KAPITENKA “LAVICA”

Poceli smo sa analizima, a prije toga smo gledale dobre i one manje dobre stvari iz ranijeg kontrolnog meca, kazala je kapitenka zenske rumetne reprezentacije Crne Gore Jovanka Radicevic.

Svjetsko prvenstvo u Japanu koje pocinje 30. novembra pokazace ko je bolje radio, a ko slabije spremio taktiku. Prvi mecevi u Kumamotu otkrice ko se psiholoski najbolje pripremio, a koga je ambicija progutala.

Veliki timovi protiv, na papiru manjih, u prvim kolima morace da pokazu i najbolje golgetersko i odbrambeno stanje. Autsajderi, konkretno u C grupi Senegal i Kazahstan, probace kroz najmanji prolaz da se provuku, zaprijete ili mozda cak otkinu neki bod. Zato su Crnogorke oprezne. U stvari, kompletan strucni stab i igracice, koje vide u prvim mecevima sansu za dobar zalet pred seriju teskih duela sa Madarskom, Rumunijom i Spanijom.

Nas nacionalni tim stigao je prije pet dana u Japan. Sa ciljem da obezbijedi vizu za kvalifikacioni turnir Olimpijskih igara. Za to ce im biti potreban, pod jedan, plasman u narednu rundu i po dva, sto vise sakupljenih bodova. “Lavice ce, ako zadrze ono najbolje sto imaju, u drugu fazu ukrstiti koplja vjerovatno sa Rusijom, Svedskom i Japanom, jer su Kina, Kongo i Argentina u D grupi slabijeg kvaliteta.

Samo da pocne SP

“Mnogo brze smo se adaptirali nego sto sam ocekivala. Mislim, prije svega, na nase fizicko stanje, jer smo prvo putovali za Njemacku, igrali utakmicu, a onda nastavili dalje, za Japan, a put je bio pakleno tezak. Prvi dan je bio najtezi, zato sto nijesmo bile naspavane, a brzo usle u obaveze. Sada je bolje. Bas sam komentarisala da svaka od nas sa dobrim osjecajem pocne i zavrsi trening. Vjerujem da ce sve biti na puno boljem nivou onda kada pocne prvenstvo” kazala je Jovanka Radicevic.

Kapitenka je dalje nastavila u svom stilu:

“Tu smo gdje smo, a znamo zbog cega smo tu. Zato, u principu, i ono najmanje sto nam ne odgovara, ne vidimo.”

Cilj prema kojem idu “lavice” je dostizan. To sto iskustvom nijesu na istom nivou, moze se na drugi nacin nadomjestiti.

“Jako me raduje sto vidim vjeru i pozitivan stav. Znamo nasu snagu, ocekujem daje pokazemo. Prije svega, vjerujem da cemo energiju i povezanost kanalisati na najbolji nacin. Za sad ne vidim tremu, samo prijatno uzbudenje. Svaki dan smo sve bolje. Posvecene smo jedna drugoj i cilju, vjerujem da cemo u tom stanju ostati do pocetka i popravljati se iz meca u mec”, rekla je Radicevic.

Slabo poznavanje prva dva rivala na sampionatu nije neka mana, a poznavanje Madarske, Rumunije i Spanije je prednost.

Koliko, zapravo, Crna Gora ima korisnih informacija o prvom protivniku?

“Poceli smo sa analizima, a prije toga smo gledale dobre i one manje dobre stvari iz ranijeg kontrolnog meca sa Njemicama Znamo da za Senegal nastupaju igracice koje nijesu dobile sansu da igraju za Francusku. Vrlo sam oprezna iz razloga sto je unaprijed dobijenu utakmicu najteze igrati. Znam da cemo pobijediti, ne zelim drugacije da mislim, ali prve utakmice je najteze igrati ko god da je na drugoj strani terena. Mnogo je vaznije da sa Senegalom budemo pametne i zrele. Ne smijemo dopustiti euforiji da nas odvede u nesto drugo”, ocijenila je Radicevic.

Cijeni kapitenka “lavica” jednako sve favorite iz grupe C. Ne smatra da ce Rumunija, koja je oslabljena i koju je pred put potresao skandal oko dopinga, za nijansu biti lak rival.

“Rumunke ce zeljeti jednako pobjedu kao i mi, kao i Spanija ili Madarska. Imace i dodatni motiv. Oslabljene su na nekim pozicijama, ali imaju snagu, kvalitet i zelju da igraju najbolje”, smatra Radicevic.

