaka Ristovica.

Hliljade kilometara igracice i strucni stab ostavili su iza sebe.

“Prisutan je umor od velikog puta, medutim, kompletan strucni stab, na celu sa fizioterapeutima daje sve od sebe da takvo stanje brzo i nestane”, dodaje Ristovic.

Spektakl je u najavi. Na svakom koraku osjeca se moc rukometa. Javnost poklanja ogromnu paznju gostima i predstojecem sampionatu.

“Vec u startu se moze zakljuciti da ce Japan biti sjajan domacin, od samog doceka na aerodromu, do svakodnevne paznje koju nam poklanjaju. Stvara se utisak da je pocela euforija koju donosi Svjetsko prvenstvo”, kazao je Ristovic.

Od treceg kola prakticno krece brba oko bodova i prolaza u narednu rundu. Ristovic smatra da Spanija, Rumunija i Madarska imaju kvalitetne golmane.

“Sve tri reprezentacije, koje smatramo za najozbiljnije rivale, imaju odlicne golmane. Najiskusnije su Navaro i Darli Zogbi de Paula iz Spanije. Madarski golmani brane u timovima koji su godinama u vrhu evropskog klupskog rukometa. A sto se tice rumunskih golmana, istako bih Dedu, koja je imala nekoliko fantasticnih partija u dresu Bukuresta”, ocijenio je Ristovic.

Crna Gora ima snagu sa gola. Trio Marina Rajcic, Marta Batinovic i Ljubica Nenezic, mogu puno. Pokazale su to u jedinoj provjeri pred SP u Stutgartu sa Njemackom.

Ostavile su dobar utisak u Njemackoj i na put krenule u odlicnom raspolozenju. Strucni stab i igracice vjeruju u provjerenu snagu sa gola.

“Zadrzati nivo komunikacije koji imamo, kvalitetna priprema za svakog protivnika, recept je za jak i cvrst posljednji stub odbrane”, zakljucio je Ristovic.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

 • EPCG: Vodimo kompaniju uspješno, ne bavimo se politikanstvom
  on 24/02/2024 at 21:26

  Elektroprivreda (EPCG) se bavi opštim dobrom, a ne jeftinim politikanstvom, poručili su iz te kompanije. reagujući na navode Demokratske partije socijalista (DPS) da su dešavanja u Elektroprivredi  još jedna lakrdija i nastavak borbe za podjelu plijena unutar vladajućih partija.

 • Tunel Sozina opslužio preko 376 hiljada vozila
  on 24/02/2024 at 14:08

  Tunel Sozina je od početka godine opslužio 376,56 hiljada vozila.

 • Milović: Zaduženje će dodatno izložiti državu
  on 24/02/2024 at 12:29

  Kombinacija zaduženja kod domaćih banaka i dijelom na međunarodnom tržištu, izložiće državu dodatno i pogoršati njenu pregovaračku moć, ocijenio je poslanik Demokratske partije socijalista (DPS), Nikola Milović.

 • Platni promet 1,39 milijardi eura
  on 24/02/2024 at 10:40

  Vrijednost realizovanog platnog prometa za 21 radni dan u januaru iznosila je 1,39 milijardi eura, što je 50 odsto manje nego u decembru, pokazuju podaci Centralne banke (CBCG).

 • Monteput: Ponude za pumpu na auto-putu do 26. aprila
  on 24/02/2024 at 09:47

  Monteput je produžio rok za dostavljanje ponuda za dugoročni zakup državne imovine i izgradnju benzinske pumpe na odmorištu Gornje Mrke na auto-putu Bar-Boljare do 26. aprila.

 • Država da poreski dug naplati oduzimanjem imovine
  on 24/02/2024 at 07:00

  Na “crnoj listi” poreskih dužnika na kraju prošle godine nalazi se 200 kompanija. Njihova dugovanja su preko 170 miliona eura, a u samom vrhu spiska je kineska korporacija CRBC sa dugom od preko 11 miliona eura. Ekonomski analitičar Predrag Zečević za Radio Crne Gore kaže da država ima jednostavan mehanizam da naplati ta potraživanja, jer, tvrdi da ta kompanija ima vrijednu imovinu, nekretnine, te građevinske mašine. Ocjenjuje i da država ima način da naplati i ostala potraživanja, jednostavnom primjenom rješenja od prije deset, 20 ili 30 godina.

 • Izabran novi odbor direktora EPCG
  on 23/02/2024 at 22:38

  Novi Odbor direktora Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) izabran je na sjednici Skupštine akcionara EPCG. Novi odbor čine Jovica Milanović, Vladimir Katić, Zoran Miljanić, Milutin Đukanović, Tahir Đonbalaj, Neven Gošović i Simo Jokić. Na konstitutivnoj sjednici Odbora direktora, za predsjednika je imenovan Milutin Đukanović, koji je i do sada obavljao tu funkciju.

 • Nenezić o EPCG: Priču o meritokratiji razrušili kao kulu od karata
  on 23/02/2024 at 20:35

  Poslanik Socijaldemokrata Crne Gore (SD) Branislav Nenezić komentarisao je situaciju oko Elektroprivrede Crne Gore(EPCG) i imenovanja člana odbora direktora tog preduzeća, poručivši da su "odnosom prema upravljačkim strukturama priču o meritokratiji razrušili kao kulu od karata".

 • Gubici, afrički poslovi, Sejšeli...do problema sa Brskovom
  on 23/02/2024 at 16:04

  Koncesije za kopanje rude u Brskovu najprije je dobila firma sa gubicima u poslovanju, krajnji vlasnici su radili na nalazištima cinka i olova u Novom Južnom Velsu, osim u Crnoj Gori pribavljali su rudarske dozvole i u Zapadnoj Africi, u jedom momentu krajnji vlasnik bila je i kompanija sa of-šor destinacije a jedan od direktora rođen je u Bosni i Hercegovini. To pokazuju podaci do kojih je došla NVO Akcija za socijalnu pravdu (ASP).

 • Počela realizacija projekta Zelena tranzicija ženskih biznisa na Balkanu
  on 23/02/2024 at 15:12

  Početak realizacije projekta Zelena tranzicija ženskih biznisa na Balkanu (G-FEB), koji ima za cilj promociju razvoja zelenih vještina među preduzetnicama, obilježen je transnacionalnim sastankom u februaru u Tirani.