ROGANOVIC

Sami smo zakomplikovali situaciju u grupi nerijesenim rezultatom protiv Farskih Ostrva kuci i porazom u Ukrajini. Poslije prva dva kola bili smo zabrinuti i uplaseni, sa umanjenim sansama za kvalifikovanje na Evropsko prvenstvo, rekao je u intervju AL Dzaziri, selektor rukometne reprezentacije Crne Gore Zoran Roganovic.

S obzirom na to kakav je bio nas pocetak u kvalifikacijama, moze se reci da je put do prvenstva Evrope bio vise nego tezak.

“Sve to nas je malo prodrmalo i poslije smo se konsolidovali. Puno smo razgovarali i vec u sljedecem kvalifikacionom krugu u aprilu, docekali Dance u Podgorici, popravili igru i pobijedili ih. Pretpostavljam da ne bismo dobili Dansku kuci da nismo izgubili bod protiv Farskih Ostrva kod kuce jer nas je to razdrmalo. Onda smo sve snage usredsredili na utakmicu protiv Danske u Podgorici. Odradili smo je na najbolji nacin i tu nam se ponovo otvorio put ka plasmanu na EP, sto smo na kraju ostvarili pobjedama nad Farskim Ostrvima u gostima i Ukrajinom na domacem terenu”, rekao je Roganovic.

Prema rijecima bivseg crnogorskog reprezentativca koji je izabran za selektora 23. augusta 2018, put njegove selekcije do plasmana na sampionat Starog kontinenta bio je tezak. Roganovic kaze da mu je i draze sto je to tako bilo jer pobjeda nad Danskom, koja je i olimpijski prvak u ovom ciklusu, samo tri mjeseca poslije njenog osvajanja titule svjetskog prvaka, ispunila ga je velikim zadovoljstvom.

Rodeni Cetinjanin (41) poceo je igracku karijeru u Lovcenu, a nastupao je i za Partizan, grcki Filipos Verias, banjalucki Borac, svedske ekipe H43 Lund, Lugi HF, Malmo. Igrajuci 14 sezona kao rukometas u Svedskoj, postao je najbolji strijelac svedske lige svih vremena sa 2277 golova. Za trenera Guifaiz Esklistune izabran je u februaru 2019, dogovorivsi saradnju na dvije sezone sa ovim svedskim klubom, navodi Al Dzazira.

Roganovic zeli da Crna Gora zabiljezi prvu pobjedu na velikim takmicenjima na EP-u u od 9. do 26. januara 2020. u Austriji, Svedskoj i Norveskoj. Naime, selekcija Crne Gore nije uspjela pobijediti nijednu utakmicu na prethodnih sedam sto evropskih, sto svjetskih prvenstava.

Upitan kakve su sanse Crne Gore za plasman u drugi krug, Roganovic kaze da sanse uvijek postoje.

“Hrvatska je veliki favorit u grupi. Ekipa koja nas je dopala iz drugog sesira Bjelorusija je jaka. To ce nam biti najtezi mec, treca utakmica u grupi koja ce vjerovatno odlucivati ko ce ici dalje u sljedeci krug. Probacemo u utakmici protiv Hrvatske da iznenadimo i dodemo do dobrog rezultata. Poslije nam slijedi utakmica sa Srbijom, a dosta toga ce se znati i nakon njihove utakmice protiv Bjelorusije. Moguce je da bude puno iznenadenja i dobrih utakmica. Nadamo se da cemo mozda prvi put u istoriji ostvariti pobjedu na prvenstvima, bilo evropskom ili svjetskom. Nismo jos trijumfovali, to cekamo, tome se nadamo i o tome sanjamo. Vidjecemo, sto ce biti”, zakljucio je Roganovic.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

 • EPCG: Vodimo kompaniju uspješno, ne bavimo se politikanstvom
  on 24/02/2024 at 21:26

  Elektroprivreda (EPCG) se bavi opštim dobrom, a ne jeftinim politikanstvom, poručili su iz te kompanije. reagujući na navode Demokratske partije socijalista (DPS) da su dešavanja u Elektroprivredi  još jedna lakrdija i nastavak borbe za podjelu plijena unutar vladajućih partija.