Postovaje od Jovanke ima spanska reprezentacija. Snaga iskustva mogla bi ovaj tim, koji ima samo jednu medalju sa svjetskih sampionata, da dovede do same zavrsnice.

“Znaju kako se igraju velika takmicenja i znaju sto hoce. Pena je mozak ekipe, elegancija na terenu, sve vidi, dosta puta gledajuci je pitala sam se da li se uopste umori ili oznoji. Zaista, lagano igra, a od nje sve krece. Krila su im vrhunska, istina je da su bez Karmen Martin koja ce im mnogo faliti. Imaju sigurnost i veliko iskustvo sa gola. Sa njima igramo posljednji mec u grupi i bice nam tesko. Ali, samo zdravlje da nas posluzi. Mozemo sa svima da igramo”, zakljucila je Radicevic.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

 • "Aktuelni ministri doprinijeli da Crna Gora izađe iz čeljusti prošlosti"
  on 20/03/2023 at 10:36

  Premijer Dritan Abazović kazao je da neće izostati pomoć Vlade ni privrednih subjekata da se zaustavi inflacija. Komentarišući rezultate predsjedničkih izbora, on je na početku sjednice Vlade kazao da su aktuelni ministri doprinijeli na neki način da Crna Gora izađe iz čeljusti prošlosti.

 • Lekić: 44. Vlade će biti, mandataru želim uspjeh i ozbiljnu većinu
  on 20/03/2023 at 10:10

  Skupština Crne Gore ponovo je usvojila izmjene i dopune Zakona o lokalnoj samoupravi, koje je predsjednik države Milo Đukanović vratio parlamentu na ponovno udlučivanje. Tim zakonom otvara se put za formiranje nove vlasti u Podgorici, mada je u međuvremenu Izborna komisija Glavnog grada proglasila konačne rezultate izbora u Podgorici.

 • Adžić naredne sedmice u zvaničnoj posjeti Briselu
  on 18/03/2023 at 15:08

  Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić na poziv ministra za unutrašnje poslove, sport i integracije Slobodne Države Bavarske, Joakima Hermana, učestvovaće na 3. Dunavskoj bezbjednosnoj konferenciji, koja će se održati u periodu od 23. do 24. marta 2023. godine u Briselu.

 • Izborna komisija Podgorice proglasila konačne rezultate izbora
  on 17/03/2023 at 23:01

  Izborna komisija Glavnog grada kasno sinoć jednoglasno je proglasila konačne rezultate izbora u Podgorici. Ovu odluku donijeli su pošto je Ustavni sud odbio sve žalbe izjavljene nakon izbora 23. oktobra prošle godine. Ta informacija zvanično je potvrđena Portalu RTCG.

 • Vraćamo poziciju glavnog pregovarača
  on 17/03/2023 at 21:17

  Vlada će u što skorijem roku unaprijediti mehanizme za koordinaciju procesa pristupanja Evropskoj uniji (EU), vratiti poziciju glavnog pregovarača i zaokružiti formiranje pregovaračke strukture, kazao je premijer Dritan Abazović.

 • "Tek treba da vidimo hoće li povlačenje Đukanovića biti suštinsko"
  on 17/03/2023 at 20:58

  Malo ko je svojevoljno odustao od političke moći u Crnoj Gori te je upitno da li bi od nje odustao onaj ko je ima(o) najviše, rekao je za Portal RTCG Stefan Đukić, profesor filozofije i analitičar. To je kazao komentarišući najavu predsjednika DPS-a Mila Đukanovića da će se ove godine povući sa mjesta čelnika te stranke.

 • "Izbori neophodni ali sporna procedura raspisivanja"
  on 17/03/2023 at 19:01

  Na odluku predsjednika države da raspusti Parlament i raspiše izbore, različite reakcije pravnika i analitičara. Ipak, kažu da takva odluka nije iznenađenje, te da su vanredni izbori Crnoj Gori neophodni, ali je sporna procedura raspisivanja.

 • Kancelarija nikšićkog odbora Demokrata ponovo demolirana
  on 17/03/2023 at 18:32

  Kancelarija nikšićkog odbora Demokratske Crne Gore demolirana je drugi put u ovom mjesecu, saopštili su iz te stranke.

