SUNDIC PORUCIO

Generalni direktor Nacionalnog Javnog servisa Bozidar Sundic porucio je da 27. novembar, Dan kuce, svi radnici ocekuju s radoscu, jer RTCG prelazi na moderni – HD signal.

Sundic je, gostujuci u Dnevniku TVCG, kazao kako ocekuje da ce nacionalni Javni servis, na najbolji moguci nacin, postati “hram medijskog novinarstva” u Crnoj Gori.

“Analogno doba ostaje iz nas i nasi gledaoci moci ce da prate sve nase programe u HD signalu. Najbolji zvuk, odlicna slika i jos bolji multimedijalni sadrzaj koje ocekuje ovu kucu u narednom periodu”, porucio je Sundic.

On je naglasio da je RTCG sada, kada je rijec o tehnickoj opremljenosti, medu najmodernijim elektronskim medijima, ne samo u regionu.

“Da je to tako pokazuju cinjenice, svakodnevno dolaze ljudi iz regiona koji zele da vide nas sistem i kako smo to mi implementirali i to nas posebno raduje. Znaci da smo uradili pravu stvar, da smo nabavili najbolju opremu koja ce nam sjutra omoguciti da pravimo vrhunske televizijske i radio programe”, rekao je Sundic.

U modernizaciju nacionalnog Javnog servisa, Vlada je ulozila 17 miliona i 800 hiljada eura.

“Dobili smo moderne rezije, kamere, studija, to ce nam sve pomoci da proizvodimo bolji i kvalitetniji program”, kazao je Sundic i naglasio da RTCG ide dalje.

“Edukacija kadra se nastavlja, kao i kupovina nove tehnike, sve da bi bili jos moderniji, brzi i aktuelniji”, rekao je Generalni direktor RTCG.

On je porucio da ispred Nacionalnog Javnog servisa sada postoji samo jedan izazov – kvalitetniji program.

“Sada kada imamo alat, modernu tehniku, moramo da proizvodimo kvalitetan program. To je obaveza posebno urednickog tima, svih novinara i svih zaposlenih u kuci”, rekao je Sundic.

On je porucio da je RTCG javni servis svih gradana Crne Gore, koji u svakom trenutku moraju da budu nepristrasno, objektivno i realno informisani o desavanjima u Crnoj Gori, regionu i svijetu.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

 • Socijalni savjet mora odlučivati o vraćanju radne nedjelje
  on 21/02/2024 at 06:18

  Ministarstvo ekonomskog razvoja spremilo je izmjene i dopune Zakona o unutrašnjoj trgovini, kojima je planirano da se ponovo uvede radna nedjelja u trgovinama tokom pet mjeseci sezone. Takav prijedlog prihvatljiv je poslodavcima, dok će iz Unije slobodnih sindikata zauzeti stav nakon sjednice Socijalnog savjeta koja je u ponedjeljak.

 • Prosvjetari štrajkuju dok se ne potpiše sporazum
  on 21/02/2024 at 06:09

  Prosvjetni radnici u Crnoj Gori i danas će štrajkovati. Iako je na sinoćnjem sastanku s predstavnicima Vlade dogovoreno povećanje zarada, iz Sindikata su kazali da štrajk neće prekidati dok ne dobiju pisanu ponudu i potpišu sporazum.

 • Životinje: Neobična užina jednog aligatora - u stomaku mu pronašli 70 novčića
  on 21/02/2024 at 06:07

  Radnici zoološkog vrta pronašli su novčiće tokom rutinskog pregleda i zamolili posetioce da ih ne bacaju u bazen u kojem boravi aligator.

 • Pljevljaci i u januaru disali vazduh lošeg kvaliteta
  on 21/02/2024 at 05:56

  Stanovnici Pljevalja su i u januaru udisali vazduh lošeg kvaliteta, jer su mjerni instrumenti pokazali da je čak 18 dana koncentracija praškastih, PM 10 čestica višestruko bila iznad dozvoljenih vrijednosti. Veća upotreba ekološki prihvatljivijih energenata za grijanje, peleta i struje, za nijansu je popravila situaciju, ali je za trajnije rješenje problema neophodna realizacija dugo čekanog projekta toplifikacije grada.

 • Hamas: Veto SAD zeleno svjetlo za Izrael da ubije još Palestinaca
  on 21/02/2024 at 05:47

  Rat Izraela i Hamasa – 138. dan. Sjedinjene Američke Države ponovo su uložile veto na predloženu rezoluciju Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija o momentalnom prekidu vatre u Pojasu Gaze. Hamas je osudio odluku SAD, poručivši da izraelska okupacija ima za cilj "ubijanje i raseljavanje" Palestinaca. Ruski ambasador pri Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja izjavio je da američki veto na rezoluciju o prekidu vatre u Gazi predstavlja "još jednu crnu stranicu u istoriji Savjeta bezbjednosti".

 • Traže da se i UNESCO uključi u spor o devastaciji Tare
  on 21/02/2024 at 05:37

  Sportski ribolovni kluba "Tara i Morača" predložio je na jučerašnjem suđenju u Osnovnom sudu u Podgorici da se kao svjedok u predmetu koji je to društvo pokrenulo protiv kineske kompanije China Road and Bridge Corporation (CRBR) sasluša Vladimir Pešić, profesor na Prirodno matematičkom fakultetu UCG u Podgorici. To su zatražili kako bi Pešić obrazložio koliko je vodenih organizama mimo riba u Tari uništeno od 2016. do danas.

 • Promjenljivo oblačno, na jugu sunčano i vjetrovito
  on 21/02/2024 at 05:34

  U Crnoj Gori danas će biti promjenljivo oblačno na sjeveru, dok će u južnim predjelima biti sunčano.

 • Mijajlović bio u poslu i sa malim hidroelektranama 
  on 21/02/2024 at 05:27

  Tek nakon hapšenja od prije dvije noći zbog sumnje da je bio na čelu kriminalne organizacije koja se bavila švercom cigareta, možda je jasnije zbog čega se Aleksandar Mijajlović formalno odrekao, odnosno nedavno prodao vlasništvo u kompaniji "Hidroenergija Montenegro“ čije sjedište je u Beranama.

 • Finska otvara nove streljane radi jačanja nacionalne odbrane
  on 20/02/2024 at 21:52

  Finska planira da otvori više od 300 novih streljana da bi podstakla više građana da poboljšaju svoje vještine gađanja u interesu nacionalne odbrane.

 • Asanžovi advokati iznijeli argumente protiv izručenja u SAD
  on 20/02/2024 at 21:46

  Advokati Džulijana Asanža počeli su danas izlaganje svojih argumenta na suđenju u Britaniji na kome pokušavaju da spriječe njegovo izručenje u SAD da mu se sudi za optužbe o špijunaži, ukazujući da američke vlasti nastoje da ga kazne zbog otkrivanja ozbiljnih kriminalin djela američke vlade.