SINDIKAT SAOPSTIO

Javno preduzece Nacionalni parkovi Crne Gore (JPNPCG) postavljeno je na zdrave finansijske osnove i biljezi najbolje poslovne rezultate od osnivanja, ocijenili su iz Sindikata te kompanije.

Iz Sindikata su kazali da nakon vise medijskih nastupa i performansa pojedinaca iz Koalicije za odrzivi razvoj (KOR), osjecaju moralnu obavezu i duznost da demantuju ,,tendeciozne navode i neistine kojima se sluze”.

KOR zatrazila je ostavku direktora JPNPCG Elvira Klice zbog “katastrofalnog stanja u svim parkovima”.

“Insistiracemo da se svi netacni navodi izneseni ovih dana i proteklih mjeseci prezentuju javnosti zbog svih zaposlenih u Nacionalnim parkovima, njihovih porodica, ali i onih kojih treba da naslijede ono sa cime mi danas upravljamo i sta nam je povjereno na cuvanje”, rekli su iz Sindikata.

Kako su naveli, sve pojedince i nevladine organizacije dozivljavaju kao partnere na zajednickom poslu.

,,U svakom momentu smo im dostupni za razgovor, prezentovanje cinjenica, dokumenata i sugestija ciju realizaciju cemo zajednicki pratiti. Medutim, podmetanja, tendeciozne, netacne i zlonamjerne ocjene moramo demantovati, kako zbog nas samih, tako i zbog gradana Crne Gore”, rekli su iz Sindikata.

Oni su ukazali na pozitivan finanskijski saldo na kraju prosle i ove godine, sto je za posledicu imalo konkretne benefite za zaposlene i to preduzece.

,,JPNPCG je postavljeno na zdrave finansijske osnove i biljezi najbolje poslovne rezultate od osnivanja, izmedu ostalog zbog domacinskog poslovanja i ispunjavanja svih preporuka Drzavne revizorske institucije (DRI) iz 2015. godine i drugih eksternih revizija”, navodi se u reagovanju.

Istice se da je placeno vise od 400 hiljada eura obaveza poreza i doprinosa na osnovu reprograma i drugih obaveza iz ranijeg perioda.

,,Vise od 600 hiljada eura je ulozeno u osnovna sredstva i razvoj turisticke infrastrukture za protekle dvije godine, sto nikada ranije nije bio slucaj, u tom cilju mnogo je uradeno i nastavljamo sa obezbjedivanjem najboljih materijalno – tehnickih sredstava i unapredenja uslova za rad fizicke zastite”, porucili su iz Sindikata.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

 • Socijalni savjet mora odlučivati o vraćanju radne nedjelje
  on 21/02/2024 at 06:18

  Ministarstvo ekonomskog razvoja spremilo je izmjene i dopune Zakona o unutrašnjoj trgovini, kojima je planirano da se ponovo uvede radna nedjelja u trgovinama tokom pet mjeseci sezone. Takav prijedlog prihvatljiv je poslodavcima, dok će iz Unije slobodnih sindikata zauzeti stav nakon sjednice Socijalnog savjeta koja je u ponedjeljak.

 • Prosvjetari štrajkuju dok se ne potpiše sporazum
  on 21/02/2024 at 06:09

  Prosvjetni radnici u Crnoj Gori i danas će štrajkovati. Iako je na sinoćnjem sastanku s predstavnicima Vlade dogovoreno povećanje zarada, iz Sindikata su kazali da štrajk neće prekidati dok ne dobiju pisanu ponudu i potpišu sporazum.

 • Životinje: Neobična užina jednog aligatora - u stomaku mu pronašli 70 novčića
  on 21/02/2024 at 06:07

  Radnici zoološkog vrta pronašli su novčiće tokom rutinskog pregleda i zamolili posetioce da ih ne bacaju u bazen u kojem boravi aligator.

 • Pljevljaci i u januaru disali vazduh lošeg kvaliteta
  on 21/02/2024 at 05:56

  Stanovnici Pljevalja su i u januaru udisali vazduh lošeg kvaliteta, jer su mjerni instrumenti pokazali da je čak 18 dana koncentracija praškastih, PM 10 čestica višestruko bila iznad dozvoljenih vrijednosti. Veća upotreba ekološki prihvatljivijih energenata za grijanje, peleta i struje, za nijansu je popravila situaciju, ali je za trajnije rješenje problema neophodna realizacija dugo čekanog projekta toplifikacije grada.

 • Hamas: Veto SAD zeleno svjetlo za Izrael da ubije još Palestinaca
  on 21/02/2024 at 05:47

  Rat Izraela i Hamasa – 138. dan. Sjedinjene Američke Države ponovo su uložile veto na predloženu rezoluciju Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija o momentalnom prekidu vatre u Pojasu Gaze. Hamas je osudio odluku SAD, poručivši da izraelska okupacija ima za cilj "ubijanje i raseljavanje" Palestinaca. Ruski ambasador pri Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja izjavio je da američki veto na rezoluciju o prekidu vatre u Gazi predstavlja "još jednu crnu stranicu u istoriji Savjeta bezbjednosti".

 • Traže da se i UNESCO uključi u spor o devastaciji Tare
  on 21/02/2024 at 05:37

  Sportski ribolovni kluba "Tara i Morača" predložio je na jučerašnjem suđenju u Osnovnom sudu u Podgorici da se kao svjedok u predmetu koji je to društvo pokrenulo protiv kineske kompanije China Road and Bridge Corporation (CRBR) sasluša Vladimir Pešić, profesor na Prirodno matematičkom fakultetu UCG u Podgorici. To su zatražili kako bi Pešić obrazložio koliko je vodenih organizama mimo riba u Tari uništeno od 2016. do danas.

 • Promjenljivo oblačno, na jugu sunčano i vjetrovito
  on 21/02/2024 at 05:34

  U Crnoj Gori danas će biti promjenljivo oblačno na sjeveru, dok će u južnim predjelima biti sunčano.

 • Mijajlović bio u poslu i sa malim hidroelektranama 
  on 21/02/2024 at 05:27

  Tek nakon hapšenja od prije dvije noći zbog sumnje da je bio na čelu kriminalne organizacije koja se bavila švercom cigareta, možda je jasnije zbog čega se Aleksandar Mijajlović formalno odrekao, odnosno nedavno prodao vlasništvo u kompaniji "Hidroenergija Montenegro“ čije sjedište je u Beranama.

 • Finska otvara nove streljane radi jačanja nacionalne odbrane
  on 20/02/2024 at 21:52

  Finska planira da otvori više od 300 novih streljana da bi podstakla više građana da poboljšaju svoje vještine gađanja u interesu nacionalne odbrane.

 • Asanžovi advokati iznijeli argumente protiv izručenja u SAD
  on 20/02/2024 at 21:46

  Advokati Džulijana Asanža počeli su danas izlaganje svojih argumenta na suđenju u Britaniji na kome pokušavaju da spriječe njegovo izručenje u SAD da mu se sudi za optužbe o špijunaži, ukazujući da američke vlasti nastoje da ga kazne zbog otkrivanja ozbiljnih kriminalin djela američke vlade.