LP

Liberalna partija ostro je osudila i odbacila medijsku hajku koja je, kako navode, svoj vrhunac dozivjela napadima na crnogorske ambasadore Nebojsu Kaluderovica, Zeljka Perovica i Miodraga Vlahovica.

“Oni su dozivjeli javni linc, koji vec mjesecima dozivljava i njihova koleginica Mirna Nikcevic, sad vec bivsa sluzbenica Ministarstva vanjskih poslova, i to svi zajedno zbog licnih cinova i privatnog djelovanja, garantovanog Ustavom svima, pa i diplomatama. Agresivnost i obimnost ovih napada nadilazi svaku mjeru pristojnosti i prevazilazi vaznost izrecenih stavova pretvarajuci se u masovni progon i licni obracun u kojem se pokusava i omalovaziti crnogorski narod, istorija i tradicija ali i sloboda govora i privatnost prepiske i licnog djelovanja”, porucuju iz LP.

Poznato je, porucuju iz LP, da psihologija mase, kao veoma opasna pojava, lako preraste u masovne progone za koje je potreban zrtveni jarac.

“Cini se da se u najnovijem obracunu sa crnogorskim identitetom nasla i nova zrtva u liku Mirne Nikcevic i tri ambasadora Crne Gore. Ono za sto se oni osuduju, sada pomenuti prezivaljavaju na mnogo tezi nacin, bez ikakve zastite i bez sankcije prema huskacima”, navodi se u saopstenju LP.

Posebno zabrinjava, kako poruculu iz Liberalne partije, sto velikosrpske nacionalisticke organizacije i centri bliski klerikalnim i militantnim krugovima permanentno provociraju, napadaju, ponizavaju, falisifikuju i podmecu u crnogorsko javno mnjenje razlicite dezinformacije, manipulacije.

“Kontinuirano vode hibridni rat na podmukli nacin u kojem je cilj i dalje isti, atak na crnogorsko gradansko drustvo, multikulturalnost, jedinstvo crnogorskih naroda i crnogorska drzavnost i suverenost. Insitucije i najvisi drzavni funkcioneri, umjesto sto se bave marginalnim privatnim komentarima i privatnim cinjenjima bivsih i aktuelnih crnogorskih diplomata, moraju konacno obratiti paznju na ove, veoma opasne pojave, da se svi zajedno opet ne probudimo u nekoj, po Crnu Goru strasnoj i sudbonosnoj, 1918. ili 1989.godini”, zakljucuje se u saopstenju LP.

Gest trojice ambasadora koji su odlucili da plate kaznu od 600 eura, izrecenu suspendovanoj sluzbenici Ministarstva vanjskih poslova Mirni Nikcevic, duboko je ljudski, moralan, crnogorski, ocijenjeno je iz Crnogorskog pokreta (CP).

0 comments

You must be logged in to post a comment.

 • EPCG: Vodimo kompaniju uspješno, ne bavimo se politikanstvom
  on 24/02/2024 at 21:26

  Elektroprivreda (EPCG) se bavi opštim dobrom, a ne jeftinim politikanstvom, poručili su iz te kompanije. reagujući na navode Demokratske partije socijalista (DPS) da su dešavanja u Elektroprivredi  još jedna lakrdija i nastavak borbe za podjelu plijena unutar vladajućih partija.

 • Tunel Sozina opslužio preko 376 hiljada vozila
  on 24/02/2024 at 14:08

  Tunel Sozina je od početka godine opslužio 376,56 hiljada vozila.

 • Milović: Zaduženje će dodatno izložiti državu
  on 24/02/2024 at 12:29

  Kombinacija zaduženja kod domaćih banaka i dijelom na međunarodnom tržištu, izložiće državu dodatno i pogoršati njenu pregovaračku moć, ocijenio je poslanik Demokratske partije socijalista (DPS), Nikola Milović.

 • Platni promet 1,39 milijardi eura
  on 24/02/2024 at 10:40

  Vrijednost realizovanog platnog prometa za 21 radni dan u januaru iznosila je 1,39 milijardi eura, što je 50 odsto manje nego u decembru, pokazuju podaci Centralne banke (CBCG).

 • Monteput: Ponude za pumpu na auto-putu do 26. aprila
  on 24/02/2024 at 09:47

  Monteput je produžio rok za dostavljanje ponuda za dugoročni zakup državne imovine i izgradnju benzinske pumpe na odmorištu Gornje Mrke na auto-putu Bar-Boljare do 26. aprila.

 • Država da poreski dug naplati oduzimanjem imovine
  on 24/02/2024 at 07:00

  Na “crnoj listi” poreskih dužnika na kraju prošle godine nalazi se 200 kompanija. Njihova dugovanja su preko 170 miliona eura, a u samom vrhu spiska je kineska korporacija CRBC sa dugom od preko 11 miliona eura. Ekonomski analitičar Predrag Zečević za Radio Crne Gore kaže da država ima jednostavan mehanizam da naplati ta potraživanja, jer, tvrdi da ta kompanija ima vrijednu imovinu, nekretnine, te građevinske mašine. Ocjenjuje i da država ima način da naplati i ostala potraživanja, jednostavnom primjenom rješenja od prije deset, 20 ili 30 godina.

 • Izabran novi odbor direktora EPCG
  on 23/02/2024 at 22:38

  Novi Odbor direktora Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) izabran je na sjednici Skupštine akcionara EPCG. Novi odbor čine Jovica Milanović, Vladimir Katić, Zoran Miljanić, Milutin Đukanović, Tahir Đonbalaj, Neven Gošović i Simo Jokić. Na konstitutivnoj sjednici Odbora direktora, za predsjednika je imenovan Milutin Đukanović, koji je i do sada obavljao tu funkciju.

 • Nenezić o EPCG: Priču o meritokratiji razrušili kao kulu od karata
  on 23/02/2024 at 20:35

  Poslanik Socijaldemokrata Crne Gore (SD) Branislav Nenezić komentarisao je situaciju oko Elektroprivrede Crne Gore(EPCG) i imenovanja člana odbora direktora tog preduzeća, poručivši da su "odnosom prema upravljačkim strukturama priču o meritokratiji razrušili kao kulu od karata".

 • Gubici, afrički poslovi, Sejšeli...do problema sa Brskovom
  on 23/02/2024 at 16:04

  Koncesije za kopanje rude u Brskovu najprije je dobila firma sa gubicima u poslovanju, krajnji vlasnici su radili na nalazištima cinka i olova u Novom Južnom Velsu, osim u Crnoj Gori pribavljali su rudarske dozvole i u Zapadnoj Africi, u jedom momentu krajnji vlasnik bila je i kompanija sa of-šor destinacije a jedan od direktora rođen je u Bosni i Hercegovini. To pokazuju podaci do kojih je došla NVO Akcija za socijalnu pravdu (ASP).

 • Počela realizacija projekta Zelena tranzicija ženskih biznisa na Balkanu
  on 23/02/2024 at 15:12

  Početak realizacije projekta Zelena tranzicija ženskih biznisa na Balkanu (G-FEB), koji ima za cilj promociju razvoja zelenih vještina među preduzetnicama, obilježen je transnacionalnim sastankom u februaru u Tirani.