 • "Biznismen i operator poreskih rajeva u umišljenoj ulozi ustavobranitelja"
  on 17/03/2023 at 16:21

  Koliko god imalo tragikomične dimenzije da je predsjednik države, ujedno i zvanično – privatnik, biznismen, bankar, operator poreskih rajeva, Milo Đukanović sada u umišljenoj ulozi ustavobranitelja, radi se o ozbiljnom ugrožavanju temelja političkog sistema", kazao je lider Demosa Miodrag Lekić.

 • "Abazović se uplašio da će ga ruka pravde ipak stići"
  on 17/03/2023 at 15:39

  Premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića je uhvatio strah da će čuvena ruka pravde doći po njega, kazao je portparol i poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore Miloš Nikolić.

 • Od sjutra više od 25 proizvoda po nižim cijenama
  on 20/03/2023 at 10:45

  Od sjutra će građani u pet najvećih trgovačkih lanaca moći da kupuje i više od 25 proizvoda po minimalnim cijenama, najavio je ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović.

 • Ostvareno 435 kružnih putovanja stranih brodova
  on 19/03/2023 at 18:40

  U Crnoj Gori je u prošloj godini ostvareno 435 kružnih putovanja stranih brodova, pokazuju podaci Monstata.

 • Auto-putem prošlo 351,14 hiljada vozila
  on 19/03/2023 at 12:22

  Auto-putem Princeza Ksenija je od početka ove godine prošlo 351,14 hiljada vozila.

 • Nova vlada da hitno pripremi kredibilnu srednjoročnu fiskalnu strategiju
  on 19/03/2023 at 10:21

  Crna Gora, kao zemlja koja nema sopstvenu monetarnu politiku, mora hitno da reaguje instrumentima fiskalne politike, kako bi popravila svoj kredibilitet na međunarodnom finansijskom tržištu i očuvala ekonomsku stabilnost, ocijenili su iz Centra za ekonomske i evropske studije (CEES).

 • Rekordna neto dobit u prošloj godini od 21,4 miliona eura
  on 18/03/2023 at 11:05

  Crnogorski elektroprenosni sistem (CGES) završio je prošlu godinu sa neto dobiti od 21,4 miliona eura, od čega će, u skladu sa zakonskom regulativom, oko 15 miliona u narednim godinama vratiti kroz korekcije krajnjim korisnicima, odnosno potrošačima električne energije.

 • Saradnja u oblasti energetike bitan segment
  on 18/03/2023 at 10:05

  Intenzivna saradnja Crne Gore i Njemačke u oblasti energetike predstavlja bitan segment sveukupnih bilateralnih odnosa, ocijenjeno je na privrednom događaju u Frankfurtu, koji su organizovali Generalni konzulat Crne Gore u Njemačkoj i Agencije za razvoj grada Frankfurta.

 • Blaga stabilizacija na tržištu nekretnina
  on 18/03/2023 at 09:20

  Nakon haotične situacije sa ogromnom tražnjom i nenormalno visokim cijenama na domaćem tržištu nekretnina, koja je vladala prošle gdine, došlo je do blage stabilizacije tržišta, ocijenili su predstavnici agencija za nekretnine.

 • Korigovanje koeficijenata do petka ili obustava rada u svim institucijama kulture
  on 18/03/2023 at 08:14

  Ukoliko do petka ne bude ispunjeno obećanje da se u izmjenama I dopunama Granskog kolektivnog ugovora koriguju koeficijenti umjetničkog sektora kulture na 20-25 odsto kako bi bili u skladu sa ostalim povećanjem u kulturi, biće obustavljen rad svih pozorišta, muzičkih centara, a neće biti ni izložbi. To je u emisiji „Dobro jutro Crna Goro“ kazao glumac Vukan Pejović.

 • Dodijeljeni grantovi u okviru Programa prekogranične saradnje Crne Gore i Kosova
  on 17/03/2023 at 20:52

  Grantovi u okviru trećeg poziva Programa prekogranične saradnje između Crne Gore i Kosova, dodijeljeni su danas na svečanoj ceremoniji u Peći, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

 • Centralna banka obilježava Svjetsku nedjelju novca
  on 17/03/2023 at 17:05

  Centralna banka (CBCG) će nizom aktivnosti od 20. do 26. marta, tradicionalno obilježiti Svjetsku nedjelju novca, globalnu manifestaciju koja se sprovodi u 176 zemalja svijeta sa ciljem promocije finansijske pismenosti i ekonomskih znanja i vještina među djecom i mladima.