 • Tunel Sozina opslužio preko 376 hiljada vozila
  on 24/02/2024 at 14:08

  Tunel Sozina je od početka godine opslužio 376,56 hiljada vozila.

 • Milović: Zaduženje će dodatno izložiti državu
  on 24/02/2024 at 12:29

  Kombinacija zaduženja kod domaćih banaka i dijelom na međunarodnom tržištu, izložiće državu dodatno i pogoršati njenu pregovaračku moć, ocijenio je poslanik Demokratske partije socijalista (DPS), Nikola Milović.

 • Platni promet 1,39 milijardi eura
  on 24/02/2024 at 10:40

  Vrijednost realizovanog platnog prometa za 21 radni dan u januaru iznosila je 1,39 milijardi eura, što je 50 odsto manje nego u decembru, pokazuju podaci Centralne banke (CBCG).

 • Monteput: Ponude za pumpu na auto-putu do 26. aprila
  on 24/02/2024 at 09:47

  Monteput je produžio rok za dostavljanje ponuda za dugoročni zakup državne imovine i izgradnju benzinske pumpe na odmorištu Gornje Mrke na auto-putu Bar-Boljare do 26. aprila.

 • Država da poreski dug naplati oduzimanjem imovine
  on 24/02/2024 at 07:00

  Na “crnoj listi” poreskih dužnika na kraju prošle godine nalazi se 200 kompanija. Njihova dugovanja su preko 170 miliona eura, a u samom vrhu spiska je kineska korporacija CRBC sa dugom od preko 11 miliona eura. Ekonomski analitičar Predrag Zečević za Radio Crne Gore kaže da država ima jednostavan mehanizam da naplati ta potraživanja, jer, tvrdi da ta kompanija ima vrijednu imovinu, nekretnine, te građevinske mašine. Ocjenjuje i da država ima način da naplati i ostala potraživanja, jednostavnom primjenom rješenja od prije deset, 20 ili 30 godina.

 • Izabran novi odbor direktora EPCG
  on 23/02/2024 at 22:38

  Novi Odbor direktora Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) izabran je na sjednici Skupštine akcionara EPCG. Novi odbor čine Jovica Milanović, Vladimir Katić, Zoran Miljanić, Milutin Đukanović, Tahir Đonbalaj, Neven Gošović i Simo Jokić. Na konstitutivnoj sjednici Odbora direktora, za predsjednika je imenovan Milutin Đukanović, koji je i do sada obavljao tu funkciju.

 • Nenezić o EPCG: Priču o meritokratiji razrušili kao kulu od karata
  on 23/02/2024 at 20:35

  Poslanik Socijaldemokrata Crne Gore (SD) Branislav Nenezić komentarisao je situaciju oko Elektroprivrede Crne Gore(EPCG) i imenovanja člana odbora direktora tog preduzeća, poručivši da su "odnosom prema upravljačkim strukturama priču o meritokratiji razrušili kao kulu od karata".

 • Gubici, afrički poslovi, Sejšeli...do problema sa Brskovom
  on 23/02/2024 at 16:04

  Koncesije za kopanje rude u Brskovu najprije je dobila firma sa gubicima u poslovanju, krajnji vlasnici su radili na nalazištima cinka i olova u Novom Južnom Velsu, osim u Crnoj Gori pribavljali su rudarske dozvole i u Zapadnoj Africi, u jedom momentu krajnji vlasnik bila je i kompanija sa of-šor destinacije a jedan od direktora rođen je u Bosni i Hercegovini. To pokazuju podaci do kojih je došla NVO Akcija za socijalnu pravdu (ASP).

 • Počela realizacija projekta Zelena tranzicija ženskih biznisa na Balkanu
  on 23/02/2024 at 15:12

  Početak realizacije projekta Zelena tranzicija ženskih biznisa na Balkanu (G-FEB), koji ima za cilj promociju razvoja zelenih vještina među preduzetnicama, obilježen je transnacionalnim sastankom u februaru u Tirani.